Tappa saamine/andmine
-
Külaline
Tappa saamine/andmine
Kas inimese psüühika on korras, kui ta mõtleb tagantjärgi oma lapsepõlvele, et sai tappa, asja eest?
Teine küsimus ka: kas vanemal on kõik korras, kui mõtleb, et andis tappa ikka asja eest, põhjusega?
Teine küsimus ka: kas vanemal on kõik korras, kui mõtleb, et andis tappa ikka asja eest, põhjusega?
-
Külaline
Kas sinul on kõik korras?Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 11:12 Kas inimese psüühika on korras, kui ta mõtleb tagantjärgi oma lapsepõlvele, et sai tappa, asja eest?
-
Külaline
Kas mitte slaavi perekonnas ei ole see naisepeks sellise deviisi all- kui peksab, siis järelikult armastab?
-
Külaline
No mina olen lapsena tappa saanud küll - mõned korrad vitsa. Ja psüühika on mul täiesti korras.
Ei ole. Niimoodi käitub vaid psühhopaat või mõne muu vaimse häirega lapsevanem.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 11:12kas vanemal on kõik korras, kui mõtleb, et andis tappa ikka asja eest, põhjusega?
-
Külaline
Vitsa saamist mina küll tappa saamisega ei kõrvutaks.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 12:55 No mina olen lapsena tappa saanud küll - mõned korrad vitsa. Ja psüühika on mul täiesti korras.
-
Külaline
Ma arvan, et see teema ei vii mitte kuhugi.
Kui üldse tahad hakata siin kurtma oma kurba lapsepõlve, siis ennem tuleks ühiselt mõistetavaks teha, mida täpselt tappa saamise all mõeldakse. Muidu lahmitakse siin huupi ja isegi kurja pilguga vaatamist nimetatakse juba selleks.
Kui üldse tahad hakata siin kurtma oma kurba lapsepõlve, siis ennem tuleks ühiselt mõistetavaks teha, mida täpselt tappa saamise all mõeldakse. Muidu lahmitakse siin huupi ja isegi kurja pilguga vaatamist nimetatakse juba selleks.
-
Külaline
Mis on tappa saamine või andmine Jah, see muutub nüüd küll huvitavaks. Vits ja sakutamine seda pole? Seega keda sakutati või sai vitsa, need pole tappa saanud? Mida teie mõtlete siis tappa saamise all? Saab olla nii, et laps mõistab seda lükkamist, raputamist, sakutamist, pepulakse tappa saamisena aga vanem hoopis rihma andmisena? Ja kuna vanem pole andnud lapsele rihma, siis ütleb ta et ta pole lapsele tappa andnud.
-
Külaline
Mitte slaavlastel, vaid venelastel! Kas sõna venelne on nii keeruline kirjutada?Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 11:23 Kas mitte slaavi perekonnas ei ole see naisepeks sellise deviisi all- kui peksab, siis järelikult armastab?
-
Külaline
Tänan küsimast, mul on endal kõik korras. See teema pole üldse minust ega minu lapsepõlvest. Ma mõtlen seda nii, et kui keegi sai lapsena tappa, kuidas ta saab mõelda, et vanem tegi õigesti, et andis talle keretäie.
Kas sa annaks oma lapsele tappa sama teo või käitumise eest?
Või tuleks aru saada, et ajad on muutunud. Ja laps peab aru saama, et siis oligi see tavaline kasvatus? Andis kiire soovitud tulemuse, arusaamaga et mõistus tuleb tagumikust pähe lüüa.
Või tuleks aru saada, et ajad on muutunud. Ja laps peab aru saama, et siis oligi see tavaline kasvatus? Andis kiire soovitud tulemuse, arusaamaga et mõistus tuleb tagumikust pähe lüüa.
-
Külaline
Defineeri oma tobe väljend, nii ei räägi keegi. Räägid sa tutistamisest, vitsa andmisest, rihma andmisest, laksu andmisest? Kunagi peeti sedaq okeiks, milles probleem?Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 08:35 Tänan küsimast, mul on endal kõik korras. See teema pole üldse minust ega minu lapsepõlvest. Ma mõtlen seda nii, et kui keegi sai lapsena tappa, kuidas ta saab mõelda, et vanem tegi õigesti, et andis talle keretäie.
-
Külaline
Vitsa olen 2 korda saanud, ema andis. Täiesti asja eest.
Mingit probleemi sellest ei tekkinud, traumat ei saanud ja emast ka halvasti arvama ei hakanud.
Mingit probleemi sellest ei tekkinud, traumat ei saanud ja emast ka halvasti arvama ei hakanud.
-
Külaline
Mõistlik oleks tõesti vähe rohkem lahti kirjutada, mida siin "tappa andmisena" mõtled.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 08:35 Tänan küsimast, mul on endal kõik korras. See teema pole üldse minust ega minu lapsepõlvest. Ma mõtlen seda nii, et kui keegi sai lapsena tappa, kuidas ta saab mõelda, et vanem tegi õigesti, et andis talle keretäie.
Vitsa saamine ja laks tagumikule aeg-ajalt ka minu jaoks ei liigitu tappa saamise alla.
Ma arvan, et need, kes päriselt tappa said, need küll ei mõtle, et asja eest said. Neil lastel on (ma usun) lausa trauma sellest, kes ikka tappa said nii, et sinised vorbid pikalt peal, huul puruks ja vb isegi luumurrud.
-
Külaline
Ma pidasin silmas seda mida saab nimetada füüsiliseks karistamiseks e füüsiliseks vägivallaks.
-
Külaline
Mida siis? Kõik see liigitub ju füüsilise karistamise alla - peksmine käte ja jalgadega, rihmaga peks, vitsa andmine, laksud suvalisse kohta, tutistamine.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 21:13 Ma pidasin silmas seda mida saab nimetada füüsiliseks karistamiseks e füüsiliseks vägivallaks.
Need on kõik väga erinevad karistused ega saa nimetada üheselt tappa saamiseks.
Mu jaoks tappa saamine seostub vaid poiste/meeste ägeda kaklusega, kus kedagi tõesti vahendeid valimata pekstakse, soov on võimalikult palju haiget teha või ka lausa ära tappa.
Vanemad oma väikeseid lapsi ometi jalgadega makku ei tagunud?
-
Külaline
Loomulikult.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 11:12 Kas inimese psüühika on korras, kui ta mõtleb tagantjärgi oma lapsepõlvele, et sai tappa, asja eest?
-
Külaline
Loomulikult on see sul loomulik, kui ise said ja ise annad.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 08:38 Loomulikult.
See läheb liinipidi edasi.
-
Külaline
Mina pole saanud, ise olen paar laksu pepu pihta andnud. Jube asi küll. Sul on suuremaid vaimseid probleeme, kui tahad oma s.tas elus teisi süüdistada,
-
Külaline
Õnneks väga paljud, kes ise päriselt peksa said vanematelt, murravad selle liini ja ise oma lastega nii ei käitu. Või vähemalt üritavad.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 09:48Mina pole saanud, ise olen paar laksu pepu pihta andnud. Jube asi küll. Sul on suuremaid vaimseid probleeme, kui tahad oma s.tas elus teisi süüdistada,
Mina olen korra vitsa saanud-asja eest(tegin koolist poppi ja üsna hilises eas sain vitsa) ja korra rihmaga siraka- minu arust tühise asja eest(väiksena kogemata lõhkusin seljapesuharja varre).
Oma lapsi ma puutunud ei ole. Ainult nurka olen pannud paar korda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], kaegu, Semrush [Bot] ja 10 külalist