Mis mõttes puhkused läbi? Puhkuse võtad ikka siis, kui soovid. Mul on näiteks veel eelmisest aastast 20 päeva võtmata ning sellel aastal olen kasutanud vaid üksikuid päevi nädala jagu. Vaatan jooksvalt ning kui suvi jääb külmaks, reisin sügisel ja talvel kuhugi sooja.Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 12:33 3 suvekuud? Kas sinu jaoks on tõesti september suvekuu, lapsed koolis, puhkused läbi.
Väljas on nagu sügis
-
Külaline
Samas reisikorraldajatel on jälle sellise 15-20 kraadi suveilmaga pidu. Inimesed ostavad viimase hetke reise soojale maale. Vaatasin Tallinna lennujaama väljumisi. Ööl vastu homselt kolm lennukitäit järjest Antalyasse Türki.
-
Külaline
Hiline suvi jaa. Niinimetatud vananaiste suviKülaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 12:33 3 suvekuud? Kas sinu jaoks on tõesti september suvekuu, lapsed koolis, puhkused läbi.
-
Külaline
Jälle üks, kes enda ninast kaugemale ei näe.Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 13:46Mis mõttes puhkused läbi? Puhkuse võtad ikka siis, kui soovid.
-
Külaline
Tõesti? Kas keegi pani sulle noa kõrile ja käskis võtta puhkuse suvekuudel? Ise oled süüdi oma viletsas elus.
-
Külaline
Olgu nende algus- ja lõpukuupäevadega kuidas on, aga tegelikult on ikkagi nii, et kui aastaaegadest ja kuudest rääkida, siis märts, aprill, mai on kevadkuud, juuni, juuli, august suvekuud, september, oktoober, november sügiskuud ja detsember, jaanuar, veebruar talvekuud.
-
Külaline
Austraalias näiteks ei ole nii. Seal detsember, jaanuar, veebruar suvekuud ja vastupidi. Ehk et kõik on suhteline.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 18:31Olgu nende algus- ja lõpukuupäevadega kuidas on, aga tegelikult on ikkagi nii, et kui aastaaegadest ja kuudest rääkida, siis märts, aprill, mai on kevadkuud, juuni, juuli, august suvekuud, september, oktoober, november sügiskuud ja detsember, jaanuar, veebruar talvekuud.
-
Külaline
Me ei ela ju AistraaliasKülaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 20:52Austraalias näiteks ei ole nii. Seal detsember, jaanuar, veebruar suvekuud ja vastupidi. Ehk et kõik on suhteline.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 18:31Olgu nende algus- ja lõpukuupäevadega kuidas on, aga tegelikult on ikkagi nii, et kui aastaaegadest ja kuudest rääkida, siis märts, aprill, mai on kevadkuud, juuni, juuli, august suvekuud, september, oktoober, november sügiskuud ja detsember, jaanuar, veebruar talvekuud.
-
Külaline
No leidsid küll argumendi ... Jutt käib ometigi Eesti ilmast.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 20:52Austraalias näiteks ei ole nii. Seal detsember, jaanuar, veebruar suvekuud ja vastupidi. Ehk et kõik on suhteline.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 18:31Olgu nende algus- ja lõpukuupäevadega kuidas on, aga tegelikult on ikkagi nii, et kui aastaaegadest ja kuudest rääkida, siis märts, aprill, mai on kevadkuud, juuni, juuli, august suvekuud, september, oktoober, november sügiskuud ja detsember, jaanuar, veebruar talvekuud.
-
Külaline
Te ei saa ikka üldse aru! Räägite mingitest vanainimestelt, kes nõuavad aruannet ja hakkavad pahandama, kui pole tehtud nende meelest õigeid asju.iiR kirjutas: ↑22 Juun 2025 16:14Nõus, see on sellesama kannatusmentaliteedi teine pool mu meelest ka, et kogu aeg peab rügama ja rühmama. Mulle meeldib ka tegelikult väga aias tegutseda, niisama päevitaja ma üldse pole, aga nt raamatut loen küll õueterrassil hea meelega või kasvõi naudin pikki suveõhtuseid õhtusööke või lihtsalt niisama lobisemist õuemurul või lõkke ümber - ja no neid tegevusi on vihma-tuule-12-kraadiga ikka mannetu õues teha. Sel aastal muidugi on vist väga suured käärid ka Eesti eri osade vahel, nt tänagi on Tallinnas kena suveilm (18 kraadi, päike), ma üldse ei nuriseks, aga siin, kus mina elan, taaskord vihmahood vahelduvad tibutamisega, suur tuul, 14 kraadi sooja. Et lihtsalt ongi hästi erinevad olud ka.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 15:16Sa oled nagu mu 80+ vanemad. Kui puhkuse ajal neile maakodust helistan, siis esimene küsimus on, et mis te siis seal ära teinud olete. Kui ma vastan, et midagi, me puhkame, siis järgneb pikk ohkimine teemal, kuidas midagi peab ikka TEGEMA ka. No ei pea. Vabalt võib lebotada ja võrkkiiges raamatut lugeda, pilvi vaadata või sõpradega lõkke ääres istuda. Ei pea kogu aeg mingi rööprähklemisega tegelema. Molutamine on täiesti ok, isegi Fred Jüssi soovitas seda.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 20:02 Ma olen vanamoodne inimene, olen harjunud õues kõndima/midagi tegema
Jah, see on tüütu, kuid ma ei rääkinud ju üldse sellest! Ja ma pole elu sees tegelenud kellelegi ette kirjutamisega, et tee kindlasti seda või toda, kui inimene ise on kindel, et ta tahab teha midagi, mis temale endale pähe tuleb. Ma rääkisin hoopis sellest, et kui õues on selline ilm, kus niisama istudes on külm, aga liikuda või midagi teha saab - siis ma lähen parem õue ja liigun või teen midagi - ja ma saan ikkagi õue olla ja mu tuju on hea. Kui ma kogu selle aja, kui ilm pole rannailm, ainult toas istuks - siis mul läheks liigsest toas istumisest tuju halvaks. Minu jaoks on lahendus midagi teha - sest kui ma ainult toas oleks ja pikisilmi ootaks “noh, millal see ilm siis soojemaks läheb, ma siis vöibolla ka läheks õue” - see mõjuks enesetundele pahasti. Ma lihtsalt pean oma õuesolemise doosi kätte saama, et ennast hästi tunda. Ja ma mitte kunagi ei panusta näiteks puhkuseplaane tehes sellele, et “ oo, nüüd tuleb kindlasti rannailm ja said saan õues olla”, vaid ma teen nii, et ma saaks oma õuesolemise doosi kätte ka jahedama ilmaga. Kui mõni ütleb, et tal pole õuesolemist vajagi, ta võibki nädalaid toas tšillida ja tunneb ennast igati ok - no siis on nii. Aga mina vajan õuesolemist ka - mis ongi põhjus, miks ma sätin nii, et ma saaks mitmesuguse ilmaga õues olla, ma ei oota selleks rannailma. Minu jaoks oleks selline rannailma ootamine (muidu õue minna nagu ei saa) hoopis üks paras kannatamine….
-
Külaline
Vaatasin praegult Yr.no ilmateadet ja seal näitab, et 1.juulil on üle 20 kraadi. Mingi lootus paistab 
-
Külaline
Rõhuasetus oli sellel, et kõik on suhteline. Jah, teoreetiliselt on juuni, juuli, august suvekuud, aga reaalsus on see, et suvesoe nihkub järest enam sügise poole. Viimasest kalendrireformist on juba ligi 500 aastat möödas - loodus elab oma elu.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 23:46No leidsid küll argumendi ... Jutt käib ometigi Eesti ilmast.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 20:52Austraalias näiteks ei ole nii. Seal detsember, jaanuar, veebruar suvekuud ja vastupidi. Ehk et kõik on suhteline.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 18:31
Olgu nende algus- ja lõpukuupäevadega kuidas on, aga tegelikult on ikkagi nii, et kui aastaaegadest ja kuudest rääkida, siis märts, aprill, mai on kevadkuud, juuni, juuli, august suvekuud, september, oktoober, november sügiskuud ja detsember, jaanuar, veebruar talvekuud.
-
Külaline
Samamoodi ei saa sina aru, et paljude jaoks ei ole oluline mitte see, et saaks iga hinna eest õues olla ja seal "midagi teha", vaid see, et saaks seal õues õhukestes riietes sooja ilma nautida ja seal soojas ilmas teatud konkreetseid asju teha, nt ujuda, kasvõi lihtsalt niisama õlapaeltega kleidis ringi kõndida, välikohvikus istuda. Isegi suveteatrit tahaks nautida ilma kasukata.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 13:47 Te ei saa ikka üldse aru! Räägite mingitest vanainimestelt, kes nõuavad aruannet ja hakkavad pahandama, kui pole tehtud nende meelest õigeid asju.
Jah, see on tüütu, kuid ma ei rääkinud ju üldse sellest! Ja ma pole elu sees tegelenud kellelegi ette kirjutamisega, et tee kindlasti seda või toda, kui inimene ise on kindel, et ta tahab teha midagi, mis temale endale pähe tuleb. Ma rääkisin hoopis sellest, et kui õues on selline ilm, kus niisama istudes on külm, aga liikuda või midagi teha saab - siis ma lähen parem õue ja liigun või teen midagi - ja ma saan ikkagi õue olla ja mu tuju on hea. Kui ma kogu selle aja, kui ilm pole rannailm, ainult toas istuks - siis mul läheks liigsest toas istumisest tuju halvaks. Minu jaoks on lahendus midagi teha - sest kui ma ainult toas oleks ja pikisilmi ootaks “noh, millal see ilm siis soojemaks läheb, ma siis vöibolla ka läheks õue” - see mõjuks enesetundele pahasti. Ma lihtsalt pean oma õuesolemise doosi kätte saama, et ennast hästi tunda. Ja ma mitte kunagi ei panusta näiteks puhkuseplaane tehes sellele, et “ oo, nüüd tuleb kindlasti rannailm ja said saan õues olla”, vaid ma teen nii, et ma saaks oma õuesolemise doosi kätte ka jahedama ilmaga. Kui mõni ütleb, et tal pole õuesolemist vajagi, ta võibki nädalaid toas tšillida ja tunneb ennast igati ok - no siis on nii. Aga mina vajan õuesolemist ka - mis ongi põhjus, miks ma sätin nii, et ma saaks mitmesuguse ilmaga õues olla, ma ei oota selleks rannailma. Minu jaoks oleks selline rannailma ootamine (muidu õue minna nagu ei saa) hoopis üks paras kannatamine….
PS. Tore, et sulle sobib igasugune ilm. Aga paljud teised jälle ootavad ja vajavad suvesooja - katsu neid ka mõista.
-
Külaline
https://majandus.postimees.ee/8259296/s ... -soojemaksKülaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 14:09Rõhuasetus oli sellel, et kõik on suhteline. Jah, teoreetiliselt on juuni, juuli, august suvekuud, aga reaalsus on see, et suvesoe nihkub järest enam sügise poole. Viimasest kalendrireformist on juba ligi 500 aastat möödas - loodus elab oma elu.
Siin on veidi andmeid, mis ja kuhu suunas tegelikult nihkunud on.
-
Külaline
Ta ei öelnud ju seda, et temale üldse ei meeldi suvesoe, lihtsalt sa võid seda oodata ja vajada, kasu pole sellest midagi. Ilm on ikka selline, nagu ta on. Ja pole mõtet lasta sellel oma tujul langeda, et näe, jälle jube ilm.PS. Tore, et sulle sobib igasugune ilm. Aga paljud teised jälle ootavad ja vajavad suvesooja - katsu neid ka mõista.
-
Külaline
iiR kirjutas: ↑22 Juun 2025 16:14Nõus, see on sellesama kannatusmentaliteedi teine pool mu meelest ka, et kogu aeg peab rügama ja rühmama. Mulle meeldib ka tegelikult väga aias tegutseda, niisama päevitaja ma üldse pole, aga nt raamatut loen küll õueterrassil hea meelega või kasvõi naudin pikki suveõhtuseid õhtusööke või lihtsalt niisama lobisemist õuemurul või lõkke ümber - ja no neid tegevusi on vihma-tuule-12-kraadiga ikka mannetu õues teha. Sel aastal muidugi on vist väga suured käärid ka Eesti eri osade vahel, nt tänagi on Tallinnas kena suveilm (18 kraadi, päike), ma üldse ei nuriseks, aga siin, kus mina elan, taaskord vihmahood vahelduvad tibutamisega, suur tuul, 14 kraadi sooja. Et lihtsalt ongi hästi erinevad olud ka.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 15:16Sa oled nagu mu 80+ vanemad. Kui puhkuse ajal neile maakodust helistan, siis esimene küsimus on, et mis te siis seal ära teinud olete. Kui ma vastan, et midagi, me puhkame, siis järgneb pikk ohkimine teemal, kuidas midagi peab ikka TEGEMA ka. No ei pea. Vabalt võib lebotada ja võrkkiiges raamatut lugeda, pilvi vaadata või sõpradega lõkke ääres istuda. Ei pea kogu aeg mingi rööprähklemisega tegelema. Molutamine on täiesti ok, isegi Fred Jüssi soovitas seda.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 20:02 Ma olen vanamoodne inimene, olen harjunud õues kõndima/midagi tegema
Minul ei seostub rügamine ühe teise asjaga, nimelt sellega, kui inimene kontorist või kodukontorist eemale ei saagi, kogu aeg on töömõtted ja töömured. Mainimise peale, et mul hakkab puhkus, ütleb, et ja-jah, näe, mul ka juba nädal aega puhkus tegelikult, aga töö tahab tegemist ja …. No tuled siis puhanud ja lõõgastunud närviga tööle tagasi - see teine kössitab ikka seal. Eriti nooremana nägin seda “ma pole puhkust välja võtnudki” või et tegelikult on puhkus, aga käin tööl edasi, kõrvalt väga paju. Ise sellega, et võtsin puhkuse alati välja ja läksin südamerahuga suvitama (oli see ilm siis milline tahes, mingi suvitamise viisi enda jaoks leidsin ikka ), tundusin lausa patune inimene vahel. Et kuidas ma siis asutuse niimoodi maha jätan ja süüdimatult oma asjadega tegelen, kui teised, näe, suvelgi eemale ei saa. Et keegi vabatahtlikult, nö päristööle ( mis sissetuleku tagab) vahelduseks natuke peenart teeb võib marju korjab, mul ilge töörügamisega ei seostu, ausalt öeldes.
-
Külaline
Soojamaareis on tore vaheldus muidugi, aga see pole sama, kui oma kodus oma tavalisi suviseid toimetusi teha suveajal, nt käia igal õhtul järves ujumas, jutustada varavalgeni terrassil, süüa kõik söömaajad õues, tehagi süüa hoopis suveköögis, käia lastega telkimas, lugeda ripptoolis raamatut jne jne jne jne jne. Ma ei nuta patja, eks ilm on nagu on, aga mu meelest on kurbus ja pettumus igati põhjendatud, ehkki see midagi ei muuda ja ilm on ikka nii nagu on.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 15:51 Need, kellel puhkus võetud ja pole rahul-aga ostke soojamaareis ja minge.
-
Külaline
Seda kõike saab teha ka praeguste ilmadega, võib-olla vaid järv on jahe.iiR kirjutas: ↑25 Juun 2025 17:30Soojamaareis on tore vaheldus muidugi, aga see pole sama, kui oma kodus oma tavalisi suviseid toimetusi teha suveajal, nt käia igal õhtul järves ujumas, jutustada varavalgeni terrassil, süüa kõik söömaajad õues, tehagi süüa hoopis suveköögis, käia lastega telkimas, lugeda ripptoolis raamatut jne jne jne jne jne. Ma ei nuta patja, eks ilm on nagu on, aga mu meelest on kurbus ja pettumus igati põhjendatud, ehkki see midagi ei muuda ja ilm on ikka nii nagu on.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 15:51 Need, kellel puhkus võetud ja pole rahul-aga ostke soojamaareis ja minge.