Mina olen see keegi. Ja mida koledam ilm, seda kindlamalt olen ma õues ja mere ääres.iiR kirjutas: ↑20 Juun 2025 16:19 Ma alati mõtlen, kui keegi kirjutab, et tahaks, et aasta läbi sajaks vihma või uluks jäine tuul, et kas see inimene huvitav õues ka käib kunagi.
Mina kevadest sügiseni ainult õues tahakski olla, aga no see EI OLE mõnus, kui päev läbi sajab ja tuul tahab kõrvad peast viia!
Vahel harva maruilm on muidugi äge. Poedki raamatuga teki alla. Aga sel aastal alates maist vähemalt idapool Eestist on küll lihtsalt sadanud, sadanud, sadanud - ja kui ei saja, on ilge tuul, ühe käe sõrmedel võib normaalseid ilmu üles lugeda.
Täna on ka selline ilm, et kuigi üritasin, siis õues tegutsema ei jäänud - tugev külmast kaarest tuul puhub lakkamatult, lõunani piserdas ka vihma, sooja oli 12 kraadi, nüüd, vaatasin, on suisa 14 peale tõusnud. See ju pole suvi?
Väljas on nagu sügis
-
Külaline
-
Külaline
Ja jah, hea fantaasia sul. Parimal juhul mainiti ühes l-euroopa riigis või ei ole el.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 00:46Mis jutt?! Mina mäletan küll, et oli kägusid eri riikidest, kes seda ei varjanud. Esindatud olid näiteks Itaalia, USA, Norra, Rootsi, Taani, Läti, Hispaania. Kindlasti mõned riigid veel, ma kõiki ei mäleta.
-
Külaline
Suurem osa nendest "mujal elajatest" on ju Soomes. Ja seal oli tõesti jaanipäev juba ära. Ega mujal niiväga sellist jaanipäeva polegi nagu siin.
-
Külaline
Need Soome omad sageli ei julge jah öelda, et nad seal elavad. Ei tea, mida nad häbenevad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 12:04 Suurem osa nendest "mujal elajatest" on ju Soomes. Ja seal oli tõesti jaanipäev juba ära. Ega mujal niiväga sellist jaanipäeva polegi nagu siin.
-
Külaline
Sa oled nagu mu 80+ vanemad. Kui puhkuse ajal neile maakodust helistan, siis esimene küsimus on, et mis te siis seal ära teinud olete. Kui ma vastan, et midagi, me puhkame, siis järgneb pikk ohkimine teemal, kuidas midagi peab ikka TEGEMA ka. No ei pea. Vabalt võib lebotada ja võrkkiiges raamatut lugeda, pilvi vaadata või sõpradega lõkke ääres istuda. Ei pea kogu aeg mingi rööprähklemisega tegelema. Molutamine on täiesti ok, isegi Fred Jüssi soovitas seda.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 20:02 Ma olen vanamoodne inimene, olen harjunud õues kõndima/midagi tegema
Nõus, see on sellesama kannatusmentaliteedi teine pool mu meelest ka, et kogu aeg peab rügama ja rühmama. Mulle meeldib ka tegelikult väga aias tegutseda, niisama päevitaja ma üldse pole, aga nt raamatut loen küll õueterrassil hea meelega või kasvõi naudin pikki suveõhtuseid õhtusööke või lihtsalt niisama lobisemist õuemurul või lõkke ümber - ja no neid tegevusi on vihma-tuule-12-kraadiga ikka mannetu õues teha. Sel aastal muidugi on vist väga suured käärid ka Eesti eri osade vahel, nt tänagi on Tallinnas kena suveilm (18 kraadi, päike), ma üldse ei nuriseks, aga siin, kus mina elan, taaskord vihmahood vahelduvad tibutamisega, suur tuul, 14 kraadi sooja. Et lihtsalt ongi hästi erinevad olud ka.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 15:16Sa oled nagu mu 80+ vanemad. Kui puhkuse ajal neile maakodust helistan, siis esimene küsimus on, et mis te siis seal ära teinud olete. Kui ma vastan, et midagi, me puhkame, siis järgneb pikk ohkimine teemal, kuidas midagi peab ikka TEGEMA ka. No ei pea. Vabalt võib lebotada ja võrkkiiges raamatut lugeda, pilvi vaadata või sõpradega lõkke ääres istuda. Ei pea kogu aeg mingi rööprähklemisega tegelema. Molutamine on täiesti ok, isegi Fred Jüssi soovitas seda.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 20:02 Ma olen vanamoodne inimene, olen harjunud õues kõndima/midagi tegema
18 kraadi ei ole kena suveilm, see on kena kevadilm. Kena suveilm on 25 kraadi. Praegu pole veel suve olnudki. Kenas suveilmas saad ikkagi palja sääri seelikus käidud, ega 18 kraadiga nii ikka ei lähe küll, oled sisse pakitud, nagu kubujuss. Alles üks siin foorumis käis vähe soojema ilmaga poolalasti, pärast kurk valus ja palavik.
-
Külaline
Täiega masendav ilm! Ei tea, kas keerab laulu- ja tantsupeo ka pekki ...
-
Külaline
No good for you! Aga see ei tähenda, et ülejäänud inimesi rõvedat ilma naudiksid.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 11:56Mina olen see keegi. Ja mida koledam ilm, seda kindlamalt olen ma õues ja mere ääres.iiR kirjutas: ↑20 Juun 2025 16:19 Ma alati mõtlen, kui keegi kirjutab, et tahaks, et aasta läbi sajaks vihma või uluks jäine tuul, et kas see inimene huvitav õues ka käib kunagi.
Mina kevadest sügiseni ainult õues tahakski olla, aga no see EI OLE mõnus, kui päev läbi sajab ja tuul tahab kõrvad peast viia!
Vahel harva maruilm on muidugi äge. Poedki raamatuga teki alla. Aga sel aastal alates maist vähemalt idapool Eestist on küll lihtsalt sadanud, sadanud, sadanud - ja kui ei saja, on ilge tuul, ühe käe sõrmedel võib normaalseid ilmu üles lugeda.
Täna on ka selline ilm, et kuigi üritasin, siis õues tegutsema ei jäänud - tugev külmast kaarest tuul puhub lakkamatult, lõunani piserdas ka vihma, sooja oli 12 kraadi, nüüd, vaatasin, on suisa 14 peale tõusnud. See ju pole suvi?
-
Külaline
Ilmselgelt sa ei käinud täna väljas. Mina olin terve päev aias bikiinide väel ja päikese käes külm ei olnud. Mis kubujuss.Tolmukübe kirjutas: ↑22 Juun 2025 17:26 18 kraadi ei ole kena suveilm, see on kena kevadilm. Kena suveilm on 25 kraadi. Praegu pole veel suve olnudki. Kenas suveilmas saad ikkagi palja sääri seelikus käidud, ega 18 kraadiga nii ikka ei lähe küll, oled sisse pakitud, nagu kubujuss. Alles üks siin foorumis käis vähe soojema ilmaga poolalasti, pärast kurk valus ja palavik.
-
Külaline
Ma ei ole küll Tolmukübe, aga väljas käisin, 16 kraadi oli ja päikest ei paistnud kusagilt. Bikiinide poole ei tõmmanud üldse, suure tuule tõttu pidin mütsi pähe otsima.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2025 19:44Ilmselgelt sa ei käinud täna väljas. Mina olin terve päev aias bikiinide väel ja päikese käes külm ei olnud. Mis kubujuss.Tolmukübe kirjutas: ↑22 Juun 2025 17:26 18 kraadi ei ole kena suveilm, see on kena kevadilm. Kena suveilm on 25 kraadi. Praegu pole veel suve olnudki. Kenas suveilmas saad ikkagi palja sääri seelikus käidud, ega 18 kraadiga nii ikka ei lähe küll, oled sisse pakitud, nagu kubujuss. Alles üks siin foorumis käis vähe soojema ilmaga poolalasti, pärast kurk valus ja palavik.
-
Külaline
Kõik ela sinuga samas auulis.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 19:44Ilmselgelt sa ei käinud täna väljas. Mina olin terve päev aias bikiinide väel ja päikese käes külm ei olnud. Mis kubujuss.
-
Külaline
Mina elan Tallinnas ja päris palju inimesi elab ka siin. Ma ei tea, kust sina välja kargasid. Kui mõni siin üldistavalt ütleb, et täna oli väga halb ilm, sest tema elukohas sadas vihma, siis mina ei või öelda, et minu elukohas oli väga hea ilm. Siis on vaja kohe halvustada. Kui vingud, saad kiita. Imelik inimene.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Ma olen ka selline. Otseselt just ei naudi, aga ilma peale vihane ka pole. Kui mul on ilmale vastavad riided seljas, vihmaga kummikud ja kilejope, siis minu poolest sadagu.
-
Külaline
Tegelikult vaikselt hakkab ikka juba kõrini saama küll. Grillisime oma lihatükid uduvihmas ära ja tulime tuppa laua taha jaanipäeva pidama, sest ei olnud meeldiv õues olla... no ei ole tore, kuidagi kohe mitte.
-
Külaline
Noh, hakkab kõrini saama ja siis?! Mis sa siis ette võtad? Igal aastal üks ja sama vingumine ilma üle. Ja nagu see midagi muudaks!Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 21:52 Tegelikult vaikselt hakkab ikka juba kõrini saama küll. Grillisime oma lihatükid uduvihmas ära ja tulime tuppa laua taha jaanipäeva pidama, sest ei olnud meeldiv õues olla... no ei ole tore, kuidagi kohe mitte.
-
Külaline
Ilm on nigel. Ma tegin oma jaanilõkke ja grilli eile maakodus ära, sest eile oli parem ilm kui täna. Päeval sai veel aias askeldatud ja ilm oli 19 kraadi. Täna õhtul on nigel ilm ja ei oleks viitsinud lõket ning grilli teha. Vette ei ole veel sellel suvel saanud.
-
Külaline
Eks ilma üle on alati virisetud. Nii kuuma kui külma. Aga tõesti meil siin Eestis on ju koguaeg sitt suusailm aastaläbi peaaegu, siis suvekuudel ikka võiks vähe soojem olla. Iseenesest suvi kalendri järgi hakkas ju alles 21 juuni. Seega kolm suvekuud veel ikkagi ees.
Ma muidi ei viriseks aga selle jaheda, vihma ja tuulega on see jama, et ka igasugused tatitõved on aktuaalsed. Eriti lastel. Ja kui jääd tatiseks, ja ühtäkki mõne soojema päeva vahepeal sisse viskab, on väga paha kuuma ilmaga nohus olla.
Ja eks seegi on nõme, et pesed talveriided ära ja paned ilusti kappi aga mõni päev tuleb need ikka kapist jälle välja otsida
Ma muidi ei viriseks aga selle jaheda, vihma ja tuulega on see jama, et ka igasugused tatitõved on aktuaalsed. Eriti lastel. Ja kui jääd tatiseks, ja ühtäkki mõne soojema päeva vahepeal sisse viskab, on väga paha kuuma ilmaga nohus olla.
Ja eks seegi on nõme, et pesed talveriided ära ja paned ilusti kappi aga mõni päev tuleb need ikka kapist jälle välja otsida
-
Külaline
3 suvekuud? Kas sinu jaoks on tõesti september suvekuu, lapsed koolis, puhkused läbi.
-
Külaline
Olgu sept kui soe tahes, suvena mina seda enam ei tunneta.Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 12:06Seega kolm suvekuud veel ikkagi ees.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist