Naised, milliste meestetöödega saate hakkama?
-
Külaline
Naised, milliste meestetöödega saate hakkama?
Koduses majapidamises,remonti tehes, ehitades, autol jne. Jagage muljeid ja kogemusi.
-
Külaline
Ausalt öeldes ei saa millegagi hakkama, jäin üksi majja elama, esialgu ei osanud kaminat ka kütta ega muru niita. Nüüd plaanin hakata tõsiselt kõiki asju ise ära õppima, sest kui ma nüüd siin vaatan, mis töömehed mul siin käivad, millised kobakäpad nad on ja mis raha tahavad saada, siis see on ikka üle mõistuse. Hekipügamise eest võtsid 500 eurot, ma ostsin hekilõikuri ja teen seda nüüd ise, ei ole eriline tuumateadus. Oksi saen ka ise, laenutan oksapurustaja ja teen multši. Ka see asi võttis varem sadu eurosid, kui kellegi palkasin. Värvimistööd ja põranda õlitamine on lihtsad, nende eest maksin ka segaseks ennast. Ma ei tea, kust saaks palgata mingi inimese, kes mulle veel mõned asjad selgeks õpetaks.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 10:21 Koduses majapidamises,remonti tehes, ehitades, autol jne. Jagage muljeid ja kogemusi.
-
Külaline
-
Külaline
Siiani pole ühegi tööga hätta jäänud. Peenise puudumine ei ole takistuseks osutunud absoluutselt mitte millegi juures.
-
Külaline
Täpsekt. Imelik teemaalgatus. Justnagu naised ei peaks teatud asjadega hakkama saama puhtalt oma soo tõttu.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 11:04 Siiani pole ühegi tööga hätta jäänud. Peenise puudumine ei ole takistuseks osutunud absoluutselt mitte millegi juures.
-
Külaline
Enam-vähem kõigega. Oma majas olen pea kõik ise teinud. Välisseina lammutus, soojustamine, laudis, drenaažikraavi kaevamine, torude paigaldus, kamina ja ahju lammutus, boileri ja veetorude paigaldus ja ühendamine, pööningu puhastamine saepurust, vahelae lammutus, soojustamine - ikka nii, et mida väljapoole seda õhku läbilaskvamaks, et puitkonstruktsioon säiliks, karkassi paigaldus, kipsplaadi paigaldus, ukse ja piitade paigaldus, elektri-põrandakütte paigaldus, elektritööd, sh keraamilise pliidi ja ahju ühendamine, lülitite teise kohta tõstmine jne, jne. Autotasku olen ise teinud ja selleks väravaposte nihutanud. Keevitanud olen elektrikeevitudaparaadiga. Autol olen teinud õlivahetust, lambipirnid vahetan ise, varuratast oskan alla panna.
Elu peab põnev ja vaheldusrikas olema.
-
Külaline
Üks asi on hakkamasaamine, teine asi, kas ma ikka PEAN. Mulle näiteks ei meeldi katusel turnida, suuri värvitünne, kipsplaate, segukotte või prusse tõsta.
Samuti on vahe sees torutöödel. Kas vahetan lihtsalt mingi jubina ära või tuleb teha terviklahendus.
Garaazipõranda valas meil eelmisel nädalal igatahes mees. Abiks võin muidugi iga kell olla, aga mingiks ehitushaiks end ei pea. Mõned asjad võib oskamatusest ka vussi keerata.
Peenise puudumine ei ole muidugi takistuseks mingite tööde äraõppimisel, kuid kohati on jõudu ka vaja. Paljude tööde puhul on vaja abitööjõudu.
Aga eks häda ajab härja kaevu.
Samuti on vahe sees torutöödel. Kas vahetan lihtsalt mingi jubina ära või tuleb teha terviklahendus.
Garaazipõranda valas meil eelmisel nädalal igatahes mees. Abiks võin muidugi iga kell olla, aga mingiks ehitushaiks end ei pea. Mõned asjad võib oskamatusest ka vussi keerata.
Peenise puudumine ei ole muidugi takistuseks mingite tööde äraõppimisel, kuid kohati on jõudu ka vaja. Paljude tööde puhul on vaja abitööjõudu.
-
Külaline
Kohutav, kui satud kellegi sellise kinnisvara ostma. Ei tea iial, millal õhku lendad või sisse põled. Tööd võiksid jääda ikka professionaalidele.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 11:20 Enam-vähem kõigega. Oma majas olen pea kõik ise teinud. Välisseina lammutus, soojustamine, laudis, drenaažikraavi kaevamine, torude paigaldus, kamina ja ahju lammutus, boileri ja veetorude paigaldus ja ühendamine, pööningu puhastamine saepurust, vahelae lammutus, soojustamine - ikka nii, et mida väljapoole seda õhku läbilaskvamaks, et puitkonstruktsioon säiliks, karkassi paigaldus, kipsplaadi paigaldus, ukse ja piitade paigaldus, elektri-põrandakütte paigaldus, elektritööd, sh keraamilise pliidi ja ahju ühendamine, lülitite teise kohta tõstmine jne, jne. Autotasku olen ise teinud ja selleks väravaposte nihutanud. Keevitanud olen elektrikeevitudaparaadiga. Autol olen teinud õlivahetust, lambipirnid vahetan ise, varuratast oskan alla panna.
-
Külaline
Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:20
Kohutav, kui satud kellegi sellise kinnisvara ostma. Ei tea iial, millal õhku lendad või sisse põled. Tööd võiksid jääda ikka professionaalidele.
Ka mulle tunduvad need nn meestetööd kohati ülehinnatud. Ja ei ole vastavat töömeest tellides see kvaliteet sugugi teab mis erinev isetehtust. Ma ise oskan samuti enamikku sihukestest töödest ja mu abikaasa on meie majapidamise varustanud korralike tööriistadega. Hekipügamine on puhas nauding normaalse akutööriistaga. Trimmerid, saed, relakad on tänapäeval ka sellised kerged ja mõnusad, et ainult võta ja tee.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 10:28Ausalt öeldes ei saa millegagi hakkama, jäin üksi majja elama, esialgu ei osanud kaminat ka kütta ega muru niita. Nüüd plaanin hakata tõsiselt kõiki asju ise ära õppima, sest kui ma nüüd siin vaatan, mis töömehed mul siin käivad, millised kobakäpad nad on ja mis raha tahavad saada, siis see on ikka üle mõistuse. Hekipügamise eest võtsid 500 eurot, ma ostsin hekilõikuri ja teen seda nüüd ise, ei ole eriline tuumateadus. Oksi saen ka ise, laenutan oksapurustaja ja teen multši. Ka see asi võttis varem sadu eurosid, kui kellegi palkasin. Värvimistööd ja põranda õlitamine on lihtsad, nende eest maksin ka segaseks ennast. Ma ei tea, kust saaks palgata mingi inimese, kes mulle veel mõned asjad selgeks õpetaks.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 10:21 Koduses majapidamises,remonti tehes, ehitades, autol jne. Jagage muljeid ja kogemusi.
Põhjus, miks jätan paljud nn meestetööd siiski mehe kaela, on pigem see, et ma päris kõike üksi majapidamises ka teha ei jõua ega peagi ju. Mees trimmeriga õue ja ise valmistan lõunasöögi - nii on kõik rahul. Mis ei tähenda, nagu ei oskaks mees toitu valmistada või naine muru trimmerdada või poleks valmis neid asju vajadusel tegema.
On kaks tööd, mida ma ise seni veel pole teinud - üks on auto putitamine ja teine elektritööd. Auto tuleb tänapäeval viia nagunii hooldusesse ja elektri osas peab ikka teadmisi olema, et särtsu ei saaks ja juhtmed valesti ei läheks.
-
Külaline
Kuidas see siis abitööjõudu takistab palgata kui naine oled?Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 11:50 Paljude tööde puhul on vaja abitööjõudu.
Minu meelest pole mingit vahet mis soost oled. Mul on vastupidi olnud - mina olen see kes remonti teeb, kinnisvara ostab, finantsotsuseid teeb, enamasti ka lammutan, kaevan, ühendan jms. Töö on arvuti taga ja vastukaaluks on väga tore oma kätega midagi ära teha!
-
Külaline
Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:20
Kohutav, kui satud kellegi sellise kinnisvara ostma. Ei tea iial, millal õhku lendad või sisse põled. Tööd võiksid jääda ikka professionaalidele.
-
Külaline
Miks ma peaks ehitusel töötama, mulle meeldib mu töö ja ma saan kõrgemat palka kui ehitajad.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:09Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:20
Kohutav, kui satud kellegi sellise kinnisvara ostma. Ei tea iial, millal õhku lendad või sisse põled. Tööd võiksid jääda ikka professionaalidele.Mul siis on vedanud, ma soss-seppadega asju ei aja, ainult teatud-tuntud kvaliteediga töömeestega.
Miks ma peaksin kellegi palkama kui saan ise nende asjadega hakkama ja nende tegemist naudin? Sa annad meeldivad tegemised teistele teha?
-
Külaline
Elus ei usu, et mingi kontorirott teab ehitusest rohkem, kui proff. Ära kujuta ette. Maksa normaalset tasu, 35-50 eurot tund ja ära mingeid osse mustalt palka.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:21Miks ma peaks ehitusel töötama, mulle meeldib mu töö ja ma saan kõrgemat palka kui ehitajad.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:09Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24
Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Mul siis on vedanud, ma soss-seppadega asju ei aja, ainult teatud-tuntud kvaliteediga töömeestega.
Miks ma peaksin kellegi palkama kui saan ise nende asjadega hakkama ja nende tegemist naudin? Sa annad meeldivad tegemised teistele teha?
-
Külaline
Otsusta nüüd ära, kas susserdad ise või teostad proffidele ehitusjärelvalvet, nagu veidi tagasi ütlesid. Tundub, et sa ei tea, millest räägid.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:21Miks ma peaks ehitusel töötama, mulle meeldib mu töö ja ma saan kõrgemat palka kui ehitajad.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:09Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24
Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Mul siis on vedanud, ma soss-seppadega asju ei aja, ainult teatud-tuntud kvaliteediga töömeestega.
-
Külaline
Mina teen ise, kuna oskan, meeldib ja ei viitsi pidevalt projektijuhtimise ja ehitusjärelvalvega tegeleda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:26Otsusta nüüd ära, kas susserdad ise või teostad proffidele ehitusjärelvalvet, nagu veidi tagasi ütlesid. Tundub, et sa ei tea, millest räägid.
-
Külaline
Proff on proff ainult omas valdkonnas kahjuks. Ja mis veel hullem, tüüpiline elektrik ei jaga piisavalt nt elektriinseneri tööst. Siin ei aita isegi 50 EUR/h maksmine. Tüüpiline elektriinsener aga ei tule sulle juhtmeid vedama, pistikupesade jaoks auke freesima ega kogu seda kremplit ühendama. Seega tasub ise mõlema poolega kursis olla.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:25Elus ei usu, et mingi kontorirott teab ehitusest rohkem, kui proff. Ära kujuta ette. Maksa normaalset tasu, 35-50 eurot tund ja ära mingeid osse mustalt palka.
-
Külaline
Noorema generatsiooni mehed ei oska mingeid meestetöid.
-
Külaline
Oskaja isa kõrval on nii mõnigi õppinud. Isade tähtsust on rängalt alahinnatud. Minu pojad, kel haridus hoopis teises valdkonnas, saavad igasuguste töödega hakkama.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:59 Noorema generatsiooni mehed ei oska mingeid meestetöid.
-
Külaline
Milleks sul nende tööde jaoks lausa elektriinseneri vaja?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:38Proff on proff ainult omas valdkonnas kahjuks. Ja mis veel hullem, tüüpiline elektrik ei jaga piisavalt nt elektriinseneri tööst. Siin ei aita isegi 50 EUR/h maksmine. Tüüpiline elektriinsener aga ei tule sulle juhtmeid vedama, pistikupesade jaoks auke freesima ega kogu seda kremplit ühendama. Seega tasub ise mõlema poolega kursis olla.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:25Elus ei usu, et mingi kontorirott teab ehitusest rohkem, kui proff. Ära kujuta ette. Maksa normaalset tasu, 35-50 eurot tund ja ära mingeid osse mustalt palka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist