Väljas on nagu sügis
-
Külaline
Aga selline jaanipäev on ka varem olnud. Pole esimene kord. Juunis ilmselt eestis järvevette ujuma ei kannata veel minna.
-
Külaline
See on nii ka Lääne-Euroopas. Täiesti jube ilm, tuuline, külm, vahelduv pilvisus. Eile oli 18°c, see oli üle pika aja üks soojemaid päevi siin. Täna lubatakse isegi kuni 22°c, see tundub juba täieliku luksusena.
Head Jaani!
Head Jaani!
tegime ahju tule. joome kohvi ja vaatame filmi. mõnus. päikesest saab nahavähi 
-
Külaline
Avastasin ka eile hommikul üllatusega, et põrandaküte oli sisse lülitunud.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 23:11 Lülitasin põrandakütte sisse.
Mäletan aga neid ca 10 aasta taguseid jaane, kus sulejope seljas oli. Nii et praegu on verl isegi hästi.
-
Külaline
Ma olen ikka öelnud, et enne jaani ei tasu sulejopet ära panna. Enamus aastaid on see olnud külm öö.
Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas Facebookis, et pole hullu, 11 aastat tagasi samal ajal sadas lund.
-
Külaline
Tohutu lohutus, tõesti.
-
Külaline
No mõnes mõttes on ju lohutus seegi, et meil sõda pole. S*tt suusailm on võimalik ära kannatada.
Jaah, seda me oskame. Kannatada.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 10:17No mõnes mõttes on ju lohutus seegi, et meil sõda pole. S*tt suusailm on võimalik ära kannatada.
Me 9 kuud aastas kannatame ja kannatame ja kannatame ja kannatame seda sitta suusailma ja kinnitame, et kui on õige riietus, siis saab iga ilmaga õues olla jne. Ja siis lõpuks tuleb see suvi, paar kuud potentsiaalselt veidi paremat ilma, kus võiks korraks saada unustada põrandakütte ja ahjupuhastuse ja sulejope ja vajaduse kõike muudkui lõputult ÄRA KANNATADA, aga eiiiiiiii!!!
Esimene suvekuu kolmest on kohe läbi! Ma keeldun suvel romantiseerimast seda, et panen ahju põlema, võtan pleedi ümber ja vaatan filmi, oh kui mõnus - ongi mõnus seda teha sügisel või talvel või kevadel! Me naudimegi sedasama oma koopas istumist fkng 9 kuud aastast, ma suvel tahan küll nautida vahelduseks ikkagi mõõdukalt sooja, suvekleite, terrassil raamatulugemist, õhtuseid supluseid - no seda suvist päikeselist muretust - ja vinguda palavuse ja lillekastmisvajaduse üle, mitte et kus mu villased sokid on ja et ei tea kust jaanipäevaks õuetelki soojendit leida.
Ühesõnaga mina küll ootan sooja suve juba. Väga ootan kohe.
Keegi kuskil kirjutas hästi, et tema ootab juba järgmist suve. Ma ikka optimistina annaks veel selleaastasele võimaluse end parandada...
-
Külaline
Ühistu küsis, kes vajavad konditsioneeri. Jahutuseks. Nad teevad siis nimekirja, tellivad. Raske küsimus. Eelmine aasta tundus see eluküsimus. Kuigi 9 kuud aastas seda kindlalt vaja ei lähe. Ja need 3 kuud ka tervenisti mitte.
-
Külaline
Keelduda sa ju võid, aga mis see muudab? Ilm tuleb ikka nagu tahab. Igati elutervem on siin võtta fatalistlik seisukoht ja mitte midagi oodata, võtta lihtsalt vastu, mis on ja mis tuleb. Ja see ongi ära kannatamine. Tead ju ise, et kannatamine on lihtsalt sõna, see ei tähenda tingimata pidevat hingepiina või ärevat ootust. Kannatada, eriti ära kannatada saab ka rahulikult.iiR kirjutas: ↑20 Juun 2025 10:43Jaah, seda me oskame. Kannatada.
Me 9 kuud aastas kannatame ja kannatame ja kannatame ja kannatame seda sitta suusailma ja kinnitame, et kui on õige riietus, siis saab iga ilmaga õues olla jne. Ja siis lõpuks tuleb see suvi, paar kuud potentsiaalselt veidi paremat ilma, kus võiks korraks saada unustada põrandakütte ja ahjupuhastuse ja sulejope ja vajaduse kõike muudkui lõputult ÄRA KANNATADA, aga eiiiiiiii!!!
Esimene suvekuu kolmest on kohe läbi! Ma keeldun suvel romantiseerimast seda, et panen ahju põlema, võtan pleedi ümber ja vaatan filmi, oh kui mõnus - ongi mõnus seda teha sügisel või talvel või kevadel! Me naudimegi sedasama oma koopas istumist fkng 9 kuud aastast, ma suvel tahan küll nautida vahelduseks ikkagi mõõdukalt sooja, suvekleite, terrassil raamatulugemist, õhtuseid supluseid - no seda suvist päikeselist muretust - ja vinguda palavuse ja lillekastmisvajaduse üle, mitte et kus mu villased sokid on ja et ei tea kust jaanipäevaks õuetelki soojendit leida.
Ühesõnaga mina küll ootan sooja suve juba. Väga ootan kohe.
Keegi kuskil kirjutas hästi, et tema ootab juba järgmist suve. Ma ikka optimistina annaks veel selleaastasele võimaluse end parandada...
-
Külaline
Mida viriseda? Greta ütles ju, et kohe sured kuumusesse.
Mul on üks tuttav, kes väidab, et praegu on fluktuatsioonid enne järgmist jääaega. Elame-näeme.
Ma olen nii vana, et mäletan mai lõpu lund õitsvatel sirelitel ja eilsele vihmale-tuulele sarnast ilma 25 aasta eest.
Mul on üks tuttav, kes väidab, et praegu on fluktuatsioonid enne järgmist jääaega. Elame-näeme.
Ma olen nii vana, et mäletan mai lõpu lund õitsvatel sirelitel ja eilsele vihmale-tuulele sarnast ilma 25 aasta eest.
-
Külaline
Kas ta teab millal järgmine jääaeg tuleb ka?Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2025 11:23 Mul on üks tuttav, kes väidab, et praegu on fluktuatsioonid enne järgmist jääaega. Elame-näeme.
Ma väidan, et ta ei tea. Arvad et saad seda näha?
-
Külaline
Tegelikult ei saa seda keegi teada. Võib juhtuda, et ühel talvel ei sula lumi enam ära. Suhteliselt lähedasest ajaloost (no nii 400 aasta eest) on ju teada, et Euroopas oli väike jääaeg. Hollandi kanalitel uisutati jne.
Ega see viimatine suur rahvasteränne ka ilma põhjuseta ei olnud.
-
Külaline
Tee omale kõigepealt selgeks, mis on kliima ja mis on ilm, enne kui oma tarkusi hakkad pilduma.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2025 11:23Mida viriseda? Greta ütles ju, et kohe sured kuumusesse.
-
Külaline
Rahune. Tean seda vahet. Greta-How-Dare-You ilmselt ei tea, kuna tal pole aega olnud koolis käia.
-
Külaline
Mulle väga meeldib selline suvi aga ilmselt olen üks vähestest. Toas ei ole palav, õues ei ole palav, ei ole ka veel siiamaani jõusaali või auto konditsioneeri tõttu nohu-kurguvalu saanud. Soojadest õhtutest tunnen küll puudust aga need tavaliselt kaasnevad kuumade päevadega seega parem olgu ka need olemata 
-
Külaline
Ma mäletan, et nii umbes 5 või 6 aastat(vb isegi rohkem) tagasi oli jaanipäeval ainult 2 kraadi sooja. Õues pidi grillima sulevestiga ja kinnastega. Ja ega kaua olla ei kannatanudki, külm näpistas nina.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 9 külalist