PPA-st päringu tegemine enda kohta

Vasta
Külaline

PPA-st päringu tegemine enda kohta

Postitus Postitas Külaline »

Meil on hull naaber, kes veedab oma aega teiste peale kaevates. Politsei on paarile kaebusele ka reageerinud, käies kohal, aga lõplik otsus onl seni olnud, et naaber liialdab, ning rohkem politsei ei tule ega teavita uutest kaebustest. Kas meil on seadusega ette nähtud õigus saada päringu teel teada, missuguseid kaebusi see naaber meie kohta teinud on? Mida seadus selle kohta ütleb?
Külaline

Vastust ma sulle anda ei tea aga olen hämmingus, mul endal selline naaber. Sellel suvel vähemalt kolm kaebust. Kaks päeva järjest on mulle hommikul kl 7 ajal politsei helistanud sest kaebust võetakse esmapilgul tõsiselt. "Tore" laupäeva hommikul sellist kõnet saada... Muus osas ka väga ebameeldiv naaber, ei hakka neid asju siin kirjeldama. Püüan lihtsalt distantsi hoida nii palju kui võimalik, mitte suhelda. Mingeid kokkuleppeid naunii pole võimalik teha ega läbirääkimisi pidada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 13:24 Meil on hull naaber, kes veedab oma aega teiste peale kaevates. Politsei on paarile kaebusele ka reageerinud, käies kohal, aga lõplik otsus onl seni olnud, et naaber liialdab, ning rohkem politsei ei tule ega teavita uutest kaebustest. Kas meil on seadusega ette nähtud õigus saada päringu teel teada, missuguseid kaebusi see naaber meie kohta teinud on? Mida seadus selle kohta ütleb?
tee politseisse kirjalik päring, GDPRi järgi on inimesel õigus teada, milliseid andmeid asutuses tema kohta on, seega pmst võiks sa teada küll, milles sind süüdistatud on, kui need kaebused on tehtud nimeliselt sinu kohta
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 17:40 Vastust ma sulle anda ei tea aga olen hämmingus, mul endal selline naaber. Sellel suvel vähemalt kolm kaebust. Kaks päeva järjest on mulle hommikul kl 7 ajal politsei helistanud sest kaebust võetakse esmapilgul tõsiselt. "Tore" laupäeva hommikul sellist kõnet saada... Muus osas ka väga ebameeldiv naaber, ei hakka neid asju siin kirjeldama. Püüan lihtsalt distantsi hoida nii palju kui võimalik, mitte suhelda. Mingeid kokkuleppeid naunii pole võimalik teha ega läbirääkimisi pidada.
Nii ta on :( Kusjuures meile pakuti seda paljukiidetud uhket lepitusteenust, võtsime selle suure heameelega vastu ja lootsime juba, et äkki nüüd saame isegi abi. Käisime PPAs, kirjeldasime olukorda, lasime ennast seal päris tublisti taasohvristada, aga pidasime vastu - ikka eesmärgi nimel saada lõpuks ometigi kodurahu. Seejärel pidi olema hullu naabri kord, ent too ei suvatsenud PPAsse isegi mitte kohale ilmuda. Meile saadeti vaid napp ükskõikne kiri, et mitte midagi ei algatatud, kuna naaber keeldub lepitusest. Et kui kiusaja ei taha, siis ta ei pea. Ja ongi kõik.
Külaline

See on ju juba kohtu teema, et naaber teeb vale väljakutseid ja häirib sinu elu. Kõik ju sinu kasuks dokumenteeritud. Võta advokaat.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 19:13
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 13:24 Meil on hull naaber, kes veedab oma aega teiste peale kaevates. Politsei on paarile kaebusele ka reageerinud, käies kohal, aga lõplik otsus onl seni olnud, et naaber liialdab, ning rohkem politsei ei tule ega teavita uutest kaebustest. Kas meil on seadusega ette nähtud õigus saada päringu teel teada, missuguseid kaebusi see naaber meie kohta teinud on? Mida seadus selle kohta ütleb?
tee politseisse kirjalik päring, GDPRi järgi on inimesel õigus teada, milliseid andmeid asutuses tema kohta on, seega pmst võiks sa teada küll, milles sind süüdistatud on, kui need kaebused on tehtud nimeliselt sinu kohta
Kuriteost, rikkumisest teatajal on õigus anonüümsusele. Seega päris nii ei saa küsida, et mida SEE või TOO minu kohta teatas või kes minu kohta teatas. Eks sa võid teatud juhtudel aimata, kui teemaks a la müra, koera haukumine, et kutsujaks naabrid.b
Külaline

Mille peale see naaber siis kaebab? Tegite müra?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 07:16 See on ju juba kohtu teema, et naaber teeb vale väljakutseid ja häirib sinu elu. Kõik ju sinu kasuks dokumenteeritud. Võta advokaat.
Kas oskad öelda, kui palju peaks sellise kohtuskäimise jaoks vaba raha olema? Kui võtaksin oma ema enda juurde elama ja müüksin tema korteri maha, kas siis sellest summast piisaks kaebava naabri vastu kohtukulude tasumiseks või jääb ilmselt pigem puudu?
Külaline

Kohtu poole pöördumine peaks tõesti olema viimane variant, kui just raha jalaga segada ei ole. Ma käin juba üle aasta kohut, küll teisel teemal, aga kulunud on praeguseks ca 10k. Jah, menetluskulud võidakse välja nõuda vastaspoolelt, kuid kui see on paljas või teeb enda paljaks nagu püksinööbi, siis pole sealt midagi loota.
Külaline

Kas tõesti ei ole ühe hullu naabriga toimetulemiseks tänapäeval mitte ühtki muud lahendust kui ainult kohtusse minek? Omakohus muidugi ka, aga see võib eskaleeruda inimohvriteni, sestap üritame seda veel pisut aega vältida.

Lugesin ajalehest, et mõni aasta tagasi olevat taaselustatud KOVde juures tegutsevad kohaliku omavalitsuse kohtud? Et need on justkui minivariant n- suurele kohtule, ja ellu olevat nad kutsutud just nimelt niisuguste probleemide lahendamiseks nagu naabritülid jms. Vastab see info tõele, on sellised KOV kohtud olemas?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline