Teie kõige efektiivsemad kaalulangetus meetodid?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Teie kõige efektiivsemad kaalulangetus meetodid?

Postitus Postitas Külaline »

Mis on kaalulangetuses suurimaid tulemusi andnud? Üks eine päevas, intermittent fasting?
Külaline

Punktilugemine. Konkreetne, lihtne, tõhus.
Külaline

Mul on kõige efektiivsem olnud meditsiinilistel põhjustel teostatud lahtine kõhukoopaopp. Mul läks opi ja opijärgse poolsunnitud "nälgimise" tõttu vähem kui kuuga maha peaaegu 8 kilo.
Mandlite opp oli ka kaalulangetuse seisukohast suht tõhus (peale oppi oli väga valus neelata ja sai süüa vaid vedelaid külmi olluseid), siis läks lambist 5kg maha.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 14:36 Mul on kõige efektiivsem olnud meditsiinilistel põhjustel teostatud lahtine kõhukoopaopp. Mul läks opi ja opijärgse poolsunnitud "nälgimise" tõttu vähem kui kuuga maha peaaegu 8 kilo.
Mandlite opp oli ka kaalulangetuse seisukohast suht tõhus (peale oppi oli väga valus neelata ja sai süüa vaid vedelaid külmi olluseid), siis läks lambist 5kg maha.
Kas see kaal jäi siis pidama ka?
Külaline

Mul on olnud kolm "edulugu" kaalulangetuse vallas.
Esimene, kui läksin ühest peikast lahku. Segased ajad, oli selline edasi-tagasi suhe, ei saanud kuidagi asju selgeks räägitud. Söögiisu läks ära, kaotasin lühikese aja jooksul umbes 7 kg. Paks ei olnud ennegi. Ehk siis negatiivne stress.
Teine - armusin. Taaskord läks söögiisu ära, lühikese aja jooksul kaotasin 13 kg. Toitumine küll taastus, kuid kaal jäi pikaks ajaks püsima, taastus ka pärast rasedusi.
Kolmas - fitlap, millega õnnestus korra kaotada 5 kg. Järjekindlust on vaja.

Praegu olen paks. Loodan veel normkaalu jõuda, kuskil aasta jooksul, salamisi kiiremini.
Külaline

Kõige efektiivsem on elustiilimuutus. Ma proovisin keska lõpus igasuguseid nippe, kaal küll langes aga tuli ka tagasi. Lõpuks võtsin kätte ja hakkasin igapäevaselt rohkem liikuma+ korrigeerisin toitumist mõistlikult, ehk ei mingisuguseid näljadieete ega punktilugemisi vaid lihtsalt asendasin ebatervislikud toiduvalikud ja suuremad portsionid väiksemate ja tervislikumate vastu. Toidu tegin endale ise, et täpselt teaksin, mida sisse söön. Võtsin alla 20kg (75kg-lt 55kg peale) ning olen 20 aastat hiljem samas kaalus. Suurimad kõikumised on olnud +/- 1-2 kg, väljaarvatud rasedused (mõlemad +10kg ning peale sünnitust läks mõned kuud raseduseelse kaaluni). Ehk siis mina olen ikka selle poolt, et muutagi oma elu jäädavalt, mitte katsetada mingeid lühiajalisi trikke, kui on soov langetatud kaal ka säilitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 13:30 Kõige efektiivsem on elustiilimuutus. Ma proovisin keska lõpus igasuguseid nippe, kaal küll langes aga tuli ka tagasi. Lõpuks võtsin kätte ja hakkasin igapäevaselt rohkem liikuma+ korrigeerisin toitumist mõistlikult, ehk ei mingisuguseid näljadieete ega punktilugemisi vaid lihtsalt asendasin ebatervislikud toiduvalikud ja suuremad portsionid väiksemate ja tervislikumate vastu. Toidu tegin endale ise, et täpselt teaksin, mida sisse söön. Võtsin alla 20kg (75kg-lt 55kg peale) ning olen 20 aastat hiljem samas kaalus. Suurimad kõikumised on olnud +/- 1-2 kg, väljaarvatud rasedused (mõlemad +10kg ning peale sünnitust läks mõned kuud raseduseelse kaaluni). Ehk siis mina olen ikka selle poolt, et muutagi oma elu jäädavalt, mitte katsetada mingeid lühiajalisi trikke, kui on soov langetatud kaal ka säilitada.

See on väga õige, täpselt nii tegin isegi. Kahe kuuga läks 8,3kg, alustasin 75,5 pealt. 4 kg veel, siis rahul. Ma muidugi juba 50+, sinu vanuses kaalusin üldse 50 kg.
Külaline

Olen teinud erinevaid asju alustades 13-päeva dieedist, lõpetades LCHFi, vahelduvpaastu ja lihtsalt nälgimisega. Mul toimis ainult üks - Kaalujälgimine (programm). Ja hilisemas elus, kui Kaalujälgijad lõpetasid, siis lihtsalt kaloriarvestuse pidamine Nutridata abil.

Suhtumine, et ära näksi, ära söö magusat, ära joo magustatud jooke, jälgi, mida suhu pistad (nagu paar eelnevat siin soovitasid) mulle ei mõju. Ma teen seda kõike nagunii, aga kaalu sellega alla ei saa. Heal juhul suudan sellist elustiili jälgides vaid kaalu paigal hoida. Kui tahan alla saada, siis pean kasutama radikaalseid võtteid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist