Armumine või kinnsidee

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Armumine või kinnsidee

Postitus Postitas Tolmukübe »

Just. Mis vahet neil on? Oled armunud, mõtled temast, tahad olla koos temaga, tundub sulle kõige väärtuslikum, jne jne. Kinnisidee:

Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Kinnisidee
Kinnisidee (idée fixe) on vaimu tugev haaratus millestki, nii et see peaaegu ei allu muutmisele mingite argumentidega. Termin idée fixe on kasutusel alates ...

Kui oled armunud, ja tugevalt, siis on sul ka vaimu tugev haaratus, mis ei allu muutmisele mingite argumentidega. Katsu sa armunud inimesele epistlit pidada tema armastatu kehvadest külgedest - ei lähe läbi.
Pealegi, kui see on kahepoolne ja truudus kah veel lisaks, siis nimetatakse seda armastuseks. Või teisele inimesele pühendumiseks. Mnjah, aga kuidas vana hea kinnisideega sel juhul jääb.. ?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ohh tead kui erinevatel tasanditel inimesed elavad. Minu jaoks oleks see "kahepoolne ja truudus kah veel lisaks" midagi väga baasilist, mida aga armastuseks pidada poleks küll veel piisav. Nii madalatel vibratsioonidel kõlbaks igaüks peaaegu.
Külaline

Tead, sul on ikka mingi hull sunnimeetod. No ja oled armunud, no ja siis? Mis selles siis halba on? Kasvata see armumine nüüd armastuseks kui oskad. Enda sees.
Nagu näha, teine osapool ei võta osa, jäta ta mängust välja, tõesta sellega oma armastust. Mis sa sunnid teisi kõigeks.
See pidev millega nõudmine ja tahtmine ja sundimine on äärmiselt ebameeldiv.
Ole oma armumises ja kinnisidees, see on ainult sinu enda asi. Päris kindel, et sa määrid seda nüüd peale kõigile, keda kohtad. Teised peavad kannatama. Sa ise ei saa ehk aru, aga teised saavad. Sulle sellekohast tagasisidet ei anta kuidagi? Proovi esimeseks sammuks kasvõi sellest õppida.
Külaline

Ma veel lisan, miks arvad, et teised tahavad nii hirmsasti sind kanda? Ega sellest ei piisa, et sina nii hirmsasti tahad ja armunud oled. Pakkuda ka midagi positiivset on?
Külaline

Pole egoistlikumat inimest näinud kui Tolmukübe. Inimene ütleb, et ta ei taha teda, ikka Tolmukübe tülitab. Ei austa teise inimese soovi ega abielu. Selle mehe naine on tühi koht, kelle häirimine samuti üldse ei huvita. Lihtsalt surub ennast teisele inimesele peale ja keeldub uskumast, kui see korduvalt välja näitab, et ei soovi temaga suhelda. Ei, mis Tolmukübemel sellest, ta jätkab aastaid oma ahistamist. See ongi kinnisidee ja ülim egoism.
asd
Kontakt:

Postitus Postitas asd »

Tolmukübe kirjutas: 06 Juul 2025 12:18 Just. Mis vahet neil on? Oled armunud, mõtled temast, tahad olla koos temaga, tundub sulle kõige väärtuslikum, jne jne. Kinnisidee:

Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Kinnisidee
Kinnisidee (idée fixe) on vaimu tugev haaratus millestki, nii et see peaaegu ei allu muutmisele mingite argumentidega. Termin idée fixe on kasutusel alates ...

Kui oled armunud, ja tugevalt, siis on sul ka vaimu tugev haaratus, mis ei allu muutmisele mingite argumentidega. Katsu sa armunud inimesele epistlit pidada tema armastatu kehvadest külgedest - ei lähe läbi.
Pealegi, kui see on kahepoolne ja truudus kah veel lisaks, siis nimetatakse seda armastuseks. Või teisele inimesele pühendumiseks. Mnjah, aga kuidas vana hea kinnisideega sel juhul jääb.. ?
Kinnisidee on lihtsalt laiem mõiste.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 12:28 Ohh tead kui erinevatel tasanditel inimesed elavad. Minu jaoks oleks see "kahepoolne ja truudus kah veel lisaks" midagi väga baasilist, mida aga armastuseks pidada poleks küll veel piisav. Nii madalatel vibratsioonidel kõlbaks igaüks peaaegu.
Mnjah, see on, et mida siis armastuseks nimetada.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juul 2025 12:47 Pole egoistlikumat inimest näinud kui Tolmukübe. Inimene ütleb, et ta ei taha teda, ikka Tolmukübe tülitab. Ei austa teise inimese soovi ega abielu. Selle mehe naine on tühi koht, kelle häirimine samuti üldse ei huvita. Lihtsalt surub ennast teisele inimesele peale ja keeldub uskumast, kui see korduvalt välja näitab, et ei soovi temaga suhelda. Ei, mis Tolmukübemel sellest, ta jätkab aastaid oma ahistamist. See ongi kinnisidee ja ülim egoism.
Minu meelest oligi just see probleem, et see mehel pole konkreetset juttu. Pole ka seda, et Tolmukübe oleks eriliselt ahistanud, mõne pühadetervituse saatnud jms tühine asi. Meile siin ventileerib kõvasti ja siis tundub, nagu hirmsasti ahistaks.
Külaline

Tolmukübe, miks just tema? Ja miks sa talle ei meeldi siis ometigi?
Kes sulle tema halbu külgi välja toob? Sul keegi sõber püüab sulle näidata, et vaata, ta ikka tegi niimoodi ja vaata ta on ikka selline, et oled ikka kindel et ta meeldib? Kuidas sa ise tema halbade joontega toime tulnud oled? Äkki oled talle halvasti öelnud, ta ei lase seda endale mitu korda öelda?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juul 2025 13:01 Tolmukübe, miks just tema? Ja miks sa talle ei meeldi siis ometigi?
Kes sulle tema halbu külgi välja toob? Sul keegi sõber püüab sulle näidata, et vaata, ta ikka tegi niimoodi ja vaata ta on ikka selline, et oled ikka kindel et ta meeldib? Kuidas sa ise tema halbade joontega toime tulnud oled? Äkki oled talle halvasti öelnud, ta ei lase seda endale mitu korda öelda?
Selle mõtte sai ta siit foorumist. Siin on öeldud, et kui koos elaksid selle mehega, siis näeks ka halbu külgi.
Külaline

Minu meelest oligi just see probleem, et see mehel pole konkreetset juttu.
Mis konkreetset juttu? Kui ta ei vasta midagi ettepanekule kohtuda, ei tee välja pühadetervitustest, järelikult ei ole suhtlemissoovi. Ilmselt on ta üldse Tolmukübeme blokkinud ja siis lähevad need kirjad rämpsposti. Mis selget juttu siin vaja on siis. Ja kui mitte kunagi polegi nende vahel midagi olnudki, suhet pole olnud, kuskil pole koos käinud, suudelnud ei ole, midagi ei ole, pole seda huvi olnud ka varem. See kahepoolne hingesugulus on soovmõtlemine, millel pole reaalsusega mingit seost. Ja siin on Tolmukübemele seda sadu kordi öeldud, aga ta ei usu, see ongi kinnisidee tunnus. Tema usub ikka seda, mida tema tahab. Ja teeb kolm sellesisulist teemat päevas. Asi on viimasel ajal aktiveerunud ilmselt sellepärast, et on suvi, inimesed demonstreerivad meedias oma suhteid, abielluvad. Tolmukübe tahaks ka oma ellu midagi sellist, aga tal pole elu, sõpru, kallimaid. Siis klammerdub selle väljamõeldud mälestuse külge.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juul 2025 13:12
Minu meelest oligi just see probleem, et see mehel pole konkreetset juttu.
Mis konkreetset juttu? Kui ta ei vasta midagi ettepanekule kohtuda, ei tee välja pühadetervitustest, järelikult ei ole suhtlemissoovi. Ilmselt on ta üldse Tolmukübeme blokkinud ja siis lähevad need kirjad rämpsposti. Mis selget juttu siin vaja on siis. Ja kui mitte kunagi polegi nende vahel midagi olnudki, suhet pole olnud, kuskil pole koos käinud, suudelnud ei ole, midagi ei ole, pole seda huvi olnud ka varem. See kahepoolne hingesugulus on soovmõtlemine, millel pole reaalsusega mingit seost. Ja siin on Tolmukübemele seda sadu kordi öeldud, aga ta ei usu, see ongi kinnisidee tunnus. Tema usub ikka seda, mida tema tahab. Ja teeb kolm sellesisulist teemat päevas. Asi on viimasel ajal aktiveerunud ilmselt sellepärast, et on suvi, inimesed demonstreerivad meedias oma suhteid, abielluvad. Tolmukübe tahaks ka oma ellu midagi sellist, aga tal pole elu, sõpru, kallimaid. Siis klammerdub selle väljamõeldud mälestuse külge.
Natuke kahju Tolmukast
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 13:01
Guest kirjutas: 06 Juul 2025 12:47 Pole egoistlikumat inimest näinud kui Tolmukübe. Inimene ütleb, et ta ei taha teda, ikka Tolmukübe tülitab. Ei austa teise inimese soovi ega abielu. Selle mehe naine on tühi koht, kelle häirimine samuti üldse ei huvita. Lihtsalt surub ennast teisele inimesele peale ja keeldub uskumast, kui see korduvalt välja näitab, et ei soovi temaga suhelda. Ei, mis Tolmukübemel sellest, ta jätkab aastaid oma ahistamist. See ongi kinnisidee ja ülim egoism.
Minu meelest oligi just see probleem, et see mehel pole konkreetset juttu. Pole ka seda, et Tolmukübe oleks eriliselt ahistanud, mõne pühadetervituse saatnud jms tühine asi. Meile siin ventileerib kõvasti ja siis tundub, nagu hirmsasti ahistaks.
Jah, sul on õigus. Sel mehel pole konkreetset juttu. Oleks, et vastaks kirjale konkreetselt: Tänan, ei, pole huvitatud sinuga suhtlemast ega midagi aretamast, ja asi oleks ühel pool. See pole ju raske nii kirjutada, või veel lühemalt, kui üldse huvi pole. Kui ma ikka kellegiga suhelda ei taha ja ta mulle kirjutama hakkab vms, siis ma ütlen talle seda konkreetselt otse näkku, et inimene oma ponnistusi minule ei suunaks. Pole raske öelda, et ei taha. See ikka palju loeb, kui on ära öeldud, siis ka asi täitsa selge. Jah, olen talle mõned tervitused saatnud ja mingi koguse kirju, aga ega enam ca 2 aastat pole midagi kirjutanud/saatnud. Kaua sa ikka kirjutad, kui teine ei vasta. Ventileerin kõvasti, siis mõnele jääb mulje, et ma muud ei teegi, kui iga päev hommikust õhtuni ahistan. Eks igaüks mõtleb oma rikutuse tasemelt. Mõni näebki igal pool negatiivset, sealhulgas nt ahistamist.
Külaline

Kinnisidee on ikka siis, kui see hakkab sinu igapäevaelu segama. Et siis pm nagu tüütad päriselt koguaeg inimest. Saadad, kirju, ei vasta, lähed ukse taha, hakkad jälitama jne. Kui tekib tunne, et ei suuda ilma kinnisidee objektita eksisteerida. Kinnisidee on haiglane soov koos olla, isegi, kui inimene on öelnud, et tema ei taha.

See, kui armununa 24/7 temast mõtleb ja unistab on okei. Kui aga juba hakkab asi selleni jõudma, et peale ära ütlemist ikka ennast peale pressitakse, on kinnisidee.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 13:01 Tolmukübe, miks just tema? Ja miks sa talle ei meeldi siis ometigi?
No ikka sellepärast tema, et olid vastastikused väga tugevad tunded (need ei ole ju igapäevased asjad, et muudkui võtad järgmise mehe varnast ja läheb kui lepse reega), need paistsid mõlemil välja, ja ta aitas mind, kui mul oli raske. Kes sind ikka aitab, peale su enese perekonna? Ja sealtki ei pruugi mingit abi saada. Abi oli nii hingeline, kui ka materiaalne. Ega tal ka raha puu otsas kasva. Praegult pole enam neid tundeid, mis varem, alguses sain haiget, siis ütlesin küll talle üht koma teist. Ma ei usu, et sellest ütlemisest, nagu mu sõbranna ütles, et elus tuleb ikka ütlemisi. Tähtis on ikka inimene ise, kui tervik. Nii ei saa ju üldse elada, keegi midagi ütleb, ja proua minestab kohe ära (suvaline näide). Ja temapoolne abi oli peale ütlemist edasi. Tema halbu külgi ei too mulle keegi välja, aga saan aru, et need on tal olemas. Ainult et ei tea, millised. Seega ei teagi, kui hästi/mitte hästi võiksime sobida. Katsun kainem olla ja teda läbi kehva prisma näha. Sest tal on halvad omadused olemas, nagu meil kõigil oma vead. Aga arvestades eelloetletud asjaolusid, on see natuke raskevõitu. Lihtne oleks, kui inimene oleks mulle konkreetselt ära öelnud, siis tead, asi nagunii kutu, on asjaolud, või mitte. Miks ma talle ei meeldi ometigi? Äkki on reeglitega abielumees? Et ma meeldin küll, aga siis tal on selline reegel, et kui on abielus, siis teiste naistega (ka platooniliselt) ei suhtle. Selliseid võib ju ka olemas olla.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 06 Juul 2025 15:23
Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 13:01 Tolmukübe, miks just tema? Ja miks sa talle ei meeldi siis ometigi?
No ikka sellepärast tema, et olid vastastikused väga tugevad tunded (need ei ole ju igapäevased asjad, et muudkui võtad järgmise mehe varnast ja läheb kui lepse reega), need paistsid mõlemil välja, ja ta aitas mind, kui mul oli raske. Kes sind ikka aitab, peale su enese perekonna? Ja sealtki ei pruugi mingit abi saada. Abi oli nii hingeline, kui ka materiaalne. Ega tal ka raha puu otsas kasva. Praegult pole enam neid tundeid, mis varem, alguses sain haiget, siis ütlesin küll talle üht koma teist. Ma ei usu, et sellest ütlemisest, nagu mu sõbranna ütles, et elus tuleb ikka ütlemisi. Tähtis on ikka inimene ise, kui tervik. Nii ei saa ju üldse elada, keegi midagi ütleb, ja proua minestab kohe ära (suvaline näide). Ja temapoolne abi oli peale ütlemist edasi. Tema halbu külgi ei too mulle keegi välja, aga saan aru, et need on tal olemas. Ainult et ei tea, millised. Seega ei teagi, kui hästi/mitte hästi võiksime sobida. Katsun kainem olla ja teda läbi kehva prisma näha. Sest tal on halvad omadused olemas, nagu meil kõigil oma vead. Aga arvestades eelloetletud asjaolusid, on see natuke raskevõitu. Lihtne oleks, kui inimene oleks mulle konkreetselt ära öelnud, siis tead, asi nagunii kutu, on asjaolud, või mitte. Miks ma talle ei meeldi ometigi? Äkki on reeglitega abielumees? Et ma meeldin küll, aga siis tal on selline reegel, et kui on abielus, siis teiste naistega (ka platooniliselt) ei suhtle. Selliseid võib ju ka olemas olla.
Mulle tundub, et need vastastikused on vaid sinu oma luul ja kinnisidee 🤣
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 14:47 Kinnisidee on ikka siis, kui see hakkab sinu igapäevaelu segama. Et siis pm nagu tüütad päriselt koguaeg inimest. Saadad, kirju, ei vasta, lähed ukse taha, hakkad jälitama jne. Kui tekib tunne, et ei suuda ilma kinnisidee objektita eksisteerida. Kinnisidee on haiglane soov koos olla, isegi, kui inimene on öelnud, et tema ei taha.

See, kui armununa 24/7 temast mõtleb ja unistab on okei. Kui aga juba hakkab asi selleni jõudma, et peale ära ütlemist ikka ennast peale pressitakse, on kinnisidee.
Jah, võib küll nii olla. Konkreetne äraütlemine on ikka selge asi, selle info saamisel saavad sul temaga seoses olevad mõtted otsa ja emotsioonid tõmbavad pidurit, muidu oled aga muudkui temasse edasi armunud, unistad, mõtled jne. Eriti, kui on veel lurjus, et õhutab ka armumist, nt lubab midagi, või naeratab magusalt, vms. Aga kui on ikka aus inimene, ütleb otse ära, ja siis veel edasi pinda käid - vaat' see on jah kinnisidee. Saime nüüd sotti, kumb on kumb.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 06 Juul 2025 17:07
Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 14:47 Kinnisidee on ikka siis, kui see hakkab sinu igapäevaelu segama. Et siis pm nagu tüütad päriselt koguaeg inimest. Saadad, kirju, ei vasta, lähed ukse taha, hakkad jälitama jne. Kui tekib tunne, et ei suuda ilma kinnisidee objektita eksisteerida. Kinnisidee on haiglane soov koos olla, isegi, kui inimene on öelnud, et tema ei taha.

Jah, võib küll nii olla. Konkreetne äraütlemine on ikka selge asi, selle info saamisel saavad sul temaga seoses olevad mõtted otsa ja emotsioonid tõmbavad pidurit, muidu oled aga muudkui temasse edasi armunud, unistad, mõtled jne. Eriti, kui on veel lurjus, et õhutab ka armumist, nt lubab midagi, või naeratab magusalt, vms. Aga kui on ikka aus inimene, ütleb otse ära, ja siis veel edasi pinda käid - vaat' see on jah kinnisidee. Saime nüüd sotti, kumb on kumb.
Appi, sinu aju töötab küll teistmoodi, kui tavaliste inimeste oma.

Mis emotsioonid tõmbavad pidurit? Armunud oled ju ikka. Emotsioon ja armumine jääb alles aga normaalne inimene saab aru, kust maalt läheb piir kinnisidee ja lihtsalt meeletu armuvalu vahel.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 06 Juul 2025 15:23No ikka sellepärast tema, et olid vastastikused väga tugevad tunded (need ei ole ju igapäevased asjad, et muudkui võtad järgmise mehe varnast ja läheb kui lepse reega), need paistsid mõlemil välja, ja ta aitas mind, kui mul oli raske. Kes sind ikka aitab, peale su enese perekonna? Ja sealtki ei pruugi mingit abi saada. Abi oli nii hingeline, kui ka materiaalne. Ega tal ka raha puu otsas kasva.
Vaat kui abivalmis mees oli siis omal ajal. Aitas sind rahaga. Kas sai ka midagi vastu, näiteks kuuma seksi?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2025 17:10 ….normaalne inimene saab aru, kust maalt läheb piir kinnisidee ja lihtsalt meeletu armuvalu vahel.
Mina ka ei saa aru.
Kui enne pole midagi sellist olnud, kust ma pean teadma mis on mis.
Ja mul polegi vahet kuidas nimetada. On tunded kellegi vastu mida tunneb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist