Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Siis kuidas on valget lina vaja mis enda ümber panna kui pauk käib. Opetaja rääkis pahast natost.
Kui see tund koolis vahele jäi, siis ei teadnud midagi.
Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Kuidas neid maske tehti? Kuidas valge lina kaitseb?Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 14:36Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Siis kuidas on valget lina vaja mis enda ümber panna kui pauk käib. Opetaja rääkis pahast natost.
Ei mäleta täpselt mis räägiti.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 15:00Kuidas neid maske tehti? Kuidas valge lina kaitseb?Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 14:36Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Teil oli mingi ohhoo õpetajaks.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 14:36Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Äkki miski tsiviilkaitse tund oli. 80 nendate alguses umbes.
Mulle see idee meeldib. Elu nagu raamatus "Totu Päikeselinnas". Kahju, et seda ellu viia ei õnnestu.Guest kirjutas: ↑27 Juul 2025 16:31
Igaüks oleks panustanud oma võimete kohaselt ja tarbinud oma vajaduste järgi.
+Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 16:31Äkki miski tsiviilkaitse tund oli. 80 nendate alguses umbes.
Siis pidi ka kommunism tulema.
Igaüks oleks panustanud oma võimete kohaselt ja tarbinud oma vajaduste järgi.
Väga hea raamat mu arust. Üks lemmikuid.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 16:48Mulle see idee meeldib. Elu nagu raamatus "Totu Päikeselinnas". Kahju, et seda ellu viia ei õnnestu.
Nii ametlikult õpetati. Õnneks me nii lollid ei olnud, et uskuda. Praegusel ajal õpetatakse uusi idiootsusi.
Just. Me naerame 40 aasta taguste koolitundide üle, et mis totrusi meile seal küll õpetati! Ent samas me ei märka, et praegu õpetatakse koolides samuti igasugu huvitavaid tõekspidamisi, mis 40 aasta pärast omakorda naerma ajab.Guest kirjutas: ↑27 Juul 2025 18:40Nii ametlikult õpetati. Õnneks me nii lollid ei olnud, et uskuda. Praegusel ajal õpetatakse uusi idiootsusi.
Mis see loeb?
Jah, ka meie õppisime neid marlimaske valmistama. Õpetaja rääkis pahast USA-st, et see on ainus riik maailmas, mis on tuumapommi kasutanud teise riigi vastu. Elu on näidanud, et õpetajal oli õigus.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2025 14:36Koolis valmistati marlist ja vatist maske tuumatolmu vastu.
Aga elu on näidanud, et meile on venemaalt ainult halba tulnud.Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2025 01:06Elu on näidanud
Pidin minema õppima, tahtsin kirjutada.Guest kirjutas: ↑28 Juul 2025 13:58 Meil oli õpetaja selline, kes rääkis terve lapsepõlve aja, et varsti tuleb sõda. Et noh, ehk ikka jõuate suureks saada. Seda sai kuulda ette ja taha. Vatimarlisidemeid koguti ja õppused olid pidevalt. Sõjalise tund oli ka, kus õppisime tuumapommi, laskma, automaati lahti ja kokku panema, laskmist, nende gaasimaskide ja mingite roheliste ülikondadega jooksime ringi pidevalt. Telekast tuli peale sõjafilmide päris vähe midagi. Iga pühapäeva hommikul vaatasin saadet "Teenin Nõukogude Liitu". Mitte sellepärast, et oleks huvitanud, vaid sellepärast, et muidu pidin minema Ei tea, kas meie koolis olid mingid aktivistid või käis igal pool nii. Täitsa huvitav, et praegu räägitakse, et lastel on vaimse tervise probleemid nendest sõjajuttudest, aga meil nagu üldse ei olnud neid probleeme, see sõjajutt oli tavaline.
Kas pühapäeviti peal seda "Teenin nõukogude liitu" mitte ei hakanud muinasjutufilm "V gostjah u skazki"? Mul on meeles, et ootasin alati muinasjuttu ja siis vaatasin seda sõjaväeelu saadet. Mingeid mälestusi sellest ei ole, veel vähem hirme või vaimse tervise probleeme. Ega ka kooli sõjalise tundidest.Guest kirjutas: ↑28 Juul 2025 13:58
Iga pühapäeva hommikul vaatasin saadet "Teenin Nõukogude Liitu". Mitte sellepärast, et oleks huvitanud, vaid sellepärast, et muidu pidin minema Ei tea, kas meie koolis olid mingid aktivistid või käis igal pool nii. Täitsa huvitav, et praegu räägitakse, et lastel on vaimse tervise probleemid nendest sõjajuttudest, aga meil nagu üldse ei olnud neid probleeme, see sõjajutt oli tavaline.
Vist hoopis nii oli, et see sõjaväe saade oli enne ja siis oli mingi "Pudilnik", lastesaade. Ma tahtsin seda lastesaadet vaadata, aga ärkasin varem ja siis tuli see sõjaväeasi. Ja pärast Pudilnikut pidin õppima minema. Õppima pidin hommikul ära sellepärast, et siis pidin minema vanematega mingit tööd tegema. Selline elu oli. Aga mina sain ka muudkui pahandada, et olen laisk nagu porikärbes, midagi teha ei viitsi, sest eelistasin põllutöödele teistega õues olemist või raamatu lugemist. Nii et kõik on suhteline, minu vanemad suhtusid minusse täpselt samamoodi nagu praeguste noorte vanemad, et on ikka laiskvorstid, küll meie omal ajal tegime seda ja teist.Guest kirjutas: ↑28 Juul 2025 14:26Kas pühapäeviti peal seda "Teenin nõukogude liitu" mitte ei hakanud muinasjutufilm "V gostjah u skazki"? Mul on meeles, et ootasin alati muinasjuttu ja siis vaatasin seda sõjaväeelu saadet. Mingeid mälestusi sellest ei ole, veel vähem hirme või vaimse tervise probleeme. Ega ka kooli sõjalise tundidest.Guest kirjutas: ↑28 Juul 2025 13:58
Iga pühapäeva hommikul vaatasin saadet "Teenin Nõukogude Liitu". Mitte sellepärast, et oleks huvitanud, vaid sellepärast, et muidu pidin minema Ei tea, kas meie koolis olid mingid aktivistid või käis igal pool nii. Täitsa huvitav, et praegu räägitakse, et lastel on vaimse tervise probleemid nendest sõjajuttudest, aga meil nagu üldse ei olnud neid probleeme, see sõjajutt oli tavaline.
Pärast sai kuulata raadiost saadet soovid, soovid, soovid.Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2025 20:23 11.05 oli pühapäeviti lastefilm. Kõige toredam, kui tuli Buratino seiklused või Dartagnan ja kolm musketäri.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline