Automaksu mittetasujate kontod arestiti
-
Külaline
kui konto on arestitud, siis ei saagi ju see inimene isegi siis kui tahaks, maksuametile ülekannet teha ju, vaid keegi teine peab nüüd tegema tema eest.
loogiline oleks, kui lihtsalt arestitaks sealt kontolt vaid see summa, mis riigile võlgu ollakse.
on palju eakaid, kes pole seda automaksu arvet kättegi saanud, sest nad ei kasuta arvutit ja neil pole ei meiliaadressi ega internetipanga lepingut.
offtopic: olen ise pidanud olema olukorras, kus leidsin 80+ vanuses sugulase maja postkastist kohtutäituri kurja kirja ähvardusega kogu vara arestida, sest... vanapapil oli tasumata 80€ liiklustrahv (aegunud tervisetõend+lahtine turvavöö+politseiniku solvamine ("mida see plika tuleb mulle ütlema...")). meiliaadressi tal polnud, arvutit ega internetipanka samuti mitte. asi läks kohtutäiturini. suhtlesin siis ise kohtutäituriga, maksin oma kontolt papi trahvi, viivised ja kohtutäituri tasud ära, kokkuvõttes tuli ca 2x summa.
papil oli pangaarvel pea 6 kohaline summa, riik oleks võinud selle 80€ mingi kiirmenetlusega talt ära võtta... mitte ei peedistaks inimest sellepärast, et ta arvutit ei oma.
loogiline oleks, kui lihtsalt arestitaks sealt kontolt vaid see summa, mis riigile võlgu ollakse.
on palju eakaid, kes pole seda automaksu arvet kättegi saanud, sest nad ei kasuta arvutit ja neil pole ei meiliaadressi ega internetipanga lepingut.
offtopic: olen ise pidanud olema olukorras, kus leidsin 80+ vanuses sugulase maja postkastist kohtutäituri kurja kirja ähvardusega kogu vara arestida, sest... vanapapil oli tasumata 80€ liiklustrahv (aegunud tervisetõend+lahtine turvavöö+politseiniku solvamine ("mida see plika tuleb mulle ütlema...")). meiliaadressi tal polnud, arvutit ega internetipanka samuti mitte. asi läks kohtutäiturini. suhtlesin siis ise kohtutäituriga, maksin oma kontolt papi trahvi, viivised ja kohtutäituri tasud ära, kokkuvõttes tuli ca 2x summa.
papil oli pangaarvel pea 6 kohaline summa, riik oleks võinud selle 80€ mingi kiirmenetlusega talt ära võtta... mitte ei peedistaks inimest sellepärast, et ta arvutit ei oma.
-
Külaline
Tegelikult huvitab mind ka, missuguses seaduses on kirjas, et kodanik on kohustatud srvutit omama ja internetilepimngu ostma?
-
Külaline
Riik otsustab ise, mil viisil ta teated kätte toimetab ja inimese enda asi on need kätte saada. Sama hea, kui 30 aastat tagasi oleks inimene saanud paberarve ja hakanud kisama, et kus see kirjas on, et ma pean oskama lugeda ja mul peab olema postkast, kuhu see arve pista.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 09:49 Tegelikult huvitab mind ka, missuguses seaduses on kirjas, et kodanik on kohustatud srvutit omama ja internetilepimngu ostma?
-
Külaline
Lugema õppimine on siiani veel tasuta.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 10:27Riik otsustab ise, mil viisil ta teated kätte toimetab ja inimese enda asi on need kätte saada. Sama hea, kui 30 aastat tagasi oleks inimene saanud paberarve ja hakanud kisama, et kus see kirjas on, et ma pean oskama lugeda ja mul peab olema postkast, kuhu see arve pista.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 09:49 Tegelikult huvitab mind ka, missuguses seaduses on kirjas, et kodanik on kohustatud srvutit omama ja internetilepimngu ostma?
Tänu sinusugustele jõhkarditest lollpeadele ongi asjad nii nagu nad on.
Või riik otsustab.... Kes see riik on?
Mul endal on see õnnetu maks küll tasutud, aga närvi ajab see, millise lohakusega ja kiirustades see seadus kokku klopsiti ja kui meeleheitlikult praegu selle maksu kogumisega rapsitakse. Ja jälle saavad suurima nätaka väiksema sissetulekuga ja maal elavad inimesed.
-
Külaline
Miks sinu arust üldse tuleks inimestele personaalselt teatada, et neil on vaja maks maksta? Mis loogika siin on? Seadus on seadus, selle täitmine on kohustuslik, oskad sa lugeda või on sul arvuti, vahet pole. Riik meenutab sulle heast tahtest, kui kohustuse tähtaeg läheneb, ning valib selleks talle sobivaimad kanalid. Telefon, millega sms vastu võtta, on ikka küll 99.99% inimestel olemas. Ära aja jama, sa lihtsalt tahad vinguda riigi kallal. Keegi peab ju su halvas elus süüdi olema, eks ole? Sina ise ju ometi mitte, äkää.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 12:15Lugema õppimine on siiani veel tasuta.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 10:27Riik otsustab ise, mil viisil ta teated kätte toimetab ja inimese enda asi on need kätte saada. Sama hea, kui 30 aastat tagasi oleks inimene saanud paberarve ja hakanud kisama, et kus see kirjas on, et ma pean oskama lugeda ja mul peab olema postkast, kuhu see arve pista.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 09:49 Tegelikult huvitab mind ka, missuguses seaduses on kirjas, et kodanik on kohustatud srvutit omama ja internetilepimngu ostma?
Mul endal on see õnnetu maks küll tasutud, aga närvi ajab see, millise lohakusega ja kiirustades see seadus kokku klopsiti ja kui meeleheitlikult praegu selle maksu kogumisega rapsitakse. Ja jälle saavad suurima nätaka väiksema sissetulekuga ja maal elavad inimesed.
-
Külaline
Riigi hea tahe..... mnjah.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 12:34Miks sinu arust üldse tuleks inimestele personaalselt teatada, et neil on vaja maks maksta? Mis loogika siin on? Seadus on seadus, selle täitmine on kohustuslik, oskad sa lugeda või on sul arvuti, vahet pole. Riik meenutab sulle heast tahtest, kui kohustuse tähtaeg läheneb, ning valib selleks talle sobivaimad kanalid. Telefon, millega sms vastu võtta, on ikka küll 99.99% inimestel olemas. Ära aja jama, sa lihtsalt tahad vinguda riigi kallal. Keegi peab ju su halvas elus süüdi olema, eks ole? Sina ise ju ometi mitte, äkää.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 12:15Lugema õppimine on siiani veel tasuta.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 10:27
Riik otsustab ise, mil viisil ta teated kätte toimetab ja inimese enda asi on need kätte saada. Sama hea, kui 30 aastat tagasi oleks inimene saanud paberarve ja hakanud kisama, et kus see kirjas on, et ma pean oskama lugeda ja mul peab olema postkast, kuhu see arve pista.
Minu elul isiklikult pole midagi viga. Sina oled aga alati valmis kulpi lööma, mistahes lollusi ja sigadusi RIIK korda saadab. Praegune maksusüsteem on täielik ikaldus.
Riigil paistab raha jaguvat, isegi sellistele pärdikutele, kes eile Toompeal tembutas.
-
Külaline
Eilne pole mingi pärdik. Väga asjalik kulutus. Ise oled pärdik.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 13:25Riigi hea tahe..... mnjah.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 12:34Miks sinu arust üldse tuleks inimestele personaalselt teatada, et neil on vaja maks maksta? Mis loogika siin on? Seadus on seadus, selle täitmine on kohustuslik, oskad sa lugeda või on sul arvuti, vahet pole. Riik meenutab sulle heast tahtest, kui kohustuse tähtaeg läheneb, ning valib selleks talle sobivaimad kanalid. Telefon, millega sms vastu võtta, on ikka küll 99.99% inimestel olemas. Ära aja jama, sa lihtsalt tahad vinguda riigi kallal. Keegi peab ju su halvas elus süüdi olema, eks ole? Sina ise ju ometi mitte, äkää.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 12:15
Lugema õppimine on siiani veel tasuta.
Minu elul isiklikult pole midagi viga. Sina oled aga alati valmis kulpi lööma, mistahes lollusi ja sigadusi RIIK korda saadab. Praegune maksusüsteem on täielik ikaldus.
Riigil paistab raha jaguvat, isegi sellistele pärdikutele, kes eile Toompeal tembutas.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2025 23:38 kui konto on arestitud, siis ei saagi ju see inimene isegi siis kui tahaks, maksuametile ülekannet teha ju, vaid keegi teine peab nüüd tegema tema eest.
Arestitud konto kasutamine
Arestitud konto kasutamise küsimustes pöörduge panga poole, kus konto arestitud on.
Raha on arestitud kontol olemas
Näide 1
Raha on arestitud kontol, mille kohta on pangale saadetud maksejuhis. Vastavalt panga poolt kindlaksmääratud kellaajale kantakse raha üle Maksu- ja Tolliameti kontole. Kui maksukohustuslane soovib enda kontot varem kasutada, siis soovitame võtta ühendust pangaga ning paluda raha üle kanda ning seejärel konto vabastada.
Näide 2
Raha on arestitud kontol, mille kohta ei ole saadetud pangale maksejuhist, kuid summa on broneeritud. Maksukohustuslane võib võla tasumiseks pöörduda panga poole, kuna arestitud kontolt on lubatud Maksu- ja Tolliametile tasumine. Samuti võib pöörduda Maksu- ja Tolliameti poole pangale saadetud korralduse muutmiseks.
-
Külaline
Jah, riigi hea tahe. Täpselt, selles su probleem ongi, et ükskõik, mida riik teeb, hea see kindlasti sinu arust ei ole ning head tahet riigil ju olla ei saa! Vaata, minu riik ei ole minu vaenlane. Ja üleüldse, mina pooldan igati karme vahendeid erinevate maksude "unustajate" suhtes. Siis lõpeb ehk ka unustamine ära.
Riigi hea tahe..... mnjah.
Mus eilset juutuuberit iseloomustab, siis siin ilmutad sa tüüpulist rumala inimese mõtteviisi, et kõik, millest ma aru ei saa, see on rumal. Üsna kindlasti teavad riigi kommunikatsiooniga tegelejad sellest valdkonnast 10 korda rohkem. Sa ei oke kõigist targem, ei maksude, nende sissenõudmise ega turunduse osas.
-
Külaline
Mina oma riiki mingi hüperaktiivse pärdikuga turundada ei taha. Eriti sellisega, kes ei tea, milleks on autos turvavöö.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 13:48Jah, riigi hea tahe. Täpselt, selles su probleem ongi, et ükskõik, mida riik teeb, hea see kindlasti sinu arust ei ole ning head tahet riigil ju olla ei saa! Vaata, minu riik ei ole minu vaenlane. Ja üleüldse, mina pooldan igati karme vahendeid erinevate maksude "unustajate" suhtes. Siis lõpeb ehk ka unustamine ära.
Mus eilset juutuuberit iseloomustab, siis siin ilmutad sa tüüpulist rumala inimese mõtteviisi, et kõik, millest ma aru ei saa, see on rumal. Üsna kindlasti teavad riigi kommunikatsiooniga tegelejad sellest valdkonnast 10 korda rohkem. Sa ei oke kõigist targem, ei maksude, nende sissenõudmise ega turunduse osas.
Ega ma nii tüüpiliselt rumal ei ole, nagu sa oma ülbuses arvad. Omal ajal olin abiks Pärnu turunduskonverentside korraldamisel.
Aga nagu Viktoria Ladõnskaja-Kubits hiljuti päris teraselt kirjutas, et varsti hakkame poliitbroilereid taga nutma, sest üle hakkavad võtma juutuuberid ja mudijad.
Popi ja Huhuu saab teoks.
-
Külaline
Vahet pole, kes üle võtab. Raha tuleb suunata sinna, kust kõige rohkem tagasi tuleb. Kui see on suunamudija ja juutuuber, siis nii on. Tere tulemast tänapäeva.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2025 16:36Mina oma riiki mingi hüperaktiivse pärdikuga turundada ei taha. Eriti sellisega, kes ei tea, milleks on autos turvavöö.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 13:48Jah, riigi hea tahe. Täpselt, selles su probleem ongi, et ükskõik, mida riik teeb, hea see kindlasti sinu arust ei ole ning head tahet riigil ju olla ei saa! Vaata, minu riik ei ole minu vaenlane. Ja üleüldse, mina pooldan igati karme vahendeid erinevate maksude "unustajate" suhtes. Siis lõpeb ehk ka unustamine ära.
Ega ma nii tüüpiliselt rumal ei ole, nagu sa oma ülbuses arvad. Omal ajal olin abiks Pärnu turunduskonverentside korraldamisel.
Aga nagu Viktoria Ladõnskaja-Kubits hiljuti päris teraselt kirjutas, et varsti hakkame poliitbroilereid taga nutma, sest üle hakkavad võtma juutuuberid ja mudijad.
Popi ja Huhuu saab teoks.
-
Külaline
See oma aeg oli umbes 90-ndatel, kui jutu järgi otsustada. Pärdik????Guest kirjutas: ↑16 Juul 2025 16:36Omal ajal olin abiks Pärnu turunduskonverentside korraldamisel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu, Kirile ja 7 külalist