Miks ma näen Fb-s suvaliste inimeste postitusi?
-
Külaline
Miks ma näen Fb-s suvaliste inimeste postitusi?
Vähe sellest, et mu fb voog on pidevalt täis mingit mõttetut reklaami, nüüd ilmuvad sinna veel ka mulle täiesti võõraste inimeste isiklikud postitused. Praegu näiteks on eriti aktuaalsed koolide lõpetamised - väga tore, et kellegi laps lõpetas põhikooli või keegi ise ülikooli, aga vabandust, ma tõesti ei tunne neid inimesi, nad pole isegi mu fb sõprade sõbrad. Väga häiriv, et sellist jama mulle pidevalt ette söödetakse. Olen guugeldanud ja teoreetiliselt peaks olema võimalik teha valik, et ma näen oma feedis ainult enda sõprade postitusi, aga reaalsuses sellist varianti pole leidnud. Kas keegi oskab aidata?
-
Külaline
Mul sama, et tuleb võõraste inimeste postitusi - aga mulle on seni suht huvitavad sattunud. Selles mõttes ei ole väga häiriv, isegi kena reklaami vahele.
-
Külaline
Osad postitused on isegi huvitavad tõesti, aga minu jaoks on neid lihtsalt üle mõistuse liiga palju. Ja eriti just need perekondlike sündmuste kajastused, a la koolide lõpetamised, kelle lähedane surnud jne, mul ei ole sellega mitte mingit isiklikku seost ja miks ma pean neid nägema. Ma ise küll ei sooviks, et minu enda taolisi postitusi täiesti võõrad inimesed sotsiaalmeedias näeksid.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 22:45 Mul sama, et tuleb võõraste inimeste postitusi - aga mulle on seni suht huvitavad sattunud. Selles mõttes ei ole väga häiriv, isegi kena reklaami vahele.
-
Külaline
Minu teada tuleb see sellest, et sul on vähe sõpru ja sa scrollid liiga tihti. Uut contenti peale ei tule, seega polekski sulle midagi näidata, tühjust.
-
Külaline
Need postitused on kasutajate poolt määratud kõikidele jagamiseks. Kui sa postitad, märgid ju ise oma audience ära, kes seda näha saavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:01Osad postitused on isegi huvitavad tõesti, aga minu jaoks on neid lihtsalt üle mõistuse liiga palju. Ja eriti just need perekondlike sündmuste kajastused, a la koolide lõpetamised, kelle lähedane surnud jne, mul ei ole sellega mitte mingit isiklikku seost ja miks ma pean neid nägema. Ma ise küll ei sooviks, et minu enda taolisi postitusi täiesti võõrad inimesed sotsiaalmeedias näeksid.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 22:45 Mul sama, et tuleb võõraste inimeste postitusi - aga mulle on seni suht huvitavad sattunud. Selles mõttes ei ole väga häiriv, isegi kena reklaami vahele.
-
Külaline
Sõpru megapalju tõesti ei ole, kuskil 200 ringis (mida pole samas ka megavähe?), aga liiga tihti ma küll ei scrolli. Vähemalt mu enda arvatesGuest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:02 Minu teada tuleb see sellest, et sul on vähe sõpru ja sa scrollid liiga tihti. Uut contenti peale ei tule, seega polekski sulle midagi näidata, tühjust.
-
Külaline
Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:04Need postitused on kasutajate poolt määratud kõikidele jagamiseks. Kui sa postitad, märgid ju ise oma audience ära, kes seda näha saavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:01Osad postitused on isegi huvitavad tõesti, aga minu jaoks on neid lihtsalt üle mõistuse liiga palju. Ja eriti just need perekondlike sündmuste kajastused, a la koolide lõpetamised, kelle lähedane surnud jne, mul ei ole sellega mitte mingit isiklikku seost ja miks ma pean neid nägema. Ma ise küll ei sooviks, et minu enda taolisi postitusi täiesti võõrad inimesed sotsiaalmeedias näeksid.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 22:45 Mul sama, et tuleb võõraste inimeste postitusi - aga mulle on seni suht huvitavad sattunud. Selles mõttes ei ole väga häiriv, isegi kena reklaami vahele.
-
Külaline
Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:11Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:04Need postitused on kasutajate poolt määratud kõikidele jagamiseks. Kui sa postitad, märgid ju ise oma audience ära, kes seda näha saavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:01
Osad postitused on isegi huvitavad tõesti, aga minu jaoks on neid lihtsalt üle mõistuse liiga palju. Ja eriti just need perekondlike sündmuste kajastused, a la koolide lõpetamised, kelle lähedane surnud jne, mul ei ole sellega mitte mingit isiklikku seost ja miks ma pean neid nägema. Ma ise küll ei sooviks, et minu enda taolisi postitusi täiesti võõrad inimesed sotsiaalmeedias näeksid.
-
Külaline
Ega need võõraste inimeste postitused, mida mulle näidatakse, ka pole piinlikud. Lihtsalt tüütud, sest need ei huvita mind. Kui ma juba lähen fb-sse, siis ikka selleks, et oma reaalelu sõprade-tuttavate postitusi näha. Vaatasin veelkord seaded üle, aga lahendust ikka ei leidnud kahjuks.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:30Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:11 Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.
-
Külaline
Mingit lahendust ei olegi. Nagu sulle öeldi, on sul vähe sõpru ja ka vähe sisu. Nii kui saab sõprade sisu otsa, hakatakse näitama sarnaseid sisusid, kogu ooper.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 10:58Ega need võõraste inimeste postitused, mida mulle näidatakse, ka pole piinlikud. Lihtsalt tüütud, sest need ei huvita mind. Kui ma juba lähen fb-sse, siis ikka selleks, et oma reaalelu sõprade-tuttavate postitusi näha. Vaatasin veelkord seaded üle, aga lahendust ikka ei leidnud kahjuks.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:30Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:11 Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.
-
Külaline
Ja nagu mina ütlesin, ei usu ma, et minu 200 sõpra (vaatasin järele, 207) postitavad nädalas kokku umbes kuuel korral ainult. Ei ole just päris detektiivitööd teinud ja kõiki küsitlenud, aga no ei tundu usutav. Vaatan nädala jooksul keskmiselt 3 korda fb-sse ja on tüüpiline, et näen seal paari sõbrapostitust (sh profiilipildi muutmised jmt) ja ülejäänud siis reklaamid ja suvaliste inimeste postitused, mida on massiliselt. Just eelmisel nädalal tuli töökaaslasega juttu, et ta oli mingeid pilte fb-s jaganud ja mina polnud neid näinudki. Nii et ikkagi mattuvad need asjad, mis mind tegelikult huvitavad, mingi muu müra sisse. Kahju, kui lahendus sellele puudub.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:26Mingit lahendust ei olegi. Nagu sulle öeldi, on sul vähe sõpru ja ka vähe sisu. Nii kui saab sõprade sisu otsa, hakatakse näitama sarnaseid sisusid, kogu ooper.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 10:58Ega need võõraste inimeste postitused, mida mulle näidatakse, ka pole piinlikud. Lihtsalt tüütud, sest need ei huvita mind. Kui ma juba lähen fb-sse, siis ikka selleks, et oma reaalelu sõprade-tuttavate postitusi näha. Vaatasin veelkord seaded üle, aga lahendust ikka ei leidnud kahjuks.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:30
Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.
-
Külaline
Kui inimese postitused on sulle nii olulised, siis eeldan, et oled nad favoritsidesse pannud, et neid kindlasti näha.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:43Ja nagu mina ütlesin, ei usu ma, et minu 200 sõpra (vaatasin järele, 207) postitavad nädalas kokku umbes kuuel korral ainult. Ei ole just päris detektiivitööd teinud ja kõiki küsitlenud, aga no ei tundu usutav. Vaatan nädala jooksul keskmiselt 3 korda fb-sse ja on tüüpiline, et näen seal paari sõbrapostitust (sh profiilipildi muutmised jmt) ja ülejäänud siis reklaamid ja suvaliste inimeste postitused, mida on massiliselt. Just eelmisel nädalal tuli töökaaslasega juttu, et ta oli mingeid pilte fb-s jaganud ja mina polnud neid näinudki. Nii et ikkagi mattuvad need asjad, mis mind tegelikult huvitavad, mingi muu müra sisse. Kahju, kui lahendus sellele puudub.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:26Mingit lahendust ei olegi. Nagu sulle öeldi, on sul vähe sõpru ja ka vähe sisu. Nii kui saab sõprade sisu otsa, hakatakse näitama sarnaseid sisusid, kogu ooper.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 10:58
Ega need võõraste inimeste postitused, mida mulle näidatakse, ka pole piinlikud. Lihtsalt tüütud, sest need ei huvita mind. Kui ma juba lähen fb-sse, siis ikka selleks, et oma reaalelu sõprade-tuttavate postitusi näha. Vaatasin veelkord seaded üle, aga lahendust ikka ei leidnud kahjuks.
-
Külaline
Mis mõttes nii olulised... loomulikult on kõigi mu fb sõprade postitused mulle olulisemad kui võhivõõraste inimeste omad. Aitäh nõuande eest, sellest võib tõesti abi olla.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:53Kui inimese postitused on sulle nii olulised, siis eeldan, et oled nad favoritsidesse pannud, et neid kindlasti näha.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:43Ja nagu mina ütlesin, ei usu ma, et minu 200 sõpra (vaatasin järele, 207) postitavad nädalas kokku umbes kuuel korral ainult. Ei ole just päris detektiivitööd teinud ja kõiki küsitlenud, aga no ei tundu usutav. Vaatan nädala jooksul keskmiselt 3 korda fb-sse ja on tüüpiline, et näen seal paari sõbrapostitust (sh profiilipildi muutmised jmt) ja ülejäänud siis reklaamid ja suvaliste inimeste postitused, mida on massiliselt. Just eelmisel nädalal tuli töökaaslasega juttu, et ta oli mingeid pilte fb-s jaganud ja mina polnud neid näinudki. Nii et ikkagi mattuvad need asjad, mis mind tegelikult huvitavad, mingi muu müra sisse. Kahju, kui lahendus sellele puudub.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:26
Mingit lahendust ei olegi. Nagu sulle öeldi, on sul vähe sõpru ja ka vähe sisu. Nii kui saab sõprade sisu otsa, hakatakse näitama sarnaseid sisusid, kogu ooper.
-
Külaline
Puhtalt uudishimust küsin: miks sa tahad, et kõik inimesed - ka võõrad - su postitusi näeksid?Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:30Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:11Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:04
Need postitused on kasutajate poolt määratud kõikidele jagamiseks. Kui sa postitad, märgid ju ise oma audience ära, kes seda näha saavad.
-
Külaline
Kui sinu sõber mingit postitust laigib, näed seda ka sina.
-
Külaline
Ma küsiks, miks mitte? Ei suhtle ju vaid sõbralisti inimestega vaid igasuguste inimestega. Ise eelistan samamoodi teise feedi näha, mitte. tühja lehte. See annab inimesest aimu.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 17:33Puhtalt uudishimust küsin: miks sa tahad, et kõik inimesed - ka võõrad - su postitusi näeksid?Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:30Mul on alati nähtav kõikidele. Mul on 1200 sõpra ja veel rohkem jälgijaid. Ei postita sisu, mida oleks piinlik jagada.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 23:11
Mul on tõesti määratud, et mu postitusi näevad ainult sõbrad. Arvasin, et see on elementaarne nö hügieen sotsmeedias. Aga tundub siis, et paljudel on suva, kes nende perepilte jmt isiklikku näevad.
-
Külaline
Nojah, ju siis oleme lihtsalt väga erinevad inimesed. Mind võõraste inimete tavaline elu absoluutselt ei huvita.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 19:09Ma küsiks, miks mitte? Ei suhtle ju vaid sõbralisti inimestega vaid igasuguste inimestega. Ise eelistan samamoodi teise feedi näha, mitte. tühja lehte. See annab inimesest aimu.
-
Külaline
Kui pead võõra inimesega suhtlema, siis eelistad tühja lehega suhelda? Või oled mingi erak, kelle poole mitte kunagi ükski võõras ei pöördu?Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 20:37Nojah, ju siis oleme lihtsalt väga erinevad inimesed. Mind võõraste inimete tavaline elu absoluutselt ei huvita.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 19:09Ma küsiks, miks mitte? Ei suhtle ju vaid sõbralisti inimestega vaid igasuguste inimestega. Ise eelistan samamoodi teise feedi näha, mitte. tühja lehte. See annab inimesest aimu.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 17:33
Puhtalt uudishimust küsin: miks sa tahad, et kõik inimesed - ka võõrad - su postitusi näeksid?
-
Külaline
Äkki sa oled mõne grupi liige? A la Aiaelu või seenehuvilised? Siis sa näed ka võõraste inimeste sellesisulisi postitusi.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:43Ja nagu mina ütlesin, ei usu ma, et minu 200 sõpra (vaatasin järele, 207) postitavad nädalas kokku umbes kuuel korral ainult. Ei ole just päris detektiivitööd teinud ja kõiki küsitlenud, aga no ei tundu usutav. Vaatan nädala jooksul keskmiselt 3 korda fb-sse ja on tüüpiline, et näen seal paari sõbrapostitust (sh profiilipildi muutmised jmt) ja ülejäänud siis reklaamid ja suvaliste inimeste postitused, mida on massiliselt. Just eelmisel nädalal tuli töökaaslasega juttu, et ta oli mingeid pilte fb-s jaganud ja mina polnud neid näinudki. Nii et ikkagi mattuvad need asjad, mis mind tegelikult huvitavad, mingi muu müra sisse. Kahju, kui lahendus sellele puudub.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 12:26Mingit lahendust ei olegi. Nagu sulle öeldi, on sul vähe sõpru ja ka vähe sisu. Nii kui saab sõprade sisu otsa, hakatakse näitama sarnaseid sisusid, kogu ooper.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 10:58
Ega need võõraste inimeste postitused, mida mulle näidatakse, ka pole piinlikud. Lihtsalt tüütud, sest need ei huvita mind. Kui ma juba lähen fb-sse, siis ikka selleks, et oma reaalelu sõprade-tuttavate postitusi näha. Vaatasin veelkord seaded üle, aga lahendust ikka ei leidnud kahjuks.
Aga iseenesest tundub sinu mure natukene üledramatiseeritud. Fb on ju meelelahutus, mitte mingi rangelt, tõsiseltvõetav asi, mis peaks kuidagi mingi konkreetse joone järgi käima. Pisut naljakas, et sind nii häirib, et töökaaslase mingi postitust ei näinud. Kui see nii oluline on, siis saad minna ju tema lehele ja tema ajajoonelt vaadata, mida ta postitas.
Ja no mis siis, et kui vahepeal mingite võõraste inimeste asju näed. Mina näiteks olengi ülalnimetatud Aia- ja seenegrupis. Ja sealt tuleb tõesti palju mulle võhivõõraste inimeste postitusi. Aga kuna mind huvitavad konkreetsed teemad, siis ongi huvitav vaadata, kui keegi oma seenesaaki või iluaeda näitab. Mis siis, et mulle täiesti võõrad inimesed.
Kui sa vaid 3 korda nädalas fb-s käid, siis võidki oma tuttavate postitustest ilma jääda, sest fb-s liiguvad asjad väga kiiresti, mitte ei jää sind sama koha peale ootama, kus sa mitu päeva tagasi fb kinni panid.
Ja muidugi see asi ka, et võõraste inimeste postitused jõuavad sinuni ilmselt seepärast, et keegi sinu tuttavatest on kas laikinud või kommenteerinud selle võõra inimese postitust.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline