Väga suur kaalu lisandumine (+3kg) üleöö
-
Külaline
Väga suur kaalu lisandumine (+3kg) üleöö
Kui suur võiks normaaljuhul olla ühepäevane maksimaalne kaalu kõikumine?
Mul juhtus täna selline asi, et hommikul oli võrreldes eilse hommikuga juures täpselt +3kg.
Igaks juhuks vahetasin kaalul ka patareid ära, tulemus ikka sama.
Mingit ohjeldamatut söömist justkui ka polnud: hommikul tavapärane puder puuviljadega. Kuskil keskpäeval, kui lõunaks süüa tegin, maitsesin natuke potist prooviks hautatud kapsaid, et kas tulid maitselt parajad. Lõunasöök oli ka tavapärane, paar keedukartulit, natuke liha, hautatud kapsas. Õhtusööki põhimõtteliselt ei söönudki, pärastlõunal hoopis magasin, hilisõhtul näkitsesin vaid ühe sefiiri.
Mis aga oli minu tavapärasest toitumisest erinev, oli see, et kuna oli hullult palav, siis jõin eilse päeva jooksul väga palju morssi ja kalja. Aga loogiliselt võttes oleks pidanud ju see sissekaanitud vedelik lähitundide pärast samamoodi välja tulema, mitte sisse jääma.
Mingite suurte tähtpäevade (jõulud, juubelid jne) puhul on olnud järgmisel hommikul 1-1,5kg lisaks, mis kiiresti paari päevaga tagasi läheb.
Aga seda, et üleöö +3kg juurde tuleb, tundub väga imelik.
Mul juhtus täna selline asi, et hommikul oli võrreldes eilse hommikuga juures täpselt +3kg.
Mingit ohjeldamatut söömist justkui ka polnud: hommikul tavapärane puder puuviljadega. Kuskil keskpäeval, kui lõunaks süüa tegin, maitsesin natuke potist prooviks hautatud kapsaid, et kas tulid maitselt parajad. Lõunasöök oli ka tavapärane, paar keedukartulit, natuke liha, hautatud kapsas. Õhtusööki põhimõtteliselt ei söönudki, pärastlõunal hoopis magasin, hilisõhtul näkitsesin vaid ühe sefiiri.
Mis aga oli minu tavapärasest toitumisest erinev, oli see, et kuna oli hullult palav, siis jõin eilse päeva jooksul väga palju morssi ja kalja. Aga loogiliselt võttes oleks pidanud ju see sissekaanitud vedelik lähitundide pärast samamoodi välja tulema, mitte sisse jääma.
Mingite suurte tähtpäevade (jõulud, juubelid jne) puhul on olnud järgmisel hommikul 1-1,5kg lisaks, mis kiiresti paari päevaga tagasi läheb.
-
Külaline
Kergelt tulnud, kergelt läinud.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2025 11:22 Kui suur võiks normaaljuhul olla ühepäevane maksimaalne kaalu kõikumine?
-
Külaline
Kui on selline valu ennast pidevalt kaaluda, siis mõttekam oleks seda teha nädala lõikes. Saad ju ise ka sellest aru, et siin on asi vedeliku tarbimises, mitte sellest, et üleöö 3 kilo rasva lisandus.
-
Külaline
teoreetiliselt võib ju olla, et neerud on üles öelnud ja vedelik organismi jäänud.
Seda oleks ikkagi kohe ka näha, paistetus, enesetunne.
Seda oleks ikkagi kohe ka näha, paistetus, enesetunne.
-
Külaline
Minul tekib selline tõus siis, kui päevad hakkavad. Siis on prauhti 2.5kg juures paar päeva. Kui päevad hakkavad lõppema, läheb tagasi.
Aga ööpäevases vaates 1-1.5kg kõikumist on normaalne.
Ma ka kaalun ennast tihedamalt, kui peaks. Kord nädalas peetakse mõistlikuks. Kaalutakse hommikul, peale wc-s käimist. Sest kaal võibki päeva jooksul palju kõikuda.
Ma käin iga jommik pissil ja üldiselt ka nr2-l ja peale seda võib juba 600g erinevus kaalus olla.
Aga ööpäevases vaates 1-1.5kg kõikumist on normaalne.
Ma ka kaalun ennast tihedamalt, kui peaks. Kord nädalas peetakse mõistlikuks. Kaalutakse hommikul, peale wc-s käimist. Sest kaal võibki päeva jooksul palju kõikuda.
Ma käin iga jommik pissil ja üldiselt ka nr2-l ja peale seda võib juba 600g erinevus kaalus olla.
-
Külaline
- Vedelik ise kaalub palju. 1 liiter vett = 1 kg.
- Keha seob vett kudedesse. Süsivesikud (nt kali, mahl) tõstavad lihastes glükogeenivarusid, mis seovad endaga vett.
See on täiesti normaalne ja möödub paari päevaga, kui vedeliku-soola tasakaal taastub.
- Keha seob vett kudedesse. Süsivesikud (nt kali, mahl) tõstavad lihastes glükogeenivarusid, mis seovad endaga vett.
See on täiesti normaalne ja möödub paari päevaga, kui vedeliku-soola tasakaal taastub.
-
Külaline
teemaalgataja olen.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2025 13:18 - Vedelik ise kaalub palju. 1 liiter vett = 1 kg.
Aitah lootuse andmise eest
Ma väga loodan seda ise ka.
Ausalt öelda olin hommikul peaaegu närvivapustuse äärel, kui kaalul seda numbrit nägin: olen mitu kuud suht korralikult dieeti pidanud, et seda 3kg alla saada ja nüüd tuli kõik ühe ööga tagasi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2025 13:26teemaalgataja olen.
Aitah lootuse andmise eest![]()
Ma väga loodan seda ise ka.
Ausalt öelda olin hommikul peaaegu närvivapustuse äärel, kui kaalul seda numbrit nägin: olen mitu kuud suht korralikult dieeti pidanud, et seda 3kg alla saada ja nüüd tuli kõik ühe ööga tagasi.
-
Külaline
-
Külaline
Kui oleks kaalunud nädal tagasi ja täna kaalule astunud,oleks ikka 3 kg juures ja ehmatus.Guest kirjutas: ↑06 Aug 2025 11:54 Kui on selline valu ennast pidevalt kaaluda, siis mõttekam oleks seda teha nädala lõikes. Saad ju ise ka sellest aru, et siin on asi vedeliku tarbimises, mitte sellest, et üleöö 3 kilo rasva lisandus.
Aga veel hullem ehmatus oleks nädala takka kaalumisega- olengi 3 kilo pekki juurde võtnud.
Nii et parem on ikka iga päev kaaluda. Siis vähemalt tead, et ilmselt ikka vedeliku nitte peki arvelt. Äkki on lihased:)
-
Külaline
No mine potile ja purista üks pirakas päts välja. Kohe kergem olla.
-
Külaline
Eelpool toodud juba loogilised selgitused + palavate ilmadega võib keha vett kinni ka hoida.
Ma loodan, et kirjeldatud menüü on erandlik ning tavaliselt toitud ikka normaalselt.
Ma loodan, et kirjeldatud menüü on erandlik ning tavaliselt toitud ikka normaalselt.
-
Külaline
Kaalulangetamise ajal hautatud kapsaribadest toitudes, samal ajal piiramatult kalja ja morssi kulistades, on ikka paras naerukoht. Joo siis parem vett ja söö normaalselt. Morsist ja kaljast saad ainult suhkrut ja süsivesikuid.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2025 11:22 Kui suur võiks normaaljuhul olla ühepäevane maksimaalne kaalu kõikumine?
-
Külaline
No mis küsimus see ometi on, kui ise ka tead, et jõid palju vedelikku? Loomulikult on see vedeliku arvelt. Ei lähe ta midagi nii kohe organismist välja, paari päevaga. Pluss võimalik, et sul on päevade-eelne aeg, siis peetub vedelik veel eriti edukalt organismis.
-
Külaline
Ega iga nädalgi ei ole mõistlik kaaluda, aga iga päev on veel hullem. Mõne kilo pärast on juba stress või paanika ja vaimselt see kindlasti kaalulangetamist toetavalt ei mõju. Mõnikord jääb kaalunumber samaks, aga kehakoostis muutub - rasv väheneb, lihas kasvab. Kaal näitab midagi ainult suures plaanis, olulisemad on ümbermõõdud ja visuaalne pilt.Guest kirjutas: ↑06 Aug 2025 14:18Kui oleks kaalunud nädal tagasi ja täna kaalule astunud,oleks ikka 3 kg juures ja ehmatus.Guest kirjutas: ↑06 Aug 2025 11:54 Kui on selline valu ennast pidevalt kaaluda, siis mõttekam oleks seda teha nädala lõikes. Saad ju ise ka sellest aru, et siin on asi vedeliku tarbimises, mitte sellest, et üleöö 3 kilo rasva lisandus.
Aga veel hullem ehmatus oleks nädala takka kaalumisega- olengi 3 kilo pekki juurde võtnud.
Nii et parem on ikka iga päev kaaluda. Siis vähemalt tead, et ilmselt ikka vedeliku nitte peki arvelt. Äkki on lihased:)
-
Külaline
teemaalgataja taas. Paanika lõppenud.
täna hommikul sellest eile lisandunud +3kg-st -2,3kg juba tagasi maha läinud.
Tundub, et oli jah lihtsalt liigsest magusast vedelikukogusest see ekstreemne ühekordne kaalutõus, mis nüüd tasapisi tagasi läheb.
Aitähh kaasamõtlejatele.
täna hommikul sellest eile lisandunud +3kg-st -2,3kg juba tagasi maha läinud.
Tundub, et oli jah lihtsalt liigsest magusast vedelikukogusest see ekstreemne ühekordne kaalutõus, mis nüüd tasapisi tagasi läheb.
Aitähh kaasamõtlejatele.
-
Külaline
Jah, kaalutõus võib olla lihasmassi suurenemise tõttu samuti aga siin juhul ja enamikel juhtudel mitte. Kui menüü on pigem vilets ja valdavalt ainult süsivesikud ning prioriseeritud on ainult kardiotreening (nt sammude täistegemine jalutuskäigu või jooksmisega, rattasõit jm) või ei treenita üldse, siis ei ole lihaskasv reaalne. Tavaliselt kaob koos rasvaga ka lihast, sest toitumine ja liikumine ei ole paigas, mis on teatud eas juba päris suur probleem.
-
Külaline
Vaevalt, et keegi ka üleöö 3 kg lihasmassi suurenemist kahtlustas.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2025 09:57Jah, kaalutõus võib olla lihasmassi suurenemise tõttu samuti aga siin juhul ja enamikel juhtudel mitte
-
Külaline
Esiteks, suhkruruikas vesi pole tavaline vesi, et kohe läbi jookseb, see püsib prganismis kauem. Teiseks, naisteraba asi, keha võib vett kinni pidada teatud tsükliajal. Sa saad ju isegi hästi, et 3kg üleööga pole pekk.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 5 külalist