Pole teemaalgataja, aga tead, ära hakka oma vaesuseteooriat siin ajama. Tean ka ühte sellist inimest. Ostis endale just tutika kalli auto, ei liisinud. Elab Tallinna hinnatud piirkonnas eramajas. On haritud ja teenib väga korralikult. Aga tema kehvade hammaste teemasse pole mul põhjust olnud süübida. Nii hästi ma teda ka ei tunne. Aga vaene ta kindlalt pole.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:29
Sa oled teda vaid paar korda näinud. Hambad ongi need, mis näitavad, et tegelikult on ta palju vaesem kui välja paistab. Auto liisimine on ju odavam kui hambad.
Kas suhtleksite mehe või naisega, kellel on hambad korrast ära?
-
Külaline
-
Külaline
Mulle on ka üks selline eksemplar sattunud. Rahaprobleeme tal küll ei olnud, põhjendas parandamata jätmist sellega, et kardab hambaarsti. Halloo, täiskasvanud inimene? Kellele ikka hammaste ravimine meeldiks, aga kui on vaja, tuleb ju minna. Eelmine naine olevat teda hambaarstile kamandanud ja seni olid hambad korras olnud. Ma täpselt ei näinudki, mitu tal kokku puudu oli. Naerda ta minu ees ei julgenud, kattis käega suu iga kord. No tõesti väga ebaatraktiivne. On näha, et inimesel endal ka piinlik ja ebamugav, aga ometigi ei pane see tegutsema.
-
Külaline
Ma suhtleksin edasi. Kui inimesega. Romantilise poole osas paneksin pidurid peale. Õpiksin tundma, mis inimene ta üldse on. Sa ei taha ju sattuda rubriiki I married a serial killer.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:13Teemaalgatajana ma räägin ikka sellest, et oli plaanis suhtemoodi asi selle inimesega, aga enam pole kindel. Kui oleks tegemist mingi suvalise tuttavaga, siis muidugi ükskõik, kuigi vaataks ikka ka imelikult. Mul kolleege või tuttavaid selliseid ei meenu olevat, et lausa hambaid puudu.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:10Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:56 Ei. Küsiks viisakalt, et kas on plaanis need korda teha. Kui hakkab keerutama, et pole nii tähtis või nii, siis adjöö. Absoluutselt vastuvõtmatu suudelda mädand kontsudega mehega. Okse.
Miks inimesega suheldes teda suudlema peab?
-
Külaline
Minu jaoks ei ole ebatraktiivne mitte niivõrd ta puuduvad hambad, vaid lödipükslus. Mees kardab valu ja hambaarsti! Hambaarstile minek pole ju sõttaminek. Pole ime, et eelmine naine temast enam ei huvitunud.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:34 Mulle on ka üks selline eksemplar sattunud. Rahaprobleeme tal küll ei olnud, põhjendas parandamata jätmist sellega, et kardab hambaarsti. Halloo, täiskasvanud inimene? Kellele ikka hammaste ravimine meeldiks, aga kui on vaja, tuleb ju minna. Eelmine naine olevat teda hambaarstile kamandanud ja seni olid hambad korras olnud. Ma täpselt ei näinudki, mitu tal kokku puudu oli. Naerda ta minu ees ei julgenud, kattis käega suu iga kord. No tõesti väga ebaatraktiivne. On näha, et inimesel endal ka piinlik ja ebamugav, aga ometigi ei pane see tegutsema.
-
Külaline
Ega see hambaarsti ees vedelaks löömine tõesti just mehelik ei ole, aga ta oli üldse selline väga tundlik tegelane, seega ma seda väga imeks ei pannud. Siiski iga päev kaaslase nägu nähes ei tahaks ma vaadata tema tühja sahtlit, veel vähem sellisega suudelda. See lihtsalt tundub kuidagi nii ebahügieeniline. Võib-olla ta sellepärast kogu aeg ka nätsu näris, et suu haises puuduvate hammaste tõttu.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:45Minu jaoks ei ole ebatraktiivne mitte niivõrd ta puuduvad hambad, vaid lödipükslus. Mees kardab valu ja hambaarsti! Hambaarstile minek pole ju sõttaminek. Pole ime, et eelmine naine temast enam ei huvitunud.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:34 Mulle on ka üks selline eksemplar sattunud. Rahaprobleeme tal küll ei olnud, põhjendas parandamata jätmist sellega, et kardab hambaarsti. Halloo, täiskasvanud inimene? Kellele ikka hammaste ravimine meeldiks, aga kui on vaja, tuleb ju minna. Eelmine naine olevat teda hambaarstile kamandanud ja seni olid hambad korras olnud. Ma täpselt ei näinudki, mitu tal kokku puudu oli. Naerda ta minu ees ei julgenud, kattis käega suu iga kord. No tõesti väga ebaatraktiivne. On näha, et inimesel endal ka piinlik ja ebamugav, aga ometigi ei pane see tegutsema.
-
Külaline
Suu nüüd küll puuduva hamba tõttu ei haise. Suu haisemine näitab, et hambad vist korrast ära puuduva hügieeni ja halva tervise, mitte trauma tõttu. Nätsu närimine - mul üks kolleeg hoidis sageli nätsu puuduva hamba asemel, teised tagaselja kommenteerisid - kas tõesti arvab, et pole aru saada.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:55Ega see hambaarsti ees vedelaks löömine tõesti just mehelik ei ole, aga ta oli üldse selline väga tundlik tegelane, seega ma seda väga imeks ei pannud. Siiski iga päev kaaslase nägu nähes ei tahaks ma vaadata tema tühja sahtlit, veel vähem sellisega suudelda. See lihtsalt tundub kuidagi nii ebahügieeniline. Võib-olla ta sellepärast kogu aeg ka nätsu näris, et suu haises puuduvate hammaste tõttu.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:45Minu jaoks ei ole ebatraktiivne mitte niivõrd ta puuduvad hambad, vaid lödipükslus. Mees kardab valu ja hambaarsti! Hambaarstile minek pole ju sõttaminek. Pole ime, et eelmine naine temast enam ei huvitunud.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:34 Mulle on ka üks selline eksemplar sattunud. Rahaprobleeme tal küll ei olnud, põhjendas parandamata jätmist sellega, et kardab hambaarsti. Halloo, täiskasvanud inimene? Kellele ikka hammaste ravimine meeldiks, aga kui on vaja, tuleb ju minna. Eelmine naine olevat teda hambaarstile kamandanud ja seni olid hambad korras olnud. Ma täpselt ei näinudki, mitu tal kokku puudu oli. Naerda ta minu ees ei julgenud, kattis käega suu iga kord. No tõesti väga ebaatraktiivne. On näha, et inimesel endal ka piinlik ja ebamugav, aga ometigi ei pane see tegutsema.
-
Külaline
Hambutu võib olla ka muudel põhjustel kui hambaarsti kartmine.
Minu mees on "hambutu". Hambaarste ta ei karda, on oma murenevate hammastega hambaarsti ja proteesija juures praktiliselt alaline püsiklient. Ta on läbi teinud üliraske autoavarii (sh koljuluude hulgimurd), mille järel vanade fotode põhjal ta näo kuju taastati (mitu oppi toimus järjest). Osad hambad läksid avarii käigus, järgmised hambad hakkasid murduma mõned aastad peale avariid. Arstide väitel on enamik hambaid peale avariid mikropragudega, st pole iial teada, mis hetkel ja millisel hambal taas tükk küljest ära kukub. Kasutab proteese, eraldi all ja üleval. Aga iga kord, kui midagi ära murdub, on vaja proteese ümber teha, lisada uusi hambaid või muuta traatkinnitusi, siis seni on vaja olla 3-4 päeva jälle hammasteta. Implanaatidest oleme küll rääkinud, aga kuna puuduvaid hambaid on tal praeguseks hetkeks üle 10, siis implanaatide panek võtaks meeletud summad ja pole nagu erilist mõtet peaaegu pensioniealisel sellist summat kulutada, sest selles vanuses pole organismi poolt implanaadi vastuvõtmine kindel ja organism võib selle välja tõugata.
(Tal on päris palju luid pärast avariid kruvide ja plaatidega kinnitatud ja nt lõualuude seest tuli lihtsalt ühel hetkel üks kruvi läbi põse välja ja kukkus välja. olin ise sel hetkel kõrval ja nägin pealt seda, uskumatu hetk, aga sellist asja pidi aegajalt juhtuma).
mul on ka tuttav naisterahvas, kel hakkasid keskealisena mingi igemehaiguse tõttu hambad suus järjest loksuma. Tal tõmmati hiljuti välja 8 loksuvat hammast, plaatproteesid läksid kokku 900€, implanaadid oleks olnud liiga kallid.
Minu mees on "hambutu". Hambaarste ta ei karda, on oma murenevate hammastega hambaarsti ja proteesija juures praktiliselt alaline püsiklient. Ta on läbi teinud üliraske autoavarii (sh koljuluude hulgimurd), mille järel vanade fotode põhjal ta näo kuju taastati (mitu oppi toimus järjest). Osad hambad läksid avarii käigus, järgmised hambad hakkasid murduma mõned aastad peale avariid. Arstide väitel on enamik hambaid peale avariid mikropragudega, st pole iial teada, mis hetkel ja millisel hambal taas tükk küljest ära kukub. Kasutab proteese, eraldi all ja üleval. Aga iga kord, kui midagi ära murdub, on vaja proteese ümber teha, lisada uusi hambaid või muuta traatkinnitusi, siis seni on vaja olla 3-4 päeva jälle hammasteta. Implanaatidest oleme küll rääkinud, aga kuna puuduvaid hambaid on tal praeguseks hetkeks üle 10, siis implanaatide panek võtaks meeletud summad ja pole nagu erilist mõtet peaaegu pensioniealisel sellist summat kulutada, sest selles vanuses pole organismi poolt implanaadi vastuvõtmine kindel ja organism võib selle välja tõugata.
(Tal on päris palju luid pärast avariid kruvide ja plaatidega kinnitatud ja nt lõualuude seest tuli lihtsalt ühel hetkel üks kruvi läbi põse välja ja kukkus välja. olin ise sel hetkel kõrval ja nägin pealt seda, uskumatu hetk, aga sellist asja pidi aegajalt juhtuma).
mul on ka tuttav naisterahvas, kel hakkasid keskealisena mingi igemehaiguse tõttu hambad suus järjest loksuma. Tal tõmmati hiljuti välja 8 loksuvat hammast, plaatproteesid läksid kokku 900€, implanaadid oleks olnud liiga kallid.
-
Külaline
Ei maksa mingeid erandlikke vabandusi otsida, paljud on end siiski teadlikult käest ära lasknud. Ka see jutt, et hambaravi ei saa selle kalliduse tõttu lubada, on sageli prioriteetide küsimus. Ega nad ühe päevaga ei lagune ja suust välja ei kuku.
-
Külaline
Inimene võib keerutada ka muudel põhjustel, nt et tegelikult on ta kõrvuni võlgades, sest on hasartmängusõltlane, kogu palk läheb võlgade katteks ja esmatarbeks.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:56 Ei. Küsiks viisakalt, et kas on plaanis need korda teha. Kui hakkab keerutama, et pole nii tähtis või nii, siis adjöö. Absoluutselt vastuvõtmatu suudelda mädand kontsudega mehega. Okse.
-
Külaline
Helen Kõpu abikaasa oli nii suurtes võlgades, et läks lausa pankrotti, praegu elab normaalselt vaid Helen Kõpu tõttu, kes teda põhimõtteliselt üleval peab. Kes küll oleks osanud seda arvata eks ole. Võlad tekkisid tal eelmise naisega, ostis tema meeleheaks head ja paremat.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:44Inimene võib keerutada ka muudel põhjustel, nt et tegelikult on ta kõrvuni võlgades, sest on hasartmängusõltlane, kogu palk läheb võlgade katteks ja esmatarbeks.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:56 Ei. Küsiks viisakalt, et kas on plaanis need korda teha. Kui hakkab keerutama, et pole nii tähtis või nii, siis adjöö. Absoluutselt vastuvõtmatu suudelda mädand kontsudega mehega. Okse.
-
Külaline
Tore mees tõesti selline. Pead üleval, et see mingi eelmise naise võlgu tasuks. Ei vea sellel Helen Kõpil la mitte üks raas meestega.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:58Helen Kõpu abikaasa oli nii suurtes võlgades, et läks lausa pankrotti, praegu elab normaalselt vaid Helen Kõpu tõttu, kes teda põhimõtteliselt üleval peab. Kes küll oleks osanud seda arvata eks ole. Võlad tekkisid tal eelmise naisega, ostis tema meeleheaks head ja paremat.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:44Inimene võib keerutada ka muudel põhjustel, nt et tegelikult on ta kõrvuni võlgades, sest on hasartmängusõltlane, kogu palk läheb võlgade katteks ja esmatarbeks.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:56 Ei. Küsiks viisakalt, et kas on plaanis need korda teha. Kui hakkab keerutama, et pole nii tähtis või nii, siis adjöö. Absoluutselt vastuvõtmatu suudelda mädand kontsudega mehega. Okse.
-
Külaline
Egas nad lollid ole, neil nagunii lahusvara, seal artiklis kirjutatakse, et mees tööl ei käi, istub lastega kodus, nii et tegelikult ei maksa nad midagi, lihtsalt Helen peab perekonda ülal.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:21Tore mees tõesti selline. Pead üleval, et see mingi eelmise naise võlgu tasuks. Ei vea sellel Helen Kõpil la mitte üks raas meestega.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:58Helen Kõpu abikaasa oli nii suurtes võlgades, et läks lausa pankrotti, praegu elab normaalselt vaid Helen Kõpu tõttu, kes teda põhimõtteliselt üleval peab. Kes küll oleks osanud seda arvata eks ole. Võlad tekkisid tal eelmise naisega, ostis tema meeleheaks head ja paremat.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:44
Inimene võib keerutada ka muudel põhjustel, nt et tegelikult on ta kõrvuni võlgades, sest on hasartmängusõltlane, kogu palk läheb võlgade katteks ja esmatarbeks.
https://elu24.postimees.ee/8111480/vola ... taha-jatta
-
Külaline
Väga võimekas inimene, et arstiõpingute kõrvalt veel pere rahaliselt üleval peab. Vähemalt on mehest mingigi kasu, tegeleb samal ajal laste ja koduga.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:27Egas nad lollid ole, neil nagunii lahusvara, seal artiklis kirjutatakse, et mees tööl ei käi, istub lastega kodus, nii et tegelikult ei maksa nad midagi, lihtsalt Helen peab perekonda ülal.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:21Tore mees tõesti selline. Pead üleval, et see mingi eelmise naise võlgu tasuks. Ei vea sellel Helen Kõpil la mitte üks raas meestega.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:58
Helen Kõpu abikaasa oli nii suurtes võlgades, et läks lausa pankrotti, praegu elab normaalselt vaid Helen Kõpu tõttu, kes teda põhimõtteliselt üleval peab. Kes küll oleks osanud seda arvata eks ole. Võlad tekkisid tal eelmise naisega, ostis tema meeleheaks head ja paremat.
-
Külaline
Mees ikka suhteliselt kasutu tegelene. Küll on tal depressioon, küll polegi tööd otsinud. Öeldud, et Heleni vanemad aitavad neid, sest neil on seal kogu aeg mingi häda häda otsa. Raske ikka, kui sellised lapsed on.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:48Väga võimekas inimene, et arstiõpingute kõrvalt veel pere rahaliselt üleval peab. Vähemalt on mehest mingigi kasu, tegeleb samal ajal laste ja koduga.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:27Egas nad lollid ole, neil nagunii lahusvara, seal artiklis kirjutatakse, et mees tööl ei käi, istub lastega kodus, nii et tegelikult ei maksa nad midagi, lihtsalt Helen peab perekonda ülal.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:21
Tore mees tõesti selline. Pead üleval, et see mingi eelmise naise võlgu tasuks. Ei vea sellel Helen Kõpil la mitte üks raas meestega.
-
Külaline
Täpselt nii ongi! Hambad ei kuku üleöö suust välja. Hambaid tuleb pesta iga päev ja arsti juures tuleb käia regulaarselt. Siis, kui on auguke tekkinud, on töölkäival inimesel siiski võimalik hambaravi eest tasuda. Kui lased kõik hambad käest ära ja siis ühel päeval otsustad minna, on tõepoolest hiigelarvet oodata.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:33 Ei maksa mingeid erandlikke vabandusi otsida, paljud on end siiski teadlikult käest ära lasknud. Ka see jutt, et hambaravi ei saa selle kalliduse tõttu lubada, on sageli prioriteetide küsimus. Ega nad ühe päevaga ei lagune ja suust välja ei kuku.
-
Külaline
Jep, tundub selline mees, kes ei kavatsegi tööle minna. Ja kui Helenit poleks, ei oleks tal kusagilt mingit hambaraviraha võtta. Nii et mina kahtlustaks TA asemel ka suuri võlgasid. Kõige parem oleks avameelselt kaastundlikult küsida, mis temaga juhtunud on, et tal hambaid ei ole. Sealt saab edasi minna rahateema juurde - hambaravi on kallis jah, igaühe palk seda kinni ei kata. Vaataks, mis vastab.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:52Mees ikka suhteliselt kasutu tegelene. Küll on tal depressioon, küll polegi tööd otsinud. Öeldud, et Heleni vanemad aitavad neid, sest neil on seal kogu aeg mingi häda häda otsa. Raske ikka, kui sellised lapsed on.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:48Väga võimekas inimene, et arstiõpingute kõrvalt veel pere rahaliselt üleval peab. Vähemalt on mehest mingigi kasu, tegeleb samal ajal laste ja koduga.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 23:27
Egas nad lollid ole, neil nagunii lahusvara, seal artiklis kirjutatakse, et mees tööl ei käi, istub lastega kodus, nii et tegelikult ei maksa nad midagi, lihtsalt Helen peab perekonda ülal.
-
Külaline
Eesmised lõikehambad on kaotatud pigem trauma tõttu. Ebapiisava hoolduse tõttu kaotatakse enne purihambad.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 00:00Täpselt nii ongi! Hambad ei kuku üleöö suust välja. Hambaid tuleb pesta iga päev ja arsti juures tuleb käia regulaarselt. Siis, kui on auguke tekkinud, on töölkäival inimesel siiski võimalik hambaravi eest tasuda. Kui lased kõik hambad käest ära ja siis ühel päeval otsustad minna, on tõepoolest hiigelarvet oodata.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:33 Ei maksa mingeid erandlikke vabandusi otsida, paljud on end siiski teadlikult käest ära lasknud. Ka see jutt, et hambaravi ei saa selle kalliduse tõttu lubada, on sageli prioriteetide küsimus. Ega nad ühe päevaga ei lagune ja suust välja ei kuku.
-
Külaline
Ma ei tea kedagi, kes oleks hambaaukude tõttu esimeses järjekorras lõikehambaid kaotanud.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 00:17Eesmised lõikehambad on kaotatud pigem trauma tõttu. Ebapiisava hoolduse tõttu kaotatakse enne purihambad.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 00:00Täpselt nii ongi! Hambad ei kuku üleöö suust välja. Hambaid tuleb pesta iga päev ja arsti juures tuleb käia regulaarselt. Siis, kui on auguke tekkinud, on töölkäival inimesel siiski võimalik hambaravi eest tasuda. Kui lased kõik hambad käest ära ja siis ühel päeval otsustad minna, on tõepoolest hiigelarvet oodata.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 22:33 Ei maksa mingeid erandlikke vabandusi otsida, paljud on end siiski teadlikult käest ära lasknud. Ka see jutt, et hambaravi ei saa selle kalliduse tõttu lubada, on sageli prioriteetide küsimus. Ega nad ühe päevaga ei lagune ja suust välja ei kuku.
-
Külaline
Mul tekiks eelarvamus.
Ja ilmselt tekib eelarvamus ka tööandjal tema suhtes. Ja nii ta ei saagi tööle, et hambaid parandada. Just see suhte algus on keerukas. Olgu see suhe või tööalane suhe. Sest kui inimene kaotab ajaga kolleegina või kallimana hambad, pole see midagi erilist. Hambad võivadki laguneda.
Kuidas sellest eelarvamusest lahti saada? Ta võib olla ju väga tore inimene, kui võimaluse saaks.
Ja ilmselt tekib eelarvamus ka tööandjal tema suhtes. Ja nii ta ei saagi tööle, et hambaid parandada. Just see suhte algus on keerukas. Olgu see suhe või tööalane suhe. Sest kui inimene kaotab ajaga kolleegina või kallimana hambad, pole see midagi erilist. Hambad võivadki laguneda.
Kuidas sellest eelarvamusest lahti saada? Ta võib olla ju väga tore inimene, kui võimaluse saaks.
-
Külaline
Ei suudaks suudelda (ja me räägome sellisest suhtlemisest, mis ka suudlemist eeldab, lähemast suhtlemisest ja suhtest, kellelegi jäi see vist arusaamatuks). Isegi tuttaval tekitaks kerget vastumeelsust, kui suus on surnuaed. Ei saa midagi parata, inimestel on instinktiivne vastumeelsus haavade, haigustunnuste, mädapunnide jms suhtes, mis on vastikud vaadata. Võtaks ettevaatlikult teema üles. Kui mehel on huvi ja tale saab selgeks, et see on üks suur põhjus, miks naised temaga suhelda/suudelda ei taha, äkki paneb see tegutsema. Põhjusi võib olla mistahes (tänapäeval on võimalik ka narkoosis hambaid ravida, kui hambaarsti hirm ikka ületamatu on, ka täiskasvanutel), aga kui inimene lihtsalt ei viitsi end korda teha, siis sry, sinnapaika see asi jääb. Ja just meestel on igapäevane hambahügieen paju halvemas olukorras (vaadates uuringuid).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist