Inimesed, kes poosetavad ja need, kes päriselt teevad

vana hea klassika
Külaline

Inimesed, kes poosetavad ja need, kes päriselt teevad

Postitus Postitas Külaline »

Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene. Paljud ilmselt vaatavad ja kadestavadki, et oo, milline elu.

Siis on teised inimesed, kes päriselt purjetavad, regattidel osalevad, purjetamist kui sporti edendavad. Jah, ka neil on aeg-ajalt pilte, aga toon on hoopis teine. Need on inimesed, kellega ma ise julgeks n.ö. luurele minna, sest neil on päriselt oskused ja teadmised. Kuid nad ei poseeri kellegi ees ja nende õnn tuleneb pigem sisemisest enesekindlusest.

Lihtsalt jäin mõtlema, et huvitav, miks nii kergesti minnakse pealiskaudsuse õnge? Ja miks sellist poosetavat elustiili ihaldusväärsena nähakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:28 Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene. Paljud ilmselt vaatavad ja kadestavadki, et oo, milline elu.

Siis on teised inimesed, kes päriselt purjetavad, regattidel osalevad, purjetamist kui sporti edendavad. Jah, ka neil on aeg-ajalt pilte, aga toon on hoopis teine. Need on inimesed, kellega ma ise julgeks n.ö. luurele minna, sest neil on päriselt oskused ja teadmised. Kuid nad ei poseeri kellegi ees ja nende õnn tuleneb pigem sisemisest enesekindlusest.

Lihtsalt jäin mõtlema, et huvitav, miks nii kergesti minnakse pealiskaudsuse õnge? Ja miks sellist poosetavat elustiili ihaldusväärsena nähakse?
Sest enamus ise tahaks ka sellist elu elada.
Ja tegelikult, need, kes ise hingega asja juures on, ei pea seda poosetamist üleüldse vajalikuks. Neile ei ole tähtis see mis teised arvavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:34Sest enamus ise tahaks ka sellist elu elada.
Nende ja sellise elu vahel on vajalik ainult väike pingutus oskuste ja teadmiste omandamise näol. Ning seejärel ka tegutsemise, muidugi.
Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:34 Ja tegelikult, need, kes ise hingega asja juures on, ei pea seda poosetamist üleüldse vajalikuks. Neile ei ole tähtis see mis teised arvavad.
Täpselt nii!
Külaline

Üks ei välista teist. Elabki uhket elu ja saabki kõike head ja paremat lubada ja ühtlasi soovib seda lahkelt ka meedias jagada. Miks seda hukka peaks mõistma? Hea meelega piiluks vahel sinna, kuhu ise ei saa. No olgem ausad, ega vaese inimese elu ei tahagi keegi sotsiaalmeedias jälgida. Täna makaron ja homme makaron. Muidugi on ka poosetajaid ja wannabesid, kellel elu täis jamasid ja kuu lõpus konto miinuses, aga piltide peal käib lai elu.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:34
Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:28 Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene. Paljud ilmselt vaatavad ja kadestavadki, et oo, milline elu.

Sest enamus ise tahaks ka sellist elu elada.
Ja tegelikult, need, kes ise hingega asja juures on, ei pea seda poosetamist üleüldse vajalikuks. Neile ei ole tähtis see mis teised arvavad.
Ma küll nii ei ütleks. Piisavalt neid, kes hingega asja juures, aga samas on ka edevust. Kelle või mille jaoks sa siis üldse midagi hingega teed, kui tulemus on nii suur saladus, et keegi teine peale sinu ei teagi. Kõikidele meile läheb teiste arvamus vähem või rohkem korda. Ei, sellist tuima tükki ei ole olemas, kellel täiesti ükskõik. Kui keegi seda väidab, siis on ta enamasti võlts ja poosetab oma ükskõiksusega. Me tahame olla ka teiste poolt tunnustatud, hinnatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:47Kelle või mille jaoks sa siis üldse midagi hingega teed, kui tulemus on nii suur saladus, et keegi teine peale sinu ei teagi.
Ikka enda jaoks ju. Kõik ei pea vajalikuks koguaeg seda ka sotsmeedias jagada. Sest tehakse enda jaoks.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:28 Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene. Paljud ilmselt vaatavad ja kadestavadki, et oo, milline elu.

Su hõimlane otsib naist äkki. Isasloomad ka ajavad end potentsiaalsete pruutide ees puhevile, et tähtsamana näida. :D
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:28 Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene.
See on selline tüüpiline vaese ja kadeda inimese mõtteviis, et kui teine paneb üles mingid hea elu pildid, siis raudselt poosetab, on pealiskaudne, tahab muljet jätta. Sama hästi võib olla, et inimese elu ongi selline ja need pildid näitavad tema tavalisi tegemisi. See, et sinul neid võimalusi ei ole, ei tähenda, et see, kellel on, neid näidates kuidagi poosetaks. Kes kokkab, paneb kokanduspilte, kes purjetab, paneb purjetamispilte, kes reisib, paneb reisipilte jne. Mõni ei pane üldse mingeid pilte. Aga mõnele lihtsalt meeldib oma vahvaid hetki jagada. See, kui tal on pildi peal midagi, mida sul ei ole, ei tähenda automaatselt, et ta poosetab.

PS. Ma ise olen ka suht vaene, puhkuse veedan lihtsalt maal ja midagi siin eriti pildistada või jagada pole. Aga mind üldse ei häiri see, et mõnel teisel jälle on. Mõni ongi selline tegus, viitsib hullult tööd rabada, et sellist elustiili saavutada. Mina ei viitsi ja siis tulebki leppida sellise puhkusega, et vets ja kaev on õues ja merekohina asemel on sääsepirin. Ega teised selles süüdi pole. :D
Külaline

Tööl näen seda tihti, et mõni on vahva jutumees ja teine päriselt tegija. Ja kuna töö on selline, et töö tulemuse mõõtmine pole niisama lihtne, siis need jutulinnud on väga edukad. Mõni tegeleb tund aega tööga ja kaks tundi jutustamisega, mida ta kõik teinud on. Ja nii mõnigi on aasta töötaja tiitligi selle suure jutustamisega välja jutustanud. Eriti populaarsed jutustajad on noored kenad mehed. Päristöö teevad ära tagasihoidlikud keskealised naised meie asutuses, keda ei premeeri keegi. Paljud ülemused on ka sellised, et ei näri läbi päristööd või jutulinnu hõiskamist.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 16:25 Tööl näen seda tihti, et mõni on vahva jutumees ja teine päriselt tegija. Ja kuna töö on selline, et töö tulemuse mõõtmine pole niisama lihtne, siis need jutulinnud on väga edukad. Mõni tegeleb tund aega tööga ja kaks tundi jutustamisega, mida ta kõik teinud on. Ja nii mõnigi on aasta töötaja tiitligi selle suure jutustamisega välja jutustanud. Eriti populaarsed jutustajad on noored kenad mehed. Päristöö teevad ära tagasihoidlikud keskealised naised meie asutuses, keda ei premeeri keegi. Paljud ülemused on ka sellised, et ei näri läbi päristööd või jutulinnu hõiskamist.
Nõus. Ja minu arvates on see nii ebaõiglane. Selles mõttes, et ma olen ka aus töötegija. Aga samas mõni teeb jutuga linna ja elab hästi. Eks ma ise ka süüdi ole, et mul ikkagi tööeetika ja us mõtlemine on. Mõnikord tahaks küll ka samasugune nõme jutu"mehest" egoist olla ja kergema vaevaga läbi saada. Aga bo minu südametunnistus ei luba ega oska selline s***pea olla.
Külaline

Kuulge, üks ei välista teist. Võib olla väga hea töömees ja ühtlasi jutukas. Võib inimene olla näiteks väga usin käsitööline, kellele ühtlasi meeldib oma kätetööst ka pilte jagada.

Miks pulma, sünnipäevale jne teisti inimesi kutsutakse? Võiks ju üksi iseendale meeldiva õhtu korraldada, kus kühveldad pidulikus riietuses torti ja kartulisalatit. No ei ole tore ega lõbus, sest inimesele meeldib jagada meeldivaid hetki teistega.

Mulle meenub üks sporditiim, kes said kiita, et näe tõsised töömehed, rügavad vaikselt omaette, rääkida eriti ei soovi. Aastate pärase selgus, et kidakeelsuse taga olid valgust kartvad tegevused.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:28 Facebookis jäävad ette ühe hõimlase postitused: pidevalt purjetamis- või mootorpaadipildid, joogid, naised jmt. Samas tundes teda, ta ongi pigem selline mulje jätmise ja pealiskaudne inimene. Paljud ilmselt vaatavad ja kadestavadki, et oo, milline elu.

kui tal ikka pidevalt purjetamisest ja paatidest pildid, ju ta siis ikka palju seal mere ääres viibib. Kui palju on jookide ja naiste pilte, ju ta siis neid jooke ja naisi palju vahib.
Külaline

Alati polegi need ju mingi uhked pildid vaid tehakse midagi väga tavalist a la keedab moosi või kaevab aias maad. Eks teised mooskeetjad ja kaevajad vaatavad siis huviga, sest neid teema huvitab.
Külaline

/.../
Mina ei mõista, MIKS need purjekad ja paadid niiväga häirivad, et seda eputamiseks peetakse. Ju siis selle inimese arusaam heaolust ja puhkusest on seotud merega ja purjekatega. Nii lihtne see ongi. See ei ole ju ometi nii kättesaamatu, et korraks ei saaks näiteks kamba peale purjekat üüritud. Näen seda oma sõprade pealt pidevalt, mõnel on see igasuviseks asjaks saanud üürida pundiga paariks tunniks purjekas koos juhiga.

Olen ise ka nö mereinimene ja purjetan hobikorras, aga pole nagu pähegi tulnud, et mõni seda eputamisena võtab. Kadestan aga inimesi, kellel on metsas maamaja. Vahel nad ikka postitavad pilte oma ilusast elust seal paksu laane sees, korvid täis murakaid ja kukeseeni. Eputavad raiped oma ilusa eluga.
Külaline

Hakkasin mõtlema, kõik oleneb paadist ja tegevusest. Uhke väikelaev ja pidu. Ajab inimesed kadedaks. Uhke väikelaev ja kalapüük. Mõtisklus. Hobi. Ei tee kadedaks. Vöike paat ja pidu - ei kadesta, ilmselt ossid. paat ja kalapüük. Aus
Külaline

Tegelikult on see ikka ju tajuda ja tunda, kas inimene tegeleb eputamisega või jagab lihtsalt vahvaid hetki oma elust. Ja see Galojani stiilis tähelepanu otsimine on hoopiski nõme, aga sellega tegeletake ka mitte just vähe.
Külaline

Mul on paar tuttavat, kes tegelevad hibikorras golfiga. Kas sellest võib pilte jagada või on see ka eputamine?
Külaline

Ma pakun, et inimesed eputavad kui pilte kuskile avalikult välja panevad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 12:35 Tegelikult on see ikka ju tajuda ja tunda, kas inimene tegeleb eputamisega või jagab lihtsalt vahvaid hetki oma elust. Ja see Galojani stiilis tähelepanu otsimine on hoopiski nõme, aga sellega tegeletake ka mitte just vähe.
Normaalne inimene ei taju ega tunne teiste pilte nähes suurt midagi. Kui need pildid pole tema teema, siis kerib lihtsalt edasi. Mitte ei hakka veel kusagile teemat tegema, et näe, raisk, kus eputab. Kedagi ei huvita. Kui tahab, eputagu. Igaühel on oma kiiks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 14 Juul 2025 11:26
Külaline kirjutas: 13 Juul 2025 15:28
/.../
Kadestan aga inimesi, kellel on metsas maamaja. Vahel nad ikka postitavad pilte oma ilusast elust seal paksu laane sees, korvid täis murakaid ja kukeseeni. Eputavad raiped oma ilusa eluga.
Mina ei kadesta. Pea pidevalt põdrakärbseid täis, metsas on parme palju ja sääskigi pole vähe, astud ussi otsa, hunt ulub aia taga - mida seal kadestamisväärset ja ilusat on? Ja korvitäied murakad ja seened iseenesest ei sigine, nende järgi peab küürutama/koogutama, et neid saada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Kirile ja 7 külalist