Tööandja alkotest
-
Külaline
Tööandja alkotest
Mida arvate, kui Eestis ka hakkavad tööandjad töötajatele salaja alkoteste tegema nagu Rootsis ja Soomes? Alkotestiga tehakse kindlaks, kas ja kui palju tarvitab töötaja tööst vabal ajal alkoholi. Tulemused näitavad isegi viimase nelja nädala tarbimist. Ja, kui see on üle teatud normi, siis töötaja vallandatakse.
-
Külaline
Kuskohast see info sul pärit on, et Soomes ja Rootsis salaja tehakse alkotesti. See pole ju võimalik. Mõnedes kohtades soovitakse narkotesti, aga alkotestist ma küll kuulnud ei ole. See on ju veretest (PEth) ja kui perearst seda teeb, siis tuleb patsienti sellest eelnevalt teavitada.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:07 Mida arvate, kui Eestis ka hakkavad tööandjad töötajatele salaja alkoteste tegema nagu Rootsis ja Soomes? Alkotestiga tehakse kindlaks, kas ja kui palju tarvitab töötaja tööst vabal ajal alkoholi. Tulemused näitavad isegi viimase nelja nädala tarbimist. Ja, kui see on üle teatud normi, siis töötaja vallandatakse.
-
Külaline
Ära aja lolli juttu. Meil kehtivad siiski seadused, mitte nagu Venemaal või USAs. Midagi sellist ei saa juhtuda.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:07 Mida arvate, kui Eestis ka hakkavad tööandjad töötajatele salaja alkoteste tegema nagu Rootsis ja Soomes? Alkotestiga tehakse kindlaks, kas ja kui palju tarvitab töötaja tööst vabal ajal alkoholi. Tulemused näitavad isegi viimase nelja nädala tarbimist. Ja, kui see on üle teatud normi, siis töötaja vallandatakse.
-
Külaline
Sellist alkotesti pole olemas. Narko on teine teema.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:07 Tulemused näitavad isegi viimase nelja nädala tarbimist. Ja, kui see on üle teatud normi, siis töötaja vallandatakse.
-
Külaline
Tegelikult on. See PEth test ongi just see, mille järgi saab määrata, kas tarbimine on kahjulikul tasemel või ei. See näitab just viimase nelja nädala tarbimist.
-
Külaline
Ei saa aru, miks ma lolli juttu ajan? Te uudiseid üldse ei vaata ega loe?
https://www.err.ee/1609719348/soome-too ... holiluuret
-
Külaline
Suht kummaline, et te mu teemaalgatust miinustate. Miks? Enam ei saa ühtegi teemat alustada ilma, et lolliks peetaks?
-
Külaline
Ära pane tähele. Siin on mõned, kes saavad sellest rahulduse.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:36 Suht kummaline, et te mu teemaalgatust miinustate. Miks? Enam ei saa ühtegi teemat alustada ilma, et lolliks peetaks?
Mina ei miinustanud.
-
Külaline
Vallandamissst küll juttu pole. Aga tööandjaid ise võiks ka siis testi teha. Siis oleks aus värk
-
Külaline
Oleksid pidanud selle lingi kohe lisama, sest selline testimine näib tõesti uskumatuna. Ma panin plussi 
-
Külaline
Vallandamisi ei tea, aga Rootsis on olnud paar juhtumit, kus inimene on juhiloast ilma jäänud. Need juhtumid vaidlustati ja inimesed said load tagasi (selle teemaga seoses googeldasin ja selline asi tuli välja küll). Ma elan Rootsis ja oma ametiga seoses tean, et salaja seda PEth testi tegelikult teha ei tohi.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:55 Vallandamissst küll juttu pole. Aga tööandjaid ise võiks ka siis testi teha. Siis oleks aus värk
-
Külaline
Üks naine rääkis kogemusest, kus töötervishoiuarst teatas, et näit on pisut üle normi ja ähvardas ühendust võtta lastekaitsetöötajatega.
-
Külaline
See tundub küll uskumatu. Tegemist on ju terviseandmetega ja need on salastatud. Kus riigis see toimus, kui saladus pole?Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 23:05 Üks naine rääkis kogemusest, kus töötervishoiuarst teatas, et näit on pisut üle normi ja ähvardas ühendust võtta lastekaitsetöötajatega.
Töölepingu tingimustele alla kirjutades loobute nii mõestki sellisest privaatsusest.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 23:23See tundub küll uskumatu. Tegemist on ju terviseandmetega ja need on salastatud. Kus riigis see toimus, kui saladus pole?Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 23:05 Üks naine rääkis kogemusest, kus töötervishoiuarst teatas, et näit on pisut üle normi ja ähvardas ühendust võtta lastekaitsetöötajatega.
Huvitav on see, et kas see teise kommenteerija PETh test arvestab ka inimese füsioloogiast tingitud alkoholi tootmist, tüüpne metabolism ju.
-
Külaline
Ka seal artiklis on selgelt kirjas, et see tegevus pole seaduslik.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:34 Ei saa aru, miks ma lolli juttu ajan? Te uudiseid üldse ei vaata ega loe?
-
Külaline
Artiklist on ju link siia pandud. Miks sa ei loe ometi? Uskumatu!? Ja ei ole võimalik!?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 23:23See tundub küll uskumatu. Tegemist on ju terviseandmetega ja need on salastatud. Kus riigis see toimus, kui saladus pole?Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 23:05 Üks naine rääkis kogemusest, kus töötervishoiuarst teatas, et näit on pisut üle normi ja ähvardas ühendust võtta lastekaitsetöötajatega.
Teemaalgatus jättis mulje, nagu Soome Rootsi riik teeks neid teste seaduslikult või lubaks teha tööandjatel. Tegelikult on lihtsalt antud riikides mõned üksikud tööandjad salaja lasknud seda testi teha oma töötajatele. Hoopis teine asi ju.
-
Külaline
Meil tegi ka tööandja salaja töötervishoiuarsti juures narkotesti. Kusjuures ta ei öelnud, et lasi teha, vaid lihtsalt hakkas osasid inimesi kiusama millegipärast. See tuli alles aastaid hiljem välja, miks nii. Minu arust nõme käitumine, oleks võinud öelda avalikult, et soovin teha narkotesti ja võtta nõusoleku. Kes pole nõus, on juba piisav vihje. Sama võiks teha selle alkotestiga, et soovin teha, palun nõusolekut. Kes ei soovi, on juba vastus käes. Sellist seljataga sahkerdamist mina heaks ei kiida.
-
Külaline
Seal tegelikult kirjas, et see valdkond on hall ala ja vajaks selgemat seadustega reguleerumist.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2025 00:48Ka seal artiklis on selgelt kirjas, et see tegevus pole seaduslik.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 22:34 Ei saa aru, miks ma lolli juttu ajan? Te uudiseid üldse ei vaata ega loe?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline