Miks noored edukad inimesed enesetappe sooritavad ...
-
Külaline
Miks noored edukad inimesed enesetappe sooritavad ...
Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Üldiselt nii tundub tõesti, samas Eestis tapavad ennast kõige rohkem madala haridustasemega, töötud, üksikud vanemaealised mehed.Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
No nemad tapavad ilmselt pigem sel põhjusel, et on jäänud elu hammasrataste vahele ega tule eluga toime. Ja siis tuleb alokholism ...Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:30Üldiselt nii tundub tõesti, samas Eestis tapavad ennast kõige rohkem madala haridustasemega, töötud, üksikud vanemaealised mehed.Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Noorte meeste seas on tendents enesetappude vähenemisele ja ongi juba väga palju vähenenud. Noored naised nagunii ennast väga ei tapa. Kõige rohkem tapavad hoopis vanad inimesed, 80+, selle vanusegrupi hulgas on enesetappude määr kõige kõrgem. Enesetappude arv on viimase 20 aasta jooksul poole võrra vähenenud. Samas ikka saab enesetappude läbi umbes 3-4 korda rohkem inimesi hukka kui liiklusõnnetustes.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:36No nemad tapavad ilmselt pigem sel põhjusel, et on jäänud elu hammasrataste vahele ega tule eluga toime. Ja siis tuleb alokholism ...Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:30Üldiselt nii tundub tõesti, samas Eestis tapavad ennast kõige rohkem madala haridustasemega, töötud, üksikud vanemaealised mehed.Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Kui noored on noored?
Teadlased ühemeelselt arvavad, et lapse aju on täielikult arenenud alles 25.ndaks eluaastaks.
Seaduse järgi jah peetakse juba 18 aastast täiskasvanuks aga tema aju veel alles areneb ja kujuneb ja tegelikult võib veel sama rumalaid vigu teha, kui varane pubekas.
Ja eks muidugi on tänapäeval väga pahasti vaimse tervisega. Naeratav depressioon. Ja pidev surve, et peab edukas olema. See paneb nii suure koormuse veel välja kujunemata noorele inimesele.
Teadlased ühemeelselt arvavad, et lapse aju on täielikult arenenud alles 25.ndaks eluaastaks.
Seaduse järgi jah peetakse juba 18 aastast täiskasvanuks aga tema aju veel alles areneb ja kujuneb ja tegelikult võib veel sama rumalaid vigu teha, kui varane pubekas.
Ja eks muidugi on tänapäeval väga pahasti vaimse tervisega. Naeratav depressioon. Ja pidev surve, et peab edukas olema. See paneb nii suure koormuse veel välja kujunemata noorele inimesele.
-
Külaline
Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:24 Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Euroopaga võrreldes on Eesti tõesti nii teismeliste kui alla 30 aastaste enesetappude osas suhteliselt tipus. Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht. Ma töötasin koolis, ei tahtnud seal olla ei õpetajad ega õpilased. Laste käitumine on üks asi, aga paljud koolid on ka juhtimise poolest ühed intriigipesad.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:13 Kui noored on noored?
-
Külaline
Eestis on väga erinevaid koole. Mul on poiss põhikoolis, pole veel seni mingit koolistressi ega negatiivset kogemust olnud.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:18 Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht. Ma töötasin koolis, ei tahtnud seal olla ei õpetajad ega õpilased. Laste käitumine on üks asi, aga paljud koolid on ka juhtimise poolest ühed intriigipesad.
-
Külaline
Ma saan aru, et teema ajendas ühe konkreetse inimese surm hiljuti, aga kui sina teda ei tea ega tulukest põlema ei löö, mis siis sellest, võib ju ka niisama arutada.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:15Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:24 Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Kindlasti on erinevaid, aga paljudes koolides ikkagi on seda stressi piisavalt.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:25Eestis on väga erinevaid koole. Mul on poiss põhikoolis, pole veel seni mingit koolistressi ega negatiivset kogemust olnud.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:18 Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht. Ma töötasin koolis, ei tahtnud seal olla ei õpetajad ega õpilased. Laste käitumine on üks asi, aga paljud koolid on ka juhtimise poolest ühed intriigipesad.
-
Külaline
Ja paljudes koolides jälle ei ole mingit stressi. Seepärast ei saa üldistada, et "Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht".Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:27Kindlasti on erinevaid, aga paljudes koolides ikkagi on seda stressi piisavalt.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:25Eestis on väga erinevaid koole. Mul on poiss põhikoolis, pole veel seni mingit koolistressi ega negatiivset kogemust olnud.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:18 Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht. Ma töötasin koolis, ei tahtnud seal olla ei õpetajad ega õpilased. Laste käitumine on üks asi, aga paljud koolid on ka juhtimise poolest ühed intriigipesad.
-
Külaline
Uuringute järgi ikka on stressi ja siis saab ka üldistada. Tore, et sinu pojal on hästi, aga et see Eestis üldse mingi probleem ei oleks, ei saa sina oma ühe kogemuse põhjal öelda.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 21:08Ja paljudes koolides jälle ei ole mingit stressi. Seepärast ei saa üldistada, et "Eestis on kool ka üks küllaltki negatiivne koht".
-
Külaline
kuidas siin on ALATI keegi nagu kuu pealt kukkunud, midagi ei tea?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:15Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.
-
Külaline
Ma arvan teadvat, kellest jutt, aga et see oli vabasurm, seda ei teadnud. Noh, võis ju arvata küll, sest muidu oleks artiklitest käinud läbi sõnapaar "raske haigus".
-
Külaline
Depressioon on ka raske haigus ja olen näinud kasutatavat küll ka enesetapu puhul.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 21:42Ma arvan teadvat, kellest jutt, aga et see oli vabasurm, seda ei teadnud. Noh, võis ju arvata küll, sest muidu oleks artiklitest käinud läbi sõnapaar "raske haigus".
-
Külaline
Näitlejast räägitakse vist. Ehkki minu meelest on näitleja elu ka üsna raske, tavanäitlejate (kes kusagil filmides ja sarjades pole) palk on üsnagi madal ja kunagi ei või ette teada, kas järgnevatel aastatel saad mõne olulise rolli või oled ainult kõrvalosatäitja ja sind ei taheta.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:15Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:24 Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Mis näidet sul vaja on? Ma nimelt ei nimetanud nimesid, sest nimi ei puutu otseselt teemasse.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:15Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:24 Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Eks sellepärast, et kui nimi on nimetatud, saab vastu vaielda, kas ikka oli tal kõik perfect. Mõnikord on nagu kriminullis, pealtnäha on kõik perfektne...Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 22:56Mis näidet sul vaja on? Ma nimelt ei nimetanud nimesid, sest nimi ei puutu otseselt teemasse.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 20:15Too näide. Loen igapäevaselt uudiseid, aga ei mõista, millest sa räägid või välja loed.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 19:24 Ääretult kurb on taolistest juhtumitest kuulda. Andekad inimesed, kellel oleks justkui kõik olemas: töö, mida nad armastavad, erialaline edukus ja tuntus, tervis, armastavad lähedased ... ja ometi on neis midagi nii katki, et kõik see ei kaalu üle soovi elust lahkuda. Lähedastest on ka väga kahju, ei taha ettegi kujutada, millist valu nemad tunnevad. Ei ole kerge olla ülitundliku meelega loomeinimene. Tundub, et mida lihtsam oled ise, seda lihtsamalt võtad ka elu.
-
Külaline
Keegi ei saa vaielda, kui inimene on sellise otsuse teinud. Mitte keegi võõras ei näe teise sisse.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 23:05Eks sellepärast, et kui nimi on nimetatud, saab vastu vaielda, kas ikka oli tal kõik perfect. Mõnikord on nagu kriminullis, pealtnäha on kõik perfektne...
-
Külaline
Loomeinimesed tunduvad tõesti olema nõrgema vaimse tervisega. Noor inimene ja tähtsam osa filmis - viimasel ajal lõpetavad mõned miskipärast enesetapuga. Margus Karu, Nullpunkt; Liisa Koppel, Vehkleja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mortal ja 8 külalist