Peskuivati, palun soovitusi
-
Külaline
Mina kiidan triikimisfunktsiooniga kuivatit, saan ise pesta väga suuri kardinaid ja need ka ära kuivatada, suhteliselt sirgena ette panna. Natuke teen veel aurutiga üle ja on väga ilusad. Varem viisin neid keemilisse, mis oli üks rist ja viletsus. Heas kuivatis saab kõike kuivatada, ka väga õrnu esemeid, kõigele on vastavad programmid olemas. Ilma kuivatita ei kujutaks küll elu ette, ma saan nüüd ise pesta sulejopesid, sulepatju, suletekke. Mul on küll pestavad padjad, aga need ei kuivanud enne ära. Hea pesumasina ja kuivatiga saad kõik asjad ära pesta ja kuivatada alates siidipluusidest kuni vaipade, kardinate ja suletekkideni. Kuivatil on ka värskendusfunktsioon, saab näiteks lasta auruga läbi mantlid, ülikonnapintsakud jne, mida muidu pesta ei saa, aga värskendada saab.
-
Külaline
Mina ei saa ka aru, miks seda 2in1 ei soovitatata. Mul endal küll kuivatit ei ole, küll aga olen reisides mitmes külaliskorteris just sellist universaalset masinat kasutanud ja mul ei ole neile mingeid etteheiteid: pesid ja kuivatasid hästi. Ise olen selline inimene, et tahaksin saada võimalikult vähe ruumi võtvaid kodumasinaid, seega tundub eraldi kuivati ruumiraiskamisena.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 08:53 Meil on pesumasin koos kuivatusfunktsiooniga, ja oleme rahul. Sestap imestan, et miks seda ei soovitata.
Kusjuures enne oli meil samuti kaks masinat eraldi - üks pesumasin ja teine kuivati, sestap oskan võrrelda ja ei näe väga vahet. Kuivatid on suured ja võtavad ruumi ikka arvestataval määral.
-
Külaline
Mul on see kaks ühes variant ja ruumi kokkuhoiu koha pealt on see super. Kuna muidu ka igapäevaselt kuivatit ei kasuta, vaid kuivatame restil, ongi hästi. Aga kui oleks vaja pidevalt kasutada või sooviks siin kirjeldatud peenemaid luivatite lisafunktsioone, siis selle koha pealt jälle jääb lahjaks. Lisaks eraldi kuivatitest osa on tehnoloogiaga, mis pigem teevad asju kohevaks. Nt sulemantleid, -patju, -tekke. Kaks ühes masinatel seda võimalust pole. Pead palle ja asju toppima ja tulemus pole ikka nii hea. Kuiv küll, aga mitte kohev.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 14:02Mina ei saa ka aru, miks seda 2in1 ei soovitatata. Mul endal küll kuivatit ei ole, küll aga olen reisides mitmes külaliskorteris just sellist universaalset masinat kasutanud ja mul ei ole neile mingeid etteheiteid: pesid ja kuivatasid hästi. Ise olen selline inimene, et tahaksin saada võimalikult vähe ruumi võtvaid kodumasinaid, seega tundub eraldi kuivati ruumiraiskamisena.
-
Külaline
Lisaks 2in1 masinad ei suuda nii hästi riidetolmu ja karvu(näiteks kui lemmikloomad on) kokku koguda, kui ainult kuivati.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 14:56Mul on see kaks ühes variant ja ruumi kokkuhoiu koha pealt on see super. Kuna muidu ka igapäevaselt kuivatit ei kasuta, vaid kuivatame restil, ongi hästi. Aga kui oleks vaja pidevalt kasutada või sooviks siin kirjeldatud peenemaid luivatite lisafunktsioone, siis selle koha pealt jälle jääb lahjaks. Lisaks eraldi kuivatitest osa on tehnoloogiaga, mis pigem teevad asju kohevaks. Nt sulemantleid, -patju, -tekke. Kaks ühes masinatel seda võimalust pole. Pead palle ja asju toppima ja tulemus pole ikka nii hea. Kuiv küll, aga mitte kohev.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 14:02Mina ei saa ka aru, miks seda 2in1 ei soovitatata. Mul endal küll kuivatit ei ole, küll aga olen reisides mitmes külaliskorteris just sellist universaalset masinat kasutanud ja mul ei ole neile mingeid etteheiteid: pesid ja kuivatasid hästi. Ise olen selline inimene, et tahaksin saada võimalikult vähe ruumi võtvaid kodumasinaid, seega tundub eraldi kuivati ruumiraiskamisena.
-
Külaline
Siin mõned kirjeldavad oma masina lugematuid funktsioone, mida kõike teha saab: eraldi pesu küll siidile, küll villale, küll üleriietele jne.
Meil on hiljuti ostetud uus masin, suhteliselt kallis (no neljakohaline summa) küll ja rohkete programmidega, aga tõde on see, et meist keegi ei oska/ei viitsi kõiki neid lugematuid eriprogramme tegelikult kasutada. Ei viitsi manuaalist näpuga järge vedada ja otsida, et mida see või too tingmärk tähendab, ega neid meeles pidada. Oskan vaadata, kas on puuvilla- või villapesu, samuti seadistada temperatuuri ning tsentrifuugimise kiiruse - ja kõik. Rohkem ei tahagi.
Teine teema on, et igale trussikule ja sokipaarile eri programmi välja otsida ja siis seda trussikut või sokipaari suures tühjas masinas pesta pole eriti öko. Pesen 3 tundi sokke, seejärel pesen järgmised 3 tundi trussikuid ja siis otsa 3 tundi ühte teksapaari - ainult nii saaks kasutada kõiki neid peeneid eriprogramme. Tavalises kodus laotakse masin lubatud mahus täis ja kõik nimetatud asjad lähevad korraga sisse. Sama ka kuivatiga.
Meil on hiljuti ostetud uus masin, suhteliselt kallis (no neljakohaline summa) küll ja rohkete programmidega, aga tõde on see, et meist keegi ei oska/ei viitsi kõiki neid lugematuid eriprogramme tegelikult kasutada. Ei viitsi manuaalist näpuga järge vedada ja otsida, et mida see või too tingmärk tähendab, ega neid meeles pidada. Oskan vaadata, kas on puuvilla- või villapesu, samuti seadistada temperatuuri ning tsentrifuugimise kiiruse - ja kõik. Rohkem ei tahagi.
Teine teema on, et igale trussikule ja sokipaarile eri programmi välja otsida ja siis seda trussikut või sokipaari suures tühjas masinas pesta pole eriti öko. Pesen 3 tundi sokke, seejärel pesen järgmised 3 tundi trussikuid ja siis otsa 3 tundi ühte teksapaari - ainult nii saaks kasutada kõiki neid peeneid eriprogramme. Tavalises kodus laotakse masin lubatud mahus täis ja kõik nimetatud asjad lähevad korraga sisse. Sama ka kuivatiga.
-
Külaline
Nii on. Lisaks ka see, et kui tahta kaks ühes masinaga kuivatuse kohe otsa panna(muidu eraldi on aeg veel pikem), siis peab mõtlema ja arvestama ka sellega, et sinna masinasse siis selliseid asju ei paneks, mis kuivatit ei kannata.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 15:18 Siin mõned kirjeldavad oma masina lugematuid funktsioone, mida kõike teha saab: eraldi pesu küll siidile, küll villale, küll üleriietele jne.
Siis tulebki oodata pesu lõppu. Vahepeal need mõned asjad välja võtta ja siis kuivatiprogramm alles panna. Siis on topeltaeg otsa, kus masin on jälle kinni. Ma olen korra niimoodi jooksutossud banaaniks ära kuivatanud, sest unustasin, et need ka masinas on. Kui oleks eraldi kuivatisse ümber tõstnud, oleks märganud ja need välja tõstnud.
-
Külaline
No kui see sinu jaoks mingi meeletu tuumateadus on, siis muidugi küll, aga kui sul on ikka 20+ aastat kuivati olnud, siis põhimõtted on ju sarnased ja mingit erilist mõtlemist siin vaja pole. Minu jaoks väga kummaline probleem, et ei oska kasutada, sest liiga keeruline on. Siis on tõesti paljude programmidega masina ostmine raiskamine, minul on neid igatahes vaja ja teeb elu väga palju mugavamaks. Aga paluks seda oma tõde nii tõsikindlalt mitte kuulutada, et keegi ei taha, keegi ei oska, manuaalist on näpuga järge ka veel vaja vedada. No ei ole.Meil on hiljuti ostetud uus masin, suhteliselt kallis (no neljakohaline summa) küll ja rohkete programmidega, aga tõde on see, et meist keegi ei oska/ei viitsi kõiki neid lugematuid eriprogramme tegelikult kasutada. Ei viitsi manuaalist näpuga järge vedada ja otsida, et mida see või too tingmärk tähendab, ega neid meeles pidada. Oskan vaadata, kas on puuvilla- või villapesu, samuti seadistada temperatuuri ning tsentrifuugimise kiiruse - ja kõik. Rohkem ei tahagi.
-
Külaline
Pesen õhtul kell 8 ja hommikul kell 8 on kuiv. Kuivatan külalistetoas, aken kinni, uks lahti.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2025 23:01Noh, on vaks vahet, kas pead sättima-riputama, siis ootama vähemalt päevakese või ka rohkem, ja pärast ära korjama. Kui korteri inimene kuivatab pesu rõdul, siis sügis-talv-varakevad perioodil tuleb pesu kuivamist oodata rohkem kui paar päeva.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 22:45 Mul on kuivatifunktsiooniga kallis pesumasin-seda funktsiooni ei kasuta. Riided restile ja hommikuks kuivad-no ei ole veel näinud kuivati hankimiseks mingit põhjust. Kuigi raha poolest võiks hankida parima ja ruumi oleks küll ja veel.
Kuivatiga on lihtne - paned sisse ja ca 1-2 tunni pärast on pesu täiesti kuiv.
Kui kiiresti mingit hilpu vaja, siis kasutan kuivatifunktsiooni ka, aga seda juhtub paar korda aastas.
-
Külaline
Pesed masinatäie ära ja siis tõstad osa märga pesu välja, sest kuivatisse rohkem jätta ei saa kui 3 kilo? Selline "mängimine" on ikka oluliselt ebamugavam kui tõsta pesu ühest masinast teise.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 11:36 Mul on AEG 2in1 masin, sellel on veel mingi Heat Pump tehnoloogia, ei võta palju elektrit. Mina küll kiidan, ei tunne puudust, et oleks eraldi masinaid vaja, jääb see ühest teise tõstmise liigutus ka ära. Kõige rohkem kasutangi 3-tunnist nonstop programmi. 3 kg pesu võib sellega panna ja 3 kilo on päris suur kogus.
Mul mahutab pesumasin 9 kilo ja kuivati samuti 9 kilo. Ilmaski ei viitsiki 3 kilo kaupa jamada.
Kui elad üksinda, siis vist on ok nii väikeste kogustaga toimetada.
-
Külaline
Milleks selline ülemõtlemine?Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 15:18 Siin mõned kirjeldavad oma masina lugematuid funktsioone, mida kõike teha saab: eraldi pesu küll siidile, küll villale, küll üleriietele jne.
Minul lähevad kõik riided ühe programmiga. Vaid sulejoped või padjad (mida ma nagunii pesen muust pesust eraldi, lähevad teise programmiga.
Kui pesu hulgas ongi mõni asi, mis on õrn ja vajaks teist programmi, siis ma seda üldse ei panegi masinasse ja riputan nöörile. Ikka mugavam kui tervet masinatäit nööril kuivatada.
-
Külaline
Keskmisel, korteris elaval inimesel ei ole külalistetuba. Oma kommentaaris rõhutasingi - korteri inimene... Majas, kus on külalistetoad, pesu- või triikimistoad või võimalus õues (varju all) kuivatada, on muidugi mõistlik mõelda, kas ja kui otstarbekas see masin on.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 16:45Pesen õhtul kell 8 ja hommikul kell 8 on kuiv. Kuivatan külalistetoas, aken kinni, uks lahti.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2025 23:01Noh, on vaks vahet, kas pead sättima-riputama, siis ootama vähemalt päevakese või ka rohkem, ja pärast ära korjama. Kui korteri inimene kuivatab pesu rõdul, siis sügis-talv-varakevad perioodil tuleb pesu kuivamist oodata rohkem kui paar päeva.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 22:45 Mul on kuivatifunktsiooniga kallis pesumasin-seda funktsiooni ei kasuta. Riided restile ja hommikuks kuivad-no ei ole veel näinud kuivati hankimiseks mingit põhjust. Kuigi raha poolest võiks hankida parima ja ruumi oleks küll ja veel.
Kuivatiga on lihtne - paned sisse ja ca 1-2 tunni pärast on pesu täiesti kuiv.
Kui kiiresti mingit hilpu vaja, siis kasutan kuivatifunktsiooni ka, aga seda juhtub paar korda aastas.
Minu kolmeliikmeline pere elab kolmetoalises korteris. Mul on rõdu. Toas ma kuivatada ei soovi, sest ruumi ei ole piisavalt, rääkimata sellest, et masinatekaupa pesu, toas rippumas, ei ole just kaunis vaatepilt. Eriti, kui külalisi käib.
Enne kuivatit kuivatasin pesu rõdul. Kuivatasin 3 masinatäit pesu (nädala kogus) rõdul. Laupäeval oli pesupäev. Niiskel ajal (sügis-talv-kevad) sai pesu kuivaks teiseipäevaks. Halvimal juhul jäigi kuivama. No, milleks endale midagi sellist teha,kui saab teisiti?
-
Külaline
Just! Mis tohutu ebamugavus see ikka on, kui tõstad pesu ühest masinast teise. Seda enam, et nagunii pead ju üle vaatama, mis asjad lähevad kuivatisse, mis mitte.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 15:36Nii on. Lisaks ka see, et kui tahta kaks ühes masinaga kuivatuse kohe otsa panna(muidu eraldi on aeg veel pikem), siis peab mõtlema ja arvestama ka sellega, et sinna masinasse siis selliseid asju ei paneks, mis kuivatit ei kannata.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 15:18 Siin mõned kirjeldavad oma masina lugematuid funktsioone, mida kõike teha saab: eraldi pesu küll siidile, küll villale, küll üleriietele jne.
Siis tulebki oodata pesu lõppu. Vahepeal need mõned asjad välja võtta ja siis kuivatiprogramm alles panna. Siis on topeltaeg otsa, kus masin on jälle kinni. Ma olen korra niimoodi jooksutossud banaaniks ära kuivatanud, sest unustasin, et need ka masinas on. Kui oleks eraldi kuivatisse ümber tõstnud, oleks märganud ja need välja tõstnud.
-
Külaline
Kuivatiga on 2 asja, mis mind ikka imestama paneb
.
Esiteks tuleb kuivatiga see paagi täis vett, mis muidu oleks mu toas?
Teiseks, kust tuleb see "tolm" mida tuleb kuivatiga kuivatades.
Riided jäävad kuivatiga kuivatades ikka õhemaks, selle arvelt.
Hea on veel see, et ostad püksid, mis on paar cm liiga pikad. Paned kuivatisse- parajad
.
Ma kõiki asju kuivatiga ei kuivata. Aga ilma kuivatita ei tahaks küll enam olla. Kuivatit kasutan ka triikraua asemel. On miski kortsus, panen selle asja ja märja käteräti koos kuivatisse käima u 15min . Sirge. Nii saab ka pikkusetundlikud asjad kuivatiga sirgeks ja pehmeks teha.
Esiteks tuleb kuivatiga see paagi täis vett, mis muidu oleks mu toas?
Teiseks, kust tuleb see "tolm" mida tuleb kuivatiga kuivatades.
Riided jäävad kuivatiga kuivatades ikka õhemaks, selle arvelt.
Hea on veel see, et ostad püksid, mis on paar cm liiga pikad. Paned kuivatisse- parajad
Ma kõiki asju kuivatiga ei kuivata. Aga ilma kuivatita ei tahaks küll enam olla. Kuivatit kasutan ka triikraua asemel. On miski kortsus, panen selle asja ja märja käteräti koos kuivatisse käima u 15min . Sirge. Nii saab ka pikkusetundlikud asjad kuivatiga sirgeks ja pehmeks teha.
-
Külaline
Nonstop programm tähendab seda, et peseb ja kuivatab järjest, midagi vahepeal välja ei võta ega juurde ei pane. Väga mugav.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 21:55Pesed masinatäie ära ja siis tõstad osa märga pesu välja, sest kuivatisse rohkem jätta ei saa kui 3 kilo? Selline "mängimine" on ikka oluliselt ebamugavam kui tõsta pesu ühest masinast teise.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 11:36 Mul on AEG 2in1 masin, sellel on veel mingi Heat Pump tehnoloogia, ei võta palju elektrit. Mina küll kiidan, ei tunne puudust, et oleks eraldi masinaid vaja, jääb see ühest teise tõstmise liigutus ka ära. Kõige rohkem kasutangi 3-tunnist nonstop programmi. 3 kg pesu võib sellega panna ja 3 kilo on päris suur kogus.
Mul mahutab pesumasin 9 kilo ja kuivati samuti 9 kilo. Ilmaski ei viitsiki 3 kilo kaupa jamada.
-
Külaline
Nojah, aga kui pesu hulgas on midagi sellist, mida ei tahaks kuivatis kuivatada? Minul on igas pesumasinatäies paar-kolm sellist asja, mida ma kuivatisse ei pane.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 11:26Nonstop programm tähendab seda, et peseb ja kuivatab järjest, midagi vahepeal välja ei võta ega juurde ei pane. Väga mugav.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 21:55Pesed masinatäie ära ja siis tõstad osa märga pesu välja, sest kuivatisse rohkem jätta ei saa kui 3 kilo? Selline "mängimine" on ikka oluliselt ebamugavam kui tõsta pesu ühest masinast teise.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 11:36 Mul on AEG 2in1 masin, sellel on veel mingi Heat Pump tehnoloogia, ei võta palju elektrit. Mina küll kiidan, ei tunne puudust, et oleks eraldi masinaid vaja, jääb see ühest teise tõstmise liigutus ka ära. Kõige rohkem kasutangi 3-tunnist nonstop programmi. 3 kg pesu võib sellega panna ja 3 kilo on päris suur kogus.
-
Külaline
Too näide. Üldiselt on nii, et kuivatisse ei pane asju, mida pesed õrna programmiga.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:21Nojah, aga kui pesu hulgas on midagi sellist, mida ei tahaks kuivatis kuivatada? Minul on igas pesumasinatäies paar-kolm sellist asja, mida ma kuivatisse ei pane.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 11:26Nonstop programm tähendab seda, et peseb ja kuivatab järjest, midagi vahepeal välja ei võta ega juurde ei pane. Väga mugav.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 21:55
Pesed masinatäie ära ja siis tõstad osa märga pesu välja, sest kuivatisse rohkem jätta ei saa kui 3 kilo? Selline "mängimine" on ikka oluliselt ebamugavam kui tõsta pesu ühest masinast teise.
-
Külaline
Ma ei pane kuivatisse rinnahoidjaid, teatud (õrnast) materjalist aluspükse, kampsuneid-kudumeid, teksaseid. Pesen neid koos muu pesuga (30-40 kraadiga), aga kuivatisse ei pane.Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 17:13Too näide. Üldiselt on nii, et kuivatisse ei pane asju, mida pesed õrna programmiga.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:21Nojah, aga kui pesu hulgas on midagi sellist, mida ei tahaks kuivatis kuivatada? Minul on igas pesumasinatäies paar-kolm sellist asja, mida ma kuivatisse ei pane.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 11:26
Nonstop programm tähendab seda, et peseb ja kuivatab järjest, midagi vahepeal välja ei võta ega juurde ei pane. Väga mugav.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist