Mida teha niidetud muruga/heinaga?
-
Külaline
Mida teha niidetud muruga/heinaga?
Mul käib suvekodus niitja, aga see niidetud muru jääb maha ja ma ei oska sellega midagi peale hakata? Kas jätta sinnasamasse maha? Visuaalselt ei häiri, aga äkki segab järgmist niitmiskorda? Rehitseda kokku? Tundub tüütu. Ja mis selle kokku rehitsetud heinaga siis peale hakata? Palun soovitusi algajale suvekodu pidajale.
-
Külaline
Mul pole suvekodu, elangi maal. Kuna me muru väga pikaks ei lase, siis jääb maha. Üldse ei sega. Esimesel päeval jäävad libled jalgade külge, hiljem mitte.
On niitjaid, kes pakuvad ka lisaraha eest muru kokku korjamist ja ära viimist.
-
Külaline
Siin on see konks, et kui tihti niita. Kui piisavalt tihti, siis mina jätan ka muru maha. Kui harvem, siis peaks riisuma, aga ega teda kuhugi panna pole. Komposti ehk? Mururobot on selles mõttes hea, et see kogu aeg niidab ja seda maha jäävat muru probleemi ei teki.
-
Külaline
Meil niiduk multšib ära. Las saab maa tagasi selle, mille ta kasvatanud on. Kompostimiseks tekib umbrohtu niigi piisavalt palju.
-
Külaline
kui just 30 cm kõrs ei ole, siis jääb maha. on väetiseks.
-
Külaline
Oleneb kui suur sul krunt on. Me maja eest käidavas kohas niidame muruniidukiga, millel on koguja küljes, et ei tassiks jalanõudega neid muruliblesid tuppa. Kaugemalt niidame tavalise niidukiga ja jätame niidetud muru maha.
Kogujasse tekkinud muru kallame suurde rauast kasti ja sellest tuleb vägev sõnnik sügiseks, millega põõsaid ja peenraid väetada. Kui sellist sõnnikulaadset väetist korjata ei taha, võib selle muruniiduse kohe põõsaste alla visata. Kui krundil üldse põõsaid, peenraid pole, siis ma ei teagi, mis selle niidetud muruga teha, mis niiduki kogujasse tekib. Mul läheb kõik kasutusse.
Kogujasse tekkinud muru kallame suurde rauast kasti ja sellest tuleb vägev sõnnik sügiseks, millega põõsaid ja peenraid väetada. Kui sellist sõnnikulaadset väetist korjata ei taha, võib selle muruniiduse kohe põõsaste alla visata. Kui krundil üldse põõsaid, peenraid pole, siis ma ei teagi, mis selle niidetud muruga teha, mis niiduki kogujasse tekib. Mul läheb kõik kasutusse.
-
Külaline
Kasutan muruniidukil kogujat, kogutud niite panen kas komposti või osade taimede alla multšiks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 2 külalist