Kakaopidu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kakaopidu

Postitus Postitas Külaline »

Vaatasin täna mingit Täistunni saatelõik kakaopeost.

Paluks selgitust, mis asi see on? Kas kakao tekitab mingi kaifi päriselt? Või on see lihtsalt mingi mediteerimise tagajärjel iseendale tekitatud mõnutunne?

Paar tegelast seal ütlesid, et loobusid alkoholist, kuna kakao on parem.
Külaline

Mingi lastepidu?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 21:01 Vaatasin täna mingit Täistunni saatelõik kakaopeost.

Paluks selgitust, mis asi see on? Kas kakao tekitab mingi kaifi päriselt? Või on see lihtsalt mingi mediteerimise tagajärjel iseendale tekitatud mõnutunne?

Ma nägin sarnast asja oma tuttava instakontol, kus ta pajatas mingist kakaotseremooniast. See on lihtsalt taaskord üks trendivärk, pooleldi uhhuumaailm, pooleldi äri, kus noortelt "teadlikelt" inimestelt kasseeritakse selles lolluses osalemise eest uhkeid summasid.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 22:35
Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 21:01 Vaatasin täna mingit Täistunni saatelõik kakaopeost.

Ma nägin sarnast asja oma tuttava instakontol, kus ta pajatas mingist kakaotseremooniast. See on lihtsalt taaskord üks trendivärk, pooleldi uhhuumaailm, pooleldi äri, kus noortelt "teadlikelt" inimestelt kasseeritakse selles lolluses osalemise eest uhkeid summasid.
Sellest olen aru saanud. Mind lihtsalt huvitas, et kas kakao joomine on lihtsalt rituaal nagu tee või kohvi joomine või annab kakao tõesti mingi kaifi ka.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 23:06
Guest kirjutas: 15 Juul 2025 22:35

Sellest olen aru saanud. Mind lihtsalt huvitas, et kas kakao joomine on lihtsalt rituaal nagu tee või kohvi joomine või annab kakao tõesti mingi kaifi ka.
Kaifi ei tea, aga kaloreid annab küll prisket.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 23:06 Mind lihtsalt huvitas, et kas kakao joomine on lihtsalt rituaal nagu tee või kohvi joomine või annab kakao tõesti mingi kaifi ka.
See ei ole tavaline Selveris müüdav kakao seal, vaid mingi eriline. Pidavat kerge joobe tekitama, samuti nagu väga kange tee (oled võib-olla kuulnud, tsifiir oli vangide kange tee, mis nad laksu alla pani).
Külaline

Ottotriin kirjutas: 15 Juul 2025 23:25
Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 23:06 Mind lihtsalt huvitas, et kas kakao joomine on lihtsalt rituaal nagu tee või kohvi joomine või annab kakao tõesti mingi kaifi ka.
See ei ole tavaline Selveris müüdav kakao seal, vaid mingi eriline. Pidavat kerge joobe tekitama, samuti nagu väga kange tee (oled võib-olla kuulnud, tsifiir oli vangide kange tee, mis nad laksu alla pani).
Ma pakun, et paljud vene sõjaväes käinud mehed teavad sellest lugusid rääkida. Olevat olnud ülikange must tee, mis on pikalt tõmmanud ja millest sai kaifi.
Külaline

Olen ka kuulnud kakao väärt omadustest tervisele.Aga see peaks olema toorkakao ja ilma piimata ja suhkruta. U nagu must kohv, mõru jook
Külaline

Olen seda tseremoonia kakaod proovinud. Tavalisest kakaojoogist erineb see kindlasti maitse, konsistentsi, lõhna jm poolest aga mingit efekti vähemalt mina kehale ei täheldanud. Ilmselt tekib efekt tseremoonia käigus ja võibolla mitte nii väga kakao enda mõjul. Muidu kakaos sisalduv teobromiin on küll lõõgastava toimega aga mingi "laksu" saamiseks, nagu siin kirjeldatakse, peab ikka ülitundliku inimesega tegu olema. Enamus ei saa ka puhtalt kohvist või shokolaadist mingit "laksu". Maitsev oli see küll ja ma saan aru, et ka tseremoonia käigus lisatakse sellele erinevaid maitseaineid lisaks, ei pea puhtalt ja mõrudalt jooma.
Külaline

Kundalini kakao äkki. Seal on mõni dattel, maca pulber, cajanne pipar, veits himaalaja soola ja kardemoni ja piima ka. See võib tõesti hea olla.
Aga ei tea, kuidas mõjub. Kohvi juues tunned ka energiat rohkem. Kas nii? Või võtad klaasi veini. Väike joove, uimastav kergelt, rahustab, tuju muutub paremaks.
.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 07:55 Olen seda tseremoonia kakaod proovinud. Tavalisest kakaojoogist erineb see kindlasti maitse, konsistentsi, lõhna jm poolest aga mingit efekti vähemalt mina kehale ei täheldanud. Ilmselt tekib efekt tseremoonia käigus ja võibolla mitte nii väga kakao enda mõjul. Muidu kakaos sisalduv teobromiin on küll lõõgastava toimega aga mingi "laksu" saamiseks, nagu siin kirjeldatakse, peab ikka ülitundliku inimesega tegu olema. Enamus ei saa ka puhtalt kohvist või shokolaadist mingit "laksu". Maitsev oli see küll ja ma saan aru, et ka tseremoonia käigus lisatakse sellele erinevaid maitseaineid lisaks, ei pea puhtalt ja mõrudalt jooma.
Lähemalt saab kuulata siit:

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/918 ... ada-suudab
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Kirile ja 7 külalist