Ei teegi midagi, sest 99% ajast me ei näe, mis nende saiakestega reaalselt toimub, ka töötajate poolt. Aga siinses postituses ja olukorras on tegu ikkagi elementaarse viisakusega, eriti, kui keegi veel pealt näeb.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:23 Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
Tegelikult vastus on, et mitte midagi. Kõik on lihtsalt kahe kõrva vahel kinni.
Mis teie oleks sellises olukorras teinud?
-
Külaline
-
Külaline
Veel üks näide. Näiteks kui lähed restorani ja teenindaja pillab su söögiriistad põrandale. Siis ta lauale ju neid uuesti ei pane, vaid toob sulle uue noa ja kahvli. Ega sa vist ära tõesti ei sure sellest, et need korraks põrandal käisid, aga sellist käitumist sa ju teenindaja poolt ette ei kujutaks. Kui teenindaja sulle ütleks, et söö edasi, mis sa peenutsed, see on sul kahe kõrva vahel kinni, siis see ju ei tunduks normaalne käitumine. Samamoodi on ebaviisakas selline saiade käperdamine ja nende tagasi riiulisse panek.
-
Külaline
Mis ma emana teen, on üks asi. Aga mida ma teen seda lugu pealt vaadates? Kui see mind häirib sel määral, et veel õhtul kodus ka on meeles siia teema teha, siis ilmselt ikka räägiksin nende vanematega.
-
Külaline
Tavaliselt inimesed hakkavad sõimama ja õigustama end, kui osutad nende vigadeleGuest kirjutas: ↑02 Juul 2025 22:22 Mis ma emana teen, on üks asi. Aga mida ma teen seda lugu pealt vaadates? Kui see mind häirib sel määral, et veel õhtul kodus ka on meeles siia teema teha, siis ilmselt ikka räägiksin nende vanematega.
-
Külaline
Natuke uskumatu on lugeda, et (eeldatavasti) täiskasvanud inimene ei ole kuulnud kuidas bakterid ja viirused levivad. Ise sööd muidu pesemata kätega? Kõhuviirused tavaliselt levivadki saastunud toiduga.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:23 Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
Tegelikult vastus on, et mitte midagi. Kõik on lihtsalt kahe kõrva vahel kinni.
Kui mu laps näpiks toitu, mida ei ole võimalik pesta ja tavaliselt ostes ei pestagi (nt saiake), siis ma küll seda riiulisse tagasi ei paneks.
-
Külaline
Eeldusel, et su lapsel on kõhuviirus, siis ta tõesti võiks kedagi nakatada.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 22:44Kõhuviirused tavaliselt levivadki saastunud toiduga.
Kui mu laps näpiks toitu, mida ei ole võimalik pesta ja tavaliselt ostes ei pestagi (nt saiake), siis ma küll seda riiulisse tagasi ei paneks.
Me ju kõik teame, kuidas nakkushaigused ja kõhutõved poodides levivad - enamasti siiski puuvilju valides, kätte võttes ja mittesobivat tagasi pannes. Peamiselt just tsitruseliste kaudu, mille koor on krobeline ja neid ei küürita kodus enne koorimist ülipuhtaks.
Räägite siin saiakesest, mida laps katsus.
Aga kas tõesti te ise ei katsu poodides mitte midagi? Sest viirus/bakter levib juba järgmise inimese kätele kohe, kui te olete selle õuna või apelsini või tomati tagasi pannud. Keerutasite käes, ei sobinud. Oht järgmisele inimrsele ju.
Desote oma käsi enne poodi sisenemist?
Enamus siiski mitte.
-
Külaline
Samas sa ei tea, mitu korda, need söögiriistad enne on põrandale kukkunud, kui sinu ette laua peale jõudsid.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 20:39 Veel üks näide. Näiteks kui lähed restorani ja teenindaja pillab su söögiriistad põrandale. Siis ta lauale ju neid uuesti ei pane, vaid toob sulle uue noa ja kahvli. Ega sa vist ära tõesti ei sure sellest, et need korraks põrandal käisid, aga sellist käitumist sa ju teenindaja poolt ette ei kujutaks. Kui teenindaja sulle ütleks, et söö edasi, mis sa peenutsed, see on sul kahe kõrva vahel kinni, siis see ju ei tunduks normaalne käitumine. Samamoodi on ebaviisakas selline saiade käperdamine ja nende tagasi riiulisse panek.
-
Külaline
Ma oma asutuse sööklas nägin, kuidas teenindaja võttis kulbiga otse potist ühe suutäie suppi. Ja siis virutas kulbi supi sisse tagasi.
Mis te arvate, kas ma pärast seda vaatepilti enam käisin seal söömas?
Jah, ära ei tapa, aga see on ebaesteetiline ja lihtsalt vastik. Poest ostetud puuviljad pesen alati kuuma veega korralikult ära, sh tsitruselised (mida osad millegipärast ei pese, sest ega nad ju koort söö ometi!?) ja banaanid.
Minu jaoks peab toit olema värske, puhas ja silmale ilus vaadata. Söömine on minu jaoks nauding. Mis naudingut saan ma tunda toidust, mida keegi on eelnevalt närinud, ilastanud, maha pillanud või oma pesemata kätega näperdanud?
Alati ju ei tea, mis olukorras toit seal poeriiulil on, aga õnneks on pakendamata toiduaineid vähe. Saiakesi ma ei ostagi, aga kui ostaks, siis valiks selle toote võimalikult tagant või alt, kus on kõikvõimalik saaste tõenäoliselt kõige väiksem.
Mis te arvate, kas ma pärast seda vaatepilti enam käisin seal söömas?
Jah, ära ei tapa, aga see on ebaesteetiline ja lihtsalt vastik. Poest ostetud puuviljad pesen alati kuuma veega korralikult ära, sh tsitruselised (mida osad millegipärast ei pese, sest ega nad ju koort söö ometi!?) ja banaanid.
Minu jaoks peab toit olema värske, puhas ja silmale ilus vaadata. Söömine on minu jaoks nauding. Mis naudingut saan ma tunda toidust, mida keegi on eelnevalt närinud, ilastanud, maha pillanud või oma pesemata kätega näperdanud?
Alati ju ei tea, mis olukorras toit seal poeriiulil on, aga õnneks on pakendamata toiduaineid vähe. Saiakesi ma ei ostagi, aga kui ostaks, siis valiks selle toote võimalikult tagant või alt, kus on kõikvõimalik saaste tõenäoliselt kõige väiksem.
-
Külaline
Ma olen selle koha pealt totaalne räpakoll. Aga minu lapsed ega ma ka ise ei ole mitte kunagi mingis kõhuviiruses olnud 
Päris ausalt ka. Ei okseviirust ega kohutavat kõhulahtisust.
Ainuke asi, mida ma viitsin pesta on arbuus ja juurikad ka pesen üle enne koorimist.
Päris ausalt ka. Ei okseviirust ega kohutavat kõhulahtisust.
Ainuke asi, mida ma viitsin pesta on arbuus ja juurikad ka pesen üle enne koorimist.
-
Külaline
Üsna tavaline, et poes lahtise kaubaga üht teist juhtub. Olen näinud, kuidas müüja ampsab suhu lusikaga sooja toidu letist kastet, tatikad näksavad saiakeste nurki ja panevad need siis tagasi, penskar torgib näpuga saiakesi, tööriietes mees aevastab lihapirukate peale jms.
Sellegi poolest ostan ostan pakendamata toitu, kuna see, mida näen on tilluke osa, ja suuremat reostamist lihtsalt ei näe.
Viisakust ei ole mõtet rõhutada, välja minnes oled huntide seas, kus pigem võitled oma koha eest.
Sellegi poolest ostan ostan pakendamata toitu, kuna see, mida näen on tilluke osa, ja suuremat reostamist lihtsalt ei näe.
Viisakust ei ole mõtet rõhutada, välja minnes oled huntide seas, kus pigem võitled oma koha eest.
-
Külaline
Just nii, arvad, et sellele saiakesele jäävad haigustekitajad kuidagi kehvemini külge, kui puuviljadele, mis kodus üle pestakse? Talvisel perioodil on tòesti mandariinitõbi, sest neid ei pesta ja kõhuviirused levivad mõnuga.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 23:31Eeldusel, et su lapsel on kõhuviirus, siis ta tõesti võiks kedagi nakatada.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 22:44Kõhuviirused tavaliselt levivadki saastunud toiduga.
Me ju kõik teame, kuidas nakkushaigused ja kõhutõved poodides levivad - enamasti siiski puuvilju valides, kätte võttes ja mittesobivat tagasi pannes. Peamiselt just tsitruseliste kaudu, mille koor on krobeline ja neid ei küürita kodus enne koorimist ülipuhtaks.
Räägite siin saiakesest, mida laps katsus.
Aga kas tõesti te ise ei katsu poodides mitte midagi? Sest viirus/bakter levib juba järgmise inimese kätele kohe, kui te olete selle õuna või apelsini või tomati tagasi pannud. Keerutasite käes, ei sobinud. Oht järgmisele inimrsele ju.
Desote oma käsi enne poodi sisenemist?
Enamus siiski mitte.
Endiselt leian, et läbinäperdatud toitu, mida eeldatavasti kodus üle ei pesta, ei tohiks riiulisse tagasi lükata.
Kõikidel nakkushaigustel on peiteperiood, kas sa oskad kindlaks teha millal su laps on nakatunud enne haigussümptomite avaldumist? Ilmselt mitte.
Tegelikult küsimus, millele vastasin, oli see, et mis see saiake su kõhus teha võib ning oodati spetsialisti kommentaari. Nakkushaiguse võib saada, oksendamine ja kõhulahtisus ei ole kahe kõrva vahel. See tõenäosus on pigem väike aga täiesti olemas.
-
Külaline
Ema äkki ei mõtlegi või käib automaatselt- me seda ei osta, panen tagasi. Igatahes peaks ikka talle ütlema. Aga mis sõnadega, et ta ei ütleks et tegele oma asjadega. Ütled et see ongi minu asi, ma tahan seda saia. Tema targutab, et võta siis teine. Kuidas seda konflikti oleks hea lahendada?
-
Külaline
Appi! Sa oled küll haige inimene. Mina nuusutan alati tomateid. Samuti ka ananassi ja kurki.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 20:30 Olen näinud, kuidas turul üks naine tomateid nuusutas. Ikka nii, et nina läks vastu, arvatavasti suu ka. Muidugi kõik pesevad kodus tomatid üle, aga mul läks ikka süda pahaks.
Ühes toidupoes nägin, kuidas turvamees jalutas salatibaarist mööda ja näppudega feta juustu omale suhu pistis. Suht rõve.
-
Külaline
Appi, ma hõõrun neid alati ka kaenlaaukudes natuke aega, et ikka veenduda kas kõlbab. Head isu!Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 08:54Appi! Sa oled küll haige inimene. Mina nuusutan alati tomateid. Samuti ka ananassi ja kurki.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 20:30 Olen näinud, kuidas turul üks naine tomateid nuusutas. Ikka nii, et nina läks vastu, arvatavasti suu ka. Muidugi kõik pesevad kodus tomatid üle, aga mul läks ikka süda pahaks.
Ühes toidupoes nägin, kuidas turvamees jalutas salatibaarist mööda ja näppudega feta juustu omale suhu pistis. Suht rõve.
-
Külaline
Mina ükskord nägin üht tädikest, kes pigistas kõvasti kõik tomatid läbi. Enne ikka pigistas umbes kümmet, kui ühe endale võttis. Huvitavaid kombeid on inimestel.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 09:42Appi, ma hõõrun neid alati ka kaenlaaukudes natuke aega, et ikka veenduda kas kõlbab. Head isu!Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 08:54Appi! Sa oled küll haige inimene. Mina nuusutan alati tomateid. Samuti ka ananassi ja kurki.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 20:30 Olen näinud, kuidas turul üks naine tomateid nuusutas. Ikka nii, et nina läks vastu, arvatavasti suu ka. Muidugi kõik pesevad kodus tomatid üle, aga mul läks ikka süda pahaks.
-
Külaline
Ostad tomatid nuusutamata? Sa ei tea, et kui pole lõhna, pole ka maitset?Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2025 09:42Appi, ma hõõrun neid alati ka kaenlaaukudes natuke aega, et ikka veenduda kas kõlbab. Head isu!Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 08:54Appi! Sa oled küll haige inimene. Mina nuusutan alati tomateid. Samuti ka ananassi ja kurki.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 20:30 Olen näinud, kuidas turul üks naine tomateid nuusutas. Ikka nii, et nina läks vastu, arvatavasti suu ka. Muidugi kõik pesevad kodus tomatid üle, aga mul läks ikka süda pahaks.
-
Külaline
See on juba sordi ja tootja järgi teada, millistel on maitset ja millistel mitte, pole vaja oma nosplit iga vilja pihta toppida.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 10:12Ostad tomatid nuusutamata? Sa ei tea, et kui pole lõhna, pole ka maitset?
-
Külaline
Ega ikka ei ole küll. Kobartomat võib olla nii maitsetu, kui maitsega.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2025 10:20See on juba sordi ja tootja järgi teada, millistel on maitset ja millistel mitte, pole vaja oma nosplit iga vilja pihta toppida.
-
Külaline
Aga kas saia võiks enne nuusutada? Ei pea üldse puutuma.
-
Külaline
Suur kobartomat on minu käidavates poodides nagunii maitsetu, seda ei pea nina ega klaaskuuli abil tuvastama.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 10:23Ega ikka ei ole küll. Kobartomat võib olla nii maitsetu, kui maitsega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist