Kuidas siis meeldib meie riigiastuuste kokkuhoiupoliitika

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Huvitav, miks need riigiasutuste kommunikatsioonispetsialistid ja juhid mingit jura alati ajavad. Iga suhtekorraldusfirma ütleb, et räägi kõik ausalt ära ja vabanda, siis ei mäleta asja enam keegi. Aga nüüd juba teine asutus vastab, et meil ei ole suvepäevi, meil on suveseminar. Sellega tuli välja siis Terviseamet. Tervisekassa juht ütles, et neil pole suvepäevi olnud aastast 2018, mis oli tõsi, sest siis nad nimetasid suvepäevad ümber tänuürituseks. Mis see siis aitab, et niimoodi hämad. Ütle, et jah, meil tuleb tõesti meeskonnaüritus, kus on osaliselt koolitus, osaliselt meeskonna töö. Kõik tuleb ju nagunii välja, kus tegijaid, seal nägijaid. See loll häma ajab kõik rohkem närvi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 14:49Paisab, et sul on pervasiivsed arenguhäired. Maksed maksuametile toimuvad ülekandega, mitte sularahas või kaardiga nagu sinusugune tola küsis.
Mis sul üldse juhtus, et sa nii kuri inimene oled? Kuri, kade ja rumal.
Peab ikka eriline tola olema, kui sarkasmist aru ei saa.
Külaline

Kuidas ikka tunnistad, et veerand milli raisatud töö tegemise eest tänamisele :lol: https://www.delfi.ee/artikkel/120395902 ... -000-eurot
Tervisekassas (õigem oli ikka endine nimetus Haige kassa :lol: ) olevat 16 infojagajat, ju ei jõutud neile juhendeid anda.
Nõukogu liikmed ei tea isegi kuhu TK on kolinud ja palju renti maksab :lol:
https://elu24.postimees.ee/8300350/nokk ... leks-olnud
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 15:24
Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 14:49Paisab, et sul on pervasiivsed arenguhäired. Maksed maksuametile toimuvad ülekandega, mitte sularahas või kaardiga nagu sinusugune tola küsis.
Peab ikka eriline tola olema, kui sarkasmist aru ei saa.
Samad sõnad. Sa oled veel nii tita, et ei tea isegi, et tulumaks tuleb inimese enda taskust :lol: Mine arene kuskil.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 15:26Kuidas ikka tunnistad, et veerand milli raisatud töö tegemise eest tänamisele :lol:
Need summad küll eriti suured pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 15:26 Kuidas ikka tunnistad, et veerand milli raisatud töö tegemise eest tänamisele :lol: https://www.delfi.ee/artikkel/120395902 ... -000-eurot
Tervisekassas (õigem oli ikka endine nimetus Haige kassa :lol: ) olevat 16 infojagajat, ju ei jõutud neile juhendeid anda.
Nõukogu liikmed ei tea isegi kuhu TK on kolinud ja palju renti maksab :lol:
https://elu24.postimees.ee/8300350/nokk ... leks-olnud
Igas ettevõttes on suvepäevad, miks siis neil ei tohi olla? Kadedus on ikka jõle asi.
Külaline

Ma töötan ka riigielarvelises asutuses ja pean ka varsti suvepäevadele minema, koolitus siis ja pärast mingi metsas müttamine. Mina sinna asualt öeldes üldse väga minna ei taha. Ööbi mingi kolleegiga ühes toas ja aja mööda metsi ringi. Jätku ära need suvepäevad, ei sure mitte keegi ära sellest. On tõesti raharaisk.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 15:50Igas ettevõttes on suvepäevad, miks siis neil ei tohi olla? Kadedus on ikka jõle asi.
Sa kohe tead igast ettevõttest olles ise töötu :D
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 14:15 Noh, said nüüd siis selle Rain Laanega kokkuleppele, et saab taas mingid suured hüvitised, võib-olla lubati uut head kohtagi, aga võtab käki enda peale ja lahkub ametist. Aga tegelikult toimub teistes riigiametites kõik samamoodi. Suured pinnad, kodukontorid, head palgad ja tänuüritused.
Oled töötanud riigiametis? Mina olen. Suured pinnad ja head palgad? Ei vasta tõele. Üpris niru olme oli. Mis on sinu jaoks suur palk? Ei iial ei igatse taga riigiameteid. Mis vahet kas töö saab tehtud kodukontoris või lükitades 10 inimesega ühes toas?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 16:12 Ma töötan ka riigielarvelises asutuses ja pean ka varsti suvepäevadele minema, koolitus siis ja pärast mingi metsas müttamine. Mina sinna asualt öeldes üldse väga minna ei taha. Ööbi mingi kolleegiga ühes toas ja aja mööda metsi ringi. Jätku ära need suvepäevad, ei sure mitte keegi ära sellest. On tõesti raharaisk.
No aga see ongi ju näide sellest, et ebakvaliteetne ja odav suvepäev on raharaiskamine, sest sinna minnakse vastumeelselt ja seal on ebamugav. Ei täida eesmärki - inimeste vahelised suhted ei parane. Natuke kõrgem standard ja minnakse rõõmuga, suheldakse rõõmuga, pärast suhted paremad.
Külaline

Piiratud eelarve tähendab, et raha jääb Tallinnasse ja Harjumaale. Ometigi kogu aeg lõputu hala, et toimub ääremaastumine, tööjõu voolamine Harjumaale. Kuidas see raha sinna maapiirkondadesse jõudma peaks? Aga see on üks võimalus hoida töökohti maal ja mitte maksta seda toetuste nime all niisama maajoodikutele. Las inimesed, kes töötavad kokkade, koristajate jne saavad sel moel maal tööd. Kuidas see siis kokkuhoid on kui need inimesed istuks töötuabirahade peal kodus?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 14:49
Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 14:32
Guest kirjutas: 08 Aug 2025 14:13
1300 kuus tähendab kuu keskmist. Sulle kui titale, tuleb siis selgitada, et aastas 15000-16000, tavaliselt enamgi. Kas jüts sai nüüd aru?
Kui mõtled keskmist, siis nii ütledki. Kui ei ütle, siis on igati õige mõista, et sa igal kuul kannad maksuametile 1300€. Ära keeruta, ära aja lolli juttu, ära kakle.
Paisab, et sul on pervasiivsed arenguhäired. Maksed maksuametile toimuvad ülekandega, mitte sularahas või kaardiga nagu sinusugune tola küsis.
Mina ei küsinud küsimust, et kas kaardiga või sulas, aga ilmselgelt oli see iroonia. Sina aga vastasid siiralt, et "ülekandega". Ja see oligi jabur ning näitas, et sa päris ei suuda eristada erinevaid rolle.

Samuti ei ole mina ei kuri, kade ega rumal. Sinu jutt oli loll. Sellest ka sellised reaktsioonid. Või et sina maksad iga kuu maksuametile 1300€ ja see on kindlasti rohkem kui minul ... kui sa mõtlesid siinkohal tõesti seda, et sina oled see isik, kes ülekande teostab, siis anna andeks, aga mina maksan iga kuu maksuametile ca 300 tuhat € tulumaksu, sa võiks oma 1300€ mitte hüpata. Või võiksid sõnastada korrektselt, et sinu ettevõte arvestab iga kuu keskmiselt selle summa tulumaksu ja kuna sa oled oma ettevõtte ainus töötaja (kas oled?) ning ainus dividendi saaja, siis on sinu panus märkimisväärne. Mitte muidugi, et see kuidagi annaks sulle rohkem sõnaõigust siin foorumis või muudaks sinu optimeerimised kuidagi seaduslikumaks. Vastupidi.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 16:24
Guest kirjutas: 08 Aug 2025 16:12 Ma töötan ka riigielarvelises asutuses ja pean ka varsti suvepäevadele minema, koolitus siis ja pärast mingi metsas müttamine. Mina sinna asualt öeldes üldse väga minna ei taha. Ööbi mingi kolleegiga ühes toas ja aja mööda metsi ringi. Jätku ära need suvepäevad, ei sure mitte keegi ära sellest. On tõesti raharaisk.
No aga see ongi ju näide sellest, et ebakvaliteetne ja odav suvepäev on raharaiskamine, sest sinna minnakse vastumeelselt ja seal on ebamugav. Ei täida eesmärki - inimeste vahelised suhted ei parane. Natuke kõrgem standard ja minnakse rõõmuga, suheldakse rõõmuga, pärast suhted paremad.
Ei oleks tahtnud sinna Wagenkülli ka minna, mul savi, et see šampanja seal voolab, ma ei joo ja pidutseda eelistan oma tuttavatega, mitte kolleegidega. Nendega olen nagunii igapäevaselt ninapidi koos.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 16:33
Ei oleks tahtnud sinna Wagenkülli ka minna, mul savi, et see šampanja seal voolab, ma ei joo ja pidutseda eelistan oma tuttavatega, mitte kolleegidega. Nendega olen nagunii igapäevaselt ninapidi koos.
Sina oled sina. Nagu näed, siis neid, kes on kadedusest oimetud terviseameti kontori, kodukontori ja suvepäevade peale, on väga palju. Nende jaoks paradiiso ja unistuste töökoht. Mõelda vaid suvepäevad, mida hing veel tahta võiks
Külaline

Ei kadestata osalejaid, vaid halvustatakse riigi raha arulagedalt tuulde loopimist.
Külaline

Üks lähtepunkt on meil siin nüüd küll väga erinev. Kas tõesti on kuskil normaalses ettevõttes suvepäevad rangelt kohustuslikud? Mina pole kohanud sellist ettevõtet. Kui on vabatahtlikud, siis mis te vingute, ära lihtsalt mine? Alates mingist ametikohast (juhid) on küll suvepäevadele minek äärmiselt soovitatud, aga ka mitte range reegel.
Külaline

Sina oled sina. Nagu näed, siis neid, kes on kadedusest oimetud terviseameti kontori, kodukontori ja suvepäevade peale, on väga palju. Nende jaoks paradiiso ja unistuste töökoht. Mõelda vaid suvepäevad, mida hing veel tahta võiks
Päris imelik inimene. See laristamine on lihtsalt mõttetu, pole kindel, et seda töötajad niiväga hindavadki, seega eriti mõttetu. Ega seda sellepärast välja ei tiritud, et keegi kade oleks. Asi on riigi raha kasutamises ja selle osas hämamises.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 16:45 Ei kadestata osalejaid, vaid halvustatakse riigi raha arulagedalt tuulde loopimist.
Ei, mina arvan, et ikka mingi kadedusnoot on ka siin sees. Kogu see teema ju hakkas kerima ikka sellest, et miks ametnikud nii ägedad suvepäevad saavad. Alles pärast hakati detaile uurima. Kõigepealt oli ainult info, et suvepäevad on Taagepera lossis. Et see kellegi tähelepanuläve ületas, tähendab ikkagi, et seda peetakse peeneks kohaks.
Külaline

Üks lähtepunkt on meil siin nüüd küll väga erinev. Kas tõesti on kuskil normaalses ettevõttes suvepäevad rangelt kohustuslikud? Mina pole kohanud sellist ettevõtet. Kui on vabatahtlikud, siis mis te vingute, ära lihtsalt mine? Alates mingist ametikohast (juhid) on küll suvepäevadele minek äärmiselt soovitatud, aga ka mitte range reegel.
Kohustuslik pole, aga üldiselt kõrgemal ametikohal pole ilus loobuda. Ka seal Tervisekassa üritusel käis 140 inimest, suur osa siis puudus. Sellepärast ütlengi, et mõttetu raharaisk.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 16:47Üks lähtepunkt on meil siin nüüd küll väga erinev. Kas tõesti on kuskil normaalses ettevõttes suvepäevad rangelt kohustuslikud? Mina pole kohanud sellist ettevõtet.
Mitu ettevõtet ära oled proovinud? Alati lasti lahti?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline