Tahan - pean- võin

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Tahan - pean- võin

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas ütlete endale, kui midagi on vaja ära teha? Kas tahan, pean, tuleb teha, võin seda teha?
Külaline

Pean tegema
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Jätan meelde
Külaline

Kõike ei pea ju ise tegema. Kui ikka ei meeldi, tellin kellegi teise tegema. Näiteks aknaid ma kindlasti ise ei pese, sõbranna tuleb ja teeb kord aastas 150 euroga siuh-siuhh ära. Kevadine esimene aia kordategemine, elupuuheki lõikamine, muru niitmine, lume lükkamine, igapäevane/iganädalane kõnnitee lehtedest ja lumest koristamine-teeb see, kellele see meeldib ja mina maksan.
Külaline

Otseselt mitte ühtegi neist. Pigem püüan ette kujutada seda tulemust, mida ma saavutada taha, nagu lõpetatud projekt või niidetud muru. Vahel ka negatiivselt, et mis siis saab, kui ei tee. Kuigi seda negatiivsust üritan siiski vältida.
Külaline

kui ei viitsi, siis ütlen endale, et esimene samm on kõige raskem. Nii ju ongi tegelikult.

kui pean, aga ei taha üldse, siis ütlen endale, et mida varem ära teed, seda kiiremini saad kaelast ära. Ja luban endale mingi preemia ka.

Ja üldse mõtlen enne, kas ma ikka PÄRISELT pean seda tegema. Paljud asjad võib ju tegelikult tegemata jätta (aiatööd nt...). Või lasta kellelgi teisel teha.
Külaline

Mulle ei meeldi hommikuti vara ärgata. Aga vahel peab.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 12:13 kui ei viitsi, siis ütlen endale, et esimene samm on kõige raskem. Nii ju ongi tegelikult.

kui pean, aga ei taha üldse, siis ütlen endale, et mida varem ära teed, seda kiiremini saad kaelast ära. Ja luban endale mingi preemia ka.

Ja üldse mõtlen enne, kas ma ikka PÄRISELT pean seda tegema. Paljud asjad võib ju tegelikult tegemata jätta (aiatööd nt...). Või lasta kellelgi teisel teha.
kujutan ette kuidas sa end iga kord premeerid kui vara pead tõusma :lol: või lased kellelgi teisel tõusta, sina maksad
Külaline

Oleneb tegevusest ju.
Trenni tahan teha, muru peab niitma, tööd tuleb teha, õhtusööki peab valmistama.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 13:13
Guest kirjutas: 11 Juul 2025 12:13 kui ei viitsi, siis ütlen endale, et esimene samm on kõige raskem. Nii ju ongi tegelikult.

kujutan ette kuidas sa end iga kord premeerid kui vara pead tõusma :lol: või lased kellelgi teisel tõusta, sina maksad
ma õnneks ei pea vara tõusma, aga kui ka pean, siis minu preemia on hommikusöök. Tõeline igahommikune nauding.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 2 külalist