Kaks töökohta

Külaline

Kaks töökohta

Postitus Postitas Külaline »

Töötan täiskohaga ühes haiglas ning olin nõus ka käsunduslepinguga teises haiglas abiks olema. Teises töökohas tuleb töötunde 96 h. Kuna kaks erinevat sissetulekut ( töötasu ) ühes kuus siis kui palju palgas kaotan ? Olen aru saanud et siis läheb rohkem makse maha?
Külaline

https://www.kalkulaator.ee/et/palgakalkulaator
Külaline

https://www.kalkulaator.ee/et/palgakalkulaator
Külaline

Kui su palk kokku on rohkem kui 2100 eurot, siis ei kaota midagi, sest sellest summast alates enam tulumaksuvaba miinimumi ei ole. Asi pole selles, mitu töökohta sul on, vaid selles, mis on kuus teenitav brutosumma kokku.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:09 Töötan täiskohaga ühes haiglas ning olin nõus ka käsunduslepinguga teises haiglas abiks olema. Teises töökohas tuleb töötunde 96 h. Kuna kaks erinevat sissetulekut ( töötasu ) ühes kuus siis kui palju palgas kaotan ? Olen aru saanud et siis läheb rohkem makse maha?
Vahet pole mitu töökohta. Töötundide arv kokku loeb. Kui mõnes kohas arvestatakse tulumaksu rohkem või vähem kui vaja, siis tuludeklaratsiooni kaudu korrigeeritakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 14:58 Kui su palk kokku on rohkem kui 2100 eurot, siis ei kaota midagi, sest sellest summast alates enam tulumaksuvaba miinimumi ei ole. Asi pole selles, mitu töökohta sul on, vaid selles, mis on kuus teenitav brutosumma kokku.
Kuidas ei kaota?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 15:15
Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:09 Töötan täiskohaga ühes haiglas ning olin nõus ka käsunduslepinguga teises haiglas abiks olema. Teises töökohas tuleb töötunde 96 h. Kuna kaks erinevat sissetulekut ( töötasu ) ühes kuus siis kui palju palgas kaotan ? Olen aru saanud et siis läheb rohkem makse maha?
Vahet pole mitu töökohta. Töötundide arv kokku loeb. Kui mõnes kohas arvestatakse tulumaksu rohkem või vähem kui vaja, siis tuludeklaratsiooni kaudu korrigeeritakse.
Töötundide arv ei loe ka mitte midagi. Oluline on see, palju brutosumma kokku tuleb. Sellest olenevalt teed kas ühes või mõlemas kohas avalduse, et tulumaksuvaba miinimumi ei arvestataks, muidu pead selle kõik järgmisel aastal tagasi maksma.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 15:33
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 14:58 Kui su palk kokku on rohkem kui 2100 eurot, siis ei kaota midagi, sest sellest summast alates enam tulumaksuvaba miinimumi ei ole. Asi pole selles, mitu töökohta sul on, vaid selles, mis on kuus teenitav brutosumma kokku.
Kuidas ei kaota?
Sest siis pole enam vahet, palju sa teenid, tulumaksuvaba miinimumi pole nagunii ja tulumaksu tuleb maksta esimesest sendist.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 15:34
Kuidas ei kaota?
Sest siis pole enam vahet, palju sa teenid, tulumaksuvaba miinimumi pole nagunii ja tulumaksu tuleb maksta esimesest sendist.
Sii just ju kaotadki rohkem, kui esimesest sendist makse maksma hakkad 😃
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 15:58

Kuidas ei kaota?
Selgitan siis uuesti, tundub, et sa ei saa aru, mida öelda soovisin. Oluline ei ole, mitu töökohta on, mitu töötundi on, ainus oluline asi on see, palju on brutotöötasu kuus kokku. 2100 eurot on see summa, kust hakkad maksma esimesest sendist. Näiteks kui sul on ühel töökohal tasu 2100 ja teisel töökohal 500, siis mingit vahet ei ole, ikka maksad esimesest sendist. Kui aga näiteks ühel töökohal on töötasu 1500 ja teisel 600, täpselt sama teeb välja, kui sul oleks olnud vaid üks töökoht brutotasuga 2100 eurot kuus, jälle maksad esimesest sendist. Kui teenid sealt allapoole, siis on vahe, kas teenid 1100 või näiteks 2000, siin on tulumaksuvaba summa erinev.
Külaline

no ma ei tea - minu palk 1,5 kohal töötades on 3300.- ma eeldan, et kahel kohal on ikka törts suurem ja siis pole tõepoolest vahet, mitu sul neid kohti on. mida suurem on palk, seda suurem ka tulumaks.
Külaline

Alates järgmisest, s.o. 2026. aastast peaks praeguse kava kohaselt see totakas maksuküür kaduma ja taas tekkima tulumaksuvaba miinimum kõigile. Loodan väga, et vahepeal jälle ümber ei mõelda.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 17:26 no ma ei tea - minu palk 1,5 kohal töötades on 3300.- ma eeldan, et kahel kohal on ikka törts suurem ja siis pole tõepoolest vahet, mitu sul neid kohti on. mida suurem on palk, seda suurem ka tulumaks.
Mis sa sellega öelda tahtsid siis, ei saa aru. Mitmeid kordi juba öeldud, et mitu kohta sul on, ei mängi absoluutselt mingit rolli. Kui saad ühel kohal üle 2100, siis võib sul juures olla kasvõi kolm teist kohta, mingit vahet sellel ei ole, tulumaksu protsent on ikka sama ja maksuvaba miinimumi ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 15:15. Töötundide arv kokku loeb.
:lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 17:14

Selgitan siis uuesti, tundub, et sa ei saa aru, mida öelda soovisin. Oluline ei ole, mitu töökohta on, mitu töötundi on, ainus oluline asi on see, palju on brutotöötasu kuus kokku. 2100 eurot on see summa, kust hakkad maksma esimesest sendist. Näiteks kui sul on ühel töökohal tasu 2100 ja teisel töökohal 500, siis mingit vahet ei ole, ikka maksad esimesest sendist. Kui aga näiteks ühel töökohal on töötasu 1500 ja teisel 600, täpselt sama teeb välja, kui sul oleks olnud vaid üks töökoht brutotasuga 2100 eurot kuus, jälle maksad esimesest sendist. Kui teenid sealt allapoole, siis on vahe, kas teenid 1100 või näiteks 2000, siin on tulumaksuvaba summa erinev.
Aru ei saa sina 😃
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 20:27
Aru ei saa sina 😃
Huvitav, milest mina aru ei saa siis. Minu arust ikka sina ei saa aru. Räägid mingites töötundidest ja töökohtade rohkusest, millel pole mingisugust tähtsust. Kui sa teenid rohkem, siis muidugi maksad ka summana rohkem tulumaksuks ära, aga protsentuaalselt ju mitte. Kui teenid üle 2100 euro, tulumaksuvaba miinimumi ei ole ja siis enam tähtsust ei oma, kas teenid 2100 või 3500, protsent on ikka sama, mis sa ära maksad. Ma ei tea, kuidas mõni nii mõistmatu on.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:35

Aru ei saa sina 😃
Huvitav, milest mina aru ei saa siis. Minu arust ikka sina ei saa aru. Räägid mingites töötundidest ja töökohtade rohkusest, millel pole mingisugust tähtsust. Kui sa teenid rohkem, siis muidugi maksad ka summana rohkem tulumaksuks ära, aga protsentuaalselt ju mitte. Kui teenid üle 2100 euro, tulumaksuvaba miinimumi ei ole ja siis enam tähtsust ei oma, kas teenid 2100 või 3500, protsent on ikka sama, mis sa ära maksad. Ma ei tea, kuidas mõni nii mõistmatu on.
Jessas, see sinu jura, mida tootsid, oli ju eelmise inimese sinu harimise failis.
Eks see nii kipub olema-mida madalam palk, seda rumalam seadustes.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:35Kui sa teenid rohkem, siis muidugi maksad ka summana rohkem tulumaksuks ära, aga protsentuaalselt ju mitte. Kui teenid üle 2100 euro, tulumaksuvaba miinimumi ei ole ja siis enam tähtsust ei oma, kas teenid 2100 või 3500
Novot selleni ma jõuda tahtsingi. Sa väitsid, et ei kaota midagi. Kaotab, mida rohkem teenid, sest maksuvaba miinimum on ju täis teenitud.
Mida rohkem teisel kohal teenid, seda suurem on kadu, kuna teisel kohal maksuvaba min puudub 🤦‍♀️
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 20:46
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:35

Aru ei saa sina 😃
Jessas, see sinu jura, mida tootsid, oli ju eelmise inimese sinu harimise failis.
Eks see nii kipub olema-mida madalam palk, seda rumalam seadustes.
Mis on sinu probleem, mis asi on siin valesti on siis? Peast soe inimene.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 20:50
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:35Kui sa teenid rohkem, siis muidugi maksad ka summana rohkem tulumaksuks ära, aga protsentuaalselt ju mitte. Kui teenid üle 2100 euro, tulumaksuvaba miinimumi ei ole ja siis enam tähtsust ei oma, kas teenid 2100 või 3500
Novot selleni ma jõuda tahtsingi. Sa väitsid, et ei kaota midagi. Kaotab, mida rohkem teenid, sest maksuvaba miinimum on ju täis teenitud.
Mida rohkem teisel kohal teenid, seda suurem on kadu, kuna teisel kohal maksuvaba min puudub 🤦‍♀️
Issanda rist, maksuvaba miinimum puudub juba esimesel kohal, kui summa on üle 2100 euro. Mis puutub siia esimene, teine või kolmas koht,
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline