Hispaania teeteod
-
Külaline
Hispaania teeteod
Kuidas teil KOV hispaania teetigude vastu võitleb? Kas toimub talguid, suuremat tõrjet? Millised meetemed kõige tõhusamad on?
-
Külaline
Talgud on olnud, aga minu arust neid rohkem veab kogukond ise, mitte omavalitsus. Eelmisel aastal oli tigude kogumiskonteiner, aga sel aastal enam pole, sest see muutus natuke mõttetuks. Osad said aru, et elusaid tigusid võib sinna panna, aga nad ronivad ju siis välja sealt konteinerist, siis lihtsalt transporditi neid suures koguses metsa. Aga samas, mis ma neid tapetud tigusid siis kilomeetri kaugusele vean, võin need ka bioprügisse panna või maasse kaevata. Minu arust KOV eriti rolli ei mängi, osad korjavad neid iga päev oma aiast, aga osad mitte, nii et olukord on ikka päris halb. Mina ei saagi salateid ega osasid lilli enam aastaid kasvatada, närivad kõik puruks. Hostad on ka ära näritud.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:42 Kuidas teil KOV hispaania teetigude vastu võitleb? Kas toimub talguid, suuremat tõrjet? Millised meetemed kõige tõhusamad on?
-
Külaline
Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?

-
Külaline
Ma selle korjamisaktsiooni käigus olen leidnud palju meie kodumaiseid seatigusid, keda enne pole märganud. Imeilusad mustrid. Ma enne ei teadnudki, et nad minu aias elavad. Hiigelsuured ja nagu leopardid.
-
Külaline
Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:59 Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?
-
Külaline
Seletage palun keegi, miks täpselt neid tigusid korjata vaja on või mis see aitab? Saan aru, kui neid korjaks kõik maaomanikud iga päev, siis aitaks. Aga mis aitab see, kui mina korjan, naaber ei korja ning avalikust metsast ei korja ju neid nagunii üldse keegi?
-
Külaline
Eks see korjamine aitab veidi seda, et nad ei palju nii kiiresti. Nad munevad palju ja tihti. Kui füüsilised kehad on kokku korjatud, siis see vähendab ka munade arvu.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:21 Seletage palun keegi, miks täpselt neid tigusid korjata vaja on või mis see aitab? Saan aru, kui neid korjaks kõik maaomanikud iga päev, siis aitaks. Aga mis aitab see, kui mina korjan, naaber ei korja ning avalikust metsast ei korja ju neid nagunii üldse keegi?
-
Külaline
Mets neid nii palju ei meelita kui aed. Kui neid nii palju saab, et aiast neile ei jagu, siis lähevad metsa ka.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:21 Seletage palun keegi, miks täpselt neid tigusid korjata vaja on või mis see aitab? Saan aru, kui neid korjaks kõik maaomanikud iga päev, siis aitaks. Aga mis aitab see, kui mina korjan, naaber ei korja ning avalikust metsast ei korja ju neid nagunii üldse keegi?
-
Külaline
Ülaloleval pildil on näha, kuidas otseselt selle ettevõttega seotult kubiseb kogu ala hispaania teetigudest. Tundub sulle, et nad suhtuvad sellesse kuidagi vastutustundlikult? Selline mass invasiivseid nälkjaid paljunevad kiiresti, levivad kiiresti ja teevad palju kurja, muuhulgas hävitavad kohalikke, kasulikke teetigusid. Kuritegelik on lasta neil sel moel paljuneda ja mitte midagi ette võtta.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:59 Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?
-
Külaline
Mis mõttes mitte midagi ette võtta? Ikka täiesti segi läinud. Miks peaks aiand midagi rohkem ette võtma kui sina oma kapsamaal? Sinu kapsamaa ümbrus ka kubiseb õhtuhämaruses või vihmase ilmaga neist elukatest. Miks sa ometi midagi ette ei võta?Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:31Ülaloleval pildil on näha, kuidas otseselt selle ettevõttega seotult kubiseb kogu ala hispaania teetigudest. Tundub sulle, et nad suhtuvad sellesse kuidagi vastutustundlikult? Selline mass invasiivseid nälkjaid paljunevad kiiresti, levivad kiiresti ja teevad palju kurja, muuhulgas hävitavad kohalikke, kasulikke teetigusid. Kuritegelik on lasta neil sel moel paljuneda ja mitte midagi ette võtta.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:59 Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?
-
Külaline
Justnimelt, veidi. Mingit reaalset tolku sellest ei ole. Nad paljunevad siis lihtsalt naabri aias ning tee ääres võsas.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:23Eks see korjamine aitab veidi seda, et nad ei palju nii kiiresti. Nad munevad palju ja tihti. Kui füüsilised kehad on kokku korjatud, siis see vähendab ka munade arvu.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:21 Seletage palun keegi, miks täpselt neid tigusid korjata vaja on või mis see aitab? Saan aru, kui neid korjaks kõik maaomanikud iga päev, siis aitaks. Aga mis aitab see, kui mina korjan, naaber ei korja ning avalikust metsast ei korja ju neid nagunii üldse keegi?
-
Külaline
Natuke tolku ikka on, kui arvestada, et iga tigu muneb 400 muna. Kui ma igal õhtul korjan 100 ära, siis on neid siiski 40 000 tükki vähem. See ka asi.
-
Külaline
Kuule, vaata oma suhtlusviis üle ja õpi normaalselt end väljendama. "Lolliks läinud?", "Ikka täiesti segi läinud." ei ole normaalne öelda ega kirjutada.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:00Mis mõttes mitte midagi ette võtta? Ikka täiesti segi läinud. Miks peaks aiand midagi rohkem ette võtma kui sina oma kapsamaal? Sinu kapsamaa ümbrus ka kubiseb õhtuhämaruses või vihmase ilmaga neist elukatest. Miks sa ometi midagi ette ei võta?Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:31Ülaloleval pildil on näha, kuidas otseselt selle ettevõttega seotult kubiseb kogu ala hispaania teetigudest. Tundub sulle, et nad suhtuvad sellesse kuidagi vastutustundlikult? Selline mass invasiivseid nälkjaid paljunevad kiiresti, levivad kiiresti ja teevad palju kurja, muuhulgas hävitavad kohalikke, kasulikke teetigusid. Kuritegelik on lasta neil sel moel paljuneda ja mitte midagi ette võtta.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19 Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.
Seda enam, et sul pole ju õigus.
-
Külaline
Eks ikka sellepärast, et aiandid/aianduskauplused need värdjad koos taimedega ongi meile importinud.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:00 Miks peaks aiand midagi rohkem ette võtm
-
Külaline
Midagi hirmsat neis väljendites ei ole. Harilik kõnekeel, nagu see foorumis igati kohane on.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 16:10 Kuule, vaata oma suhtlusviis üle ja õpi normaalselt end väljendama. "Lolliks läinud?", "Ikka täiesti segi läinud." ei ole normaalne öelda ega kirjutada.
Seda enam, et sul pole ju õigus.
See, et sa arvad, et mul õigus pole, on sinu arvamus, mitte fakt.
-
Külaline
Aga miks sa siis ostad aianduskauplusest midagi? Poleks ostnud, poleks värdjaid kuskil.
-
Külaline
Käid vargil või kuidas võõrastest aedadest tead?Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 16:10Mis mõttes mitte midagi ette võtta? Ikka täiesti segi läinud. Miks peaks aiand midagi rohkem ette võtma kui sina oma kapsamaal? Sinu kapsamaa ümbrus ka kubiseb õhtuhämaruses või vihmase ilmaga neist elukatest. Miks sa ometi midagi ette ei võta?
-
Külaline
Vaata üleval olevat pilti! Ostma ei peagi, roomavad kohale. Raske taibata?Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 16:19Aga miks sa siis ostad aianduskauplusest midagi? Poleks ostnud, poleks värdjaid kuskil.
-
Külaline
Teetigude jälgimise kaardi järgi neid meie asumis (Tallinnas) õnneks veel pole. Naaber küll väitis, et tal on, aga kui ma talle Postimehest väljalõigatud Hispaania teeteo pildi nina alla panin, siis selgus, et ta on kohanud siiski tavalist kohalikku seatigu oma aias, mitte hispaanlast.
Samuti pole väidetavalt kohatud ühtki teetigu selles väikelinnas, mille lähedal meil suvila on.
Vanaema suvilas Muugal on, aga ma olen mitmel viimasel aastal keeldunud igasugustest tema poolt pakutud taimedest, sest ei taha koos taimedega teomunasid oma piirkonda tuua.
Minu meelest tuleks täielikult boikoteerida neid aianduspoode ja aiandeid, mille kaubaga teetigude mune kaasa antakse.
Ja tuleks hoolitseda selle eest, et aedades oleks piisavalt teetigude looduslikke vaenlasi, nt linnud ja siilid (söövad nende mune)
Samuti pole väidetavalt kohatud ühtki teetigu selles väikelinnas, mille lähedal meil suvila on.
Vanaema suvilas Muugal on, aga ma olen mitmel viimasel aastal keeldunud igasugustest tema poolt pakutud taimedest, sest ei taha koos taimedega teomunasid oma piirkonda tuua.
Minu meelest tuleks täielikult boikoteerida neid aianduspoode ja aiandeid, mille kaubaga teetigude mune kaasa antakse.
Ja tuleks hoolitseda selle eest, et aedades oleks piisavalt teetigude looduslikke vaenlasi, nt linnud ja siilid (söövad nende mune)
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist