Hinnad turgudel

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Hinnad turgudel

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi teab, mis on hetkel maasika/mureli/kirsi hinnad Tallinna turgudel?
nägin

Postitus Postitas nägin »

nädala lõpul olid maasikad keskturul 1,5€-8€/kg
Külaline

Mustamäe turul maasikad 6-9 eurot kilo. Kõik muidugi kohalikud.
Külaline

Magusaid kreeka maasikaid enam ei ole. Eesti omad 7-9. Poolakaid on ka, hind ei meenu.
Külaline

Balti jaama turul Eesti maasikas oli eile 7 (Joosepi ja Tasuja lettides, mujalt ei vaadanud), mureleid saab väga erineva hinnaga, 5-12 euroni kilost.
hmm

Postitus Postitas hmm »

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 18:42 Balti jaama turul Eesti maasikas oli eile 7 (Joosepi ja Tasuja lettides, mujalt ei vaadanud), mureleid saab väga erineva hinnaga, 5-12 euroni kilost.
tatari rimis olid täna heledad murelid juba alla 4€, seega odavamad kui balti-jaama turul.
keskturul olid murelid eelmisel nädalal juba 3 millegagi.
Külaline

Pole küll Tallinn, aga Laulasmaa OTT-il oli täna ettetellimisega võimalik osta maasikaid 4 kilone kast 20 euroga. Kui kilo kaupa ostsid, oli hinnaks 6 eurot kilo.
Külaline

Käisin täna Nõmme turul ja ei olnud enam välismaiseid maasikaid üldse müüa. Kõige odavam Eesti maasikas oli 5.50, kui osta 4 kg kastiga. Muidu oli hind 6.50-8 eurot kg. Ma igatahes moosi jaoks veel ei otsnud, äkki läheb odavamaks.
arvan

Postitus Postitas arvan »

Külaline kirjutas: 22 Juun 2024 12:07 Käisin täna Nõmme turul ja ei olnud enam välismaiseid maasikaid üldse müüa. Kõige odavam Eesti maasikas oli 5.50, kui osta 4 kg kastiga. Muidu oli hind 6.50-8 eurot kg. Ma igatahes moosi jaoks veel ei otsnud, äkki läheb odavamaks.
tagantjärele võib nentida, et moosi keetmise jaoks oleks pidanud maasikaid ostma aprilli lõpul-mai algul, siis oli osade tööpäevade õhtuti keskturul kreeka maasikas vaid 2,5€ kilo
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2024 12:07 Käisin täna Nõmme turul ja ei olnud enam välismaiseid maasikaid üldse müüa. Kõige odavam Eesti maasikas oli 5.50, kui osta 4 kg kastiga. Muidu oli hind 6.50-8 eurot kg. Ma igatahes moosi jaoks veel ei otsnud, äkki läheb odavamaks.
Moosi tarbeks on moosi odavam osta kui maasikaid ja suhkrut ja siis vaaritamisele vett, elektrit ja aega kulutada.

Näiteks see https://www.barbora.ee/toode/maasikamoo ... amaa-600-g

Söömiseks üle kilo vast korraga ei lähe ja siis pole väga vahet see euro siia-sinnapoole.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2024 19:14
Moosi tarbeks on moosi odavam osta kui maasikaid ja suhkrut ja siis vaaritamisele vett, elektrit ja aega kulutada.

Näiteks see https://www.barbora.ee/toode/maasikamoo ... amaa-600-g

Söömiseks üle kilo vast korraga ei lähe ja siis pole väga vahet see euro siia-sinnapoole.
Ei meeldi selline moos, kus marjade sisaldus on väike ja põhiline, mida sa ostad, on suhkur kalli raha eest. Ma ise panen suhkrut väga vähe. Ja üldse eelistan toormoosi. Aga isegi kui veel keetsin moosi, oli endatehtud moos siiski marjad vähese suhkruga, mitte suhkur väheste marjadega. Muidugi on suhkur odavam kui marjad.

Aga oleks pidanud jah välismaiseid marju moosiks ostma, selle aja magasin kahjuks maha. Muidu need maasikad, mis ma söögiks ostsin 6 eurot kg olid väga head, värsked ja magusad.
Külaline

Keskturult ostsin eile maasikat 4 euri kilo. Valdavalt olidki hinnad 4-6euri.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 19:07 Keskturult ostsin eile maasikat 4 euri kilo. Valdavalt olidki hinnad 4-6euri.
Keskturg vist odavam kui Nõmme ja Balti Jaama turg. Kahju, et seda ka nüüd renoveerima hakatakse, siis ei jää ühtki odavamat kohta alles. Pärast ümberehitust on nii Nõmme kui Balti Jaama turg ülikallid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 09:58
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 19:07 Keskturult ostsin eile maasikat 4 euri kilo. Valdavalt olidki hinnad 4-6euri.
Keskturg vist odavam kui Nõmme ja Balti Jaama turg. Kahju, et seda ka nüüd renoveerima hakatakse, siis ei jää ühtki odavamat kohta alles. Pärast ümberehitust on nii Nõmme kui Balti Jaama turg ülikallid.
Olen väga nõus. Balti jaama turust sai pärast uuendust hipsterite kogunemiskoht, hinnad ei ole seal enam sõbralikud. Inimestele peaks siiski jääma valikuvõimalus, kas nad tahavad osta uhkelt remonditud kohast sellevõrra kallimat kaupa (olles uhke remondi tegelikult ju omast taskust kinni maksnud) või eelistavad tagasihoidlikumast kohast normaalsema hinnaga toidukraami.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 00:23
Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 09:58
Olen väga nõus. Balti jaama turust sai pärast uuendust hipsterite kogunemiskoht, hinnad ei ole seal enam sõbralikud. Inimestele peaks siiski jääma valikuvõimalus, kas nad tahavad osta uhkelt remonditud kohast sellevõrra kallimat kaupa (olles uhke remondi tegelikult ju omast taskust kinni maksnud) või eelistavad tagasihoidlikumast kohast normaalsema hinnaga toidukraami.
Olen ka nõus. Keskturg hävitatakse ka ära. Soovitan külastada mustamäe turgu- seal on veel normaalse hinnaga kaupa saadaval,muidugi kauaks, ei kujuta ette... Aasta tagasi õnnestus mul sealt soodukate ajal 3.20€ eest saada kilo seguhakkliha. Praegu on kindlasti kallim, aga arvatavasti odavam kui poes.

/Juustup
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Kõige soodsam on osta tuttava taluniku käest. Kui osta suurtes kogustes, siis tuleb veel hind eriti soodne. Milleks turul liigkasuvõtjaid nuumata :lol:
Külaline

taivopalm kirjutas: 01 Juul 2024 15:27 Kõige soodsam on osta tuttava taluniku käest. Kui osta suurtes kogustes, siis tuleb veel hind eriti soodne. Milleks turul liigkasuvõtjaid nuumata :lol:
Minul ei ole tuttavaid talunikke. Kui oleks mingi hea ja soodne koht, kust osta, ega siis mööda turge vist ei käiks. Seega natuke imelik märkus.
Külaline

Linnainimestel enamikel polegi tuttavaid talunikke. Turgudest rääkides olen Balta turuga küll väga rahul. Käisin aastaid juba enne ümberehitust, aga nüüd on ikka öö ja päev varasemaga võrreldes. Väga suur valik, võimalus kiirelt süüa või valmistoitu koju osta vajadusel. Kvaliteet on stabiilne, õhkkond hea, puhas, palju huvitavaid asju. Kallim muidugi võrreldes marketikaubagaga. Aga marketist saabki ju pmst ainult kiivit, banaani, õuna ja apelsini. Minu meelest on balta ära tabanud selle, mille pärast inimesed üldse turule lähevad - sa ei käi seal ainult senti veeretamas, sa tahad valikut, võrdlemist, suhtlemist. See on elustiil ja mingil määral kindlasti ka meelelahutus.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Olen viimase kommentaariga nõus. Tore on Balti Jaama turul kulgeda. Aga tuttav talunik oli selline tore perekooli foorumist pärit sõnapaar. Seal ikka vahel hoobeldi sellega, kes tuttavalt talunikult soodsamaid diile suutis välja kaubelda.
Külaline

Tänapäeval on talunikud nii peenelt spetsialiseerunud, et kui mõnd tunnedki siis sellelt küll kõike osta ei saa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist