Günekoloog

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Günekoloog

Postitus Postitas Külaline »

Tahaks teada, kas kellelgi on ka nii olnud või on üldse selline asi ok.
Günekoloog võttis tupest proovi, nuusutas seda ise ja siis andis mulle nuusutada. Mul oli kuidagi väga kohatu olla. Või bakteriaalse vaginoosi diagnoosi tehaksegi nii :)
Külaline

Ma olen vahel kodus ise näppe nuusutanud peale seda, kui olen "hiirt klikkinud". Midagi erilist selles ma ei näe.
Külaline

Imelik käitumine tõesti arsti poolt. Vaginoosi diagnoosimine käib ikka prooviga, aga eks vilunud arst tunneb selle lõhna ära ka. Ometi ei peaks seda patsiendile nina alla toppima.
Külaline

Ma tunnen selle vaginoosi lõhna järgi ise ka ära ja mingit "hiirt klikkida" pole selleks vaja, see hais on kaugelt tunda. Mu koeral on sageli kõrvapõletikud, vahel bakteriaalne, vahel seeninfektsioon. Ja ka seda tunnen lõhna järgi. Arst tahab iga kord teha proovi ja selle eest suurt raha võtta, aga viimasel ajal usub juba mind ka, sest ma pole kunagi eksinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 08:08Ma tunnen selle vaginoosi lõhna järgi ise ka ära ja mingit "hiirt klikkida" pole selleks vaja, see hais on kaugelt tunda
Kas põed seda tihti? Tundud selles vallas kogenud olema. Kui asi juba nii kaugel on, et niisama ninaga tõmmates tunda on, siis on asjad halvasti.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juun 2025 12:02
Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 08:08Ma tunnen selle vaginoosi lõhna järgi ise ka ära ja mingit "hiirt klikkida" pole selleks vaja, see hais on kaugelt tunda
Kas põed seda tihti? Tundud selles vallas kogenud olema. Kui asi juba nii kaugel on, et niisama ninaga tõmmates tunda on, siis on asjad halvasti.
Ega ma ei mõelnud, et püksist kohe ninna lööb. Võiks ikka natuke oma fantaasiat ohjeldada.
Külaline

Samas selline kerge värske kala lõhn on nagu lubatud? Mõtlen sellist. Kui ostad Rimist värsket lõhet ja tõmbad näpuga üle kala. Selline lõhn on ok?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juun 2025 19:40 Samas selline kerge värske kala lõhn on nagu lubatud? Mõtlen sellist. Kui ostad Rimist värsket lõhet ja tõmbad näpuga üle kala. Selline lõhn on ok?
Ei ole. Kui inimene on terve, on tal seal meeldiv ja värske lõhn, mitte mingi kala.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 19:40 Samas selline kerge värske kala lõhn on nagu lubatud? Mõtlen sellist. Kui ostad Rimist värsket lõhet ja tõmbad näpuga üle kala. Selline lõhn on ok?
Normaalse ph taseme puhul on seal all kõik lõhnatu. Küll aga hapukas lõhn viitab seenele ja kalalõhn on juba bakteriaalne vaginoos.

NB! Rimist ei saa värsket kala! 😀

Vb arst tahtis "õpetlik" olla ja patsiendile näidata, kuidas tulevikus seda õiget "lõhna" ära tunda.
Ma oleks ka vist üsna kohkunud, kui arst niimoodi teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 19:44Kui inimene on terve, on tal seal meeldiv ja värske lõhn,
Aga värske äsja püütud kala lõhn ongi ju meeldiv!
Külaline

Arstid ise ei saa arugi, et mõni asi on üsna õõvastav, mis nad teevad, sest ise on sellega nii harjunud. Mulle hakkas arst näitama pilte, kuidas ta mu nina lahti lõikab. Ja pärast operatsiooni tahtis näidata pilte sellest, et kuidas see minu nina lahtilõigatuna välja nägi, et mis ta seal täpselt tegi. Minu arust olid päris jubedad pildid.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 20:25
Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 19:44Kui inimene on terve, on tal seal meeldiv ja värske lõhn,
Tegelikult sa ei valeta. Mul äi on kalamees. Ja tõesti, värskelt püütud räim näiteks on värske kurgi lõhnaga.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juun 2025 17:34
Tegelikult sa ei valeta. Mul äi on kalamees. Ja tõesti, värskelt püütud räim näiteks on värske kurgi lõhnaga.
Värskelt püütud tint on kurgi lõhnaga....
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 19 Juun 2025 19:22
Guest kirjutas: 19 Juun 2025 17:34

Värskelt püütud tint on kurgi lõhnaga....
Äi käis seega "kalal", mitte kalal.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2025 17:34
Su äi on vana naistemees ja tunneb asja. Kui teed keelekat ja tunned sellist värske püütud räime lõhna, siis on kõik okei.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juun 2025 14:34 Arstid ise ei saa arugi, et mõni asi on üsna õõvastav, mis nad teevad, sest ise on sellega nii harjunud. Mulle hakkas arst näitama pilte, kuidas ta mu nina lahti lõikab. Ja pärast operatsiooni tahtis näidata pilte sellest, et kuidas see minu nina lahtilõigatuna välja nägi, et mis ta seal täpselt tegi. Minu arust olid päris jubedad pildid.
Mind oleks küll väga huvitanud.

Samuti ma tahtsin pärast sünnitust näha, milline on platsenta. Jah tean, et mõned naised isegi hoiavad alles ja külmutavad oma platsentat, et pärast seda fileerida ja suhu pista.
Külaline

Arst tegi seda sellepärst, et naine teinekord ise aru saaks, mis tal seal all toimub. Ja võib-olla veits varem reageeriks sel juhul ja oskaks arsti juurde pöörduda järgmisel korral adekvaatselt.
Külaline

No saad aru siis mis seal allpool toimub. Kuni lõpuks saad aja arstile, siis seni muudkui toimub edasi. Või mida teha seni, kuidad ise ravida?
Külaline

No ma ei tea, enda mingit eritist ma võin ju nuusutada. Aga kellegi teise oma, isegi kui ma arst oleksin? Või on ülikoolis mingi nuusutamisõpe ja sellised barjäärid kaovad ära?
Külaline

Selle peale meenus

Jahimeeste kokkutulekul kiitleb vana jahimees, et tema suutvat pimesilmi käe looma nahale asetades ära arvata mis loom, kui vana ja millega lastud. Korraldavad mehed siis katse. Toovad karu naha, mees:
"Karu, 10 aastane kartetsiga lastud."
Kõik imestavad. Toovad rebase.Mees kobab ja lausub:
"Rebane, 3-aastane vintpüssi kuuliga lastud."
Jälle õige. Ühel jahimehel naine kaasas. Otsustavad korraldada siis mehele väikese riuka. Laseb naine püksid poolde säärde ja panevad ära arvaja käe häbemele. See kobab ja lausub:
"Vesirott, 5-aastane kirvega löödud."
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist