Räägime veel hügieenist

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Räägime veel hügieenist

Postitus Postitas Külaline »

Hammastest juba on teema. Aga räägime ka üldiselt hügieenist. Milliste ekstreemsustega olete kokku puutunud, kas siis oma kaaslase puhul, tuttavate, töökaaslaste või võimaliku tulevase kaaslase puhul?

Minul on selles suhtes vedanud. Laste isa on puhas inimene. Ta ei ole kontoritöötaja ja lipsu ei kanna. Aga oma hügieeni eest hoolitseb hästi. Teeb tööd, mis määrib käsi, kuid käed on alati hoolitsetud ja küüned lõigatud. Hambaid peseb iga päev ja hambaarsti juures käib regulaarselt. Üldse arsti juures käib ilmselt keskmisest Eesti mehest julgemalt.

Uus elukaaslane aga kipub natukene äärmustesse minema. Temal on raudpolt reegel, et enne duši alt läbi käimata tema päev alata ei saa. Ka need päevad, kui kodust välja ei lähe, peab ilmtingimata käima duši all, ja ikka nii, et peseb ka juuksed. Sageli käib ka 2-3 korda päevas duši all.

Pärast duši all käimist kulub tal ca tund veel föönitamiseks, kreemitamiseks, naha hooldusteks jne. Olgu, tal on ka üks naha haigus, mis vajabki natukene teistsugust lähenemist, aga siiski, minu arust läheb ta äärmusesse. Ta kasutab ka juukselakki, peitepulka, huulevõideid, tingimata päikesekreemi (ka talvel) jne.

Sageli on tüütu, kui on vaja kuhugile minna, siis mina saan valmis 35 minutiga (dušš, juuste föönitamine ja keeramine, meik), aga tema puhul tuleb arvestada vähemalt 1,5 tunniga.

Ta on alati puhas ja hästilõhnav, mis on väga meeldiv, aga see, kui palju tal selleks aega kulub, ajab lihtsalt närvi.

Samas, mul on tutvusringkonnas paar meest, kes haisevad väga vängelt juba väga kaugele. Neil on naised olemas, aga ma ei saa aru, kas nad siis kohe üldse ei suuna oma mehi? Samadel meestel puudub ka hammaste hügieen. Nad ei pese kunagi hambaid. Ühel on vist looduse poolt antud head hambad, aga need on nii tulioranžid ja süda läheb lihtsalt pahaks, kui talle näkku vaadata. Teine ei pese ka hambaid ja tal on seetõttu enamus hambaid suust välja kukkunud. Mõni üksik pruun könt on veel suhu jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 10:44Pärast duši all käimist kulub tal ca tund veel föönitamiseks, kreemitamiseks, naha hooldusteks jne. Olgu, tal on ka üks naha haigus, mis vajabki natukene teistsugust lähenemist, aga siiski, minu arust läheb ta äärmusesse. Ta kasutab ka juukselakki, peitepulka, huulevõideid, tingimata päikesekreemi (ka talvel) jne.
Sa räägid mehest või naisest?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juul 2025 10:58
Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 10:44Pärast duši all käimist kulub tal ca tund veel föönitamiseks, kreemitamiseks, naha hooldusteks jne. Olgu, tal on ka üks naha haigus, mis vajabki natukene teistsugust lähenemist, aga siiski, minu arust läheb ta äärmusesse. Ta kasutab ka juukselakki, peitepulka, huulevõideid, tingimata päikesekreemi (ka talvel) jne.
Sa räägid mehest või naisest?
Mehest.
Külaline

Üks asi, mis naiste puhul silma hakkab, on see, kui paljud väldivad juustepesu. Pead on rasvased ja juuksed salkus, aga nende meelest pole häda midagi. Ütlevad, et juukseid ei tohigi liiga tihti pesta, sest muidu juhtub midagi hirmsat. Mis täpselt, nad ei oskagi öelda. Juuksehooldustooteid ei usaldata, kardetakse igasugust "keemiat".

Süüdistan kunagi ilmunud artikleid, mis levitasid igasuguseid valearvamusi juustehoolduse kohta.

Mina pesen juukseid iga 2-3 päeva tagant, kasutan parabeenide ja silikoonidega salongitooteid, föönitan ka alati peale pesu, ja juuksed on pikad, läikivad ja tugevad. Ja ometigi on mul eestlasele omane peen ja habras karv.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juul 2025 12:20 Üks asi, mis naiste puhul silma hakkab, on see, kui paljud väldivad juustepesu. Pead on rasvased ja juuksed salkus, aga nende meelest pole häda midagi. Ütlevad, et juukseid ei tohigi liiga tihti pesta, sest muidu juhtub midagi hirmsat. Mis täpselt, nad ei oskagi öelda. Juuksehooldustooteid ei usaldata, kardetakse igasugust "keemiat".

Süüdistan kunagi ilmunud artikleid, mis levitasid igasuguseid valearvamusi juustehoolduse kohta.

Mina pesen juukseid iga 2-3 päeva tagant, kasutan parabeenide ja silikoonidega salongitooteid, föönitan ka alati peale pesu, ja juuksed on pikad, läikivad ja tugevad. Ja ometigi on mul eestlasele omane peen ja habras karv.
Ma, teemaalgataja, pesen iga 1,5 päeva tagant. Kui olen nädalavahetusel kodus ja kellegagi kokku ei puutu, siis iga 2 päeva tagant. Aga iga päev juukseid pesta nagu mu kaaslane, on minu arvates liig. Eriti, kui juus on õrn ja pea on hakanud vaikselt kiilanema.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 12:33
Guest kirjutas: 21 Juul 2025 12:20 Üks asi, mis naiste puhul silma hakkab, on see, kui paljud väldivad juustepesu. Pead on rasvased ja juuksed salkus, aga nende meelest pole häda midagi. Ütlevad, et juukseid ei tohigi liiga tihti pesta, sest muidu juhtub midagi hirmsat. Mis täpselt, nad ei oskagi öelda. Juuksehooldustooteid ei usaldata, kardetakse igasugust "keemiat".

Ma, teemaalgataja, pesen iga 1,5 päeva tagant. Kui olen nädalavahetusel kodus ja kellegagi kokku ei puutu, siis iga 2 päeva tagant. Aga iga päev juukseid pesta nagu mu kaaslane, on minu arvates liig. Eriti, kui juus on õrn ja pea on hakanud vaikselt kiilanema.
Mehed pesevadki igapäevaselt, koos pesus käimisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 12:33Aga iga päev juukseid pesta nagu mu kaaslane, on minu arvates liig. Eriti, kui juus on õrn ja pea on hakanud vaikselt kiilanema.
Ilmselgelt ei ole siin põhjus hügieenis vaid pigem tema enesetundes. Ja lisaks - kui kasutada lühikestes juustes lakki, geeli või vaha nagu mehed, siis peabki viimistusvahendid välja pesema, et uus soeng teha.
Külaline

Mul on olnud üks partner, kes sarnanes TA poolt kirjeldatud mehele. Need lõputud peegli ees keerutamised, iga juuksekarva õigeks sättimine, lõhna valimine jne. Lisaks ta vahatas ennast, nii seljalt, rinnalt, kui kubemelt oli karvavaba ja see oli minu meelest veits imelik. Kaua see suhe meil ei püsinud ka, sest ta oli ikka ülevõlli oma välimusele fikseeritud. Häiris veel, et ta tihti kritiseeris teiste välimust.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 10:13 Mul on olnud üks partner, kes sarnanes TA poolt kirjeldatud mehele. Need lõputud peegli ees keerutamised, iga juuksekarva õigeks sättimine, lõhna valimine jne. Lisaks ta vahatas ennast, nii seljalt, rinnalt, kui kubemelt oli karvavaba ja see oli minu meelest veits imelik. Kaua see suhe meil ei püsinud ka, sest ta oli ikka ülevõlli oma välimusele fikseeritud. Häiris veel, et ta tihti kritiseeris teiste välimust.
Mul oli samasugune peika. Lisaks peegli ees keerutamisele käis ülepäeva trennis. Minu jaoks polnudki väga aega: Koos tegime siis seda, et käisime reisidel, tema soovis ainult rannas poosetada ja mööda allahindlusi šopata. Silmad läksid põlema, kui sai mingi Armani särgi 20 euroga. Igal pool tegi selfisid niipidi, naapidi, kolmandat pidi ja punnitas oma muskleid. Mulle jäi mulje, et milleks mind üldse vaja on. Iga natukese aja tagant sättis oma soengut, vetsus oli pool päeva, jälle imetles ennast seal peegli ees. Ma sain tunda, mida need eneseimetlejatest tibide peikad tunda võivad. Neil on veel pidevalt mingid salongid ka, tema ka käis nii pediküüris kui maniküüris salongis, vahatamas. Voodis sooritas nagu mingit jõusaali etteastet, pumpas ja ähkis ja puhkis. Mulle jäi mulje, et mina olen nagu suhteliselt kõrvaline sealjuures, tema keskendus enda imetlemisele, vahtis ennast veel peeglist ka. Mina arvan, et tema oli üldse homo, aga kuna väga usklik, siis pidas mingied pruute ka petteks. Minu arust ta elab siiamaani üksi.
Külaline

Vanasti, kui palsamit ei olnud ja pead pesti saunas üks kord nädalas, siis mul alles kolmandal päeval pärast sauna hakkas kamm korralikult läbi käima. Mida tihedamalt pead pesta, seda kiiremini rasuneb.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 10:55Mina arvan, et tema oli üldse homo, aga kuna väga usklik, siis pidas mingied pruute ka petteks.
"Väga usklik" ta nüüd küll olla ei saa, kuna väga usklikud ei "hoora" kümnete pruutidega.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:07
Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 10:55Mina arvan, et tema oli üldse homo, aga kuna väga usklik, siis pidas mingied pruute ka petteks.
"Väga usklik" ta nüüd küll olla ei saa, kuna väga usklikud ei "hoora" kümnete pruutidega.
Kes ütles, et ta mingite kümnete pruutidega hooras. Kas peab igale jutule kolmveerand juurde mõtlema.
Külaline

Olen lisatööna teinud koristustööd. Kas teate, mis häirib mind naiste WCjuures kõige rohkem? Hügieenisidemed tuleb panna tualettpaberi tükikese peale ja keerata siis rulli, mitte visata rõvedalt lahtiselt prügikasti. Emad peaksid oma lastele seda õpetama juba siis, kui neil esimesed päevad on. Kodus ka niimoodi verised sidemed lahtiselt vedelevad või?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:43 Olen lisatööna teinud koristustööd. Kas teate, mis häirib mind naiste WCjuures kõige rohkem? Hügieenisidemed tuleb panna tualettpaberi tükikese peale ja keerata siis rulli, mitte visata rõvedalt lahtiselt prügikasti. Emad peaksid oma lastele seda õpetama juba siis, kui neil esimesed päevad on. Kodus ka niimoodi verised sidemed lahtiselt vedelevad või?
Sama tuleb teha ka igapäevast pesukaitsetega. Nii rõve ju, kui vend, isa või külaline prügikasti midagi visates mingeid räpaseid pesukaitseid peavad vahtima.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 11:46 Nii rõve ju, kui vend, isa või külaline prügikasti midagi visates mingeid räpaseid pesukaitseid peavad vahtima.
Õel või emal ei ole rõve vahtida?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 10:44
Samas, mul on tutvusringkonnas paar meest, kes haisevad väga vängelt juba väga kaugele. Neil on naised olemas, aga ma ei saa aru, kas nad siis kohe üldse ei suuna oma mehi? Samadel meestel puudub ka hammaste hügieen. Nad ei pese kunagi hambaid. Ühel on vist looduse poolt antud head hambad, aga need on nii tulioranžid ja süda läheb lihtsalt pahaks, kui talle näkku vaadata. Teine ei pese ka hambaid ja tal on seetõttu enamus hambaid suust välja kukkunud. Mõni üksik pruun könt on veel suhu jäänud.
Kuidas sa tead, et nad hambaid ei pese?

Meil on tuttav perekond, kes pesevad hambaid seltskonnas. Oleme neil külas või nemad meil või kuskil reisil koos majutuses, siis igal hommikul ja õhtul saame nende suuhügieenist osa. Kõnnivad ringi hammaste pesemise ajal ja püüavad veel juttu ka ajada sealt harja ja vahu vahelt. Mind isiklikult häirib, kui ma söön hommikusööki ja keegi seal kõrval vahuse suuga hambaid harjab.
Muidu väga tore perekond ja nendega on hea koos olla ja reisida.
Mina pesen hambaid omaette pesuruumis või vetsus. Võib olla nende pere arvabki, et meie ei pese hambaid, sest me ei tee seda nende nähes.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:46
Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:43 Olen lisatööna teinud koristustööd. Kas teate, mis häirib mind naiste WCjuures kõige rohkem? Hügieenisidemed tuleb panna tualettpaberi tükikese peale ja keerata siis rulli, mitte visata rõvedalt lahtiselt prügikasti. Emad peaksid oma lastele seda õpetama juba siis, kui neil esimesed päevad on. Kodus ka niimoodi verised sidemed lahtiselt vedelevad või?
Sama tuleb teha ka igapäevast pesukaitsetega. Nii rõve ju, kui vend, isa või külaline prügikasti midagi visates mingeid räpaseid pesukaitseid peavad vahtima.
Mehed vist ei kanna igapäevaseid pesukaitseid, ehkki võiks ju. Need on mõeldud mõlemale soole.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:50
Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 10:44
Kuidas sa tead, et nad hambaid ei pese?

Meil on tuttav perekond, kes pesevad hambaid seltskonnas. Oleme neil külas või nemad meil või kuskil reisil koos majutuses, siis igal hommikul ja õhtul saame nende suuhügieenist osa. Kõnnivad ringi hammaste pesemise ajal ja püüavad veel juttu ka ajada sealt harja ja vahu vahelt. Mind isiklikult häirib, kui ma söön hommikusööki ja keegi seal kõrval vahuse suuga hambaid harjab.
Muidu väga tore perekond ja nendega on hea koos olla ja reisida.
Mina pesen hambaid omaette pesuruumis või vetsus. Võib olla nende pere arvabki, et meie ei pese hambaid, sest me ei tee seda nende nähes.
Tean, sest sellest on juttu olnud. Üks ütles, et tema ei pese hambaid, sest mis mõte sellel on, nagunii lähevad kohe jälle mustaks. Ja kui talle suhu vaadata, siis tal ongi paks oranž kiht hammastel. Lisaks ei pese ta ka enda keha, sest tema läheduses on vastik hais. See pruunide köntidega mees on ka öelnud, et ta ei pese hambaid. Ja higihais on tappev.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:55
Mehed vist ei kanna igapäevaseid pesukaitseid, ehkki võiks ju. Need on mõeldud mõlemale soole.
Mis mõttes nagu?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 12:18
Guest kirjutas: 22 Juul 2025 11:55

Mis mõttes nagu?
Vahel netist loen, et mehed räägivad mingitest kakatriipude tõttu peaks tihedamini aluspesu vahetama, aga mingite triipude vältimiseks ongi igapäevased pesukaitsed, need pole mõeldud menstruatsiooni päevadeks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist