Alternatiivmeditsiin

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Alternatiivmeditsiin

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kes on kasutanud, kuidas tulemused? Saite abi, või mitte? Mida konkreetselt kasutasite? Mina olen üks kord nõelravi kasutanud, võttis valu vähemaks küll, aga probleemi ära ei korjanud. Muidugi ei tea täpselt, kas nõelravi lähebki üldse alternatiivmeditsiini alla, või mitte. Mina ise olen traditsioonilise teaduspõhise ravi ja tabletiusku. Keegi vaidleb vastu, tuginedes oma või tuttavate isiklikele kogemustele?
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Olen ise muidu kõrgharidusega ja eluaeg pigem teaduseusku. Kuid viimasel ajal on minus tõstnud pead väga tugev tundmus, et ka teaduspõhisus pole ju tegelikult mingi argument, mille lettilöömine peaks alati kõigil mingis meetodis kahtlejatel suud paugupealt sulgema. Ei arva, et teaduspõhisuse taga peituks alati ilmtingimata püha tõde. Ka teaduses võidakse statistikat, tulemuste andmeid jms vägagi edukalt manipuleerida, olgu siis põhjuseks töötaja oskamatus või äraostetavus või lihtsalt ajapiirang. Ka teadlaste ja arstide sekka satub põmmpäid, kes on saanud oma ametisse mitte tänu isiklikele oskustele ja pädevusele, vaid pigem on nad juhtunud olema lihtsalt õigel ajal õiges kohas ja õigete sidemetega. Mõni teaduspõhise meditsiini viljeleja on saanud oma teadmised 50 aastat tagasi ega ole huvitatud oma teadmiste kaasajastamisest. Ja ka koolitused on tihti läbi viidud mitte sõltumatute koolitajate, vaid hoopis ravimifirmade poolt.

Ning teisalt võib nii mõnigi väliselt alternatiivmeditsiiniga tegeleja olla läbi töötanud kuhjade viisi erinevat teaduskirjandust, osalenud paljudel oma erialaga seotud koolitustel üle maailma ja pannud neist mõndagi kõrva taha, lisaks kogunud hoolsalt patsientide tagasisidet ja analüüsinud neid. Tihti on alternatiivmeditsiini taga aastasadade vältel kogutud teadmised-tarkused, millel on oma loogika ja mida kindlasti ei tasu alahinnata. Alternatiivmeditsiin ei ole alati ainult puukallistajad ega MMS-i joojad, nagu vahel püütakse muljet jätta, vaid siingi tuleb kasuks oskus teri sõkaldest eraldada.

Tugevaimad inimeste ravimisele pühendunud inimesed - ükskõik, kas nad on võrsunud riiklikult tunnustatud või alternatiivsest meditsiinist - saavutavad edu ikkagi siis, kui tutvuvad erinevate infoväljadega. Ka näiteks Vigala Sass oli hästi kursis n-ö tavameditsiini praktikatega ja saatis inimesi vajadusel arsti juurde. Me peaksime jõudma sinnamaale, kus inimest raviv töötaja ei vastanda erinevaid ravimeetodeid, vaid eesmärgiks on ikkagi, et inimene saaks abi, ükskõik kust siis.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Katerin kirjutas: 25 Juul 2025 20:33 Olen ise muidu kõrgharidusega ja eluaeg pigem teaduseusku. Kuid viimasel ajal on minus tõstnud pead väga tugev tundmus, et ka teaduspõhisus pole ju tegelikult mingi argument, mille lettilöömine peaks alati kõigil mingis meetodis kahtlejatel suud paugupealt sulgema. Ei arva, et teaduspõhisuse taga peituks alati ilmtingimata püha tõde. Ka teaduses võidakse statistikat, tulemuste andmeid jms vägagi edukalt manipuleerida, olgu siis põhjuseks töötaja oskamatus või äraostetavus või lihtsalt ajapiirang. Ka teadlaste ja arstide sekka satub põmmpäid, kes on saanud oma ametisse mitte tänu isiklikele oskustele ja pädevusele, vaid pigem on nad juhtunud olema lihtsalt õigel ajal õiges kohas ja õigete sidemetega. Mõni teaduspõhise meditsiini viljeleja on saanud oma teadmised 50 aastat tagasi ega ole huvitatud oma teadmiste kaasajastamisest. Ja ka koolitused on tihti läbi viidud mitte sõltumatute koolitajate, vaid hoopis ravimifirmade poolt.

Ning teisalt võib nii mõnigi väliselt alternatiivmeditsiiniga tegeleja olla läbi töötanud kuhjade viisi erinevat teaduskirjandust, osalenud paljudel oma erialaga seotud koolitustel üle maailma ja pannud neist mõndagi kõrva taha, lisaks kogunud hoolsalt patsientide tagasisidet ja analüüsinud neid. Tihti on alternatiivmeditsiini taga aastasadade vältel kogutud teadmised-tarkused, millel on oma loogika ja mida kindlasti ei tasu alahinnata. Alternatiivmeditsiin ei ole alati ainult puukallistajad ega MMS-i joojad, nagu vahel püütakse muljet jätta, vaid siingi tuleb kasuks oskus teri sõkaldest eraldada.

Tugevaimad inimeste ravimisele pühendunud inimesed - ükskõik, kas nad on võrsunud riiklikult tunnustatud või alternatiivsest meditsiinist - saavutavad edu ikkagi siis, kui tutvuvad erinevate infoväljadega. Ka näiteks Vigala Sass oli hästi kursis n-ö tavameditsiini praktikatega ja saatis inimesi vajadusel arsti juurde. Me peaksime jõudma sinnamaale, kus inimest raviv töötaja ei vastanda erinevaid ravimeetodeid, vaid eesmärgiks on ikkagi, et inimene saaks abi, ükskõik kust siis.
BS
BS
BS
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina kasutan alternatiivmeditsiini. Oli periood, kui mul oli väga hea perearst. Ma tema juurde ise kunagi ei jõudnudki aga telefoni teel räakisime küll - mina kirjeldasin sümptome, tema kinnitas mu enda pandud diagnoosi Väga huvitavad vestlused olid. Omakorda andsin hiljem tagasisidet alternatiivravimeetodite toimimisest ja tulemustest.
Kusagil siin oli pealkiri soolatüügaste kohta. Ma lugenud veel pole aga abi on teepuuõli kasutamisest. Teha tuleb seda regulaarselt iga päev ja tulemus ei lase end kaua oodata. Veel aitab sibul, sooda, sool (nt jalgade puhul on tõhus igaõhtune soola- või soodavee jalavann. Kui jalad kuivatatud, tüükale veel teepuuõli ka). Äadikas ka aitab aga võib nahka põletada. Kui see valuaisting välja kannatada, kasvab uus nahk kiiresti ja ilma tüükata.
Mul on tablettide asemel taimepurgid ja potsikud, kuivatatud taimedega linased kotikesed. Igaks juhtumiks oma. Haige pole ma kunagi, isegi nohu pole. Eelistan ennetada. Olen oma keha sedavõrd tundma õppinud, et märkan mis toimub.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kirjutad, igaks juhtumiks oma. Aga kust sa tead, mis mis juhtumiks on? Kas loed ravimtaimedest kirjandust? Ja kuidas sa ennetad, kuidas sulle keha märku annab?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline