Korterimüügi kulud

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 20:46
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 20:30
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 13:52
Arvasin küll jah. Et kui müün sajaga ja see sada laekub mu kontole, siis selle saja pealt maksan tulumaksu
Kas see 100 tuhat tundub sulle tulu, et nii arvasid? Ostsid pangalaenuga, koos intressidega maksid 150 000, müüd 100 000 ja arvad, et 100 00 on tulu?
Ausalt öeldes ei saa su küsimusest ja mõttekäigust aru. Mis see seaduse silmis siis tulu on? Millelt need maksud maha lähevad, kui mitte sellest müügitulust ehk 100 tuhhist? Kus ja milles siin vahet tehakse?
Minu küsimus oli ajendatud sellest, et kui müün 100-se korteri ja soovin osta 120-se korteri, kas ma pean arvestama, et lisan 20 tuhhi või 50 tuhhi. Mõistad mu tekkinud küsimust? Kui mul võetakse 100 000 tulumaks maha, siis järelikult pean uue korteri ostuks lisama 50 tuhhi. Isegi kui mul on see raha olemas, pean arvestama, et see ka jääks maksude maha võtmise ajaks mulle. Kui mul on ainult 40 tuhhi, siis tekib mul ju võlg, kui mul nii palju raha ei ole maksude mahavõtmise ajal.
Tulu on kasum. Müügist saadud raha pole tulu, kui sa pole seda just tasuta saanud. Sel juhul oleks tulu ja kogu summa maksustatav. Kui sa müüd oma elukohta ja pole 2a jooksul mingit muud elukohta müünud, ei pea sa mitte midagi maksma, on see kasum 100 000 või miljon. Tulumaks on siis, kui sa ei müü oma elukohta, müüd näiteks rendikorterit.
Kas müüd oma elukohta ja pole viimase 2a jooksul müünud? Siis on raha kõik sinu miinus notar vms. Tulumaksu sa maksma ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 21:59Tulu on kasum. Müügist saadud raha pole tulu, kui sa pole seda just tasuta saanud. Sel juhul oleks tulu ja kogu summa maksustatav. Kui sa müüd oma elukohta ja pole 2a jooksul mingit muud elukohta müünud, ei pea sa mitte midagi maksma, on see kasum 100 000 või miljon. Tulumaks on siis, kui sa ei müü oma elukohta, müüd näiteks rendikorterit.
Kas müüd oma elukohta ja pole viimase 2a jooksul müünud? Siis on raha kõik sinu miinus notar vms. Tulumaksu sa maksma ei pea.
See kõik on ka MA lehel kirjas. Ava juba siin teemas olnud link ja süvene, mida maksustatakse ja mida mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 23:11 Mida kinnisvara hindamine annab? Kui sisukas see ostja jaoks on?
Mitte midagi ei anna. Pank nõudis hindamist, odav lõbu see just polnud aga reaalsust on selles hinnangus küll olematult. Mingi tibi tiirutas ruumid läbi ja esitas mitmesajaeurose arve. Puudusi polnud ühtki kirjas. Täiesti mõttetu töökoht täiesti kasutu tegevusega, panga jaoks ka täiesti mõttetu hinnang sest kui pank peaks antud laenuraha tagasimaksetest ilma jääma siis hindaja on lambise hinnangu andnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist