Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:29Ja selle peale talle vastati, et 300 eurot vaba raha kuus ei ole sugugi nii väike summa, et selle eest ei saaks endale hambaravi lubada.
Ainult, et kui oleks mõttega lugenud, oleks aru saanud, et see 300 kuus on summa, mis inimesele jääb peale eluasemega seotud kulude tasumist ja selle eest peab ta veel söönuks ja riided selga ka saama.

Loomulikult siis ei jää väga midagi üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2025 22:53
Külaline kirjutas: 18 Juul 2025 22:38 Ära tuleks see lõpetada see hambaravihüvitis kõigile täisealistele inimesetele ja suunata see toetusraha neile, kes seda tegelikult vajavad. Sõõrumaa ja härra Gross ei vaja hambaravihüvitist.
Sõõrumaa ja Gross ilmselt ei kasuta siis ka seda ja üldsegi kasutavad nad tõenäoliselt erakindlustust. Kui hambad korras või korda tehtud, polegi ju pidevalt vaja mingit hüvitist kasutada. Ma küll pole kunagi kasutanud. Kuigi hambaid on oi-kui-palju parandatud ja ortodontia maksis ka korralikku raha.

Sinu hambaid on palju parandatud ja sa pole hüvitist kasutanud? Mis jutt see selline on? Sinu hambaarstiarved ongi selle hüvitise võrra väiksemad olnud. Ega seda kuidagi spetsiaalselt ei taotleta ega kasutata, kõigepealt võetakse jääk sealt maha ning esitatakse selle võrra vähendatud arve. Seega oled oioi kui palju seda kasutanud.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 10:17
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 09:59
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 09:21 Mis mõttes? Mina käin hambaarsti juures kord aastas. Peaaegu iga kord on vaja midagi natukene parandada. Aga see ju tähendabki, et kui auguke hakkab tekkima, siis tuleb kohe reageerida, mitte lasta see nii suureks, et hammas suust välja kukub või ära ussitab.

Minul läheb tavaliselt 200-300 eurot aastas hambaravile. Kui sul iga kuu 300 eurot üle jääb, siis sellega peaks küll saama lubada endale regulaarset arsti külastust ja jääb veel üle ka.

Uue hamba panemine läheb juba loomulikult kordi kallimaks.

Seega, miks siis mitte ennetada olukorda, kus pead hakkama suuri summasid välja käima?

Ma ei tea, mida sa minu hambaprobleemide all silmas pead, aga mul on 53-aastasena kõik oma hambad suus.
Mind häiris pigem sinu teise inimese õpetamine rahakasutamise teemal. Ta mainis, lihtsalt mainis, et tal on elamiseks 300 eurot kuus. Seepeale kukkusid sa nõu andma ja ettekirjutama. Tavaliselt teevad seda inimesed, kel endal sellekohased probleemid.
Heldekene, mis kõik võib inimest häirida! Mis mõttes kukkusin ettekirjutama? :lol:

Mina ei õpeta, vaid ütlen, et kui inimesel jääb iga kuu 300 eurot vaba raha üle, siis on ju väga lihtne selle arvelt oma hambaravi ära katta. Regulaarse kontrolli ja raviga ei ole vaja hiiglaslikke summasid välja käia.

Aga enamasti on lagunenud hammastega inimestel lihtsalt prioriteedid paigast ära, mitte ei ole nad nii vaesed, et on võimatu arsti külastada.

Mul ei ole mingeid sellekohaseid probleeme! :lol:

Sul nagu tõesti ei ole imeilusal suvehommikul muud teha, kui riidu üleskiskuda? Normaalne arutelu teemal mõeldamatu?
Näed, rääkisidki ennast sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:47Sinu hambaid on palju parandatud ja sa pole hüvitist kasutanud? Mis jutt see selline on? Sinu hambaarstiarved ongi selle hüvitise võrra väiksemad olnud. Ega seda kuidagi spetsiaalselt ei taotleta ega kasutata, kõigepealt võetakse jääk sealt maha ning esitatakse selle võrra vähendatud arve. Seega oled oioi kui palju seda kasutanud.
Minu hambad tehti korda enne, kui see hüvitis üldse loodi. (Vist mingi 10 a tagasi tekkis see?) Vanasti polnud mingit hambaravihüvitist.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 11:05
Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:47Sinu hambaid on palju parandatud ja sa pole hüvitist kasutanud? Mis jutt see selline on? Sinu hambaarstiarved ongi selle hüvitise võrra väiksemad olnud. Ega seda kuidagi spetsiaalselt ei taotleta ega kasutata, kõigepealt võetakse jääk sealt maha ning esitatakse selle võrra vähendatud arve. Seega oled oioi kui palju seda kasutanud.
Minu hambad tehti korda enne, kui see hüvitis üldse loodi. (Vist mingi 10 a tagasi tekkis see?) Vanasti polnud mingit hambaravihüvitist.
Hea teada, et sa pole 10 aastat kontrolliski käinud :D Üldiselt käiakse ikka korra aastas.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 11:07
Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 11:05
Hea teada, et sa pole 10 aastat kontrolliski käinud :D Üldiselt käiakse ikka korra aastas.
Sa oled ebameeldiv inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 11:07Hea teada, et sa pole 10 aastat kontrolliski käinud :D Üldiselt käiakse ikka korra aastas.
Olen käinud paar korda ortodondi juures lahti tulnud traati tagasi kinnitamas. Ortodont, kel muide vanast ajast ka stomatoloogi pädevus, on siis muidu ka pilgu peale visanud. Aga üldiselt jah, ei käi igal aastal hambaarsti juures. Ise näen ja tunnen ju, kui midagi nihu.
Külaline

See hüvitis on kõigest 60.- aastas. Ise pead arvest maksma vähemalt 50%.
Enne 2024. aastat oli summa veel väiksem.
Oli aeg, kui pidi tõesti eraldi taotluse esitama. Ma pole kunagi esitanud.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 10:57
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 10:17
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 09:59

Mind häiris pigem sinu teise inimese õpetamine rahakasutamise teemal. Ta mainis, lihtsalt mainis, et tal on elamiseks 300 eurot kuus. Seepeale kukkusid sa nõu andma ja ettekirjutama. Tavaliselt teevad seda inimesed, kel endal sellekohased probleemid.
Heldekene, mis kõik võib inimest häirida! Mis mõttes kukkusin ettekirjutama? :lol:

Mina ei õpeta, vaid ütlen, et kui inimesel jääb iga kuu 300 eurot vaba raha üle, siis on ju väga lihtne selle arvelt oma hambaravi ära katta. Regulaarse kontrolli ja raviga ei ole vaja hiiglaslikke summasid välja käia.

Aga enamasti on lagunenud hammastega inimestel lihtsalt prioriteedid paigast ära, mitte ei ole nad nii vaesed, et on võimatu arsti külastada.

Mul ei ole mingeid sellekohaseid probleeme! :lol:

Sul nagu tõesti ei ole imeilusal suvehommikul muud teha, kui riidu üleskiskuda? Normaalne arutelu teemal mõeldamatu?
Näed, rääkisidki ennast sisse.
Millega?
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 10:40
Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:29Ja selle peale talle vastati, et 300 eurot vaba raha kuus ei ole sugugi nii väike summa, et selle eest ei saaks endale hambaravi lubada.
Ainult, et kui oleks mõttega lugenud, oleks aru saanud, et see 300 kuus on summa, mis inimesele jääb peale eluasemega seotud kulude tasumist ja selle eest peab ta veel söönuks ja riided selga ka saama.

Seda enam tuleks asja peale mõelda. 300 eurot toidu ja riiete peale ei ole tõesti suur summa, aga säästa saab ka väga väikese palga kõrvalt. Kõik on mõtteviisi küsimus. Ja, kui madalapalgaline inimene ei säästa ega käi arsti juures, seda suurem jama teda pärast ees ootamas on.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 11:21

Seda enam tuleks asja peale mõelda. 300 eurot toidu ja riiete peale ei ole tõesti suur summa, aga säästa saab ka väga väikese palga kõrvalt. Kõik on mõtteviisi küsimus. Ja, kui madalapalgaline inimene ei säästa ega käi arsti juures, seda suurem jama teda pärast ees ootamas on.
Säästmine käib alati kellegi ja millegi arvelt. Kui sul on pesumasin katki, siis sa säästad uue ostmiseks ja ei jää sealt hambaraviks üle.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 11:11
Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 11:07Hea teada, et sa pole 10 aastat kontrolliski käinud :D Üldiselt käiakse ikka korra aastas.
Olen käinud paar korda ortodondi juures lahti tulnud traati tagasi kinnitamas. Ortodont, kel muide vanast ajast ka stomatoloogi pädevus, on siis muidu ka pilgu peale visanud. Aga üldiselt jah, ei käi igal aastal hambaarsti juures. Ise näen ja tunnen ju, kui midagi nihu.
Ma ka mõtlesin, et mul pealtnäha kõik korras, aga kui kontrolli läksin, siis röntgenist selgus, et ei ole ikka küll. Siin ja seal juure juures põletik all. Kõik 10-aastased läksid vahetusse.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 11:33
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 11:21

Säästmine käib alati kellegi ja millegi arvelt. Kui sul on pesumasin katki, siis sa säästad uue ostmiseks ja ei jää sealt hambaraviks üle.
Enne ma pesen pesu mingi aeg käsitsi või hangin mingi kasutatud masina, kui et mädanenud köntidega ringi käin. Seega siiski prioriteetide küsimus.
Külaline

Katkistest hammastest saavad teised haigused alguse.
Ma ei saanud enne puusaliigestki vahetada, kui hambaarst oli andnud kinnituse, et hambad kõik terved ja korras.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:29Mul endal on üks selline tuttav mees. iga kord, kui ma teda kohtan, on eest jälle mõne hammas läinud. Suhu on jäänud veel paar pruuni könti. Mees on 53-aastane, käib tööl, saab palka, elab normaalses kodus. Tal on normaalne naine, kes käib tööl ja teenib. Aga vot, hambaravi ei tule kõne allagi - kust see raha võetakse?
Mees on oma eluga niigi rahul. Naine on, kodu on, tühja neist hammastest. Kui naine ei virise ka mehe koledate hammaste pärast, annab seksi niigi, siis pole ju mingit põhjust mehel hambaid korda teha.
Vot kui eit maha jätab ja uued naised fui ütlevad ta mädanenud köntide peale, siis ehk hakkab mõtlema.

Nii et, teemaalgataja peaks ka KINDLASTI sellele peikakandidaadile ütlema, et ei saa sinuga suhelda, sest suu on ilge. Muidu see ei teagi, miks suhtlus katki jäi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 15:26
Külaline kirjutas: 19 Juul 2025 10:29Mul endal on üks selline tuttav mees. iga kord, kui ma teda kohtan, on eest jälle mõne hammas läinud. Suhu on jäänud veel paar pruuni könti. Mees on 53-aastane, käib tööl, saab palka, elab normaalses kodus. Tal on normaalne naine, kes käib tööl ja teenib. Aga vot, hambaravi ei tule kõne allagi - kust see raha võetakse?
Mees on oma eluga niigi rahul. Naine on, kodu on, tühja neist hammastest. Kui naine ei virise ka mehe koledate hammaste pärast, annab seksi niigi, siis pole ju mingit põhjust mehel hambaid korda teha.
Vot kui eit maha jätab ja uued naised fui ütlevad ta mädanenud köntide peale, siis ehk hakkab mõtlema.

Nii et, teemaalgataja peaks ka KINDLASTI sellele peikakandidaadile ütlema, et ei saa sinuga suhelda, sest suu on ilge. Muidu see ei teagi, miks suhtlus katki jäi.
Kas seda peaks ka ütlema, kui riist on väike?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 15:53Kas seda peaks ka ütlema, kui riist on väike?
Ei. Milleks? See pole oma teha. Hammaste korda tegemine aga on vägagi inimese enda võimuses.
Külaline

Kui sul on mädanenud hambad ja pruudikandidaadil ei ole, kas endal siis ei löö kellukest põlema, et inimesel on jäle sinuga suudelda ja suhtest ei tule midagi?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 19:00
Kui sul on mädanenud hambad ja pruudikandidaadil ei ole, kas endal siis ei löö kellukest põlema, et inimesel on jäle sinuga suudelda ja suhtest ei tule midagi?
Absoluutselt mitte. Mehed sebivad tihtipeale endast oluliselt parema välimusega naisi, mingi hammaste puudumine ei takista mõnele kaunitarile külge löömast.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 19:35
Guest kirjutas: 20 Juul 2025 19:00
Absoluutselt mitte. Mehed sebivad tihtipeale endast oluliselt parema välimusega naisi, mingi hammaste puudumine ei takista mõnele kaunitarile külge löömast.
Assoo, mõningad mehed siis on endale sellise muinasjutu välja mõelnud. Külge võid lüüa küll, aga hambutuga kaunitar ikka olla ei taha, see unusta kohe ära. Kas endal häbi pole olla nii, et suu haiseb ja hambaid on puudu?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Kirile ja 4 külalist