Väljas on nagu sügis

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle meeldib ka selline ilm. Eilne oli liiga vastik, aga täna täitsa hea. Kui on päike, pole liiga soe, liiga külm, siis on väga mõnus. Ujumas ma käin nagunii ainult soojal maal, Eestis on väga harva selliseid olukordi, kus veekogu selleks kvalifitseeruks. Ikka liiga külm.
Külaline

Väga mõnus ilm. Loodetavasti nii jätkub ka.
Külaline

Kui ma vaatan inimeste reaktsioone, siis tundub, et paljudele ikka väga hästi sobib suvine külm ilm. Elan teises Euroopa riigis, meil jäi ka kevad seekord vahele, see tundus nagu veidi soojem talv. Pidime juuni keskpaigani jakiga käima, aga nüüd on temperatuur 30 ligi. Ja inimesed kurdavad, ohivad ja puhivad. Nii kuum ja paha. Ideaaltemperatuur suvel olevat max 25, paljud ütlevad, et hoopis 18.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 12:55 Väga mõnus ilm. Loodetavasti nii jätkub ka.
Ei, võiks eits tuulisem ja vihmsem olla. Mul praegu jõuavad jalad ära kuivada kahe vihmahoo vahel aga tahaks et ei jõuaks, siis oleks veel mõnusam. Nii hea on see ka et kui on vihm ja tuul korraga, siis nagu see tuul puhub selle vihma mulle näkku, isegi kui muidu olen end vihmakindlalt riidesse pakkinud. Eestis on nii harva ka sellist niisket ja jahedat ilma et siis on tore, kui suvel vähemalt saab seda nautida. Ma väga loodan, et pressib kuidagi ikkagi paar lörtsihoogu ka nende vihmade vahele. Pöidlad peos.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 13:02 Kui ma vaatan inimeste reaktsioone, siis tundub, et paljudele ikka väga hästi sobib suvine külm ilm. Elan teises Euroopa riigis, meil jäi ka kevad seekord vahele, see tundus nagu veidi soojem talv. Pidime juuni keskpaigani jakiga käima, aga nüüd on temperatuur 30 ligi. Ja inimesed kurdavad, ohivad ja puhivad. Nii kuum ja paha. Ideaaltemperatuur suvel olevat max 25, paljud ütlevad, et hoopis 18.
No oota ära, kui siin 25 tuleb, siis on ka ohkijaid küllalt, et liiga palav.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 12:00
Guest kirjutas: 20 Juun 2025 11:51
Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 11:23Mida viriseda? Greta ütles ju, et kohe sured kuumusesse.
Tee omale kõigepealt selgeks, mis on kliima ja mis on ilm, enne kui oma tarkusi hakkad pilduma.
Rahune. Tean seda vahet. Greta-How-Dare-You ilmselt ei tea, kuna tal pole aega olnud koolis käia.
Sulle teadmiseks, et Greta lõpetas 2023 kevadel gümnaasiumi ja seda parimate hinnetega. Ei ole vaja siin lahmida ja ennast lolliks teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 13:02Ideaaltemperatuur suvel olevat max 25, paljud ütlevad, et hoopis 18.
Minu jaoks on sama. 20 kraadi on okei. Sest kui päike ka veel sirab, see kütab omakorda 5 kraadi juurde.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 13:12Sulle teadmiseks, et Greta lõpetas 2023 kevadel gümnaasiumi ja seda parimate hinnetega. Ei ole vaja siin lahmida ja ennast lolliks teha.
Ta jah enam nii kummalise haige lapse näoga ei olegi.
Külaline

Täiesti ükskõik, mis ilm on. Vahel on vihma, vahel päikest - kõike on vaja.
Tigger
Kontakt:

Postitus Postitas Tigger »

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 13:12
Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 12:00
Guest kirjutas: 20 Juun 2025 11:51
Tee omale kõigepealt selgeks, mis on kliima ja mis on ilm, enne kui oma tarkusi hakkad pilduma.
Rahune. Tean seda vahet. Greta-How-Dare-You ilmselt ei tea, kuna tal pole aega olnud koolis käia.
Sulle teadmiseks, et Greta lõpetas 2023 kevadel gümnaasiumi ja seda parimate hinnetega. Ei ole vaja siin lahmida ja ennast lolliks teha.
Imelik ka, kui poleks 20ndates gümnaasiumi lõpetanud. Kuvand kannataks. Ta ju mingites ülikoolides ammu audoktor 🤣
Lolliks teed end ise.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 13:03
Guest kirjutas: 20 Juun 2025 12:55 Väga mõnus ilm. Loodetavasti nii jätkub ka.
Ei, võiks eits tuulisem ja vihmsem olla. Mul praegu jõuavad jalad ära kuivada kahe vihmahoo vahel aga tahaks et ei jõuaks, siis oleks veel mõnusam. Nii hea on see ka et kui on vihm ja tuul korraga, siis nagu see tuul puhub selle vihma mulle näkku, isegi kui muidu olen end vihmakindlalt riidesse pakkinud. Eestis on nii harva ka sellist niisket ja jahedat ilma et siis on tore, kui suvel vähemalt saab seda nautida. Ma väga loodan, et pressib kuidagi ikkagi paar lörtsihoogu ka nende vihmade vahele. Pöidlad peos.
Püüad sarkastiline olla, aga minu ideaalne ilm olekski aasta läbi suur tuul ja vihm. Jumaldan mõlemat
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2025 14:55
Püüad sarkastiline olla, aga minu ideaalne ilm olekski aasta läbi suur tuul ja vihm. Jumaldan mõlemat
Sulle võiks sobida elu Islandil.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juun 2025 23:15 Aga selline jaanipäev on ka varem olnud. Pole esimene kord. Juunis ilmselt eestis järvevette ujuma ei kannata veel minna.
Sel aastal tõesti vaevalt, et ma juunis järve minna tahan. Oleks hea, kui juuliski saaks. Eelmine suvi oli ideaalne, käiisn järves ujumas alates 20. maist kuni poole septembrini, peaaegu iga päev. Mõned üksikud päevad jäid ajapuudusel vahele..
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ma alati mõtlen, kui keegi kirjutab, et tahaks, et aasta läbi sajaks vihma või uluks jäine tuul, et kas see inimene huvitav õues ka käib kunagi.
Mina kevadest sügiseni ainult õues tahakski olla, aga no see EI OLE mõnus, kui päev läbi sajab ja tuul tahab kõrvad peast viia!
Vahel harva maruilm on muidugi äge. Poedki raamatuga teki alla. Aga sel aastal alates maist vähemalt idapool Eestist on küll lihtsalt sadanud, sadanud, sadanud - ja kui ei saja, on ilge tuul, ühe käe sõrmedel võib normaalseid ilmu üles lugeda.

Täna on ka selline ilm, et kuigi üritasin, siis õues tegutsema ei jäänud - tugev külmast kaarest tuul puhub lakkamatult, lõunani piserdas ka vihma, sooja oli 12 kraadi, nüüd, vaatasin, on suisa 14 peale tõusnud. See ju pole suvi?
Külaline

iiR kirjutas: 20 Juun 2025 16:19 Ma alati mõtlen, kui keegi kirjutab, et tahaks, et aasta läbi sajaks vihma või uluks jäine tuul, et kas see inimene huvitav õues ka käib kunagi.
Mina kevadest sügiseni ainult õues tahakski olla, aga no see EI OLE mõnus, kui päev läbi sajab ja tuul tahab kõrvad peast viia!
Vahel harva maruilm on muidugi äge. Poedki raamatuga teki alla. Aga sel aastal alates maist vähemalt idapool Eestist on küll lihtsalt sadanud, sadanud, sadanud - ja kui ei saja, on ilge tuul, ühe käe sõrmedel võib normaalseid ilmu üles lugeda.

Täna on ka selline ilm, et kuigi üritasin, siis õues tegutsema ei jäänud - tugev külmast kaarest tuul puhub lakkamatult, lõunani piserdas ka vihma, sooja oli 12 kraadi, nüüd, vaatasin, on suisa 14 peale tõusnud. See ju pole suvi?
Tallinnas on küll täna ilus ilm, sooja ligi 20 kraadi. Midagi pole häda.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 16:28
iiR kirjutas: 20 Juun 2025 16:19 Ma alati mõtlen, kui keegi kirjutab, et tahaks, et aasta läbi sajaks vihma või uluks jäine tuul, et kas see inimene huvitav õues ka käib kunagi.

Jah, eks ülejäänud võivadki siis ennast sellega lohutada, et Tallinnas küll pole midagi häda :)
Külaline

iiR kirjutas: 20 Juun 2025 16:45
Guest kirjutas: 20 Juun 2025 16:28

Jah, eks ülejäänud võivadki siis ennast sellega lohutada, et Tallinnas küll pole midagi häda :)
Jaa, nutame nüüd kõik kooris, et seal, kus sina elad, on 14 kraadi. Paljudes kohtades on ilm hea.
Külaline

Sügis kus? Tulin just väljast, ilgelt palav oli, riided seljas märjad. Autos ka kuum nagu saunalaval. Käisin koeri ujutamas, vaba pleissi järve ääres andis leida, kõik inimesi täis. Kraadiklaas köögiaknal näitab 19, aga ilmselgelt on päikese käes oluliselt soojem.
Külaline

M
Mulle meeldib nö. tavaline (ilma suure tuuleta, ilma paduvihmata, ilma muude ekstreemsuseta) 20 kraadi ringis ilm. Kui tevas on sinine või siis ilusate vatitupsutaoliste pilvedega ja sooja 20 kraadi ringis - lemmik!

See aasta oli ühes mõttes väga eriline. Nimelt, märtsi viimasel nädalal nokitsesin, ise kerges riides, paljakäsi peenardest rohuliblekesi ära. Vähe sellest, et ei olnud tuuline ja õhk oli soe (mingi 18 kraadi vist) - isegi mullast ei õhkunud tavapärast kevadist jahedust, vaid maa oli kuiv ja soe nagu suve alguses! Mis on nii vara kevadel ikka harukordne. Õhtul läksin külavahele jalutama, ikka oli veel üsna soe, kuskilt hoovist kostis muusikat (ilmselt inimesed olid maale puhkama tulnud ja istusid väljas). Imeline! Selline jaanipäeva tunne oli õhus, et pidi lausa ennast kuskilt näpistama, et kuule, tegelikult on kalendri järgi praegu märts!

Muidugi mõtlesin siis kohe, et kui mingi aeg oli ebatüüpiliselt kuiv ja soe (märts, tegelikult ka aprilli esimene pool), ju siis mingi aeg on väga vihmane.

Ja nii ongi - juuni on olnud väga suure vihmahulgaga. Ehh, mis seal ikka. See on lihtsalt nüüd see hind, mida maksame ebatavaliselt "suvise" märtsi eest :D
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2025 13:02 Kui ma vaatan inimeste reaktsioone, siis tundub, et paljudele ikka väga hästi sobib suvine külm ilm. Elan teises Euroopa riigis, meil jäi ka kevad seekord vahele, see tundus nagu veidi soojem talv. Pidime juuni keskpaigani jakiga käima, aga nüüd on temperatuur 30 ligi. Ja inimesed kurdavad, ohivad ja puhivad. Nii kuum ja paha. Ideaaltemperatuur suvel olevat max 25, paljud ütlevad, et hoopis 18.
Mul on ka nii. Ei taha tugevat tuult, tormi. Ei taha paduvihma.

Aga päikesepaiste ja 20 kraadi või veidi üle on minu meelest just see kõige mõnusam suvine ilm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Semrush [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 6 külalist