Kuiv köha piinab
-
Külaline
Kuiv köha piinab
Juba kolmandat nädalat köhin kuivalt ja mitte mingit progressi või muutust haiguse kulus ei ole toimunud. Mitte midagi köhida ei ole, röga ei teki. Lihtsalt piinav kõdi- ja kribimistunne kurgus ja hingetorus, mis ajab kogu aeg köhima, eriti kui räägin ja ka öösiti. Käisin arsti juures, vereproovi põletikunäit oli korras, arst kuulas kopsu ka - see olevat ka normaalne. Olen joonud raviteesid, teinud auru, kasutan pidevalt imemistableti ja pehmendavat kurguspreid. Nüüd viimases hädas ostsin apteegist köhapärssijat, sest rindkere on juba köhimisest hell ja magamatus hakkab närvidele käima. Absoluutselt null efekti. Muid haigussümptmeid ei ole, pole palavikku, pole nohu. Koroonatest negatiivne. Arst ütles, et selline kuiva köhaga viirus võib vinduda kuni 5 nädalat. Soovitage veel midagi, mis võiks ka reaalselt aidata.
-
Külaline
Ise olen ka köhinud kuude kaupa ja arstid pole midagi leidnud.
Ja siis üks arst leidis et köha võib olla refluksist.Ostsin apteegist siis Escadra tablette ja nädala jooksul köha kadus.Kusjuures mul ei olnud ühtegi mao poolset kaebust.
Ja siis üks arst leidis et köha võib olla refluksist.Ostsin apteegist siis Escadra tablette ja nädala jooksul köha kadus.Kusjuures mul ei olnud ühtegi mao poolset kaebust.
-
Külaline
Mul oli mõned aastad tagasi pidev kuiv köha kuude kaupa. Perearst ei suutnud aidata, kopse kuulates ei leidnud midagi. Valisin siis ühe polikliiniku tasulistest teenustest pulmonoloogi kompleksvisiidi (mingi 60€ vist oli): selle eest tehti hulgaliselt erinevaid uuringuid: vereanalüüsid, kopsupilt, kopsumahu mõõtmine, mingid masinad kuhu tuli puhuda. diagnoositi astma ja sain inhalaatoriga rohud peale. pärast kutsus sama arst mind tagasi juba haigekassa raha eest vastuvõtule enda juurde. algul pidin neid rohtusid võtma pidevalt, nüüd edaspidi perioodiliselt, kui talvel vahetevahel selline kuiva köha periiod hakkab, siis võtan paar kuud, läheb köha jälle üle. pulmonoloogi juures pole enam käinud, perearsti õde annab uue retsepti kui vajadus tekib.
Ei pruukinudki maod olla, äkki lihtsalt ussid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 15:20 Ise olen ka köhinud kuude kaupa ja arstid pole midagi leidnud.
-
Külaline
Pigem on sul seal kapsapeas ussid.Ants kirjutas: ↑31 Juul 2025 18:42Ei pruukinudki maod olla, äkki lihtsalt ussid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 15:20 Ise olen ka köhinud kuude kaupa ja arstid pole midagi leidnud.
-
Külaline
Kliimaseade tööl või kodus?Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 14:47 Juba kolmandat nädalat köhin kuivalt ja mitte mingit progressi või muutust haiguse kulus ei ole toimunud. Mitte midagi köhida ei ole, röga ei teki. Lihtsalt piinav kõdi- ja kribimistunne kurgus ja hingetorus, mis ajab kogu aeg köhima, eriti kui räägin ja ka öösiti. Käisin arsti juures, vereproovi põletikunäit oli korras, arst kuulas kopsu ka - see olevat ka normaalne. Olen joonud raviteesid, teinud auru, kasutan pidevalt imemistableti ja pehmendavat kurguspreid. Nüüd viimases hädas ostsin apteegist köhapärssijat, sest rindkere on juba köhimisest hell ja magamatus hakkab närvidele käima. Absoluutselt null efekti. Muid haigussümptmeid ei ole, pole palavikku, pole nohu. Koroonatest negatiivne. Arst ütles, et selline kuiva köhaga viirus võib vinduda kuni 5 nädalat. Soovitage veel midagi, mis võiks ka reaalselt aidata.
-
Külaline
Kuidas suitsetamisega lood? Õhuniiskus kodus/tööl? Kas tarvitad regulaarselt mingeid ravimeid (nt vererõhule)? Esineb allergiaid või refluksi? Kui kõik võimalikud põhjused välistatud, siis võibki olla põetud viirushaiguse jääknäht. Kurku rahustavad losengid, teed, õlispreid; sobivad ka spetsiaalsed kuivale köhale spreid (immunotrofina), ega muud kahjuks teha polegi.
-
Külaline
Või autos?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 20:46Kliimaseade tööl või kodus?Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 14:47 Juba kolmandat nädalat köhin kuivalt ja mitte mingit progressi või muutust haiguse kulus ei ole toimunud. Mitte midagi köhida ei ole, röga ei teki. Lihtsalt piinav kõdi- ja kribimistunne kurgus ja hingetorus, mis ajab kogu aeg köhima, eriti kui räägin ja ka öösiti. Käisin arsti juures, vereproovi põletikunäit oli korras, arst kuulas kopsu ka - see olevat ka normaalne. Olen joonud raviteesid, teinud auru, kasutan pidevalt imemistableti ja pehmendavat kurguspreid. Nüüd viimases hädas ostsin apteegist köhapärssijat, sest rindkere on juba köhimisest hell ja magamatus hakkab närvidele käima. Absoluutselt null efekti. Muid haigussümptmeid ei ole, pole palavikku, pole nohu. Koroonatest negatiivne. Arst ütles, et selline kuiva köhaga viirus võib vinduda kuni 5 nädalat. Soovitage veel midagi, mis võiks ka reaalselt aidata.
-
Külaline
Aitäh teile kaasa mõtlemast. Suitsetanud ei ole kunagi. Õhuniiskus on kodus täiesti normi piires. Astmat ei ole, küll olen allergik, samas see ei ole siiani köhana väljendunud ja ei ole ka alust kahtlustada, et äkitselt mõne uue allergeeniga kontakti olen sattunud. Kliimaseadet ei ole. Küll aga algas mu haigus kohe pärast lühikest lennureisi - võimalik, et sealt konditsioneer on süüdi, ehkki ma ei tundnud seal, et mul olnuks seal külm, keeran alati selle jahutuse nupu kas endast eemale või lausa maha. Sain nüüd apteegist ühe loodusliku siirupi, katsetan sellega.
-
Külaline
Allergiad võivad lõpuks astmaks muutuda. Kui on pikemalt kestnud ja keha kaua allergeeniga kokku puutunud.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 14:04 Aitäh teile kaasa mõtlemast. Suitsetanud ei ole kunagi. Õhuniiskus on kodus täiesti normi piires. Astmat ei ole, küll olen allergik, samas see ei ole siiani köhana väljendunud ja ei ole ka alust kahtlustada, et äkitselt mõne uue allergeeniga kontakti olen sattunud. Kliimaseadet ei ole. Küll aga algas mu haigus kohe pärast lühikest lennureisi - võimalik, et sealt konditsioneer on süüdi, ehkki ma ei tundnud seal, et mul olnuks seal külm, keeran alati selle jahutuse nupu kas endast eemale või lausa maha. Sain nüüd apteegist ühe loodusliku siirupi, katsetan sellega.
Lennuki kliima võib ka täitsa süüline olla.
-
Külaline
Et olen allergik, siis mu kopsud on sagedase kontrolli all, siiani ei ole olnud märki astmast. Viimati kontrolliti päris hiljuti.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 15:14Allergiad võivad lõpuks astmaks muutuda. Kui on pikemalt kestnud ja keha kaua allergeeniga kokku puutunud.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 14:04 Aitäh teile kaasa mõtlemast. Suitsetanud ei ole kunagi. Õhuniiskus on kodus täiesti normi piires. Astmat ei ole, küll olen allergik, samas see ei ole siiani köhana väljendunud ja ei ole ka alust kahtlustada, et äkitselt mõne uue allergeeniga kontakti olen sattunud. Kliimaseadet ei ole. Küll aga algas mu haigus kohe pärast lühikest lennureisi - võimalik, et sealt konditsioneer on süüdi, ehkki ma ei tundnud seal, et mul olnuks seal külm, keeran alati selle jahutuse nupu kas endast eemale või lausa maha. Sain nüüd apteegist ühe loodusliku siirupi, katsetan sellega.
-
Külaline
Hea kuulda, et jälgitakse.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 14:28Et olen allergik, siis mu kopsud on sagedase kontrolli all, siiani ei ole olnud märki astmast. Viimati kontrolliti päris hiljuti.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 15:14Allergiad võivad lõpuks astmaks muutuda. Kui on pikemalt kestnud ja keha kaua allergeeniga kokku puutunud.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 14:04 Aitäh teile kaasa mõtlemast. Suitsetanud ei ole kunagi. Õhuniiskus on kodus täiesti normi piires. Astmat ei ole, küll olen allergik, samas see ei ole siiani köhana väljendunud ja ei ole ka alust kahtlustada, et äkitselt mõne uue allergeeniga kontakti olen sattunud. Kliimaseadet ei ole. Küll aga algas mu haigus kohe pärast lühikest lennureisi - võimalik, et sealt konditsioneer on süüdi, ehkki ma ei tundnud seal, et mul olnuks seal külm, keeran alati selle jahutuse nupu kas endast eemale või lausa maha. Sain nüüd apteegist ühe loodusliku siirupi, katsetan sellega.
Aga mulle tuli meelde, et kuiva/ärrituse köha vastu aitab väga hästi mee-sibula siirup(kaanega purki 1 tükkideks lõigatud sibul, pane peale 2 spl kuhjaga mett ja lase ööpäeva seista, tekkinud siirup kurna ja säilita külmkapis. 3x päevas 1-2spl võtta) . Kui sul just mee vastu allergiat pole. Mu lastel on küll väga hästi aidanud see igasuguse köha vastu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 3 külalist