Aga miks ei võiks taaselustada häid asju, mis on pesuveega minema visatud. Miks ei võiks 15-aastaselt saata kõik lapsed arstikabinetti ükshaaval kontrolli. (Tänapäeva on ju paljudes koolides ka koha peal medõed, ehkki üheks päevaks saaks ju saata sinna ka siis, kui pole.) Seal nad saavad siis rääkida seda, millest mõni laps emaga ei räägiks. Et siis ei oleks aastaid hiljem avastust, oh ma arvasingi toona, et päevad võivad ka üks päev kesta või kaks nädalat jne.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 17:58 Miks teema jälle nõukajale viia?
Me elame tänases päevas. Nüüd on hoopis teised meetodid meditsiinis sellisele asjale läheneda.
Kui muret teeb, siis naistearstil võib ju ära käia. Arvatakse ekslikult, et sinna on asja vaid siis, kui elatakse suguelu ja päevad käivad.
Mina oma tutvusringkonnast olen kuulnud, et osadel vastupidi liiga noorelt hakkavad päevad. Nii umbes 9-10 aastaselt ja siis arstid aga tahaks usinasti hormoonide blokaatoreid toppida.
Päevade algus teismeslisel
-
Külaline
-
Külaline
Aga mida koolis siis tehakse? Käiakse ainult olümpiaadidel vä?Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2025 18:19...) Seal nad saavad siis rääkida seda, millest mõni laps emaga ei räägiks. Et siis ei oleks aastaid hiljem avastust, oh ma arvasingi toona, et päevad võivad ka üks päev kesta või kaks nädalat jne.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 17:58 Miks teema jälle nõukajale viia?
Me elame tänases päevas. Nüüd on hoopis teised meetodid meditsiinis sellisele asjale läheneda.
Kui muret teeb, siis naistearstil võib ju ära käia. Arvatakse ekslikult, et sinna on asja vaid siis, kui elatakse suguelu ja päevad käivad.
Mina oma tutvusringkonnast olen kuulnud, et osadel vastupidi liiga noorelt hakkavad päevad. Nii umbes 9-10 aastaselt ja siis arstid aga tahaks usinasti hormoonide blokaatoreid toppida.
-
Külaline
?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 06:04No siis sulle peaks ju praegune aeg hästi meeldima, kui mitte kedagi ei huvita, kas sul on päevad või mõni muu surmahäda küljes. Saad täiesti privaatseks jääda.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 23:19
Mind tsiteerid. Meil oli samamoodi, aga kõik klassi tüdrukud kamandati aluspükste väele arsti kabinetti. Seal siis mõõdeti, kaaluti ning küsiti kõikide ees kõva häälega, kas päevad on alanud. Mu klassiõdedel kõikidel olid, aga mul mitte. Ja oli ikka ebamugav küll seal niimoodi kõikide ees aru anda.
-
Külaline
Aastad olid siis pakun, et 1984-1987. Riidest lahti tuli võtta, aga mitte kaalumise, vaid kuulamise ja rühi ning võimaliku selgroo probleemi (kõveruse) ettenäitamiseks.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2025 06:26Eks seal oli vahe sees, kas oli aasta 1960 või 1990. Vb sõltus ka kontreetsest kohast. Meil alevis oli polikliinik ja mingit alasti ühisrivistamist ei toimunud. Kaalumiseks riideid seljast ära ei võetud, vaid öeldi, et siit tuleb 1-2 kg riideid maha arvestada. Ei olnud mingi täppiskaalumine. Keegi oma haigusega ripakile ei jäänud, isegi kui oli pärit sellisest perest, kus vähimatki huvi ei tuntud.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 23:19Mind tsiteerid. Meil oli samamoodi, aga kõik klassi tüdrukud kamandati aluspükste väele arsti kabinetti. Seal siis mõõdeti, kaaluti ning küsiti kõikide ees kõva häälega, kas päevad on alanud. Mu klassiõdedel kõikidel olid, aga mul mitte. Ja oli ikka ebamugav küll seal niimoodi kõikide ees aru anda.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:34
Meil mingis vanuses, kui kõik meie klassi lapsed saadeti arsti juurde (nõuka ajal saadeti tundide ajal vaktsiini saama või tuberkuloosikontrolli tegema või hambaarstile või pikkust-kaalu mõõtma jne), siis küsiti kõikidelt tüdrukutelt, kas päevad on juba alanud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist