Veel tahtsin lisada, et silm on nagu põhjakoristaja. Sööb kõik sita ja sopa ära, mis ette juhtub.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 17:09Ega silmu, kui laibakala, ei mõeldagi inimlaipade kalana. Vaid just teiste kalade omana. Sellest ka see mudane maitse, et ta käib ja toitub nendest haigetest kaladest, kes põhjast üles ei saa ja vegeteerivad seal all mudas poolsurnuna.külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:29 Minule ei maitse kuiv mitterasvane valge kala ja seda eriti ei söö ja mitte kunagi restoranis ei telli. Maitseb punane rasvane kala (lõhe enam kui forell, ta ongi rasvasem), väga maitseb heeringas. Räim on ebameeldiv igal kujul, juba alates koduse räimepraadimise lõhnast, mis on väga vastumeelne. Angerjas maitseb väga, eriti marineeritud suitsuangerjas. Silm on nii ja naa, ma mingit laibasöömist ei karda (te arvate, et Narva jões on mingid inimlaibad pidevalt liikvel või kuskohast see hirm tuleb küll? praegu meil ei ole ju sõda??), pigem silmu ei taha seetõttu, et tal on mudamaitse. Kui on korralikult ja pigem tugevamalt marineeritud, siis söön. Mulle ei meeldi ka silmu tekstuur eriti.
Muid mereande - kaheksajalad, kalmaar, teod, homaarid, krevetid- andke ainult ette ja võimalikult palju.
Milliseid kalu te ei söö?
-
Külaline
-
Külaline
Sa nagu tõsiselt arvad, et silmu kohta öeldakse laibakala sellepärast, et ta sööb inimeste laipu?külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:29 Minule ei maitse kuiv mitterasvane valge kala ja seda eriti ei söö ja mitte kunagi restoranis ei telli. Maitseb punane rasvane kala (lõhe enam kui forell, ta ongi rasvasem), väga maitseb heeringas. Räim on ebameeldiv igal kujul, juba alates koduse räimepraadimise lõhnast, mis on väga vastumeelne. Angerjas maitseb väga, eriti marineeritud suitsuangerjas. Silm on nii ja naa, ma mingit laibasöömist ei karda (te arvate, et Narva jões on mingid inimlaibad pidevalt liikvel või kuskohast see hirm tuleb küll? praegu meil ei ole ju sõda??), pigem silmu ei taha seetõttu, et tal on mudamaitse. Kui on korralikult ja pigem tugevamalt marineeritud, siis söön. Mulle ei meeldi ka silmu tekstuur eriti.
Muid mereande - kaheksajalad, kalmaar, teod, homaarid, krevetid- andke ainult ette ja võimalikult palju.
-
Külaline
Ma ei arva midagi, ma tean, et silmu kohta seda arvatakse. See on siinsamas teemaski välja tulnud. Ma ju kirjutasin, et ma laibasöömist ei karda - kas sa ei oska lugeda?Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 19:28Sa nagu tõsiselt arvad, et silmu kohta öeldakse laibakala sellepärast, et ta sööb inimeste laipu?külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:29 Minule ei maitse kuiv mitterasvane valge kala ja seda eriti ei söö ja mitte kunagi restoranis ei telli. Maitseb punane rasvane kala (lõhe enam kui forell, ta ongi rasvasem), väga maitseb heeringas. Räim on ebameeldiv igal kujul, juba alates koduse räimepraadimise lõhnast, mis on väga vastumeelne. Angerjas maitseb väga, eriti marineeritud suitsuangerjas. Silm on nii ja naa, ma mingit laibasöömist ei karda (te arvate, et Narva jões on mingid inimlaibad pidevalt liikvel või kuskohast see hirm tuleb küll? praegu meil ei ole ju sõda??), pigem silmu ei taha seetõttu, et tal on mudamaitse. Kui on korralikult ja pigem tugevamalt marineeritud, siis söön. Mulle ei meeldi ka silmu tekstuur eriti.
Muid mereande - kaheksajalad, kalmaar, teod, homaarid, krevetid- andke ainult ette ja võimalikult palju.![]()
-
Külaline
Ära aja rumalusi suust välja, silm ei söö mingeid inimlaipu. Silm on parasiit, kes imeb end teise kala külge ja raspeldab hammastega temast lihatükikesi ja vedelikke.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 19:32Ma ei arva midagi, ma tean, et silmu kohta seda arvatakse. See on siinsamas teemaski välja tulnud. Ma ju kirjutasin, et ma laibasöömist ei karda - kas sa ei oska lugeda?Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 19:28Sa nagu tõsiselt arvad, et silmu kohta öeldakse laibakala sellepärast, et ta sööb inimeste laipu?külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:29 Minule ei maitse kuiv mitterasvane valge kala ja seda eriti ei söö ja mitte kunagi restoranis ei telli. Maitseb punane rasvane kala (lõhe enam kui forell, ta ongi rasvasem), väga maitseb heeringas. Räim on ebameeldiv igal kujul, juba alates koduse räimepraadimise lõhnast, mis on väga vastumeelne. Angerjas maitseb väga, eriti marineeritud suitsuangerjas. Silm on nii ja naa, ma mingit laibasöömist ei karda (te arvate, et Narva jões on mingid inimlaibad pidevalt liikvel või kuskohast see hirm tuleb küll? praegu meil ei ole ju sõda??), pigem silmu ei taha seetõttu, et tal on mudamaitse. Kui on korralikult ja pigem tugevamalt marineeritud, siis söön. Mulle ei meeldi ka silmu tekstuur eriti.
Muid mereande - kaheksajalad, kalmaar, teod, homaarid, krevetid- andke ainult ette ja võimalikult palju.![]()
-
Külaline
Kas silm on nii tark, et välistab automaatselt inimlaibad, kui need tema teele peaks sattuma?Külaline kirjutas: ↑ Ära aja rumalusi suust välja, silm ei söö mingeid inimlaipu. Silm on parasiit, kes imeb end teise kala külge ja raspeldab hammastega temast lihatükikesi ja vedelikke.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 22:16Kas silm on nii tark, et välistab automaatselt inimlaibad, kui need tema teele peaks sattuma?Külaline kirjutas: ↑ Ära aja rumalusi suust välja, silm ei söö mingeid inimlaipu. Silm on parasiit, kes imeb end teise kala külge ja raspeldab hammastega temast lihatükikesi ja vedelikke.
Ei söö silmu ja angerjat. Kui kaladest juttu, siis kalamarja ka ei söö.
-
Külaline
Järelikult söövad kõik kalad inimlaipu, selge.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 22:16Kas silm on nii tark, et välistab automaatselt inimlaibad, kui need tema teele peaks sattuma?Külaline kirjutas: ↑ Ära aja rumalusi suust välja, silm ei söö mingeid inimlaipu. Silm on parasiit, kes imeb end teise kala külge ja raspeldab hammastega temast lihatükikesi ja vedelikke.
-
Külaline
Minu vanaema rääkis seda, kuidas sõjaajal Narvas silmud sõid silla all laipasid. Ja seda oli selgelt näha. Kas see õige on, seda ma muidugi kindlalt ei tea. Fototõestust ei ole, aga ma tegelt usun, et on küll õige. Ta ise ei söönud kunagi silmu ja mina ka ei suuda. Südame ajab pahaks kuigi inimeste laipasid nad praegu jah kätte ei saa.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 19:28Sa nagu tõsiselt arvad, et silmu kohta öeldakse laibakala sellepärast, et ta sööb inimeste laipu?külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:29 Minule ei maitse kuiv mitterasvane valge kala ja seda eriti ei söö ja mitte kunagi restoranis ei telli. Maitseb punane rasvane kala (lõhe enam kui forell, ta ongi rasvasem), väga maitseb heeringas. Räim on ebameeldiv igal kujul, juba alates koduse räimepraadimise lõhnast, mis on väga vastumeelne. Angerjas maitseb väga, eriti marineeritud suitsuangerjas. Silm on nii ja naa, ma mingit laibasöömist ei karda (te arvate, et Narva jões on mingid inimlaibad pidevalt liikvel või kuskohast see hirm tuleb küll? praegu meil ei ole ju sõda??), pigem silmu ei taha seetõttu, et tal on mudamaitse. Kui on korralikult ja pigem tugevamalt marineeritud, siis söön. Mulle ei meeldi ka silmu tekstuur eriti.
-
Külaline
Ei söö üldse kala, sest vihkan ja kardan luid. Mõned korrad neelates on torkinud kurku ja see on nii vastik. Söön üldse liha minimaalselt, rohkem taimetoidu peal.
-
Külaline
Silmusid ei söö. Tuulehaug on ka hirmus luid täis, kuigi maitsel pole viga. Kuivatatud kalu ei söö, igasuguseid voblasid ja peipsi tinte.
-
Külaline
Mul on kalaga selline armastan-vihkan suhe. Mulle otseselt ei meeldi kalamaitse ja tahan seda kohe suust ära saada, kui olen söömise lõpetanud. Isegi nende kalade, mis justkui maitsevad. Kõige rohkem söön ma vikerforelli ja lõhet ahjus tehtuna, kuumsuitsutatuna pistan ka seda suurtes kogustes kinni. Ülejääva lõhe/forelli olen pasta sisse pannud, kuigi seal see mulle nii väga peale ei lähe, just see kalamaitse on see, mis vahel vastu hakkab.
Kui veab, saab ka kuumsuitsuahvenat teinekord. Mõnikord ostan veel poest mintaifileed, mida valmistan ahjus koore sees ja söön riisiga.
Millest on mul kahju, on see, et kilu mulle üldse ei maitse. Igal vabariigi aastapäeval ikka proovin tükikese ära, kas on midagi maitsemeeles vahepeal muutunud, aga ei miskit.
Heeringas on ka jube. Muid kalu pole maitsenud.
Ma teisi mereande ei söö üldse, isegi mitte krevette või pooltoodetest krabipulka/krabisõrga.
Külmsuitsutatud kala ka minu suust sisse ei lähe.
Kui veab, saab ka kuumsuitsuahvenat teinekord. Mõnikord ostan veel poest mintaifileed, mida valmistan ahjus koore sees ja söön riisiga.
Millest on mul kahju, on see, et kilu mulle üldse ei maitse. Igal vabariigi aastapäeval ikka proovin tükikese ära, kas on midagi maitsemeeles vahepeal muutunud, aga ei miskit.
Ma teisi mereande ei söö üldse, isegi mitte krevette või pooltoodetest krabipulka/krabisõrga.
Külmsuitsutatud kala ka minu suust sisse ei lähe.
-
Külaline
Kalafarmide kohapealt on kirjutajal kahjuks õigus. Ma ei söönud aastaid lõhet-forelli, kui ühe töö käigus nende farmide olukorraga tutvusin. Lisaks antibiotsile, kahtlasele söödale ja kasvuhormoonidele levivad neil parasiidid, kellest vabanemiseks kasutatakse üsna vängeid mürke. Me sööme selle jama kõik sisse. Nüüd ostan näiteks kohalikelt, kes forelle kasvatavad ja panen sügavkülma.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 11:45Alati on juures hinnasilt ja seal peab ka olema kirjas, kust kala pärit on. Supermarketites peab seda väikses kirjas otsima, aga olen leidnud ka rimist vabapüügi forelli mingi hetk - palju kahvatuma värvusega kui tavaliselt. Miks kasvanduse kala ei ole nii hea kui vabapüügi kala? Guugelda kalafarmide kohta. Nende pidamine saastab väga ümbritsevat merd, kalad on söögiga antavaid antibiotse ja kasvuhormoone täis, kuna elavad seal oma unnas ülerahvastatult, pooled surnud, haigused levivad, moondumised jne. Ma ei ole mingi ökosõdalane, aga noh, sellest saavad ju kõik aru, et masskasvatus ja väikses ruumis pidamine ei taga me söögilauale kvaliteeti. Sama kehtib ka kõikide teiste loomade kohta. Suurtest kanafarmidest ja nende tingimustest on ka ju juttu olnud palju. Õnneks on valikuvõimalus Eestis siiski olemas. Jah, kui elad sisemaal ja kalavalik saab piirduda vaid sellega, mida saab marketist, on veidi keerulisem. Aga kõik kohalikud kalurifirmad on ka veebis ja fb-s olemas ja neilt saab tellida igale poole värsket kraami.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 10:41Kust sa tead, milline poes müüdav kala on kasvandusest, milline vabalt püütud?Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 22:21 Ei söö kasvanduste kalu nagu pangaasiust, forelli, lõhet vms. Ei söö kunagi külmutatud kala supermarketist. Sööme ainult vabalt püütud punast kala, sest lõhe ja forell tegelikult on hea maitsega kalad ja meeldivad ka lastele. Tõsi küll - vabapüügi forell või lõhe pole pooltki nii punased kui kasvanduste omad.
Miks kasvanduse kala halb on?
Tallinlasena käin igal laupäeval sadamas kalaturul, sageli ka turul kalasaalis. Sealt leiab alati vabapüügi kalu. Tean, et väikestes kohtades üle ranniku ja ka sisemaal on oma kalapäevad, kui kohalikud kalurid müüvad. Ja no kui tõesti elad järve äärses külas, siis kohaliku gruppi postitades leiad mitu venda, kes sulle hea meelega enda püütud kalu on nõus tooma. Rookima nad ilmselt ei hakka, mulle see ka ei meeldi, aga noh, vahelduseks päris huvitav uus oskus
![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2024 00:51Äi, sündinud 1925 ja olnud Narva all SS Eesti diviisis kuulipildur, kõneles sõjaaja lugude juures sama. Ja laipu olnud jões kui palju - vaenlane liikunud reana mitu korda päevas kellaajaliselt üle jää ja reana nad eelmiste peale ka langenud…Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 19:28Minu vanaema rääkis seda, kuidas sõjaajal Narvas silmud sõid silla all laipasid. Ja seda oli selgelt näha. Kas see õige on, seda ma muidugi kindlalt ei tea. Fototõestust ei ole, aga ma tegelt usun, et on küll õige. Ta ise ei söönud kunagi silmu ja mina ka ei suuda. Südame ajab pahaks kuigi inimeste laipasid nad praegu jah kätte ei saa.
Mina pole silmu kunagi söönud, selle krõmpsu pärast, mis süües hamba all läbi käib. Mees aga paneb isa sünniaastapäeval alati purgi silmu lauale ja ütleb, et tal oli osa Narva silmude populatsiooni suurendamisel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline