Teisest foorumist hea kirjutis

vana hea klassika
Külaline

Teisest foorumist hea kirjutis

Postitus Postitas Külaline »

Copy:

Mulle tekib aina enam tunne, et Eesti liigub turbokiirusel oligarhia suunas. Linnamäel on osalus igas suuremas ettevõttes, ostab maid ja metsi kokku, omab võimu meedia üle ja poliitikute üle jne. Nüüd leiti Sõõrumaa, kes ei saanud rikkaks mitte läbi innovatsiooni vaid läbi korruptsiooni. Jah, tore, et ta on mõningad surnud tänavad Tallinnas ellu äratanud, kuid see on ikkagi tänu "varastatud" raha abil.

Makse oligarhid ei maksa ja Linnamäe näe on oma vara ka Eestist minema kantinud nii, et seda kunagi ei saaks maksustada - ajal millal tavakodanikele surutakse aina suurem maksukirves selga. Üleöö on igal oligarhil meil oma helikopter, mis ülla-ülla kuulub ettevõttetele, kuid ometigi tehakse erasõite. Keegi ei räägi sellise vara maksustamisest. Neid miljonäre ei saja piisava kiirusega taevast alla, kui neid läbi korruptsiooni juurde tekib. Ma oleks nõus suuremaid makse maksma, kui ma näen, et süsteem maksustab kõiki võrdselt - mitte ei lase oligarhidel vara riigist välja kantida ajal, kui ma nutan ja maksan, et see riik saaks oma kaitsevõimet arendada.

Kortereid ei ole tavakodanikul enam üldse võimalik osta ilma, et ennast orjaks müüks. Sisuliselt tuleb konkureerida ettevõtetega, kes saavad maksuvabalt osta maid, metsi ja kinnistuid kokku. Seejärel keeratakse kinnisvarale kirves otsa ja müüakse tavakodanikule see edasi.

Pikk jutt lühidalt - minu kaitsetahe aina väheneb siin riigis, kui ma näen, et see riik on loodud vaid valitutele. Ma võin ennast lolliks rügada, kuid vaesusest ma ennast välja ei vea. Elukallidus juba nii kirves, et paljud kaasaegsemad riigid läänes tunduvad juba odavamad igas mõttes.
Külaline

Su üllitis ei pälvinud teises foorumis piisavalt tähelepanu ja loodad siin rohkem laike saada?
Külaline

Ei ole minu kirjutatud. Laigid :D ei huvita, võid kõik endale hoida. Targemate inimeste (paar tk ikka tundub siin olevat) arvamused oleks huvitavad.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Teemaalgataja püüab õhutada klassiviha. Võtame rikastelt raha ära ja anname vaestele? Ajalugu kordub spiraalina. !917 aastal see kõik juba oli. Lenin tuli Venemaale, pidas maha mõned sütitavad kõned ja bolshevikud haarasid riigis võimu. Teate ju küll- ristleja Aurora suurtükipauk. Mis sellest sai? "Helge elu" kommunismi ehitamise päikese all. Nõukogude Liit lagunes Gorba valitsemise ajal. Hetkel on nii, et kapitalistlikust korrast paremat maailmakorda ei ole suutnud inimkond välja mõelda, äkki kunagi mõeldakse.
Külaline

Kusjuures ongi hea kirjutis. Täpselt nii see ongi. Rikkad saavad üha rikkamaks ja vaesed jäävad vaesemaks. Seda kõike suuresti vaesema elanikkonna arvelt. Kuidas ka ei vaata- rikaste raha tuleb vaeste taskust. Hea näide on Swebank, et mitte minna isiklikuks ja mõnda eraisikust rikkurit välja tuua, aga kõik need teemaalgatuses mainitud isikud on pädevad näited.

Või võtame näiteks hoondekodud. Eestis tehakse sama viga, mis Skandinaavias, kus hooldekodud läksid erakätesse. Mis juhtus oli see, et hinnad lendasid lakke, teenuse kvaliteet langes kolinal ja personali vähendati. Nüüd on lõpuks hakatud aru saama, et eluliselt oluliste teenuste nagu kool, apteek ja ravi/hooldekodud erakätesse andmine oli suur viga. Eesti riik paraku teiste vigadedt õppida ei soovi.

Mind valdab tohutu kurbus, kui mõtlen, kuhu Eesti teel on. Üks mees juba omab suurt hulka tähtsaid ettevõtteid, teine sarnane upitatakse linnapeaks. Kui see pole tagasiminek, siis mis on?
Külaline

taivopalm kirjutas: 27 Juun 2025 20:24 Teemaalgataja püüab õhutada klassiviha. Võtame rikastelt raha ära ja anname vaestele? Ajalugu kordub spiraalina. !917 aastal see kõik juba oli. Lenin tuli Venemaale, pidas maha mõned sütitavad kõned ja bolshevikud haarasid riigis võimu. Teate ju küll- ristleja Aurora suurtükipauk. Mis sellest sai? "Helge elu" kommunismi ehitamise päikese all. Nõukogude Liit lagunes Gorba valitsemise ajal. Hetkel on nii, et kapitalistlikust korrast paremat maailmakorda ei ole suutnud inimkond välja mõelda, äkki kunagi mõeldakse.
Su jutt on ääretult küündimatu ja rumal.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 23:33
Su jutt on ääretult küündimatu ja rumal.
Mõttetu sildistamise asemtl ehk laoksid oma argumendid parema maailmakorra kohta letti. Praegu oled küpndimatu ja rumal ainult sa ise, kes midagi muud, kui neid sõnu loopida ei oska.
Külaline

Lase jalga siis! Arvad, et mujal on parem/lihtsam 😂 Eesti on EUs üks väheseid riike, kus enamik inimesi elavad oma pinnal (st. ei üüri kodu). USAst ei hakka rääkimagi.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 02:33 Lase jalga siis! Arvad, et mujal on parem/lihtsam 😂 Eesti on EUs üks väheseid riike, kus enamik inimesi elavad oma pinnal (st. ei üüri kodu). USAst ei hakka rääkimagi.
Ja mis poolest see "oma pinnal" elamine siis eelis on?! 30 aastat ehk elu parimad aastad oled panga ori. Nüüd räägitakse ikka sagedamini ka kinnisvaramaksust - varsti saad selle "oma pinna" eest veel riigile iga-aastast obrokit tasuda. Nõukaajal ei olnud kellelgi "oma pinda", aga inimesed olid vaimselt palju tervemad ja tugevamad.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 07:19Ja mis poolest see "oma pinnal" elamine siis eelis on?! 30 aastat ehk elu parimad aastad oled panga ori. Nüüd räägitakse ikka sagedamini ka kinnisvaramaksust - varsti saad selle "oma pinna" eest veel riigile iga-aastast obrokit tasuda. Nõukaajal ei olnud kellelgi "oma pinda", aga inimesed olid vaimselt palju tervemad ja tugevamad.
Ega ei olnud küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 07:19
Guest kirjutas: 28 Juun 2025 02:33 Lase jalga siis! Arvad, et mujal on parem/lihtsam 😂 Eesti on EUs üks väheseid riike, kus enamik inimesi elavad oma pinnal (st. ei üüri kodu). USAst ei hakka rääkimagi.
Ja mis poolest see "oma pinnal" elamine siis eelis on?! 30 aastat ehk elu parimad aastad oled panga ori. Nüüd räägitakse ikka sagedamini ka kinnisvaramaksust - varsti saad selle "oma pinna" eest veel riigile iga-aastast obrokit tasuda. Nõukaajal ei olnud kellelgi "oma pinda", aga inimesed olid vaimselt palju tervemad ja tugevamad.
Oled kas "panga ori" mõnikümmend aastat või siis igavesti selle ori, kes sulle elamispinna võimaldab. Sest ega tasuta seda keegi sulle anna - kust see tulla daaks üldse? Ikka ainult kellegi teise töö arvelt, kes siis omakorda see ori peaks olema. Variant on veel osta mõni soodsam maatükk, mille puhul "orjaaeg" oluliselt lühem on ja siis ise sinna mingi eluase ehitada.
Külaline

Külaline kirjutas: Oled kas "panga ori" mõnikümmend aastat või siis igavesti selle ori, kes sulle elamispinna võimaldab. Sest ega tasuta seda keegi sulle anna - kust see tulla daaks üldse? Ikka ainult kellegi teise töö arvelt, kes siis omakorda see ori peaks olema. Variant on veel osta mõni soodsam maatükk, mille puhul "orjaaeg" oluliselt lühem on ja siis ise sinna mingi eluase ehitada.
Minu elukohariigis on linnale/vallale kuuluvad üürikorterid. Siin eelistavad inimesed pigem eluaseme üürimise kui ostmise kasuks. Pigem olen siis riigi "ori", kui panga oma.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 10:08
Külaline kirjutas: Oled kas "panga ori" mõnikümmend aastat või siis igavesti selle ori, kes sulle elamispinna võimaldab. Sest ega tasuta seda keegi sulle anna - kust see tulla daaks üldse? Ikka ainult kellegi teise töö arvelt, kes siis omakorda see ori peaks olema. Variant on veel osta mõni soodsam maatükk, mille puhul "orjaaeg" oluliselt lühem on ja siis ise sinna mingi eluase ehitada.
Minu elukohariigis on linnale/vallale kuuluvad üürikorterid. Siin eelistavad inimesed pigem eluaseme üürimise kui ostmise kasuks. Pigem olen siis riigi "ori", kui panga oma.
Eks see ole igaühe oma eelistus, aga mina vastan asjale nii, et lõpuks on mul siiski midagi, mida enda omaks pidada ja kust mind keegi heast peast välja tõsta ei saa, isegi kui peaksin näiteks töövõimetuks jääma. Samuti on mul lastele midagi pärandada. Mida riigi igavese üürnikuna pole.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 10:31
Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 10:08
Eks see ole igaühe oma eelistus, aga mina vastan asjale nii, et lõpuks on mul siiski midagi, mida enda omaks pidada ja kust mind keegi heast peast välja tõsta ei saa, isegi kui peaksin näiteks töövõimetuks jääma. Samuti on mul lastele midagi pärandada. Mida riigi igavese üürnikuna pole.
Juba on korterid näiteks Tallinnas nii kallid, et kõik ei saa neid endale lubada.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 10:34Juba on korterid näiteks Tallinnas nii kallid, et kõik ei saa neid endale lubada.
Kõik ei peagi saama endale korterit lubada (ja veel Tallinnas), see on ju elementaarne.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 10:44
Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 10:34Juba on korterid näiteks Tallinnas nii kallid, et kõik ei saa neid endale lubada.
Kõik ei peagi saama endale korterit lubada (ja veel Tallinnas), see on ju elementaarne.
No seda ma ütlesingi ju selle peale, kus öeldi, et parem on ikka osta endale korter, mitte üürida.
taivopalm
Teerajaja

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 23:33Su jutt on ääretult küündimatu ja rumal.
Alternatiiviks kapitalistlikule korrale oleks sotsialistlik kord või siis mingi segu neist kahest. Sotsialistlik kord, kus ettevõtlus kuuluks riigile kahjuks õnne õuele ei too, sest riik ei pruugi olla hea peremees. Heaks näiteks on Kuuba riik. Vaadake reisisaateid või minge kohapeale. Kas see riik on heal järjel ja inimesed elavad hästi? Ei ole. Seega kes siin ihkavad sotsialismi...mõelge natukene. Jah see on paha kui mingid rikkad kapitalistid meil rikkust kokku ajavad, aga hetkel ei ole keegi suutnud paremat riigikorda välja mõelda. Lihtsalt nii on.
taivopalm
Teerajaja

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 23:32Eesti riik paraku teiste vigadedt õppida ei soovi.
Riik ei pruugi olla kõige parem peremees. Jah mingid elutähtsad ettevõtted võiks kuuluda riigile (Eesti Energia näiteks), aga kogu ettevõtlust ja ei saa riigifirmadele juhtimiseks anda, see ei vii ka kuhugi. Konkurents on see, mis peaks hinnad turul paika panema.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 23:32

Või võtame näiteks hoondekodud. Eestis tehakse sama viga, mis Skandinaavias, kus hooldekodud läksid erakätesse. Mis juhtus oli see, et hinnad lendasid lakke, teenuse kvaliteet langes kolinal ja personali vähendati. Nüüd on lõpuks hakatud aru saama, et eluliselt oluliste teenuste nagu kool, apteek ja ravi/hooldekodud erakätesse andmine oli suur viga. Eesti riik paraku teiste vigadedt õppida ei soovi.

Mida sa ometi seletad? Eestis maksab inimene oma pensioni hooldekodule ja ülejäänu maksab KOV. Hooldereform oli, auuu.
Külaline

taivopalm kirjutas: 28 Juun 2025 12:47Jah see on paha kui mingid rikkad kapitalistid meil rikkust kokku ajavad, aga hetkel ei ole keegi suutnud paremat riigikorda välja mõelda.
Seda saaks maksudega mõjutada, et rikkad tasuks rohkem kui vaesed. Viimase aja maksutõusud on ainult vaeste pihta. Aga kahjuks on meie poliitikud rikkurite käpikud. Pea igal parteil on juba OMANIK.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu, Kirile ja 7 külalist