Miks mulle ei meeldi sporti teha?
-
Külaline
Miks mulle ei meeldi sporti teha?
Juba lapsest saadik on igasugune sporditegemine vastumeelne olnud, ehkki paks ei olnud ja iseenesest oleks nii mõnegi ala jaoks isegi eeldusi võinud olla, sest kui kehalise tunnis oli sunnitud sporti tegema, olin mõnes asjas päris hea. Aga mäletan alati, et vihkasin kehalise tunde ja ainuüksi see oli minu jaoks vastik, kui hakkasin higistama. Vaatan oma paljusid tuttavaid, kes naudivad üht või teist spordiala, aga mina ei ole suutnud leida ühtegi ala, mis mulle meeldiks. Enam ei meeldi isegi niisama rattaga sõita ega ujuda. Igasugune füüsiline pingutus on minu jaoks lihtsalt vastumeelne. On see tõesti geenides kinni? Ema on mul küll kehaliselt aktiivne ja kui olin laps, püüdis ema mindki kaasata, isa seevastu on täiesti spordikauge inimene ja tundub, et kahjuks olen temasse.
-
Külaline
Milliseid spordialasid sa oled proovinud, äkki pole endale sobivat ala või valdkonda veel leidnud? Sport ei ole vaid jooksmine või jõusaalis raua rebimine. Sport on ka golf või diskgolf, rahvatants, bachata... Misiganes füüsilised tegevused on tervisele kasuks.
-
Külaline
Mina ka koolis kehalist vihkasin. Eriti õudne oli jooksmine ja aja peale.
Eks osalt ka sellepärast, et ma olin samuti piibuork ja ei vajanud otseselt aktiivset tegevust. Noorena koolis mingi aeg käisin iluvõimlemises. See meeldis. Olin üsna paindlik. Ema sundis poetantsu, seda vihkasin.
Aga mulle meeldib küll jalgrattaga sõita(linnas) ja rulluiskudega.
Ei usu, et see geenides kinni on. Pigem pere harjumustes.
Eks osalt ka sellepärast, et ma olin samuti piibuork ja ei vajanud otseselt aktiivset tegevust. Noorena koolis mingi aeg käisin iluvõimlemises. See meeldis. Olin üsna paindlik. Ema sundis poetantsu, seda vihkasin.
Aga mulle meeldib küll jalgrattaga sõita(linnas) ja rulluiskudega.
Ei usu, et see geenides kinni on. Pigem pere harjumustes.
-
Külaline
Nagu ütlesin: higistamine on ebameeldiv. Aga füüsilisest tegevusest on tervisele tegelikult ikkagi vaid siis kasu, kui on mingi koormus, mitte nii, et vaikselt jalutan.Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 18:56 Milliseid spordialasid sa oled proovinud, äkki pole endale sobivat ala või valdkonda veel leidnud? Sport ei ole vaid jooksmine või jõusaalis raua rebimine. Sport on ka golf või diskgolf, rahvatants, bachata... Misiganes füüsilised tegevused on tervisele kasuks.
-
Külaline
Mulle ka sport ei meeldi, aga ma olen ka ülekaalus ja laisk kui porikärbes. Ilmselt sellepärast ongi ebameediv, et oma kümmet ülekilo on suht raske liigutada. Ainus, mis mulle sobib, on vesivõimlemine - liigutamine kergem ja vesi mulle niisama ka meeldib. Iseasi, palju see nüüd sport üldse on.
-
Külaline
mulle ka üldiselt sport ei meeldi. kehalise õpsiga olime permanentselt nugadepeal. küll aga meeldib rattaga sõita ujuda, kõndida ja joogatada. nii et äkki sa pole oma nišši veel leidnud?Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 20:18 Mulle ka sport ei meeldi, aga ma olen ka ülekaalus ja laisk kui porikärbes. Ilmselt sellepärast ongi ebameediv, et oma kümmet ülekilo on suht raske liigutada. Ainus, mis mulle sobib, on vesivõimlemine - liigutamine kergem ja vesi mulle niisama ka meeldib. Iseasi, palju see nüüd sport üldse on.
-
Külaline
Mulle enda mõõdukas liigutamine meeldib väga, aga higistamist jälestan. Seetõttu käingi vaid rattaga sõitmas, ujumas või vesivõimlemises. Kunagi ei tunne higi oma kehal.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 20:04Nagu ütlesin: higistamine on ebameeldiv. Aga füüsilisest tegevusest on tervisele tegelikult ikkagi vaid siis kasu, kui on mingi koormus, mitte nii, et vaikselt jalutan.
Talvisel ajal võin ka kiirkõndi teha.
-
Külaline
Kas ema sundis peotantsu või postitantsu?
-
Külaline
Sul on lugemisega raskusi?
-
Külaline
See peotants tundus minu jaoks lapsena ikka erakordselt nilbe ja naeruväärne harrastus. Ja kui praegugi mõelda, siis on see tõesti nagu mingi steroididel missivõistlus. Meigitud lapsukesed kirglikke ladina tantse tantsimas ja onud ja tädid neid hindamas, see on minu meelest ikka natuke perverssne.
Aga sport lapsena pigem meeldis, praegu ei viitsi peale aianduse mingit trenni eriti harrastada. Siseruumides trenn tundub eriti vastumeelne. Värske õhk on minu jaoks mingisuguse liigutamise puhul esmatähtis komponent.
Aga sport lapsena pigem meeldis, praegu ei viitsi peale aianduse mingit trenni eriti harrastada. Siseruumides trenn tundub eriti vastumeelne. Värske õhk on minu jaoks mingisuguse liigutamise puhul esmatähtis komponent.
-
Külaline
Saunas ka ei käi?Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 22:30Mulle enda mõõdukas liigutamine meeldib väga, aga higistamist jälestan. Seetõttu käingi vaid rattaga sõitmas, ujumas või vesivõimlemises. Kunagi ei tunne higi oma kehal.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 20:04Nagu ütlesin: higistamine on ebameeldiv. Aga füüsilisest tegevusest on tervisele tegelikult ikkagi vaid siis kasu, kui on mingi koormus, mitte nii, et vaikselt jalutan.
-
Külaline
Saunas käin mõnuga, see on hoopis teine asi. 10 minutit laval, siis uhan end külma veega üle, higi läinud.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:03Saunas ka ei käi?Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 22:30Mulle enda mõõdukas liigutamine meeldib väga, aga higistamist jälestan. Seetõttu käingi vaid rattaga sõitmas, ujumas või vesivõimlemises. Kunagi ei tunne higi oma kehal.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 20:04Nagu ütlesin: higistamine on ebameeldiv. Aga füüsilisest tegevusest on tervisele tegelikult ikkagi vaid siis kasu, kui on mingi koormus, mitte nii, et vaikselt jalutan.
-
Külaline
Mille ei meeldinud kooliajal võistlemine, seetõttu ei sallinud kekatunnis üldse pallimänge (mingi närviline üksteise seljas rabelemine tundus mulle) ja mõtlesin, et ei lähe iial ühtegi trenni, sest seal käib ju kõik võistluste nimel. Hiljem avastasime ühe laste ujumise, kus rõhuti ujumise tervislikule küljele ( parandab laste rühti jne), seal ei olnud võistlemist. Seejärel käisin üksi jookmas ja see ka sobis. Nüüd olen aga keskealine ja päevad on nii vererohkeks muutunud, et need verejooksud lihtsalt tõmbavad energiast tühjaks. Olen ikka heas vormis (olen minevikus jooksnud, palju jalgsi liikunud), aga nüüd peale jalutamise nagu ei jaksa midagi teha ja väldin suuremaid füüsilisi pingutusi. Küll see on paha tunne, et midagi nagu ei jaksa.Sest tegelikult mulle liikumine meeldib. No näed, igaühel oma mured - mõni ei salli füüsilist liikumist, teine tahaks, aga mingi jama takistab. Pean ikka jälle arste pidi käima hakkama ja mingi lahenduse leidma…
-
Külaline
Müoomid ilmselt. Need hiilivadki 40+ aastaselt ligi.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:36 Mille ei meeldinud kooliajal võistlemine, seetõttu ei sallinud kekatunnis üldse pallimänge (mingi närviline üksteise seljas rabelemine tundus mulle) ja mõtlesin, et ei lähe iial ühtegi trenni, sest seal käib ju kõik võistluste nimel. Hiljem avastasime ühe laste ujumise, kus rõhuti ujumise tervislikule küljele ( parandab laste rühti jne), seal ei olnud võistlemist. Seejärel käisin üksi jookmas ja see ka sobis. Nüüd olen aga keskealine ja päevad on nii vererohkeks muutunud, et need verejooksud lihtsalt tõmbavad energiast tühjaks. Olen ikka heas vormis (olen minevikus jooksnud, palju jalgsi liikunud), aga nüüd peale jalutamise nagu ei jaksa midagi teha ja väldin suuremaid füüsilisi pingutusi. Küll see on paha tunne, et midagi nagu ei jaksa.Sest tegelikult mulle liikumine meeldib. No näed, igaühel oma mured - mõni ei salli füüsilist liikumist, teine tahaks, aga mingi jama takistab. Pean ikka jälle arste pidi käima hakkama ja mingi lahenduse leidma…
-
Külaline
Mina näiteks ei käi saunas, vihkan saunalaval higistamist.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:03Saunas ka ei käi?Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 22:30Mulle enda mõõdukas liigutamine meeldib väga, aga higistamist jälestan. Seetõttu käingi vaid rattaga sõitmas, ujumas või vesivõimlemises. Kunagi ei tunne higi oma kehal.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 20:04Nagu ütlesin: higistamine on ebameeldiv. Aga füüsilisest tegevusest on tervisele tegelikult ikkagi vaid siis kasu, kui on mingi koormus, mitte nii, et vaikselt jalutan.
-
Külaline
Minule ka absoluutselt ei meeldi sporti teha. Olen seda elus küll väga palju proovinud, aga meeldima ei ole hakanud. Lapsena käisin iga päev jooksmas, suusatamas, rattaga sõitmas. Mitte et oleks meeldinud, aga see oli viis saada kodust minema, kus mulle ei meeldinud olla. Käisin spordiklassis, igapäevane kehalise kasvatuse tund oli piin. Käisin aastaid iga päev jooksmas, meeldima kordagi ei hakanud, hambad ristis jooksin. No pärast oli vähemalt hea tunne, et tegin ära ja tänaseks tehtud. Ujumas olen käinud, sama lugu. Siis olen käinud ka jõusaalis, ka hambad ristis tegin. Praegu käin ainult jalutamas, mitu tundi peaaegu iga päev. mõni päev jääb ka vahele. See on ainuke, mis meeldib, aga see pole mingi sport ega koormus.
-
Külaline
Pane Mirena ja saad vaevast lahti.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:36 Mille ei meeldinud kooliajal võistlemine, seetõttu ei sallinud kekatunnis üldse pallimänge (mingi närviline üksteise seljas rabelemine tundus mulle) ja mõtlesin, et ei lähe iial ühtegi trenni, sest seal käib ju kõik võistluste nimel. Hiljem avastasime ühe laste ujumise, kus rõhuti ujumise tervislikule küljele ( parandab laste rühti jne), seal ei olnud võistlemist. Seejärel käisin üksi jookmas ja see ka sobis. Nüüd olen aga keskealine ja päevad on nii vererohkeks muutunud, et need verejooksud lihtsalt tõmbavad energiast tühjaks. Olen ikka heas vormis (olen minevikus jooksnud, palju jalgsi liikunud), aga nüüd peale jalutamise nagu ei jaksa midagi teha ja väldin suuremaid füüsilisi pingutusi. Küll see on paha tunne, et midagi nagu ei jaksa.Sest tegelikult mulle liikumine meeldib. No näed, igaühel oma mured - mõni ei salli füüsilist liikumist, teine tahaks, aga mingi jama takistab. Pean ikka jälle arste pidi käima hakkama ja mingi lahenduse leidma…
-
Külaline
Mis hälbe alla see liigitub? Mingi autismi osa?
-
Külaline
Ma ei kannata kuuma, selles ei ole midagi imelikku. Sinu asjakohatu torge kisub rohkem autismi poole.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 5 külalist