Vanade vanemate lapsena vaidlen vastu. Mind narriti kooli ajal väga palju sellepärast, et mul on vanad vanemad. Kusjuures, tänapäeva mõistes nad nii ülivanad ei olnudki. Ema 44 ja isa 43.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 11:00Lapse jaoks on täiesti ükskõik. Kõik täiskasvanud inimesed tunduvad talle vanad. Teismelised ei taha nii või teisiti oma vanematega ringi käia. Oma põhikoolist mäletan, et mitte kedagi ei huvitanud oma klassikaaslase ema vanus. Lahedaks peeti neid, kes oma vanematest võimalikult sõltumatud olid, nt kui vanemad olid Soomes tööl.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 23:47 Väljanägemine puutub loomulikult asjasse. Aru saavad sellest ainult need, kes 40+ sünnitanud. Laps paraku läheb kooli ühel päeval ja ükski ema ei taha, et teda lapse vanaemaks peetakse. Laps veel kõige vähem. Seega on oluline ennast vormis hoida.
Mis puutub rakkudesse, siis tasuks rohkem lugeda, bioloogiline iga ei tarvitse kokku langeda tegeliku eaga. Sõltub jälle geenidest, elustiilist jne.
Ühe uuringu järgi naised, kes saavad hilises eas lapse, ka valdavalt elavad kaua, sest loodus teab, mida ta teeb.
Kui vanalt oma lapsed saite?
-
Külaline
-
Külaline
Minu klassis oli üks vanade vanemate laps klassi popimate õpilaste seas. See sõltub ikkagi konkreetsest keskkonnast ja klassi üldisest vaimsest tasemest. Mõnes klassis narritakse kõige pärast, mille pärast vähegi narrida annab. Ei kujuta ette, mida siis pidid tegema need, kel oli mingi füüsiline eripära, vanem joodik vmt.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 23:27Vanade vanemate lapsena vaidlen vastu. Mind narriti kooli ajal väga palju sellepärast, et mul on vanad vanemad. Kusjuures, tänapäeva mõistes nad nii ülivanad ei olnudki. Ema 44 ja isa 43.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 11:00Lapse jaoks on täiesti ükskõik. Kõik täiskasvanud inimesed tunduvad talle vanad. Teismelised ei taha nii või teisiti oma vanematega ringi käia. Oma põhikoolist mäletan, et mitte kedagi ei huvitanud oma klassikaaslase ema vanus. Lahedaks peeti neid, kes oma vanematest võimalikult sõltumatud olid, nt kui vanemad olid Soomes tööl.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 23:47 Väljanägemine puutub loomulikult asjasse. Aru saavad sellest ainult need, kes 40+ sünnitanud. Laps paraku läheb kooli ühel päeval ja ükski ema ei taha, et teda lapse vanaemaks peetakse. Laps veel kõige vähem. Seega on oluline ennast vormis hoida.
Mis puutub rakkudesse, siis tasuks rohkem lugeda, bioloogiline iga ei tarvitse kokku langeda tegeliku eaga. Sõltub jälle geenidest, elustiilist jne.
Ühe uuringu järgi naised, kes saavad hilises eas lapse, ka valdavalt elavad kaua, sest loodus teab, mida ta teeb.
No 20 aasta tagused kogemused ei päde - tänapäeval ongi vanemate keskmine vanus tunduvalt tõusnud ja see, et veel 40ndate algul lapsi saadakse, pole üldse eripärane, igas lasteaiarühmas või klassis on mitmeid selliseid peresid. Mulle tundusid ka kunagi mu vanemad väga vanad, ema oli minu sündides 26 ja isa 30 - tänapäeval tundub 26-aastane naine pigem tütarlaps kui "vana ema". Ehk et ajad on muutunud.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 23:27Vanade vanemate lapsena vaidlen vastu. Mind narriti kooli ajal väga palju sellepärast, et mul on vanad vanemad. Kusjuures, tänapäeva mõistes nad nii ülivanad ei olnudki. Ema 44 ja isa 43.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 11:00Lapse jaoks on täiesti ükskõik. Kõik täiskasvanud inimesed tunduvad talle vanad. Teismelised ei taha nii või teisiti oma vanematega ringi käia. Oma põhikoolist mäletan, et mitte kedagi ei huvitanud oma klassikaaslase ema vanus. Lahedaks peeti neid, kes oma vanematest võimalikult sõltumatud olid, nt kui vanemad olid Soomes tööl.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 23:47 Väljanägemine puutub loomulikult asjasse. Aru saavad sellest ainult need, kes 40+ sünnitanud. Laps paraku läheb kooli ühel päeval ja ükski ema ei taha, et teda lapse vanaemaks peetakse. Laps veel kõige vähem. Seega on oluline ennast vormis hoida.
Mina ise sain samuti oma nooremad lapsed 30ndate täitsa lõpus ja see, kas mind peetakse nende emaks, vanaemaks, onuks või kellekski muuks mind absoluutselt ei kõiguta, ma näen eakohane välja, ei noorem, ei vanem. Aga just tervise (säilimise) seisukohast olen küll väga tähelepanelik ja see teeb mulle muret, sest ma ei taha, et kui mu lapsed on teismelised või noored täiskasvanud, oleksin mina tudisev-ägisev vanake.
-
Külaline
Kiusajad leiavad midagi, millele sa reageerid, siis seda hõõruvad sulle nina alla. Nad proovivad mitut varianti. See oleks võinud olla ka see, et su riideid ei meeldi, su kõrvad on suured, oled pisut trullakas, vanaemal on naljakad kingad või mida iganes. Järelikult häiris see sind, mitte et kellelgi teisel oleks sellest sooja või külma olnud.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 23:27Vanade vanemate lapsena vaidlen vastu. Mind narriti kooli ajal väga palju sellepärast, et mul on vanad vanemad. Kusjuures, tänapäeva mõistes nad nii ülivanad ei olnudki. Ema 44 ja isa 43.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2025 11:00Lapse jaoks on täiesti ükskõik. Kõik täiskasvanud inimesed tunduvad talle vanad. Teismelised ei taha nii või teisiti oma vanematega ringi käia. Oma põhikoolist mäletan, et mitte kedagi ei huvitanud oma klassikaaslase ema vanus. Lahedaks peeti neid, kes oma vanematest võimalikult sõltumatud olid, nt kui vanemad olid Soomes tööl.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 23:47 Väljanägemine puutub loomulikult asjasse. Aru saavad sellest ainult need, kes 40+ sünnitanud. Laps paraku läheb kooli ühel päeval ja ükski ema ei taha, et teda lapse vanaemaks peetakse. Laps veel kõige vähem. Seega on oluline ennast vormis hoida.
-
Külaline
Kui tulevikus on pooled lapsed sündinud 40 ringis emadele, siis võibolla hakatakse kiusama seda, kelle ema sünnitas ta 20 aastaselt (et silmatorkav erinevus võrreldes teistega)? Äkki on mõtekam muretseda ette hoopis nende laste üle? Aga loodetavasti on tulevikus üldse tänu teadlikumatele vanematele vähem sellist labast kiusu mingite eripärade alusel. Kasvame ühiskonnana sellest nõukaajast lõpuks välja vaikselt põlvkond põlvkonna haaval.
-
Külaline
Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 21:45 Kui tulevikus on pooled lapsed sündinud 40 ringis emadele, siis võibolla hakatakse kiusama seda, kelle ema sünnitas ta 20 aastaselt (et silmatorkav erinevus võrreldes teistega)? Äkki on mõtekam muretseda ette hoopis nende laste üle? Aga loodetavasti on tulevikus üldse tänu teadlikumatele vanematele vähem sellist labast kiusu mingite eripärade alusel. Kasvame ühiskonnana sellest nõukaajast lõpuks välja vaikselt põlvkond põlvkonna haaval.
-
Külaline
Ma pole päris nõus, et lastel vahet pole. Ma ise küll tegelikult ei hooli üldse teiste inimeste arvamusest, sest olen piisavalt enesekindel. Aga, kui olin ise teismeline ja pidin vanaemaga kuhugi minema, läksin teisel pool teed, sest häbenesin teda. Sealjuures kasvasin vanaema juures. Kulus aastaid, enne kui see kiiks muutus. Ja minu enda laps teatas enne põhikooli lõppu, et miks ma ei võiks olla "nagu teised emad." Kulus tükk aega küsitlemist, et aru saada mida ta mõtles (poiss). Ei meeldinud minu juuste punakas vasevärvi toon, oleksin pidanud olema tavaline blond. Ok, ma ei teinud sellest numbrit, lõpuaktusele siis spetsiaalselt tema rõõmuks värvisin juuksed blondimaks. Hiljem ta sellest enam ei rääkinud ja juuksed muutusid jälle punakaks tagasi.
Kogemusele toetudes - vanus pole tegelikult nii oluline näitaja, kui eesmärgiks hoida laps eemale kiusamisest. Kõige parem lahendus on see iidne tarkusetera - hoia oma sõbrad lähedal ja vaenlased veel lähemal.Toimib ideaalselt, eriti just ennestavalt.
Kogemusele toetudes - vanus pole tegelikult nii oluline näitaja, kui eesmärgiks hoida laps eemale kiusamisest. Kõige parem lahendus on see iidne tarkusetera - hoia oma sõbrad lähedal ja vaenlased veel lähemal.Toimib ideaalselt, eriti just ennestavalt.
-
Külaline
See on vananenud nägemus. Kui saad lapse 40-selt, pole pool elu läinud lappesse. Mina näiteks töötasin firma üles ja seadsin sisse mugava kodu. Kui laps sündis, sain pühenduda temale, ilma olme ja muude muredeta. Olen siiski nõus, et kõigile ei sobi ega õnnestugi. Ideaalne aeg võiks tõesti olla 25-30. Siiski sõltub see eelkõige inimesest, kes tahaks nendel aastatel endale elada, võib leida, et lapse segab vaba elu. Täpselt nagu 50 aastaselt võib üks inimene olla väsinud ja mitu tõbe vaevamas, sama teine energiline ja igati nooruslik. Kõik on suhteline igast vaatenurgast.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2025 00:52Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 21:45 Kui tulevikus on pooled lapsed sündinud 40 ringis emadele, siis võibolla hakatakse kiusama seda, kelle ema sünnitas ta 20 aastaselt (et silmatorkav erinevus võrreldes teistega)? Äkki on mõtekam muretseda ette hoopis nende laste üle? Aga loodetavasti on tulevikus üldse tänu teadlikumatele vanematele vähem sellist labast kiusu mingite eripärade alusel. Kasvame ühiskonnana sellest nõukaajast lõpuks välja vaikselt põlvkond põlvkonna haaval.
-
Külaline
Mu tütre klassis käis laps, kellel polnud ei ema ega vanaema. Ta elas vanavanaemaga, kes oli põhikooli lõpuks 82. Keegi teda ei kiusanud, väga tore tüdruk oli, kõik seltsisid temaga. Väga meeldis klassikaaslastel ka tal külas käia, alati sai pannkookeKülaline kirjutas: ↑05 Juul 2025 23:58Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-
Oli vanemaid, kes olid väga noored ja neid, kes üle 40ne. Lastel oli vanemate vanusest täiesti suva, nad enamasti ei teadnudki neid.
-
Külaline
20 ja 26. Rohkem ei tule. Hetkel olen 36. Esimene oleks võinud hulga hiljem sündida, aga polnud seda arukust võib-olla nii palju tol ajal.
Tervise poolest võiks veel lapsi saada, olen sportlik, terve jne, aga enam lihtsalt ei taha tegeleda selle titendusega ja kodus istuda. Kui nad tuleks nii 4-5a, siis saaksin võib-olla veel paar last.
Tervise poolest võiks veel lapsi saada, olen sportlik, terve jne, aga enam lihtsalt ei taha tegeleda selle titendusega ja kodus istuda. Kui nad tuleks nii 4-5a, siis saaksin võib-olla veel paar last.
-
Külaline
Jah seal teises Eestis me näeme 40-aastaseid vanaemasid, kes põlvest põlve põlised vaesed. Mida on 20-aastasel lapsele pakkuda? Elukogemus? Materiaalne kindlustatus? Selles vanuses noored saavad harva kodu ostmiseks laenu, neil pole veel kindlat ametikohta. Elatakse vanemate armust.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2025 00:52Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 21:45 Kui tulevikus on pooled lapsed sündinud 40 ringis emadele, siis võibolla hakatakse kiusama seda, kelle ema sünnitas ta 20 aastaselt (et silmatorkav erinevus võrreldes teistega)? Äkki on mõtekam muretseda ette hoopis nende laste üle? Aga loodetavasti on tulevikus üldse tänu teadlikumatele vanematele vähem sellist labast kiusu mingite eripärade alusel. Kasvame ühiskonnana sellest nõukaajast lõpuks välja vaikselt põlvkond põlvkonna haaval.
40-aastaselt on veel igati ok. Arvestades, kui kõrgele on juba eluiga tõusnud, siis noorelt saadud laps tähendab, et oled tulevikus koos temaga tuttadi tuttadi vanake. Said 20-aastaselt lapse ja kui elad 100ni välja, siis on su laps ju 80. Ekraanide, rämpsöögi ja eluviiside tõttu tõenäoliselt lahkub enne sind.
-
Külaline
Praeguselgi ajal juhtub sageli, et ema 85 ja poeg u 63 ja elavad kahekesi, kuni poeg enne ema ära surebGuest kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:11Jah seal teises Eestis me näeme 40-aastaseid vanaemasid, kes põlvest põlve põlised vaesed. Mida on 20-aastasel lapsele pakkuda? Elukogemus? Materiaalne kindlustatus? Selles vanuses noored saavad harva kodu ostmiseks laenu, neil pole veel kindlat ametikohta. Elatakse vanemate armust.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2025 00:52Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 21:45 Kui tulevikus on pooled lapsed sündinud 40 ringis emadele, siis võibolla hakatakse kiusama seda, kelle ema sünnitas ta 20 aastaselt (et silmatorkav erinevus võrreldes teistega)? Äkki on mõtekam muretseda ette hoopis nende laste üle? Aga loodetavasti on tulevikus üldse tänu teadlikumatele vanematele vähem sellist labast kiusu mingite eripärade alusel. Kasvame ühiskonnana sellest nõukaajast lõpuks välja vaikselt põlvkond põlvkonna haaval.
40-aastaselt on veel igati ok. Arvestades, kui kõrgele on juba eluiga tõusnud, siis noorelt saadud laps tähendab, et oled tulevikus koos temaga tuttadi tuttadi vanake. Said 20-aastaselt lapse ja kui elad 100ni välja, siis on su laps ju 80. Ekraanide, rämpsöögi ja eluviiside tõttu tõenäoliselt lahkub enne sind.
-
Külaline
Kui paljud need juba 20-aastaselt on kohtunud sobivaima mehega? Vähesed jäävad selle esimese armastusega kokku, isegi kui laps sünnib. Kohtutakse hilisemas elus tunduvalt paremate valikutega ja eks see juba ole õnneasi, kes on selleks ajaks 35 või 40 või 45 jne. Loogiline, et võimaluse korral soovitakse elu armastusega ka laps saada. Kuhu kohta need 20-aastased üleüldse kolivad selle lapsega? Titega nii noori ei taha keegi üüriliseks. Oma korteri sissemaksu kogumiseks ei jää neil midagi üle, sest koos lapsega kasvavad kõik kulud.
-
Külaline
Paraku jah, väga noorelt saadud poja puhul on hirmuäratavalt suur tõenäosus, et ta on enne läinud.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:29Praeguselgi ajal juhtub sageli, et ema 85 ja poeg u 63 ja elavad kahekesi, kuni poeg enne ema ära surebGuest kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:11Jah seal teises Eestis me näeme 40-aastaseid vanaemasid, kes põlvest põlve põlised vaesed. Mida on 20-aastasel lapsele pakkuda? Elukogemus? Materiaalne kindlustatus? Selles vanuses noored saavad harva kodu ostmiseks laenu, neil pole veel kindlat ametikohta. Elatakse vanemate armust.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2025 00:52
Kiusatakse seda, kes on igivana. Kui oled 40, võiksid olla pigem vanaema. Kui oled ema, on elus ilmselgelt läinud pool elu lapesse ja see ei ole midagi sellist, millega kiidelda. 40 ei peaks enam lapsi saama, 35 peaks olema max piir, soovitavalt 30-32-
-
Külaline
Tõenäosus on suur siis, kui ta joob. Mida need emaga koos elavad mehed tavaliselt teevad.Paraku jah, väga noorelt saadud poja puhul on hirmuäratavalt suur tõenäosus, et ta on enne läinud.
-
Külaline
Minu tutvuskonnas on peaaegu kõik vanemad kinkinud lapsele esimese korteri või minimaalselt andnud sissemaksu raha. Sissemaksu raha oli kombeks juba anda 10-20 aastat tagasi. Kes siis üürida soovib. Ise pole ma iial üürinud, ikka oma kodu algusest peale.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:41 Kui paljud need juba 20-aastaselt on kohtunud sobivaima mehega? Vähesed jäävad selle esimese armastusega kokku, isegi kui laps sünnib. Kohtutakse hilisemas elus tunduvalt paremate valikutega ja eks see juba ole õnneasi, kes on selleks ajaks 35 või 40 või 45 jne. Loogiline, et võimaluse korral soovitakse elu armastusega ka laps saada. Kuhu kohta need 20-aastased üleüldse kolivad selle lapsega? Titega nii noori ei taha keegi üüriliseks. Oma korteri sissemaksu kogumiseks ei jää neil midagi üle, sest koos lapsega kasvavad kõik kulud.
-
Külaline
See ongi 40-selt saadud lapsega võimalik - omada aega lapse arengule kaasa aitamiseks ja lisaks ka kergendada ta iseseisva elu algust. Seda on ka mitmed uuringud näidanud, et vanemate sotsiaalne staatus mõjutab lapse tulevikku vägagi palju. Seesama staatus omakorda sõltub sellest, kas lapsega on aega ja raha reisida, muuseumides, teatris ja näitustel käia. Kahtlemata nõuab see vanematelt palju aega ja raha. Ehk siis, igaüks teeb nii, nagu õnnestub ja õigeks peab, aga on vale eeldada, et mingis vanuses lapse saamine on automaatselt halb variant.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 19:33Minu tutvuskonnas on peaaegu kõik vanemad kinkinud lapsele esimese korteri või minimaalselt andnud sissemaksu raha. Sissemaksu raha oli kombeks juba anda 10-20 aastat tagasi. Kes siis üürida soovib. Ise pole ma iial üürinud, ikka oma kodu algusest peale.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:41 Kui paljud need juba 20-aastaselt on kohtunud sobivaima mehega? Vähesed jäävad selle esimese armastusega kokku, isegi kui laps sünnib. Kohtutakse hilisemas elus tunduvalt paremate valikutega ja eks see juba ole õnneasi, kes on selleks ajaks 35 või 40 või 45 jne. Loogiline, et võimaluse korral soovitakse elu armastusega ka laps saada. Kuhu kohta need 20-aastased üleüldse kolivad selle lapsega? Titega nii noori ei taha keegi üüriliseks. Oma korteri sissemaksu kogumiseks ei jää neil midagi üle, sest koos lapsega kasvavad kõik kulud.
-
Külaline
Ega siis 40-selt seda sissemaksu raha ei anna. See on võimalik 20-ndates saadud lapsega, kes vajab elluastumiseks toetust, kui vanem on 40+.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 22:41See ongi 40-selt saadud lapsega võimalik - omada aega lapse arengule kaasa aitamiseks ja lisaks ka kergendada ta iseseisva elu algust. Seda on ka mitmed uuringud näidanud, et vanemate sotsiaalne staatus mõjutab lapse tulevikku vägagi palju. Seesama staatus omakorda sõltub sellest, kas lapsega on aega ja raha reisida, muuseumides, teatris ja näitustel käia. Kahtlemata nõuab see vanematelt palju aega ja raha. Ehk siis, igaüks teeb nii, nagu õnnestub ja õigeks peab, aga on vale eeldada, et mingis vanuses lapse saamine on automaatselt halb variant.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 19:33Minu tutvuskonnas on peaaegu kõik vanemad kinkinud lapsele esimese korteri või minimaalselt andnud sissemaksu raha. Sissemaksu raha oli kombeks juba anda 10-20 aastat tagasi. Kes siis üürida soovib. Ise pole ma iial üürinud, ikka oma kodu algusest peale.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 18:41 Kui paljud need juba 20-aastaselt on kohtunud sobivaima mehega? Vähesed jäävad selle esimese armastusega kokku, isegi kui laps sünnib. Kohtutakse hilisemas elus tunduvalt paremate valikutega ja eks see juba ole õnneasi, kes on selleks ajaks 35 või 40 või 45 jne. Loogiline, et võimaluse korral soovitakse elu armastusega ka laps saada. Kuhu kohta need 20-aastased üleüldse kolivad selle lapsega? Titega nii noori ei taha keegi üüriliseks. Oma korteri sissemaksu kogumiseks ei jää neil midagi üle, sest koos lapsega kasvavad kõik kulud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline