Rikkad oleme

Vasta
Külaline

Rikkad oleme

Postitus Postitas Külaline »

Rikkuselt lausa teisel kohal:
Eestis kehtib toidule Euroopa Liidus suuruselt teine käibemaks. Kõrgeima 25-protsendilise toidu käibemaksumääraga riik on Taani.
24 protsendine käibemaksumäär, mida Eestis ka toidu pealt peab tasuma, on Euroopas suuruselt teisel kohal. Petitsioon toidukaupade käibemaksu vähendamiseks on saanud väga palju allkirju. Kas annate ka oma allkirja või arvate nagu Ligi, et käibemaksu alandamise arvelt saavad ettevõtted vaid suurema kasumi, hinnatõusu see ei peata? Või arvate, et pole probleemi:palgatõus, pensionitõus,euribori langus katavad hinnatõusu?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2025 15:52 Või arvate, et pole probleemi:palgatõus, pensionitõus,euribori langus katavad hinnatõusu?
Ilmselt kui peres on kaks palgasaajat, siis võib-olla polegi probleemi. Mina elan üksinda, mul on kass ja koer, saan kätte 1300-1500 eurot ja ega enam suurt muudeks kulutusteks üle ei jää küll kui eluasemelaen, maksud ja toit. Ühes teemas ma juba kirjutasin, et ise võib veel kõhu kõrvalt kokku hoida, aga loomadele ju selgeks ei tee, et õhtul süüa ei saa, toit on nii kalliks läinud. Ma pole palju aastaid nii tagasihoidlikult toitunud kui nüüd. Lihtsalt ei saa raisata, et saaks iga kuu midagigi kõrvale panna ettenägematute kulude jaoks.
Külaline

Elan üksi, laene-liisinguid ei ole. Peale toidukulude mahaarvamist jääb 2000 eurot järgi. Allkirja andsin.
Külaline

mis see pealkiri tähendab? mina teenin 2500.- neto. alati võiks rohkem olla, aga minu vaba aeg on ka oluline. hästi planeerides saan endale suht palju lubada. allkirja ei anna.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2025 17:05 mis see pealkiri tähendab? mina teenin 2500.- neto. alati võiks rohkem olla, aga minu vaba aeg on ka oluline. hästi planeerides saan endale suht palju lubada. allkirja ei anna.
Ma arvan, et Eesti üldist palgataset arvestades, ei peaks me võistlema toidukaupade maksustamise esikoha pärast. Täiesti nihkes.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2025 17:05 mis see pealkiri tähendab? mina teenin 2500.- neto. alati võiks rohkem olla, aga minu vaba aeg on ka oluline. hästi planeerides saan endale suht palju lubada. allkirja ei anna.
Mina teenin rohkem netos, mingi 3000+, sellegipoolest ei soovi nii palju toidule kulutada. Mul on muud ka teha selle rahaga. Maksukoormus on siin liiale läinud. Ja ma arvan, et see annab ka oma tagasilöögi, kui inimestel tekib trots ja maksavad makse hoopis vähem. Näiteks automaksu jätsid 37 000 inimest maksmata summas 3,6 miljonit. Selle väljapeksmine on kulukas.
Külaline

Ebaõiglustunne õõnestab ka kaitsetahet, seega see on täiesti rumal lüke poliitikute poolt.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 19:24
Mina teenin rohkem netos, mingi 3000+, sellegipoolest ei soovi nii palju toidule kulutada. Mul on muud ka teha selle rahaga. Maksukoormus on siin liiale läinud. Ja ma arvan, et see annab ka oma tagasilöögi, kui inimestel tekib trots ja maksavad makse hoopis vähem. Näiteks automaksu jätsid 37 000 inimest maksmata summas 3,6 miljonit. Selle väljapeksmine on kulukas.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12038 ... i-tasumata

Alguse asi, unustati. Hakkavad kohe 22 prossa aastas intressi maksma. Ei taha ju, tuleb ära maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 19:24Selle väljapeksmine on kulukas.
Pekstakse välja nagu niuhti.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 15:52 Rikkuselt lausa teisel kohal:
Eestis kehtib toidule Euroopa Liidus suuruselt teine käibemaks. Kõrgeima 25-protsendilise toidu käibemaksumääraga riik on Taani.
24 protsendine käibemaksumäär, mida Eestis ka toidu pealt peab tasuma, on Euroopas suuruselt teisel kohal. Petitsioon toidukaupade käibemaksu vähendamiseks on saanud väga palju allkirju. Kas annate ka oma allkirja või arvate nagu Ligi, et käibemaksu alandamise arvelt saavad ettevõtted vaid suurema kasumi, hinnatõusu see ei peata? Või arvate, et pole probleemi:palgatõus, pensionitõus,euribori langus katavad hinnatõusu?
Pole lugenud, mida Ligi arvas, aga olen kindel, et kui toidukaupade KM praegu päevapealt alandataks nt 9-le või 13-protsendile, siis hind kauplustes vastavalt ei langeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 21:08
Pole lugenud, mida Ligi arvas, aga olen kindel, et kui toidukaupade KM praegu päevapealt alandataks nt 9-le või 13-protsendile, siis hind kauplustes vastavalt ei langeks.
Täpselt nii. Nagu ka praegu oleks pidanud hinnad tõusma umbes 1,65 protsenti, aga tõusid 8-10 protsenti.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 21:53
Täpselt nii. Nagu ka praegu oleks pidanud hinnad tõusma umbes 1,65 protsenti, aga tõusid 8-10 protsenti.
Ei tea täpselt, mitu % hinnad tõusid. Kas tõesti 10%?
Aga allkirja ei anna, hindade ja aktsiiside tõusu see ei peata. Ilmselt tõesti kasum vaid kauplejatele.
Või on keegi neist öelnud, et langetab hindu kohe õiges määras, kui KM peaks vähenema?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2025 21:53
Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 21:08
Et osa raha kuskile kaob, ei anna omeeti põhjust muudkui makse tõsta. Kui käibemaks oleks 9 protsenti, siis langeks kaubad ehk mitte 15 protsendi võrra, vaid näiteks 10. Ka see oleks suur asi. Aga praegu aina tõstetakse, aasta tagasi 2 protsenti juurde, nüüd jälle 2, selle tagajärjel ongi kokku kaubad umbes 10 protsenti jälle kallimad. Kui poleks tõstetud, oleks see hinnatõus ju ära jäänud. Kui langetatakse, ei oleks põhjust hindu tõsta, vaid ootus on siiski langetamisele. Kui nad muretsevad väga kaubanduse kasumite pärast, siis praegu ka neil ju kasum tõusis.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2025 09:42Kui nad muretsevad väga kaubanduse kasumite pärast, siis praegu ka neil ju kasum tõusis.
KM tõus 2% kaubanduse kasumit ei tõsta.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juul 2025 10:30
Külaline kirjutas: 10 Juul 2025 09:42Kui nad muretsevad väga kaubanduse kasumite pärast, siis praegu ka neil ju kasum tõusis.
KM tõus 2% kaubanduse kasumit ei tõsta.
Mitte KM tõus ei tõstnud kasumit, vaid inimeste ootus, et hinnad tõusevad ja siis sai tõsta hindu rohkem kui 2 protsenti. Ma käisin näiteks koerale ravimit ostmas, sellele oli 20 eurot juurde pandud. Ma küsisin, et miks, siis öeldi, et KM ju tõusis. Kui ütlesin, et ravimitel ju mitte, siis oli plää-plää.
Külaline

Päris paljud poed ei tõstnud esmatarbekaupadel praegu hindu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 00:41 Päris paljud poed ei tõstnud esmatarbekaupadel praegu hindu.
Puhkuste aeg, nad ei hakanud listööjõudu palkama, et neid silte vahetada. Küll see hinnatõus tuleb, ära üldse muretse.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 10:57
Guest kirjutas: 11 Juul 2025 00:41 Päris paljud poed ei tõstnud esmatarbekaupadel praegu hindu.
Puhkuste aeg, nad ei hakanud listööjõudu palkama, et neid silte vahetada. Küll see hinnatõus tuleb, ära üldse muretse.
Eksid, paljud tõstsid nädal enne jaani (suurim ostuaeg), seepärast enam tõstma ei pea.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 6 külalist