Laulupeole kontvõõrana laulma
-
Külaline
Laulupeole kontvõõrana laulma
Tuli selline mõte, et ei tea, kas keegi, kes ühegi koori liige ei ole, on kunagi ennast lavale laulma susserdanud
. Noh, et on kõva muusikaentusiast, aga kuskil kooris ei käi, küll aga õpib repertuaari ilusti selgeks. Põhimõtteliselt oleks ju täiesti võimalik siis ennast lihtsalt lavale laulma sättida.
-
Külaline
Jah ikka oleks ning põhimõtteliselt saaks samamoodi ka tantsupeole tantsima minna, kesse ikka ühte üleliigset paari märkabKülaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:41Põhimõtteliselt oleks ju täiesti võimalik siis ennast lihtsalt lavale laulma sättida.
-
Külaline
Selline, kes üldse kooris laulnud pole, vaevalt. Aga sellist asja on küll tehtud, et mingite üldtuntud ja alati kavas olevate laulude ajal on mõned end lavale sokutanud. Iga koorilaulja oskab "Tuljakut", "Põhjamaad", "Mu isamaad" jne. Lauljad ei ole ju laval oma kooriga koos, vaid häälerühmade kaupa, keegi ei tunne seal üksteist.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:41 Tuli selline mõte, et ei tea, kas keegi, kes ühegi koori liige ei ole, on kunagi ennast lavale laulma susserdanud. Noh, et on kõva muusikaentusiast, aga kuskil kooris ei käi, küll aga õpib repertuaari ilusti selgeks. Põhimõtteliselt oleks ju täiesti võimalik siis ennast lihtsalt lavale laulma sättida.
-
Külaline
Miks vaataja kohal ei võiks laulda? Lähed, oledki seal kuskil eespool ja rahvas nagunii laulab paljusid laule ka publiku hulgast kaasa.
Nojah, keegi seal kaare all ei tunne, kas oled laulja või ei, aga igal kooril on ju ometi omad riided seljas. Kuidas sa seal siis astud nö tänavariietega sisse ja kukud kaasa kõõrutama?
Nojah, keegi seal kaare all ei tunne, kas oled laulja või ei, aga igal kooril on ju ometi omad riided seljas. Kuidas sa seal siis astud nö tänavariietega sisse ja kukud kaasa kõõrutama?
-
Külaline
Ma pakun, et täiesti võimatu see pole. Pead lihtsalt sisse sulanduma, nii riietuse kui oleku poolest. Eelnevalt vaatad muidugi välja mõne laulupeole saanud koori riietuse (päris paljud jagavad seda infot FB-s) ja tegutsed vastavalt. Mõned koorid riietuvad küllaltki lihtsalt- valge pluus ja rahvariideseelik või linane ürp. Kohev suvelilledest pärg pähe, eesti lipp kätte ja pool tööd on tehtud.
Aksessuaaridest võib vist olla ainult väike crossbody tüüpi kott, aga ei muud. Kunagi kuulsin, et isegi veepudelit ei tohtinud olla, aga ma ei tea, kas see info tõele vastab. Väravas manad asjaliku näo ette, tähelepanu hajutamiseks aretad vestlust mõne teise kooriliikmega ja kui sul on õnne, siis oledki sees. Kui küsitakse käepaela või koorikuuluvus tunnistust, ütled, et jäi kooribussi koos ülejäänud asjadega.
Aksessuaaridest võib vist olla ainult väike crossbody tüüpi kott, aga ei muud. Kunagi kuulsin, et isegi veepudelit ei tohtinud olla, aga ma ei tea, kas see info tõele vastab. Väravas manad asjaliku näo ette, tähelepanu hajutamiseks aretad vestlust mõne teise kooriliikmega ja kui sul on õnne, siis oledki sees. Kui küsitakse käepaela või koorikuuluvus tunnistust, ütled, et jäi kooribussi koos ülejäänud asjadega.
-
Külaline
Asja mõte on see, et plaan on minna ühte salajasse sõjakooli luurajaks õppima minna. Luurajaks, kes hakkab tööle vaenlase tagalas. Kool andis mulle algatuseks ülesande, et ma pean sulanduma massi ja ma valisin laulupeo. Kui see õnnestub, siis ehk võetakse mind sinna kooli vastu.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 21:30 Mis selle asja mõte siis on?
-
Külaline
Nagu need jalgpalliplatsile keset mängu jooksvad hullud fännid. Adrenaliin ilmselt.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 21:30 Mis selle asja mõte siis on?
-
Külaline
Loll jutt, esinejatele on käepaelad ja eraldi sissepääsud. Muidugi võib kuhugi imbuda ja väga konspiratiivselt ennast "lauljana" tunda, aga siis ei keela keegi juba niisama publiku hulgas kaasa laulda, ilma et mingi valega kuhugi end pressida.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 21:28 Ma pakun, et täiesti võimatu see pole. Pead lihtsalt sisse sulanduma, nii riietuse kui oleku poolest. Eelnevalt vaatad muidugi välja mõne laulupeole saanud koori riietuse (päris paljud jagavad seda infot FB-s) ja tegutsed vastavalt. Mõned koorid riietuvad küllaltki lihtsalt- valge pluus ja rahvariideseelik või linane ürp. Kohev suvelilledest pärg pähe, eesti lipp kätte ja pool tööd on tehtud.
-
Külaline
No pileti võiks ikka ise otsida. Ega ta ei pea ju kohe väravas koorilauljat teesklema hakkama.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 21:28 Ma pakun, et täiesti võimatu see pole. Pead lihtsalt sisse sulanduma, nii riietuse kui oleku poolest. Eelnevalt vaatad muidugi välja mõne laulupeole saanud koori riietuse (päris paljud jagavad seda infot FB-s) ja tegutsed vastavalt. Mõned koorid riietuvad küllaltki lihtsalt- valge pluus ja rahvariideseelik või linane ürp. Kohev suvelilledest pärg pähe, eesti lipp kätte ja pool tööd on tehtud.
Ja kuidas see sulandumine seal laulukaare all käib? Selleks ju peab teadma kõigepealt seda, mis häälerühmas sa oled. Ja siis seda, kuhu konkreetsed häälerühmad on paigutatud.
-
Külaline
Sellepärast ma ütlengi, et inimene peaks ikkagi koorilaulja kogemusega olema, päris lambist ei kujuta ette, et seda teha saaks. Kes on varem laulupeol käinud, see teab, kuidas hääled jagunevad ja kuhu mingi häälerühm paigutatakse.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:02 Ja kuidas see sulandumine seal laulukaare all käib? Selleks ju peab teadma kõigepealt seda, mis häälerühmas sa oled. Ja siis seda, kuhu konkreetsed häälerühmad on paigutatud.
-
Külaline
Päris huvitav, kuidas pelga teemaalgatuse peale hakatakse järeldusi tegema
Ei, mina ei kavatse end laulukaare alla smugeldada, ei teinud teemat sellest lähtuvalt. Olen eluaegne koorilaulja ja see laulupidu on mu elus kuues - ja ikka täiesti ametlikult koori koosseisus lähen laulma
See ongi puhtalt mõttemäng, et huvitav, kas keegi on sellist infiltreerumist kunagi harrastanud, sest koorilauljana tõepoolest tean, et pole kuigi keeruline end lavale lauljate vahele sättida - kui oled varem laulupidudel käinud, tead ju väga hästi, mis häälerühm kuskil asub. Riietuse osas pole ka midagi rasket: paned aga rahvariided selga ja sobid põhimõtteliselt igale poole.
-
Külaline
Repertuaar võib peas olla. Aga kui on koorilaul, siis eri häälerühmad ei laula laulu ühtmoodi. Nt esimene hääl laulab, kolmas hääl on vait ja siis laulus see muutub, et lauldakse koos ja siis kui 1 häälerühm laulab sõnadega, teeb teine mmmm või aaaas.
Nt Tuljak. Laul on peas küll, aga millal teha suu lahti nn oma häälerühmas.
Nt Tuljak. Laul on peas küll, aga millal teha suu lahti nn oma häälerühmas.
-
Külaline
Teemaalgatus meenutab mulle mu lapse mõtisklusi, kui ta väike oli. Käisime loomaaias ja ta ütles, et näe kui lihtne oleks siit see kitse silt ära varastada. Ma ütlesin talle, et see on õige, aga enne kui midagi teed, siis tuleks mõelda, mis on selle tegevuse mõte.
-
Külaline
Nii saaks mõni välja jäänud koor ka minna. Laulud peas ju. Ilmselt ka kooririided olemas.
-
Külaline
Hea mõte jah kooril igaveseks mark maha teha. Minu arust on esinejatel eraldi käepaelad, kui seda pole, torkab ju silma.Guest kirjutas: ↑26 Juun 2025 11:47 Nii saaks mõni välja jäänud koor ka minna. Laulud peas ju. Ilmselt ka kooririided olemas.
-
Külaline
Põnevus, ma pakun. See pole ju midagi uut, olen lugenud inimestest, kes on ennast susserdanud tähtsatele kohtumistele, kus on koos poliitikud ja mis peaks olema ülimalt turvatud. Pärast on piltidelt leitud inimesi, kes seal ei peaks olema. See oli aastaid tagasi, aga kusagil lugesin mehest, kes kuidagimoodi suutis ennast järjekordselt kuhugi sisse smugeldada. Ma arvan, et ta tegevus oli pigem stiilis, et vaatame, kas õnnestub, mitte, et ta kuulsust jahtis.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2025 11:45 Teemaalgatus meenutab mulle mu lapse mõtisklusi, kui ta väike oli. Käisime loomaaias ja ta ütles, et näe kui lihtne oleks siit see kitse silt ära varastada. Ma ütlesin talle, et see on õige, aga enne kui midagi teed, siis tuleks mõelda, mis on selle tegevuse mõte.
Teine kategooria on need kübarates instakuulsused, kes käivadki ürituselt üritusele ja loodavad, et äkki lastakse sisse ka. Kui ei, siis IG jaoks kärab klubi sissekäigu ees tehtud foto ka.
-
Külaline
Ma mõtlesin, et sellistel on teised huviobjektid kui laulupidu.Guest kirjutas: ↑26 Juun 2025 11:57Põnevus, ma pakun. See pole ju midagi uut, olen lugenud inimestest, kes on ennast susserdanud tähtsatele kohtumistele, kus on koos poliitikud ja mis peaks olema ülimalt turvatud. Pärast on piltidelt leitud inimesi, kes seal ei peaks olema. See oli aastaid tagasi, aga kusagil lugesin mehest, kes kuidagimoodi suutis ennast järjekordselt kuhugi sisse smugeldada. Ma arvan, et ta tegevus oli pigem stiilis, et vaatame, kas õnnestub, mitte, et ta kuulsust jahtis.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2025 11:45 Teemaalgatus meenutab mulle mu lapse mõtisklusi, kui ta väike oli. Käisime loomaaias ja ta ütles, et näe kui lihtne oleks siit see kitse silt ära varastada. Ma ütlesin talle, et see on õige, aga enne kui midagi teed, siis tuleks mõelda, mis on selle tegevuse mõte.
Teine kategooria on need kübarates instakuulsused, kes käivadki ürituselt üritusele ja loodavad, et äkki lastakse sisse ka. Kui ei, siis IG jaoks kärab klubi sissekäigu ees tehtud foto ka.
-
Külaline
Kui rõhuda püüdlusele ja suurele soovile, usule endi headusesse ja vabandada, siis on see koor igavesti kuulus, oma krutskiga. Tuleb ainult viga tunnistada ja vabandada, kui välja tuleb
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 3 külalist