Inimesed, kes poosetavad ja need, kes päriselt teevad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tahaks ikka aru saada, miks ajab kadedaks või ärritab.
Kui pildistaks päris elu, kehva olukorda, kas siis öeldakse et kerjab tähelepanu ja kaastunnet.
Kui ma tean, et sõbranna mees petab, miks mind ärritab, kui ta postitab kadestamisväärseid argielu pilte? Tema elu, tema pildid, aga mind ärritab. Miks see nii on?
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 22:08
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 15:20
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 13:37
Mida ta siis valesti tegi? Oligi ilus pulmapäev. Pooled mehed petavad, ega sellepärast veel elu kole pole.
Nojah mõnele vb tõesti see sobib. Aga teadmine, et mees sind ei taha ja ei taha ka abielluda tegelikult(paljud teadsid seda, mees tahtis ka tegelikult selle naise maha jätta) on ju vaid enesepettus. Enamus inimesi siiski ei suudaks sellise teadmisega kooselus või abielus olla. Eneseaustus on paljudel olulisem.
No siinsetes teemadeski paljud kirjutavad, et armastust pole, pole kunagi olnud ja elatakse niisama koos. Lahku ka ei lähe, sest pole kuskil elada. Siis näitadki oma ilusad pildid ette, muud ju pole.
Inimesed ei ole alati ausad. Mul on ka üks heade tuttavate pere, kus mõlemad räägivad, et ah, elame niisama koos. Samas on nad mu tutvuskonna kõige harmoonilisem ja üksmeelsem paar, abielus juba 30 aastat ja seni pole ühestki kriisist kuulda olnud. Teine tuttavate pere jälle karjub pidevalt kogu maailmale, kui meeletult nemad ikka teineteist armastavad ja ilma elada ei saa, järgmisel hetkel peksavad teineteist siniseks ja jagavad kohtus laste hooldusõigust.

Minu arvates on oskus elada teise inimesega pikka aega koos ilma teineteise närve puruks saagimata tänapäeval muutunud haruldaseks ja pigem näitab just see tõelise armastuse olemasolu. Seda, et sa suudad näha teist inimest tervikuna ja oskad ka tema väikestesse kiiksudesse rahumeelselt suhtuda. Ilma armastuseta näeksid sa üksnes teise inimese vigasid ja pikapeale viiksid tülid teid ka lahku.
Külaline

Minu arvates on oskus elada teise inimesega pikka aega koos ilma teineteise närve puruks saagimata tänapäeval muutunud haruldaseks ja pigem näitab just see tõelise armastuse olemasolu. Seda, et sa suudad näha teist inimest tervikuna ja oskad ka tema väikestesse kiiksudesse rahumeelselt suhtuda. Ilma armastuseta näeksid sa üksnes teise inimese vigasid ja pikapeale viiksid tülid teid ka lahku.
Minu arust pole siin armastusega suurt pistmist. Üks inimene on ka ilma armastuseta teise vastu kena ja viisakas, sest ta käitubki teistega nii. Teisel on küll suured tunded, aga mölakaks jääb ikka. Kaua harmooniliselt koos on pigem leplikud inimesed, kes ei ootagi elult kogu aeg mingit tulevärki, vaid ongi rahul, kui kõik on stabiilne ja tavaline. Teine sureb sellise elu kätte, tahaks kogu aeg mingit tulevärki, rohkem ja aina rohkem. Mõnel on iseloom nii halb, et ei suuda ka kõige suurema armastusega eriti kaua koos olla, sest on nii egoistlik ja nõme, et teine lihtsalt ei talu sellist käitumist väga kaua.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 17 Juul 2025 08:19 Tahaks ikka aru saada, miks ajab kadedaks või ärritab.
Kui pildistaks päris elu, kehva olukorda, kas siis öeldakse et kerjab tähelepanu ja kaastunnet.
Kui ma tean, et sõbranna mees petab, miks mind ärritab, kui ta postitab kadestamisväärseid argielu pilte? Tema elu, tema pildid, aga mind ärritab. Miks see nii on?
Kadedaks ajab alaväärsuskompleks, et temal on, ja minul ei ole, järelikult ma olen nö kuidagi kehvem. Ja ärritab see, et tajud, nagu sõbranna valetaks. Et mees petab, nö kehv olukord, aga postitab kadestamisväärseid pilte, see nagu ei lähe kokku, sõbranna (valetab ja) justnagu poosetab, kui hea elu tal on, aga sina tead, mis tegelikult on. Et see on nagu ebaõige käitumine sõbranna poolt, et sind häirib ebaõiglus ja valskus. Sest seda ta ju kuulutama ei lähe, kus ja kellega ja mitu korda ta mees teda pettis. Ei, kus sa sellega..
Külaline

Mind ärritab S. Sillamaa :)
U 6-7 a lugesin, kui tugev naine. Kuidas kõike jõuab. Kui edukas. Hea kõiges.
Ja nüüd loen jälle, kuidas ta endale valetas. Ja jälle on tugev ja edukas :)
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 11:05 Mind ärritab S. Sillamaa :)
U 6-7 a lugesin, kui tugev naine. Kuidas kõike jõuab. Kui edukas. Hea kõiges.
Ja nüüd loen jälle, kuidas ta endale valetas. Ja jälle on tugev ja edukas :)
Mind ta just ei ärrita, aga kuidagi ebastabiilne inimene tundub tõesti. Ma mäletan ka pidevalt tema aktsioone, et nüüd ma tõusen hommikuti kell kuus, nüüd ma käin jooksmas, nüüd teen talisuplemist, küll ma olen tubli, ideaalnaine. Nüüd siis tuleb välja, et hoopis alkoholiprobleem ja depressioon oli sel ajal. Nüüd jälle maru tubli.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Juul 2025 11:00
Külaline kirjutas: 17 Juul 2025 08:19 Tahaks ikka aru saada, miks ajab kadedaks või ärritab.
Kadedaks ajab alaväärsuskompleks, et temal on, ja minul ei ole, järelikult ma olen nö kuidagi kehvem. Ja ärritab see, et tajud, nagu sõbranna valetaks. Et mees petab, nö kehv olukord, aga postitab kadestamisväärseid pilte, see nagu ei lähe kokku, sõbranna (valetab ja) justnagu poosetab, kui hea elu tal on, aga sina tead, mis tegelikult on. Et see on nagu ebaõige käitumine sõbranna poolt, et sind häirib ebaõiglus ja valskus. Sest seda ta ju kuulutama ei lähe, kus ja kellega ja mitu korda ta mees teda pettis. Ei, kus sa sellega..
Paljud teevad teiste ees ilusat nägu, tegelikult on peres asjad halvasti, teine pool petab vms, aga kuna ollakse koos, siis mängitakse ka avalikkuse ees ilusat peret edasi. Ja tegelikult pole see ju kellegi teise asi, kuidas teiste elus asjad on. Kui inimene tahab sotsmeedias fassaadi hoida, siis jumal temaga. Tema elu, tema valikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist