Ajateenistus kaitseväes
-
Külaline
Ajateenistus kaitseväes
Kellel pojad kaitseväes käinud, kuidas neile on meeldinud või tundunud, on sellest neile mingit kasu ka olnud või on seda tehtud puhtalt seadusest tulenevast kohustusest? Mul mees kunagi viilis ära mingitel tervislikel põhjustel, aga nüüd varsti on aeg poja käes ja mina olen kogu aeg arvanud, et see on täiesti normaalne asi, et ta seal ära käib ilma suurema kobinata, aga täna tuli jutuks ja tema arvamus asjast on umbes selline, et see on totaalne ajaraisk ja võtab tema elust 7 kuud ära ja et ta saaks varem ülikooli minna jmt. Et neile olla koolis rääkimas käidud, et see on täielik jama. Kuidas siis tegelikult on?
-
Külaline
-
Külaline
Ilmselt mingitel tervislikel põhjustel praagitakse välja? Kusjuures, kui ma mõtlema hakkan, siis mu arust pole mul kumbki vend ka sõjaväes käinud, peakski uurima, mis põhjustel neil see nii on läinud.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 13:19Aga kuidas sellest saaks ära viilida?
-
Külaline
Minu poeg läheb heameelega, koos sõpruskonnaga. Pidi nagu spordilaager olema ja need talle meeldivad. Juba juulis läheb, valis pikema teenistuse. Jutt, kuidas ülikool eest ära jookseb, kui sõjaväes 1 aasta veeta, on puhas vingerdamine muidugi. Võin mürki võtta, et kui talle pakutaks vaheaastat USAs või Hispaanias, siis poleks mingit juttu, et "tahaks kiiremini õppida".
-
Külaline
See ajaraisu jutt on muidugi klassika. Mille arvelt ta seda aega siis enda arvates raiskab - edasise elu ja karjääri? Ta saab vastu päris omamoodi kogemuse. Elu pole ju võidujooks, et kui vahepeal mõni kuu teenistuses olla, siis liduvad teised eest ära. Mul endal poega pole, aga õepoeg tuli tagasi märksa arukamana, kui kaitseväkke läks.
-
Külaline
Ma tahaks endale sellist meest, kes on nii loru, et isegi kaitseväes käidud ei saa.
-
Külaline
Võibolla on su poeg mingi sõpradeta nohik, sellised näevad taolist spordilaagrit nagu õudust, kus võidakse kiusama hakata või kambakat teha.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 13:18 Kellel pojad kaitseväes käinud, kuidas neile on meeldinud või tundunud, on sellest neile mingit kasu ka olnud või on seda tehtud puhtalt seadusest tulenevast kohustusest? Mul mees kunagi viilis ära mingitel tervislikel põhjustel, aga nüüd varsti on aeg poja käes ja mina olen kogu aeg arvanud, et see on täiesti normaalne asi, et ta seal ära käib ilma suurema kobinata, aga täna tuli jutuks ja tema arvamus asjast on umbes selline, et see on totaalne ajaraisk ja võtab tema elust 7 kuud ära ja et ta saaks varem ülikooli minna jmt. Et neile olla koolis rääkimas käidud, et see on täielik jama. Kuidas siis tegelikult on?
-
Külaline
Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
-
Külaline
Vanasti oli ajateenistus 3 aastat. Praegu AINULT 7 kuud, pole aastatki. Rohkem võiks meestele seal õpetada, vähemalt merel ujumist, ellujäämist ja seda, et paukvest ei ole mõeldud sellistele, kes mõtlevad vette sattudes lihtsalt hulpida. Paukvest on ainult abiks.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:16 Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
-
Külaline
https://www.youtube.com/watch?v=QvErxxL ... vicesAgenyGuest kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:36Vanasti oli ajateenistus 3 aastat. Praegu AINULT 7 kuud, pole aastatki. Rohkem võiks meestele seal õpetada, vähemalt merel ujumist, ellujäämist ja seda, et paukvest ei ole mõeldud sellistele, kes mõtlevad vette sattudes lihtsalt hulpida. Paukvest on ainult abiks.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:16 Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
-
Külaline
Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:16 Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
Mina olin 2 aastat vene kroonus (Kaliningradi oblastis) ja puhkus oli 10 päeva+kohalesõidu aeg.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 23:11Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:16 Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
Pidasin ka enesestmõistetavaks, et kõik pojad Kaitseväes käidud saaksid.
Kaitseväes käimine, Eesti kaitseks vajalikke oskuste omandamine ja reservväe olemasolu on lisaks Natosse kuulumisele ja Kaitseliidu olemasolule ka ainsad heidutused Venemaa agressiooni vastu, ehk Eesti vallutamine ei saa tulema odav ja vene poole kaotusteta. Neid asjaolusid võetakse alati arvesse kui asutakse ründama.
Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mina mõtlen, et praegu, kui sõjaoht on nii suur, on igsugune sõjaline väljaõpe ainult kasuks. Et kui olukord eskaleerub, siis mingid teadmised Kaitseväest ikka on saadud ja ei pea pea laiali ringi jooksma, et mis ma teen ja kus ma lähen.
Teine asi on see, et minu venelasest töökaaslase, kelle eestimeelsuses ma sugugi kindel ei ole, mõlemad pojad on Kaitseväes käinud; Jana Toomi poeg on Kaitseväes käinud, aga minu noor eestlasest töökaaslane hakkas töö juures nutma, kui sõjaväekutse sai. Asi oli küll pruudis, kellest ta ei tahtnud lahus olla, aga ikkagi. Kes meil siis lõpuks sõjalise ettevalmistusega on, kas eesti poisid või vene rahvusest poisid? Mõelge ise edasi.
Teine asi on see, et minu venelasest töökaaslase, kelle eestimeelsuses ma sugugi kindel ei ole, mõlemad pojad on Kaitseväes käinud; Jana Toomi poeg on Kaitseväes käinud, aga minu noor eestlasest töökaaslane hakkas töö juures nutma, kui sõjaväekutse sai. Asi oli küll pruudis, kellest ta ei tahtnud lahus olla, aga ikkagi. Kes meil siis lõpuks sõjalise ettevalmistusega on, kas eesti poisid või vene rahvusest poisid? Mõelge ise edasi.
-
Külaline
Ehk naised ka kaitseväkke.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2025 09:33 Mina mõtlen, et praegu, kui sõjaoht on nii suur, on igsugune sõjaline väljaõpe ainult kasuks. Et kui olukord eskaleerub, siis mingid teadmised Kaitseväest ikka on saadud ja ei pea pea laiali ringi jooksma, et mis ma teen ja kus ma lähen.
-
Külaline
Iisraelis käivad absoluutselt kõik, elavad siiani, isegi sõda alustavad.
-
Külaline
Nuu, hea idee ju siit Isamaale võtta: muuta kaitsevägi kohustuslikuks kõigile naistele. Vabastuse saavad ainult need, kellel titt ette näidata. Küll siis naised kukuvad sünnitama.
-
Külaline
Oled arvanud, aga vanematena pole tegelenud poja motiveerimisega. Poega tuleb hakata aastaid varem ette valmistama nii psühholoogiliselt kui ka füüsiliselt. Panna trennidesse ja kodus nõuda oma toa korrashoidu. Ajateenistus on kursus, kus on palju õppida. Kui psühholoogiline punn on ees, siis muidugi lohisetakse kuidagi. Siiani sirgunud noormees nunnutavate naisõpetajate käe all ja esimest korda satub ta maailma, kus juhtideks ja kaaslasteks valdavalt mehed. Paksuks söödetud memmepoegadel piss püksis.
Jah ka neidudele võiks olla mingil kujul militaarõpe.
Jah ka neidudele võiks olla mingil kujul militaarõpe.
Mis mõttes vastu ei pea, mis juhtub? Kaitseväes on nädalavahetustel madala intensiivsusega tegevused, nagu koristamine ja vabatahtlik sport omas tempos, ja palju vaba aega. Tegelikult ikka puhkamine, ainult päevasel ajal ei tohi voodis lamada (või vähemalt vahele jääda sellega). Need ajateenijad, kes väljas on nädalavahetustel, sageli veedavad aega pidutsedes, ning arvesta edasi-tagasi reisimine ka sinna juurde- kokkuvõttes väsitavad end rohkem.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 23:11Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.
-
Külaline
Nii praegu. Siin enne öeldi, et ka nädalavahetustel intensiivne õpe peaks olema.Ottotriin kirjutas: ↑22 Juun 2025 11:17Mis mõttes vastu ei pea, mis juhtub? Kaitseväes on nädalavahetustel madala intensiivsusega tegevused, nagu koristamine ja vabatahtlik sport omas temposKülaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 23:11Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.
Samas see koristamine kus vaadatakse kas pistikupesas tolmu pole on küll eriti oluline.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist