Kui elad nii, siis pole muidugi autot vaja. Aga eraldi ma ei hakka ju ennast sellega piirama, et võin elada vaid kaubanduskeskuse kõrval, töötada kodus ja kuskile sellest piirkonnast mul vaja kunagi minna ei ole. Minule ei meeldi pidevalt kodukontor, kaubanduskeskuse kõrval elada ei taha, eluviis on liikuv, mul on vaja käia paljudes kohtades päeva jooksul, seega on vaja ka auot.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:50Töötan kodus, suur kaubanduskeskus 5 minuti kaugusel, trennikoht teine 10 minutit, meelelahutuskeskused kah jne; kui vaja kuhugi minna, kasutan taksot. Veel 5 aastat tagasi oli auto, aga sellega tekkis probleem, et kuna mul tuli neid sõite nädala peale nii vähe, siis andis aku pidevalt otsi. Loobusingi ja pole "igatsust" tundnud.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:47 Mõttetu vaidlus. Kes on vaene ja ei jõua autot pidada, see sõidab Tallinnas bussiga ja kulutab meeletult aega. Kui tal just lasteaed, töökoht supermarket 10 minutilise jalutuskäigu kaugusel kõik ei ole, mida juhtub harva. Enamus inimesi soetab auto ja hoiab sellega aega kokku.
kolleegide sõidutamine suvepäevadele
-
Külaline
-
Külaline
Muidugi võib ka nii oma elu sättida, eriti veel kui oled lastetu üksik inimene. Enamusel on siiski vaja käia aeg ajalt maal, kuskil külas, sõita suvel mööda meie kaunist kodumaad ringi, külastada Hansaplanti, IKEA vms kauplust jne. Siis kulub isiklik auto marjaks ära.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:50Töötan kodus, suur kaubanduskeskus 5 minuti kaugusel, trennikoht teine 10 minutit, meelelahutuskeskused kah jne; kui vaja kuhugi minna, kasutan taksot.
-
Külaline
´
Miks mees oma autoga poest süüa ei too ja naine peab seda liinibussiga vedama?
-
Külaline
Miks sa arvad, et nii on. See oleks ju päris nõukaaegne suhtumine. Ma mõtlesin, et ikka siis terves peres pole autot, kui liinibussiga toidu vedamine käib. Minu arust on see väga ebamugav. Ükskord mul oli auto remondis ja käisin bussiga poes. Läksin poodi ja ostsin tavapäraseid asju. Kui välja sain, siis tuli alles meelde, et appi, mul pole ju autot. Läksin siis bussi ootama, mida ootasin 30 minutit ja hing paelaga kaelas jõudsin koju. Vandusin endale, et viimane kord, järgmine kord võtan Boldi. Küsisin ühe oma kolleegi käest, et kuidas see käib siis, kui autot pole. Ülteski, et nii ongi, et üks päev võtab piima, teine päev kapsapea, kolmas päev WC paberi suure paki jne. Suuri pesugeeli pudeleid ta ei osta, liiga raske vedada. Siis mõtleb, kui palju ta neid kartuleid ikka võtab täna. Minu arust õudne elu.Miks mees oma autoga poest süüa ei too ja naine peab seda liinibussiga vedama?
Aga nõuka ajal minu peres oli nii küll. Isa sõitis autoga ringi ja ema vedas bussiga klaasist piimapudeleid, jahukotte, kartuleid jne koju. Endale sellist elu ei valiks.
-
Külaline
IKEA külastamiseks osta auto, no küll peab ikka mõistus olema!Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 13:30Muidugi võib ka nii oma elu sättida, eriti veel kui oled lastetu üksik inimene. Enamusel on siiski vaja käia aeg ajalt maal, kuskil külas, sõita suvel mööda meie kaunist kodumaad ringi, külastada Hansaplanti, IKEA vms kauplust jne. Siis kulub isiklik auto marjaks ära.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:50Töötan kodus, suur kaubanduskeskus 5 minuti kaugusel, trennikoht teine 10 minutit, meelelahutuskeskused kah jne; kui vaja kuhugi minna, kasutan taksot.
-
Külaline
Lugema ikka õppisid koolis või kuidas sa loetelust ainult ühe poenime suutsid tuvastada?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:18IKEA külastamiseks osta auto, no küll peab ikka mõistus olema!Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 13:30Muidugi võib ka nii oma elu sättida, eriti veel kui oled lastetu üksik inimene. Enamusel on siiski vaja käia aeg ajalt maal, kuskil külas, sõita suvel mööda meie kaunist kodumaad ringi, külastada Hansaplanti, IKEA vms kauplust jne. Siis kulub isiklik auto marjaks ära.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:50Töötan kodus, suur kaubanduskeskus 5 minuti kaugusel, trennikoht teine 10 minutit, meelelahutuskeskused kah jne; kui vaja kuhugi minna, kasutan taksot.
-
Külaline
Miks ta ei telli koju? Täiesti kättesaadav teenus üle Eesti.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:16Küsisin ühe oma kolleegi käest, et kuidas see käib siis, kui autot pole. Ülteski, et nii ongi, et üks päev võtab piima, teine päev kapsapea, kolmas päev WC paberi suure paki jne. Suuri pesugeeli pudeleid ta ei osta, liiga raske vedada. Siis mõtleb, kui palju ta neid kartuleid ikka võtab täna. Minu arust õudne elu.
Auto on, toidupoes käin ca kord kuus, kui sedagi. Pigem siis, kui midagi erilisemat vaja.
-
Külaline
E-poe sortiment on kümnetes kordades väiksem, kui poes saadaolev kaup.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:41Miks ta ei telli koju? Täiesti kättesaadav teenus üle Eesti.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:16Küsisin ühe oma kolleegi käest, et kuidas see käib siis, kui autot pole. Ülteski, et nii ongi, et üks päev võtab piima, teine päev kapsapea, kolmas päev WC paberi suure paki jne. Suuri pesugeeli pudeleid ta ei osta, liiga raske vedada. Siis mõtleb, kui palju ta neid kartuleid ikka võtab täna. Minu arust õudne elu.
Auto on, toidupoes käin ca kord kuus, kui sedagi. Pigem siis, kui midagi erilisemat vaja.
-
Külaline
Koroona ajal proovisin koju tellida, ei meeldi. Näiteks puuvilja ostan selle järgi, milline poes kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega on, aga e-poes tuuakse kivikõvasid kiivisid ja kärnas porgandeid. Kui neid oma silmaga näeks, ma võtaks midagi muud. Poes vaatan, mis asi on alla hinnatud ja hea välimusega, neid asju ostan. E-poes on ka valikut vähem, sooduspakkumisi vähem, ei taha sealt tellida. Lisaks peab siis ka mingil kindlal ajavahemikul kodus olema, ei taha mina seada seal oodata. Soovin ise otsustada, kuhu poodi täna lähen ja valin kohapeal, mis ma tahan. Minu piirkonnas on ketipoed olemas, aga jala nende vahel liikuda oleks küllaltki vaevarikas, eriti mingite kodinatega. WC paberit, kohvi, pesugeeli, nõudepesumasina vahendeid ostan alati siis, kui neid näen suure allahindlusega. Siis ostan varuks. Päris jube oleks, kui mind piiraks pidevalt see, et ei tea, mida ma koju jaksan praegu tassida, selle võtan.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:41Miks ta ei telli koju? Täiesti kättesaadav teenus üle Eesti.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:16Küsisin ühe oma kolleegi käest, et kuidas see käib siis, kui autot pole. Ülteski, et nii ongi, et üks päev võtab piima, teine päev kapsapea, kolmas päev WC paberi suure paki jne. Suuri pesugeeli pudeleid ta ei osta, liiga raske vedada. Siis mõtleb, kui palju ta neid kartuleid ikka võtab täna. Minu arust õudne elu.
-
Külaline
-
Külaline
Jah, mina peamiselt soodushinnaga kaupu ostangi. Kui ma ostaks e-poest, kuluks toidule kuus mitusada eurot rohkem. Mul on selle rahaga muud ka teha, niigi on toit ülikallis.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 15:18 Enamik sooduspakkumistest e-poes ei kehti.
-
Külaline
Mina samuti. Kõik liha-ja kanatooted. Mul pole rahas asi vaid käsi ei tõuse 12 ja enam maksva kilohinna peale.
-
Külaline
Ega ma sulle seda keelagi ju. Aga miskipärast on see lõim otsustanud kõigile vägisi isiklikku autot peale suruda.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 13:02Kui elad nii, siis pole muidugi autot vaja. Aga eraldi ma ei hakka ju ennast sellega piirama, et võin elada vaid kaubanduskeskuse kõrval, töötada kodus ja kuskile sellest piirkonnast mul vaja kunagi minna ei ole. Minule ei meeldi pidevalt kodukontor, kaubanduskeskuse kõrval elada ei taha, eluviis on liikuv, mul on vaja käia paljudes kohtades päeva jooksul, seega on vaja ka auot.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:50Töötan kodus, suur kaubanduskeskus 5 minuti kaugusel, trennikoht teine 10 minutit, meelelahutuskeskused kah jne; kui vaja kuhugi minna, kasutan taksot. Veel 5 aastat tagasi oli auto, aga sellega tekkis probleem, et kuna mul tuli neid sõite nädala peale nii vähe, siis andis aku pidevalt otsi. Loobusingi ja pole "igatsust" tundnud.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:47 Mõttetu vaidlus. Kes on vaene ja ei jõua autot pidada, see sõidab Tallinnas bussiga ja kulutab meeletult aega. Kui tal just lasteaed, töökoht supermarket 10 minutilise jalutuskäigu kaugusel kõik ei ole, mida juhtub harva. Enamus inimesi soetab auto ja hoiab sellega aega kokku.
-
Külaline
Kõik raskema ja suurema kraami tellin koju. Tegelikult on soodukaid päris tihti, eriti valiku üle ka ei kurda. Vahel käin ja vaatan, kas midagi põnevamat on tekkinud, nipet-näpet ostan poest.
Lihad ostan kas Rotaksist või turult, hakkliha teen ise, külmutan 1-1,5 kuuks.
Lihad ostan kas Rotaksist või turult, hakkliha teen ise, külmutan 1-1,5 kuuks.
-
Külaline
Ainuüksi IKEA-le viitamine näitab selgelt, et inimene ei saa auto vajalikkussest aru. Maale saab rongiga ja vajadusel tuttav autoga töötu tuleb ja viib ja toimetab 10.- eest. Suvel tuleb tööd teha, mitte mööda maad ringi kärutada.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:35Lugema ikka õppisid koolis või kuidas sa loetelust ainult ühe poenime suutsid tuvastada?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:18IKEA külastamiseks osta auto, no küll peab ikka mõistus olema!Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 13:30
Muidugi võib ka nii oma elu sättida, eriti veel kui oled lastetu üksik inimene. Enamusel on siiski vaja käia aeg ajalt maal, kuskil külas, sõita suvel mööda meie kaunist kodumaad ringi, külastada Hansaplanti, IKEA vms kauplust jne. Siis kulub isiklik auto marjaks ära.
Linnas on muidugi asi lihtsam, aga maal elades tuleb lihtsalt pisut ette mõelda: sügavkülm, el.generaator, jmt.
-
Külaline
Kes seda autot peale surub, ei saa aru. Teema on sellest, et osad ütlevad, et Tallinnas pole mingit autot tarvis ja kui sul juba auto on, tuleb seda lahkelt teistegagi jagada.Ega ma sulle seda keelagi ju. Aga miskipärast on see lõim otsustanud kõigile vägisi isiklikku autot peale suruda.
-
Külaline
Viimased lehed jahutakse küll ainult sellest, et ilmtingimata peab autoga poes käima. Et siis kohe kõik nii soodne ja kuus kapsapead saab ka korraga pagasnikusse toppida.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:01Kes seda autot peale surub, ei saa aru. Teema on sellest, et osad ütlevad, et Tallinnas pole mingit autot tarvis ja kui sul juba auto on, tuleb seda lahkelt teistegagi jagada.Ega ma sulle seda keelagi ju. Aga miskipärast on see lõim otsustanud kõigile vägisi isiklikku autot peale suruda.
-
Külaline
Aga algas see ju sellest, et üks ütles, et kõik peavad e-poest tellima, autoga pole vaja poes käia. Pluss üldse on Tallinnas nii suurepärane ühistransport, et mingit autot pole siin vaja. Selle peale kargasid sina välja, kes ütles, et liigub siin üldse paari meetri raadiuses, elab kaubanduskeskuse külje all ja töötab kodus, miks talle vägisi autot kaela sokutatakse.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:18Viimased lehed jahutakse küll ainult sellest, et ilmtingimata peab autoga poes käima. Et siis kohe kõik nii soodne ja kuus kapsapead saab ka korraga pagasnikusse toppida.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:01Kes seda autot peale surub, ei saa aru. Teema on sellest, et osad ütlevad, et Tallinnas pole mingit autot tarvis ja kui sul juba auto on, tuleb seda lahkelt teistegagi jagada.Ega ma sulle seda keelagi ju. Aga miskipärast on see lõim otsustanud kõigile vägisi isiklikku autot peale suruda.
TA postituses pole ju teemat "lahkelt jagada". Kust selline leiutis? Järjekordne soovkujutelm?Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:01Kes seda autot peale surub, ei saa aru. Teema on sellest, et osad ütlevad, et Tallinnas pole mingit autot tarvis ja kui sul juba auto on, tuleb seda lahkelt teistegagi jagada.Ega ma sulle seda keelagi ju. Aga miskipärast on see lõim otsustanud kõigile vägisi isiklikku autot peale suruda.
TA on näiteks lihtsalt introvertne inimene ja ei julge öelda, et kuulge, tasuta lõunaid pole olemas.
-
Külaline
Teil endal on seal pea asemel mingi kapsalaadne moodustis, mis mitte midagi kinni ei võta. Oodatakse ju kolleegide sõidutamist, mis tähendabki, et oma autot tuleks lahkelt jagada. Ootus on selline ja kui TA ära ütleb, riskib pahameelega, mida ta ka ei sooviks. Mis on teie probleem, ei saa aru. Milleks üldse siin teemas sõna võtate, kui siin pole tegemist ei naiste intiimelundite ega ka meditsiiniga, mis on teie peamine leivanumber.TA postituses pole ju teemat "lahkelt jagada". Kust selline leiutis? Järjekordne soovkujutelm?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist