kolleegide sõidutamine suvepäevadele

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 18 Juun 2025 20:32
Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 17:19
Guest kirjutas: 18 Juun 2025 15:42

Tõsi, aga sellega peaks olema ettevaatlik. Eriti kui TA kirjutab, et on uus töötaja ja tahab häid suhteid hoida. Aga sellistes kollektiivides, kus juba on mingi tabel ja komme kuhugi teise auto peale tasuta ennast sokutada võibki tulevikus ka sellise olukorra tekitada, et ühe heateo puhul annad sõrme ja võetakse terve käsi. Ja hakataksegi edaspidi eeldama, et pakud ja mujal ajal tasuta taksoteenust.
Uus töötaja lihtsalt siis ei sobi antud kollektiivi. Keegi ei hakka terve asutuse traditsioone muutma ühe uue töötaja pärast. Näevad uues töötajas inimest, kel küüned alati enda poole. Ühtegi liigutust mitte nii heal järjel kolleegide heaks teha ei taha, nõuab iga asja eest raha, isegi kui ta enda kulud ei suurene.
Nüüd panid küll aasta pirni-mis ajast auto omamine on seotud majandusliku olukorraga? Teised tädid on lihtsalt purulaisad, et lube pole. Autojunn maksab tänapäeval 500 eurot.
Auto maksab reeglina ikka rohkem kui 500 eurot. Samuti tuleb juurde arvestada liikluskindlustus, automaks, registreerimismaks, bensiin. Ja lisaks, kui auto hind on tõesti 500 eurot, siis läheb iga kuu-paari tagant auto remondi peale teine 500 eurot. Ja autokoolis käimine maksab ka palju. Ei saa kuidagi öelda, et auto omamine ja pidamine oleks odav lõbu.

Aga ka seda ei saa öelda, et auto omajad on rikkamad. Ehk siis väga vale arvamus, et sinuga sama palju teeniv kolleeg on sinust vaesem lihtsalt sellepärast, et tal ei ole autot.
Külaline

Isegi 500 maksva auto puhul on siiski inimesel suuremad kulud, kui autot mitte omaval. Iga auto amortiseerub ja ei sõida õhuga.
Külaline

Vaadates Tallinna umbes tänavaid ka parklaid tundub, et auto omamine on odav lõbu. Isegi mu nö tavalisel naabril on maja ees kolm autot.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 16:05 Vaadates Tallinna umbes tänavaid ka parklaid tundub, et auto omamine on odav lõbu. Isegi mu nö tavalisel naabril on maja ees kolm autot.
Igal normaalsel inimesel on peres nii palju autosid, kui on sõitjaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 16:11
Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 16:05 Vaadates Tallinna umbes tänavaid ka parklaid tundub, et auto omamine on odav lõbu. Isegi mu nö tavalisel naabril on maja ees kolm autot.
Miks ometi 😆😂
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 17:15
Miks ometi 😆😂
Sa oled nagu see kolleeg, kes anub igapäevaselt teisi? Mis sul juhtus, et endale autot ei jõua osta?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 17:17
Miks ometi 😆😂
Sa oled nagu see kolleeg, kes anub igapäevaselt teisi? Mis sul juhtus, et endale autot ei jõua osta?
Ei, mul on auto töövahend lausa. Ei anu kedagi. Aga ma ei pea ka õigeks, kui üks pereliige on küll sõitja aga vajab vaid kord nädalas autot, siis tal peaks oma isiklik auto olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 17:28

Miks ometi 😆😂
Ei, mul on auto töövahend lausa. Ei anu kedagi. Aga ma ei pea ka õigeks, kui üks pereliige on küll sõitja aga vajab vaid kord nädalas autot, siis tal peaks oma isiklik auto olema.
Kas sul on kodus töötu mees? Jah, töötu ei vaja tõesti autot, tal ilmselt pole selle pidamiseks rahagi. Tavaline pere läheb tööle, erinevatesse kohtadesse, erinevate sõiduvahenditega. Peres olev laps sõidab oma, ilmselt odavamat sorti autoga, mitte ei kima vanemate kallite sõidukitega.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 17:40
Kas sul on kodus töötu mees? Jah, töötu ei vaja tõesti autot, tal ilmselt pole selle pidamiseks rahagi. Tavaline pere läheb tööle, erinevatesse kohtadesse, erinevate sõiduvahenditega. Peres olev laps sõidab oma, ilmselt odavamat sorti autoga, mitte ei kima vanemate kallite sõidukitega.

Oh kuidas tahtsid ära pista. Ei, mul ei ole üdlse meest enam 😂. Omal vabal valikul.
Ma pean silams üleüldiselt teisi peresid. Ma sain ise load 18a. Gümnaasiumi lõpetasin 19a. Ma poleks üldse eeldanudki, et mul peaks oma isiklik auto olema siis juba, kuna oman lube. Sõitsin ema autoga kui vaja.
Mul oma lapsed on veel alaealised.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 18:06

Oh kuidas tahtsid ära pista. Ei, mul ei ole üdlse meest enam 😂. Omal vabal valikul.
Ma pean silams üleüldiselt teisi peresid. Ma sain ise load 18a. Gümnaasiumi lõpetasin 19a. Ma poleks üldse eeldanudki, et mul peaks oma isiklik auto olema siis juba, kuna oman lube. Sõitsin ema autoga kui vaja.
Ei tahtnud pista, kui sul meest pole, siis pole loomulikult mehele autot vaja, loogika, eks.
Ma ostsin auto kohe, kui sain load. Sõitsin igapäevaselt ülikooli ja pärast kooli ajasin asju. Lapsele kinkisin samuti auto. Elementaarne.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 23:45 Siin paistab vohavat kahepalgelisus, valelikkus ja lipitsemine. Millised ilusad iseloomuomadused.
Normaalsed inimesed on taktitundelised ega hakka teiste maitset maha tegema.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 18:21Ma ostsin auto kohe, kui sain load. Sõitsin igapäevaselt ülikooli ja pärast kooli ajasin asju. Lapsele kinkisin samuti auto.
Kas mehele kinkisid ka auto? Sa tundud hästi lahke olevat.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2025 18:06

Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ma arvan ka, et kui peres on kaks töölkäivat inimest, kes kumbki töötavad erisuunas, eriaegadel ning tööle on mugavam jõuda oma autoga, siis on täiesti normaalne, et nii mehel kui ka naisel on oma autod.

Ma ise olin kohutavalt rumal selles suhtes. Sain load küll 18-aastaselt, aga oma enda isikliku auto ostsin alles 43-aastaselt. Mõtteviis oli kuidagi paljuski teiste arvamustest mõjutatud, et oh, bussid ju sõidavad ja küll saab. Jah saingi. Aga tegelikult raiskasin oma elust mõtteituid tunde bussis loksudes. Ja laste lasteaeda viimine ka veel, jala, mitu kilomeetrit.

Autoga jõuan tööle 15-20 minutiga. Bussiga (koos bussipeatusesse vantsimisega ja ootamisega) 1 h 20 minutit. Ja nii siis kaks korda päevas - edasi tagasi. Siiamaani kirun ennast, et nii lolli olin ja juba varem omale autot ei ostnud.

Peres elab hetkel veel kaks last, kes mõlemad täiskasvanud. Üks käib tööl ja ostis omale auto. Teine saab auto siis, kui leiab endale töö. Üsna elementaarne, mu meelest.

Üks auto mitme peale... No eks palju oleneb pere elukorraldusest, aga ma iseenda kohta tean, et minule nii ei sobiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 19:26
Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 18:21Ma ostsin auto kohe, kui sain load. Sõitsin igapäevaselt ülikooli ja pärast kooli ajasin asju. Lapsele kinkisin samuti auto.
Kas mehele kinkisid ka auto? Sa tundud hästi lahke olevat.
Mis mees see on, kes ei jaksa endale autot osta? Ma ei suhtleksi autotu mehega, mis ma temaga peale hakkan? Lastele ostavad esimese auto tavaliselt vanemad, pole kuulnud või? Ei pea midagi kallist olema, 5000 euro eest saab turvalise ja korras auto.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 19:38

Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ma arvan ka, et kui peres on kaks töölkäivat inimest, kes kumbki töötavad erisuunas, eriaegadel ning tööle on mugavam jõuda oma autoga, siis on täiesti normaalne, et nii mehel kui ka naisel on oma autod.

Ma ise olin kohutavalt rumal selles suhtes. Sain load küll 18-aastaselt, aga oma enda isikliku auto ostsin alles 43-aastaselt. Mõtteviis oli kuidagi paljuski teiste arvamustest mõjutatud, et oh, bussid ju sõidavad ja küll saab. Jah saingi. Aga tegelikult raiskasin oma elust mõtteituid tunde bussis loksudes. Ja laste lasteaeda viimine ka veel, jala, mitu kilomeetrit.

Autoga jõuan tööle 15-20 minutiga. Bussiga (koos bussipeatusesse vantsimisega ja ootamisega) 1 h 20 minutit. Ja nii siis kaks korda päevas - edasi tagasi. Siiamaani kirun ennast, et nii lolli olin ja juba varem omale autot ei ostnud.

Peres elab hetkel veel kaks last, kes mõlemad täiskasvanud. Üks käib tööl ja ostis omale auto. Teine saab auto siis, kui leiab endale töö. Üsna elementaarne, mu meelest.

Üks auto mitme peale... No eks palju oleneb pere elukorraldusest, aga ma iseenda kohta tean, et minule nii ei sobiks.
Jaa, muidugi arusaadav. Aga vot ma rääkisingi oma auto vajadusest. Siin väideti, et kui load on, siis kohe kindlasti PEAKS ka isiklik auto olema. Mul oli oma auto alates 20.ndast eluaastast. Vajadusest. Aga vot eksil oma isikliku auto vajaduat ei olnudki, sest tal oli tööauto, millwga tööle-koju sõita ja sai ka seda vabal ajal kasutada. Ei ole ju siis mõistlik oma autot omada, kui kasutust ei leia.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 21:13
Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 19:38

Jaa, muidugi arusaadav. Aga vot ma rääkisingi oma auto vajadusest. Siin väideti, et kui load on, siis kohe kindlasti PEAKS ka isiklik auto olema. Mul oli oma auto alates 20.ndast eluaastast. Vajadusest. Aga vot eksil oma isikliku auto vajaduat ei olnudki, sest tal oli tööauto, millwga tööle-koju sõita ja sai ka seda vabal ajal kasutada. Ei ole ju siis mõistlik oma autot omada, kui kasutust ei leia.
Jummel küll, tööauto on ka auto. Jutt oligi sellest, et igal oma auto-on see siis tööauto või isiklik, vahet pole. Meil on pooltel tööl tööauto, neil pole 20 aasta jooksul isiklikku autot olnudki, sest ettevõte on alati auto võimaldanud. Selge see, et enda oma pole vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 16:11Igal normaalsel inimesel on peres nii palju autosid, kui on sõitjaid.
Ma vastasin sellele.

Et kui kõik, ütleme 5 pereliiget on sõitmise eas ja lubadega, peab ilmtingimata igal oma auto olema?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2025 21:35
Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 16:11Igal normaalsel inimesel on peres nii palju autosid, kui on sõitjaid.
Ma vastasin sellele.

Et kui kõik, ütleme 5 pereliiget on sõitmise eas ja lubadega, peab ilmtingimata igal oma auto olema?
Mis siin nii keerulist aru on saada? Kui peres on mitu inimest, kel on vaja liikumiseks autot, siis on selge ju, et ühest jääb väheks. Siin tehakse suured silmad, nagu esimest korda kuuleks, et peres on mitu autot. Kõigil pole sama trajektoor ja kõik ei ela kohas, kus ühistransport sobivatel aegadel liigub.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 21:08Mis mees see on, kes ei jaksa endale autot osta? Ma ei suhtleksi autotu mehega, mis ma temaga peale hakkan?
Mul oli küll ükskord nii, et tutvusin endast 16 aastat vanema naisterahvaga, kes oli jõukas ning tema ostis mulle auto. Mina olin vastutasuks voodis vahva!
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2025 21:45
Külaline kirjutas: 24 Juun 2025 21:08Mis mees see on, kes ei jaksa endale autot osta? Ma ei suhtleksi autotu mehega, mis ma temaga peale hakkan?
Mul oli küll ükskord nii, et tutvusin endast 16 aastat vanema naisterahvaga, kes oli jõukas ning tema ostis mulle auto. Mina olin vastutasuks voodis vahva!
See unenägu oli sul tõesti vahva.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist