Igakuised kulud

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 08:28
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 06:35
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 20:23 koerale 23€ (toit).
Kuidas on võimalik koer, olenemata suurusest, 23 euroga kuu aega ära toita?! Ja miks sellised inimesed peavad loomi?
Miks sa sellist juttu ajad? https://valgekihv.ee/koera-kuivtoidud/b ... -lamb-rice - soodukat saab ka 30% ja sellest jätkub kaheks kuuks. No närimiskondid ka, aga neid ostame ka suurema koguse korraga.
Esimene koostisosa on kodulinnulihavalk (19%) ning sellele järgneb mais. Nendes krõbinates pole isegi liha.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Hämmastav, igakuistelt kodukuludelt on teema läinud üle kodulinnulihavalgu teemasse.
Hullem kui Perekool.
Külaline

Ants kirjutas: 04 Aug 2025 10:39 Hämmastav, igakuistelt kodukuludelt on teema läinud üle kodulinnulihavalgu teemasse.
Hullem kui Perekool.
Sul on võimalus teemat jätkata ning oma kulud siia kirja panna suvalise pasundamise asemel.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mina + 2 last, toidule u 300eur, internet/mobiil/tv 110eur, lasteaia kohatasu 210eur , lastehoid nädalavahetuseti ka 300-400eur mingid ühekordsed kulud (sünnipäevakingid ja üritused) keskeltläbi 100eur.
Autokütus on elekter ja suures piires päikesepark katab suvel nii auto,,kütuse,, kui ka tarbeelektri, seega suvel 0 talvel kuni 200eur.
Vesi oma kaevust, küte kas õhksoojuspumbad ja/või pakasega keskküttepliit, puit oma metsast, tööaega ei arvesta.
Oma maja, muud kulud prügivedu kord kvartalis 15 eur, maamaks. Autoremont+rehvid, poiss sõitis Leafil külje maha, 2 ust, poritiib, stange ja peegel Leedust lammutustest tellides kokku u 1000eur.
Sponsorlussuhte peale kulub ka üsna palju.
Lisaks veel igasugu pudi-padi, ravimid jne kulud igakuiselt 0 kuni palju.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 10:52
Ants kirjutas: 04 Aug 2025 10:39 Hämmastav, igakuistelt kodukuludelt on teema läinud üle kodulinnulihavalgu teemasse.
Hullem kui Perekool.
Sul on võimalus teemat jätkata ning oma kulud siia kirja panna suvalise pasundamise asemel.
Oled sa näinud, et ta üheski teemas asjalikku ja teemasse juttu ajaks? Seda ei juhtu :D
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 12:42
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 10:52
Hullem kui Perekool.
Oled sa näinud, et ta üheski teemas asjalikku ja teemasse juttu ajaks? Seda ei juhtu :D
Muidugi ma tean, et ei juhtu, see on üks põhivendi, kes teemasid tuksi keerab. See aga loomulikult ei takista tal kraaksatamast, kui keegi teine julgeb midagi teemavälist kirjutada. 😁
Külaline

lasteaia kohatasu 210eur , lastehoid nädalavahetuseti ka 300-400eur

Päris õudne isa, kes ise oma lastega üldse koos ei ole. Nädalvahetustel ka hoida. Kodus need lapsed ei saagi olla.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 10:52
Hullem kui Perekool.
Te olete nii armas, et annate võimaluse. Ma olen nii õnnelik, et saan võimaluse tervele maailmale oma kulusid näidada, ma ei kujutaks oma elu ilma selleta ette.
Külaline

Kodukulud majas elades keskmiselt 150 (minu maksta wifi, küte+soe vesi, ülejäänud maksab mees). Toit kahele täiskasvanule 400. Minu muud kulud ja tarbimine jääb olenevalt kuust 500 ja 2500 vahele.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 15:15

Päris õudne isa, kes ise oma lastega üldse koos ei ole. Nädalvahetustel ka hoida. Kodus need lapsed ei saagi olla.
Nädalavahetused on ainus võimalus, kui ma saan teha pikki päevi tööd ja käia komandeeringus. Nädala sees olen paraku seotud lasteaiaga. Ma olen üksikvanem ja pean hakkama saama. Ega elatist ka ma ju ei saa, laste ema väidab, et tal pole millestki maksta.
Nädalavahetuse hoid on mul kokku lepitud 100eur ja nagu näha üks-kaks kuus nv on lapsed siiski hooajal ka minu juures.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Nädala sees olen paraku seotud lasteaiaga. Ma olen üksikvanem ja pean hakkama saama. Ega elatist ka ma ju ei saa, laste ema väidab, et tal pole millestki maksta.
Mis see tähendab? Mis mõttes paraku seotud lasteiaga? Ega seal ei pea käima. Väga kummaline on kuulata hala, et oled üksikvanem, kellele elatist ei maksta ja kes peab hakkama saama, kui samal ajal räägid, kuidas kulutad päris palju tasulise kepi saamiseks. Kas tead mõnda üksikema, kes kulutab elatise tasulise seksi peale? Kõik naeraks välja sellise inimese, samamoodi oled sina naljakas.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 16:33
Nädala sees olen paraku seotud lasteaiaga. Ma olen üksikvanem ja pean hakkama saama. Ega elatist ka ma ju ei saa, laste ema väidab, et tal pole millestki maksta.
Mis see tähendab? Mis mõttes paraku seotud lasteiaga? Ega seal ei pea käima. Väga kummaline on kuulata hala, et oled üksikvanem, kellele elatist ei maksta ja kes peab hakkama saama, kui samal ajal räägid, kuidas kulutad päris palju tasulise kepi saamiseks. Kas tead mõnda üksikema, kes kulutab elatise tasulise seksi peale? Kõik naeraks välja sellise inimese, samamoodi oled sina naljakas.
Kuidas sa niisugune põmmpead oled. Seotud lasteaiaga = peab teatud kellaajaks lapsi viima ja tooma. Nv seda kohustust ei ole. "Ega seal ei pea käima" - mis see alternatiiv siis oleks töötavale vanemale, kel pole raha täiskohaga lapsehoidja palkamiseks? Oleks huvitav kuulda.

Kepi eest tasumine on samuti paratamatus teatud meeste puhul. Naised saavad tasuta keppi. Mehed paraku mitte, eriti veel kui vanus peale tuleb ja mehel lastepagas ja teatud kuulsus küljes on.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 04 Aug 2025 16:15
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 15:15

Nädalavahetused on ainus võimalus, kui ma saan teha pikki päevi tööd ja käia komandeeringus. Nädala sees olen paraku seotud lasteaiaga. Ma olen üksikvanem ja pean hakkama saama. Ega elatist ka ma ju ei saa, laste ema väidab, et tal pole millestki maksta.
Nädalavahetuse hoid on mul kokku lepitud 100eur ja nagu näha üks-kaks kuus nv on lapsed siiski hooajal ka minu juures.
Kuulge, elamiseks on raha ju vaja ja tööd selleks pead tegema. Ma ka Tõutäku fänn ei ole aga ta on nii perekoolis kui ka siin selgitanud ilusti ära, et enamus aasta sissetulekust on tal hooajaline ja seotud saekaatriga. Vähemakt ei jäta lapsi pihhuisti emaga või küla peale ripakile ja maksab hoiu eest. Minu mäletamist mööda oli tal üks täiskasvanud tütar üks hoidjatest kunagi.
Külaline

Minu mäletamist mööda oli tal üks täiskasvanud tütar üks hoidjatest kunagi.
See on mingi pluss või mis sa sellega tahad öelda? Määris oma lapsed väikese raha eest suuremale tütrele pähe, et ise nendega mitte tegeleda. Ja minu arust on see hoid olnud pidev, ise on ta lastega vähe tegelenud, mitte pole asi ainult mingis hooajas. Seksi eest maksab rohkem kui lapsehoiu eest,
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 18:00
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 16:33
"Ega seal ei pea käima" - mis see alternatiiv siis oleks töötavale vanemale, kel pole raha täiskohaga lapsehoidja palkamiseks? Oleks huvitav kuulda.
Pole see, keda tsiteerid, aga huvitab ka, mis alternatiivid on hoiuks väikese lapse või väikeste lastega vanematele? Olen seisukohal, kui pere majanduslikud võimalused vähegi lubavad, võiksid lapsed olla kodus 3-aastani. Üks lapsevanem peab lihtsalt kauem ja rohkem pühenduma kodusele elule ja lapsele, et teine saaks tööd teha. Kahjuks pannakse lapsed tihti lastehoidu, sõime juba 2-aastaselt või varemgi.
Teine teema on seotud sellega, et kas koduses keskkonnas suudavad lapsevanemad lapsega piisavalt sisukalt aega veeta ja last arendada? Lasteaed on siiski haridusasutus, kus lapsed mitte ainult ei veeda kusagil aega, vaid omandavad uusi oskusi, teadmisi ja sotsialiseeruvad teistega. Pole kindel, et kas näiteks enamus lapsevanemaid või vanavanemaid suudaksid pakkuda lastele kooliminekuni hästi ja arendavalt sisustatud aega ja huvitavamat seltskonda, kui lasteaed. Mõni pedagoogi tüüpi, aga ülimalt rahuliku natuuriga inimene ehk suudab, aga kahtlen, et paljud oskavad ja suudavad teha kõike lapse huvitest lähtuvalt ja panna oma elu ja töö umbes 7-ks aastaks pausile.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 18:55
Minu mäletamist mööda oli tal üks täiskasvanud tütar üks hoidjatest kunagi.
See on mingi pluss või mis sa sellega tahad öelda? Määris oma lapsed väikese raha eest suuremale tütrele pähe, et ise nendega mitte tegeleda. Ja minu arust on see hoid olnud pidev, ise on ta lastega vähe tegelenud, mitte pole asi ainult mingis hooajas. Seksi eest maksab rohkem kui lapsehoiu eest,
Nüüd mõtle, kui paljud seda õdede/vendade lastehoidmist ilma tasuta oma suurematele lastele tegelikult pähe määrivad või lausa kohustavad selleks 🥲.
Külaline

Nüüd mõtle, kui paljud seda õdede/vendade lastehoidmist ilma tasuta oma suurematele lastele tegelikult pähe määrivad või lausa kohustavad selleks 🥲.
Nüüd mõtle, kas see juhtub ikka selliste laste puhul, keda vanem ise pole kasvatanudki. Et oma õdesid-vendi vahel hoida palutakse, on loomulik, aga täiskasvanud last, keda isa pole kasvatanud, aga see peab siis kõik nädalavahetused järjekordseid lapsi hoidma, seda vast eriti sageli ette ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 22:31
Nüüd mõtle, kas see juhtub ikka selliste laste puhul, keda vanem ise pole kasvatanudki. Et oma õdesid-vendi vahel hoida palutakse, on loomulik, aga täiskasvanud last, keda isa pole kasvatanud, aga see peab siis kõik nädalavahetused järjekordseid lapsi hoidma, seda vast eriti sageli ette ei tule.
Nõus.
Ma küll suuremate lastega Tõutäku tausta ei tea, aga eeldan, et kui ta poleks kohal ja olemas polnud, siis nüüd ka ta tütar teda ei aitaks.
Külaline

täiskasvanud last, keda isa pole kasvatanud, aga see peab siis kõik nädalavahetused järjekordseid lapsi hoidma, seda vast eriti sageli ette ei tule.
Kas ta tütar hoiab väiksemaid lapsi tasuta? Kirjutas, et nädalavahetuse hoid on tal kokku lepitud 100 eur, pole just palju, aga tundub, et tütar on nõus.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 23:07
Nõus.
Ma küll suuremate lastega Tõutäku tausta ei tea, aga eeldan, et kui ta poleks kohal ja olemas polnud, siis nüüd ka ta tütar teda ei aitaks.
No kui ei tea, siis ära ka sõna võta. Need on praegu esimesed lapsed, keda ta ise kasvatab, sest muidu vist oleks lastekodusse pandud. Aga ka nendega on koos äärmiselt vähe, küll on töö, küll on naisekeppimine käsil, lapsed on viimased, kellega koos aega veeta. Kõik eelnev pereelu on olnud üks segapuder, ühe lapse treis samal ajal ühele, siis juba teisele naisele. Ja see on ikka uskumatu, milline silmakirjalikkus siin valitseb. Kui on üksinda last kasvatav mees, siis kõik naised kaitsevad elu eest. Et loomulikult, las raiskab oma seksitädile sadu eurosid, aga ikka las halab, et laste ema ei maksa elatist. Mina mäletan aegu, kuidas ta ise oma laste emadele maksis mingeid sandikopikaid. Ka tütrele lapsehoidmise eest maksab mingeid sente, aga seksile kulutamiseks on raha küllalt. Kas keegi kujutaks ette, et mõni üksikema räägiks, et kepisuhtele kulub palju, ei jalgu lapsehoidjale rohkem maksmiseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline