Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 08:14
Guest kirjutas: ↑07 Juul 2025 21:38
Guest kirjutas: ↑07 Juul 2025 08:08
Misasja ma keelama pean?
Sa enam ei mäleta mida kirjutad?
"No on tobedad naljad jah, aga kuna näen, et inimestes tekitavad need elevust, siis ei ole hakanud ära keelama."
Ausalt, kõlab kuidagi kummaliselt, kui täiskasvanute suveürituse kohta keegi räägib midagi teise täiskasvanud inimeste keelamisest. Oled sa ikka kindel, et teil toimuvad täiskasvanud inimeste, mitte laste üritused?
Sa oled vist peast pisut lihtsake? Üldse ei suuda konteksti näha ega seda mõista. Ja selle sinu "täiskasvanu"-sõnaga lehvitamine ei mängi siin küll mingit rolli! Egas täiskasvanu-olemine ei tähenda siis, et võid teha kõike, mis hind ihkab - kiusata teisi, seksida valimatult avalikes kohtades, panna maja põlema - et vot, aga ma olen ju täiskasvanu ja mind ei tohi keegi keelata.
Suvelaagri korraldajana pean vastutama selle eest, et kõigil laagris viibijatel oleks hea ja turvaline olla. Kui keegi ei tunne ennast laagris hästi, siis pean ma sekkuma ja vajadusel kedagi ka keelama. Suvelaagris on samuti oma reeglid ja kui reeglid täitmiseks ei sobi, siis ei ole need inimesed laagrisse oodatud.
Mulle meenus, et kui olime pioneerilaagris, siis oli meil kuri-mutt-kasvataja, kes kontrollis, et me teisi ei kiusaks, ei seksiks, ei paneks maja põlema...
Tõesti, suht koomiline mõelda, et üks täiskasvanu käib teisi täiskasvanuid kontrollimas, kasvatamas, keelamas ja sekkumas.
Kui ma olen nüüd, täiskasvanuna asutuse suvepäevadel käinud, siis meil ka ei ole seal korrapidajaid-kasvatajaid, kes kullipilgul täiskasvanud inimesi jälgiksid ja otsustaksid, kas omavahel tohib mingeid vempe teha. Korraldajad tegelevad ikka korraldusliku tööga, mitte ei ole teise täiskasvanud inimese kontrollijad.