Jaapani reis

lugusid ja muljeid välismaalt
Külaline

Jaapani reis

Postitus Postitas Külaline »

kes on omal käel käinud, äkki jagate kogemusi. mõtlesin alguses, et lähen Sandberg reisidega "Jaapani matkareisile". aga siis vaatasin, et peale juhuslikult kokku pandud reisiseltskonna pean ma ligi 4000.- hinna eest veel oma kotte ka 16 km matkal ise tassima. no ei.
me oleme siiani omal käel käinud Kuubal, Balil, Vietnamis, Brasiilias. nüüd aga mõtlesin, et üle 13 tunnine lennuaeg on minu vanadele kontidele liig, mis liig. aga teeks vahemaandumise Indias või Nepaalis või veel kusagil sobivas ja ägedas kohas. jagage nõu ja kogemusi :)
Külaline

Ma teemaalgatuse küsimusele kahjuks vastata ei oska, sest olen käinud Jaapanis Albioniga ja mingeid matku seal ei olnud. Aga vaatasin huvi pärast seda Sandbergi reisi ja tundub üsna jube. Sellistel reisidel käivad ilmselt need, kellel on matkamine mingiks omaette kireks ja kutsumuseks.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Aug 2025 09:14 Ma teemaalgatuse küsimusele kahjuks vastata ei oska, sest olen käinud Jaapanis Albioniga ja mingeid matku seal ei olnud. Aga vaatasin huvi pärast seda Sandbergi reisi ja tundub üsna jube. Sellistel reisidel käivad ilmselt need, kellel on matkamine mingiks omaette kireks ja kutsumuseks.
teemaalgata olen. ma matkan hea meelega, aga no ma ei tassi seljas kogu kahenädalase reisi varustust. siis tuleks ju teema, et üldse riideid ei vaheta. või peseks ööbimiskohas sokke ja riputaks need järgmise päeva matkaks seljakoti külge kuivama?
Külaline

Jaapanis käidud mitu korda, aga iseseisvalt. Matkanud ka - ei tassinud keegi teine mu kotti...
Sandbergi kava on ju normaalne - ööbimised hotellides, sõidud rongidega. Lühikesed matkapäevad (olen sama rada kõndinud). Kui matkamist ei armasta, siis võibolla tõesti ei sobi sulle.
Külaline

Päris karm: Tegu ei ole matkareisiga, kuid Jaapani seiklusreis sobib siiski füüsiliselt aktiivsele inimesele, kes ei karda päeva jooksul linna peal ka 15 km maha kõndida,
https://www.sandberg.ee/jaapani-seiklusreis-nov-2026/
Külaline

Guest kirjutas: 11 Aug 2025 13:02 Päris karm: Tegu ei ole matkareisiga, kuid Jaapani seiklusreis sobib siiski füüsiliselt aktiivsele inimesele, kes ei karda päeva jooksul linna peal ka 15 km maha kõndida,
reisil 15 km päevas kõndida polegi nii palju - päeva peale jagades. Aga jah, tuleb oma jalgu hinnata enne, nõme ka reisil teistele koormaks ja piduriks olla.
Külaline

https://www.sandberg.ee/jaapani-matkare ... ober-2025/
mina rääksin matkareisist.
Külaline

Minu arvates tundub küll mõistlik. Lugesin seda reisi kirjeldust, iga päev ei kõnnita pikka maad ja ega see 15km ka mingi ulmeliselt pikk maa ei ole. Mõned päevad on väga tagasihoidliku kilometraažiga, lisaks saadetakse osadel päevadel raskem kott ette hotelli ära. Toitu, magamiseks vajalikku jne ju kaasas tassima ei pea, raske see kott siis ikka tuleb.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 13:46https://www.sandberg.ee/jaapani-matkare ... ober-2025/
mina rääksin matkareisist.
Seal ju mõnel päeval veel rohkem kõndimist.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Aug 2025 13:20
Guest kirjutas: 11 Aug 2025 13:02 Päris karm: Tegu ei ole matkareisiga, kuid Jaapani seiklusreis sobib siiski füüsiliselt aktiivsele inimesele, kes ei karda päeva jooksul linna peal ka 15 km maha kõndida,
reisil 15 km päevas kõndida polegi nii palju - päeva peale jagades. Aga jah, tuleb oma jalgu hinnata enne, nõme ka reisil teistele koormaks ja piduriks olla.
Sa räägid ju hoopis teisest reisist.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Aug 2025 10:11
Guest kirjutas: 11 Aug 2025 13:20
Sa räägid ju hoopis teisest reisist.
No nende mõlema puhul ei ole ju midagi ületamatut, kui just väga haige, vana ja põdur pole.
Külaline

Mulle ka meeldib matkata, aga mitte asju tassida. Seepärast teen ainult ühepäevaseid otsi või siis selliseid, kus ööbimiseks vajalikud asjad transporditakse sihtkohta sõidukiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2025 13:17No nende mõlema puhul ei ole ju midagi ületamatut, kui just väga haige, vana ja põdur pole.
Sa selle peale ei tule, et ka mittevana ja mittepõdur vbl ei taha oma asju tassida mingil matkal kusagil Jaapanis? Siis valibki teistsuguse kontseptsiooniga reisi ja sellest ju teema ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 08:24aga teeks vahemaandumise Indias või Nepaalis või veel kusagil sobivas ja ägedas kohas. jagage nõu ja kogemusi :)
Kuna kõik keskendusid vaid Sandbergile ja nõu anda ei osanud isiklikest kogemustest keegi, siis mina soovitaks siiski pöörduda mõne reisibüroo poole. Kuna sa ei taha ka väga pikalt lennata, ju siis Türgi oleks esimene peatus, sealt ju enamasti algavad kõik Aasia reisid, mis veidi lühemalt lendavad. Saab vahepeal lennukist välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 08:24veel oma kotte ka 16 km matkal ise tassima
Ma ei saa aru, kes see su kotte tassima peaks siis? Muidugi võib ka ise Jaapanis käia, paljud on käinud, kuid ise seda kava kokku panna võib olla vähe keerline. Ja hind on vist pigem kallima otsa oma küll, ma käisin naise ja teismelise lapsega 2 korda pikema perioodi 2 korda väiksema summa eest (näkku siis).
Külaline

Kas keegi pani üldse tähele, mida TA tegelikult teada soovis?
Kuidas teha reis nii, et ei peaks 13 h otse Jaapanisse lendama? Kus vahemaandumisi teha, et oleks mugavam (ja ka huvitav)?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Sept 2025 23:36 Kas keegi pani üldse tähele, mida TA tegelikult teada soovis?
Kuidas teha reis nii, et ei peaks 13 h otse Jaapanisse lendama? Kus vahemaandumisi teha, et oleks mugavam (ja ka huvitav)?
olen TA. väga huvitavad arutelud, aga vahemaandumiseni jah keegi kahjuks pole jõudnud :)
Külaline

ega see 13 tundi (enamasti) öist lendu nii hull pole - soovitan Premium klassi, kus palju mugavam iste ja ruumi ka rohkem.
Aga vahemaandumiste osas Istanbul on üks loogiline valik.
Külaline

Vaatasin ka seda reisi. Kuigi armastan kõndida, olen heas vormis ja harjunud väiksema kohvriga reisima, siis sellele vaatamata ma ei valiks seda jalgsi matkamist. Ilmselt laseksin reisibürool reisi kokku panna või teeksin seda ise. Lendaksin vahemaandumisega, nagu keegi siin soovitas, et saaks lennukist välja. Ja kohapeal saab kas ise ringi sõita või kasutada reisifirmat, kes sõidutaks valitud vaatamisväärsused läbi. Loomulikult ka kõnniks, aga mitte tingimata nendes kohtades ja selliseid vahemikke.
Kord käisime sõbrannaga kultuurireisil Prantsusmaal, pean mainima, et see oli ikka ootamatu tramp, varahommikul bussi ja ekskursioonile, hilisõhtuks hotelli tagasi. Pärast paari päeva, kui me olime lõpmatult tüdinenud ja väsinud, loobusime eksursioonidest ja hakkasime puhkama. Kolasime ise ringi ja olime lõpuks rahul ja puhanud. Mida ei saanud kaugeltki ülejäänud reisiseltskonna kohta ütelda, kui me neid siis jälle nägime. :D
Külaline

Vahemaandumist mõtled nii, et paar päeva Indias või Nepaalis? Nii oleks tore küll. Näeks neid maid ka.
Aga ma just tulin 12 tunniselt reisilt ja polnud hullu midagi. Pool ajast tukkusin.
Ma siiski läheks pigem otse. See ajavahe ja reisiväsimus ei lase esimesel päeval ikka täie eest virge olla. Siis kui maanduda vahepeal läheb ikka osa reisist väsimuse ja ajavahega harjumise nahka. Kohvist on abi küll, kui pole eriline kohvijooja, et olla üleval endale harjumatul ajal esimestel päevadel.
Me võtsime kohalikke bussireise giidiga, kus meid veeti ühest kohast teise. Päeva keskel oli ka lõunasöök seal söögikohas. Minule oli see mugav. Aga näha sai palju bussiaknast ja vaatamisväärsusi külastada . Giidi olemasolu annab palju juurde.
Kui ma võrdkeks matkaga... palju ma ikka päevas kõndida jõuaks. Näeks seda maad u 20km ulatuses? Kuigi kogeda vahetult seda loodust oleks ka hea. Aga ma sain seda ka bussituuril endale sobivalt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist