Koer söögi kogus
-
Külaline
Koer söögi kogus
Kas keegi targem koerakasvata oskab mind aidata...
Ma natuke hädas koerale söögi koguse andmisega. Annan sama sööki koerale, mis kasvataja andis, kui koer kutsikas oli. Toiduks on aga täiskasvanud koera söök. Paki peal on vastava kaalu täiskasvanud koera 55kg söögikoguseks 530g päevas. Praegu on mul kutsikas 42kg (7kuune) ja saab 900g päevas. Koer nagu paks ei ole. Samas saan aru, et kutsikas peabki rohkem saama, kui täiskasvanud koer.... aga keegi võiks selgitada, kuidas ma peaks toidu kogust õigesti arvutama
Ma natuke hädas koerale söögi koguse andmisega. Annan sama sööki koerale, mis kasvataja andis, kui koer kutsikas oli. Toiduks on aga täiskasvanud koera söök. Paki peal on vastava kaalu täiskasvanud koera 55kg söögikoguseks 530g päevas. Praegu on mul kutsikas 42kg (7kuune) ja saab 900g päevas. Koer nagu paks ei ole. Samas saan aru, et kutsikas peabki rohkem saama, kui täiskasvanud koer.... aga keegi võiks selgitada, kuidas ma peaks toidu kogust õigesti arvutama
-
Külaline
Kas saab ainult kuivtoitu või midagi juurde ka lisaks? Konservi?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 21:12 Kas keegi targem koerakasvata oskab mind aidata...
-
Külaline
Vaheta oma toit õige vastu ümber kõigepealt, siis näed ka pakilt õigeid andmeid. 7-kuune peab saama kutsikatoitu.
-
Külaline
Ainult kuivtoitu saabGuest kirjutas: ↑18 Juun 2025 22:27Kas saab ainult kuivtoitu või midagi juurde ka lisaks? Konservi?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 21:12 Kas keegi targem koerakasvata oskab mind aidata...
-
Külaline
Ülisuurte tõugude puhul on see tavaline, et kutsikas saab juba täiskasvanu toitu, et kasv jõuaks järgi tullaGuest kirjutas: ↑19 Juun 2025 07:31 Vaheta oma toit õige vastu ümber kõigepealt, siis näed ka pakilt õigeid andmeid. 7-kuune peab saama kutsikatoitu.
-
Külaline
Koertel ju ka oleneb, kui aktiivne on looma eluviis ja milline täpse isendi ainevahetus. 900g tundub küll suts palju, kui soovituslik on ligi poole vähem anda, kardetavasti omaniku pilk ei ole kõige objektiivsem määrama, kas koer on ülekaalus või ei, sest kuskilt need ähkivad ja vaaruvad suure armastusega sardellideks toidetud koerad ja kassid ju ometi tulevad. Ka loomadel on ülekaal märksa ohtlikum kui kerge alakaal, seega ma küll sinu asemel konsulteeriks loomaarstiga, et just sinu koerale õige toidukogus välja arvatuda, enne kui kuts on liigjämedaks söödetud.
-
Külaline
Koerad on ju ka väga erinevad. Mul on Westie ja sööb ka täpselt kahekordse annuse, kui paki peal soovituslik annus on. Ja on kõhn. Seda mitte minu arvates, vaid arst on öelnud, et peaks natuke rohkem süüa andma. No annangi täpselt nii palju, kui ta ise sööb, aga ta on ikka seal alakaalu piiri peal. Suvel vahel jätab toitu järgi ka, aga talvel tahaks veelgi rohkem. Ega inimesed ka kõik keskmise järgi ei söö.
-
Külaline
Kohe näha, et sa ise ei ole koera omanik. Muidu sa teaksid, kuidas vaadata, kas koer on üle-või alakaalusGuest kirjutas: ↑19 Juun 2025 10:41 Koertel ju ka oleneb, kui aktiivne on looma eluviis ja milline täpse isendi ainevahetus. 900g tundub küll suts palju, kui soovituslik on ligi poole vähem anda, kardetavasti omaniku pilk ei ole kõige objektiivsem määrama, kas koer on ülekaalus või ei, sest kuskilt need ähkivad ja vaaruvad suure armastusega sardellideks toidetud koerad ja kassid ju ometi tulevad. Ka loomadel on ülekaal märksa ohtlikum kui kerge alakaal, seega ma küll sinu asemel konsulteeriks loomaarstiga, et just sinu koerale õige toidukogus välja arvatuda, enne kui kuts on liigjämedaks söödetud.
-
Külaline
Olen küll koeraomanik, mu koer on stabiilselt samas kaalus (+- 300g, 11-kilone koer) olnud kogu täiskasvanuea (praegu 7-aastane). Ma ei kaalu ta toidukogust, vaid on kujunenud ports, mille saab, ja peale eriti intensiivsete trennide-matkadega päeva saab veidi rohkem. Nagu öeldud - kaal on stabiilsena püsinud, nii et ju sobib.Guest kirjutas: ↑19 Juun 2025 13:04Kohe näha, et sa ise ei ole koera omanik. Muidu sa teaksid, kuidas vaadata, kas koer on üle-või alakaalusGuest kirjutas: ↑19 Juun 2025 10:41 Koertel ju ka oleneb, kui aktiivne on looma eluviis ja milline täpse isendi ainevahetus. 900g tundub küll suts palju, kui soovituslik on ligi poole vähem anda, kardetavasti omaniku pilk ei ole kõige objektiivsem määrama, kas koer on ülekaalus või ei, sest kuskilt need ähkivad ja vaaruvad suure armastusega sardellideks toidetud koerad ja kassid ju ometi tulevad. Ka loomadel on ülekaal märksa ohtlikum kui kerge alakaal, seega ma küll sinu asemel konsulteeriks loomaarstiga, et just sinu koerale õige toidukogus välja arvatuda, enne kui kuts on liigjämedaks söödetud.Ja ülisuure tõu kutsikad söövadki umbes sellise koguse, sest peavad kasvama. Mingist vanusest hakkab kogus vähenema ja täiskasvanud koer saabku kuskil 500g päevas.
Ülisuure koera kutsikaga mul tõesti kogemus puudub, vabandust, kui teemaalgatajat oma soovitusega eksitasin.
-
Külaline
Selge. Mul ülisuurte tõugudega kogemus puudub ja nende toitumise spetsiifikast ei tea. Endal on Saksa lambakoer, kes sai standardselt kutsikatoitu. Kas kasvataja käest ei saa nõu küsida?
-
Külaline
Mind hakkas see teema huvitama, läksin panin oma koera krõbinakausi täis ja siis kallasin need krõbinad kaalule asetatud kaalunõusse. Sain 265g krõbinaid, millest jätkub meie ca 40kg ja 7a krantsile ca kolmeks-neljaks päevaks. St et krõbinatega täidetud kauss on meil 24/7 köögis ja KUI koeral tekib isu krõbinate järgi, siis ta läheb ja sööb neid (tavaliselt siis öösiti). Aga eriti tavaline see nähtus tal pole.
Aga lisaks krõbinatele sööb meie koer ööpäeva jooksul ikka muud ka: hommikusöögiks puder (soovitavalt neljavilja või herkulo või tatrapuder, riisiputru sööb vaid väga pika hambaga), mis on segatud 3,5% piimaga, pudru peale veel hakituna 2 Pereviinerit (muu viineri sort pole tema arvates söödav) ja lisaks väikesteks tükkideks murendatult 1 viil juustu. Õhtusöögiks on 1/3 suurest koerakonservist, st et siis ca 420g konservi. + söögikorra lõpetuseks hambaid puhastav närimispulk.
ja lisaks on koer alati valmis oma ennastsalgavat abi pakkuma, kui keegi juhtub meil kodus sööma küpsiseid, pannkooke, jäätist, torti, suitsuvorsti võileiba, kotlette vmt.
Aga lisaks krõbinatele sööb meie koer ööpäeva jooksul ikka muud ka: hommikusöögiks puder (soovitavalt neljavilja või herkulo või tatrapuder, riisiputru sööb vaid väga pika hambaga), mis on segatud 3,5% piimaga, pudru peale veel hakituna 2 Pereviinerit (muu viineri sort pole tema arvates söödav) ja lisaks väikesteks tükkideks murendatult 1 viil juustu. Õhtusöögiks on 1/3 suurest koerakonservist, st et siis ca 420g konservi. + söögikorra lõpetuseks hambaid puhastav närimispulk.
ja lisaks on koer alati valmis oma ennastsalgavat abi pakkuma, kui keegi juhtub meil kodus sööma küpsiseid, pannkooke, jäätist, torti, suitsuvorsti võileiba, kotlette vmt.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 17:13 Mind hakkas see teema huvitama, läksin panin oma koera krõbinakausi täis ja siis kallasin need krõbinad kaalule asetatud kaalunõusse. Sain 265g krõbinaid, millest jätkub meie ca 40kg ja 7a krantsile ca kolmeks-neljaks päevaks. St et krõbinatega täidetud kauss on meil 24/7 köögis ja KUI koeral tekib isu krõbinate järgi, siis ta läheb ja sööb neid (tavaliselt siis öösiti). Aga eriti tavaline see nähtus tal pole.
-
Külaline
Tahate oma koera ära tappa või?ja lisaks on koer alati valmis oma ennastsalgavat abi pakkuma, kui keegi juhtub meil kodus sööma küpsiseid, pannkooke, jäätist, torti, suitsuvorsti võileiba, kotlette vmt.
See pole väga tavaline, et koer on söögi suhtes nii leige. Suur osa koertest sööks end siis, kui tal kogu aeg toit ees oleks, kindlasti üle. Võimalik, et kui koer saab palju inimeste toidu kõrvalt maitsvamaid snäkke, siis ta tõesti krõbinatest eriti huvitatud pole muidugi. Mul omal on ka üks kummaliselt toidu suhtes ükskõikne koer olnud, tema ka käis päeva jooksul ise näkitsemas, kui just kass ära polnud hävitanud vahepeal ta toitu. Aga temal oli ka inimeste söögist üpriski suva.Guest kirjutas: ↑19 Juun 2025 17:13 Mind hakkas see teema huvitama, läksin panin oma koera krõbinakausi täis ja siis kallasin need krõbinad kaalule asetatud kaalunõusse. Sain 265g krõbinaid, millest jätkub meie ca 40kg ja 7a krantsile ca kolmeks-neljaks päevaks. St et krõbinatega täidetud kauss on meil 24/7 köögis ja KUI koeral tekib isu krõbinate järgi, siis ta läheb ja sööb neid (tavaliselt siis öösiti). Aga eriti tavaline see nähtus tal pole.
-
Külaline
Meil ka koer krõbinatest ei hoolinud, kauss nendega oli igaksjuhuks koguaeg olemas aga enamjaolt lihtsalt viskasin minema ja panin igaksjuhuks jälle uued asemele. Vahepeal midagi käis näksimas seal aga väga väikeseid koguseid, oli spetsiaalne tema tõule ja suurusele-vanusele valitud variant loomapoest. Ilmselt neid ei tahtnud, kuna saigi palju muud toitu- liha, hakkliha, linnuliha, valget kala, keelt, südant jm rupskeid, mis olid spetsiaalselt talle valmistatud ilma maitseainete jm lisanditeta.
Peretoidu ülejääkidega oleksin äärmiselt ettevaatlik, koer ei ole prügikast.
Peretoidu ülejääkidega oleksin äärmiselt ettevaatlik, koer ei ole prügikast.
-
Külaline
Minu ema krants suri sellise menüü peale lõpuks 11aastaselt neerupuudulikusesse. Ema ka arvas, et oi ta on nii nunnu ja tahab jäätist koos emaga süüa. Lisaks sai ta koguaeg lehmapiima krõbinategaKülaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 17:40Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 17:13 Mind hakkas see teema huvitama, läksin panin oma koera krõbinakausi täis ja siis kallasin need krõbinad kaalule asetatud kaalunõusse. Sain 265g krõbinaid, millest jätkub meie ca 40kg ja 7a krantsile ca kolmeks-neljaks päevaks. St et krõbinatega täidetud kauss on meil 24/7 köögis ja KUI koeral tekib isu krõbinate järgi, siis ta läheb ja sööb neid (tavaliselt siis öösiti). Aga eriti tavaline see nähtus tal pole.
ja lisaks on koer alati valmis oma ennastsalgavat abi pakkuma, kui keegi juhtub meil kodus sööma küpsiseid, pannkooke, jäätist, torti, suitsuvorsti võileiba, kotlette vmt.kohutav menüü koerale.
Inimese toit on koera jaoks mürk juba soola sisalduse pärast. Kõik need viinerid, vorstid, juustud jne.
-
Külaline
Minu jaoks on suur üllatus, et nii paljude koertel üldse krõbinaid ees hoitakse, aga eeldan, et ju need mingid kassi mõõtu koerad ongi. Minu omad saavad kaks korda päevas süüa kindlatel kellaaegadel, kui neile toit ette pannakse. Saavad ka maiuseid ja vahepeal muid asju, aga kõike seda saadavad ikkagi käsklused, mida koer peab täitma, mitte et mine ja võta lihtsalt, kui isu tuleb.
-
Külaline
Koerad on erinevat tõugu. Mul oli varem koer, kes sõi ka ainult käsu peale, sest tema oleks muidu hakanud domineerima. Ei tohtinud ta ees sisse tulla, teisele korruselegi ei tohtinud tulla, rääkimata mingist diivanist vms. Ja krõbinaid ei saanud ees hoida muidugi, sest tema sõi alati kõik ära, mis talle antakse. Aga nüüd on mul hoopis teist tõugu koer ja tema kuulab alati sõna, ei ole vaja tema allutamisega mingit erilist vaeva näha. Sööb ka täpselt oma portsjoni, kas see on ees või pole ees, pole tema puhul tähtis. Diivani peal vedeleb ka, ta ei võta sellepärast perekonna juhtimist üle vms.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 12:03 Minu jaoks on suur üllatus, et nii paljude koertel üldse krõbinaid ees hoitakse, aga eeldan, et ju need mingid kassi mõõtu koerad ongi. Minu omad saavad kaks korda päevas süüa kindlatel kellaaegadel, kui neile toit ette pannakse. Saavad ka maiuseid ja vahepeal muid asju, aga kõike seda saadavad ikkagi käsklused, mida koer peab täitma, mitte et mine ja võta lihtsalt, kui isu tuleb.
-
Külaline
Meie chowl on isu hea. Anname talle päevas 120 grammi krõbinaid ja 100 g konservi. Lisaks siis vahel maiuseid, trennipäeval muidugi läheb nahka paarsada grammi viineerit ja maksa - aga siis muud õhtusööki ka ei saa. Koer kaalub 25 kilo, mis on chow keskmine normkaal. (Netis on enamuste tõugude kohta info olemas.
Teine koer kaalub 9, 5 kilo, tema saab päevas 50-60 g krõbinaid ja samuti 100 g konservi. On ka normkaalus. Toitu kunagi ees ei hoia. Kui eriti usin olen, siis saavad koerad krõnbinate asemel kapsahautist - kanahakklihaga. Aga seda juhtub harva.
Üldiselt vist saabki koera õige söögikoguse teada nädalas korra koera kaaludes, me kaalumegi iga nädal.
Teine koer kaalub 9, 5 kilo, tema saab päevas 50-60 g krõbinaid ja samuti 100 g konservi. On ka normkaalus. Toitu kunagi ees ei hoia. Kui eriti usin olen, siis saavad koerad krõnbinate asemel kapsahautist - kanahakklihaga. Aga seda juhtub harva.
Üldiselt vist saabki koera õige söögikoguse teada nädalas korra koera kaaludes, me kaalumegi iga nädal.
-
Külaline
Meil on koerad olnud alati, erinevat tõugu ja erinevas suuruses. Ja enda kogemustel ei ole koeratoidupakil olevate numbrite uurimisest ja järgimisest suurt kasu, vaid lähtuda tuleb ikkagi konkreetsest loomast. Näiteks oli mul saksa lambakoer, kellele andsin krõbinaid täpselt nii nagu pakil kirjas, ja siiamaani mäletan, kui näljas ja vaevas see koer oli. Silmnähtavalt oli koer lihtsalt nälgas, sest see paarsada grammi päevas, mis paki järgi talle anda tuli, ei katnud koera toiduvajadust üldse. Viimases hädas hakkas koer juba laualt toitu varastama, ehkki tal varem puudus komme seda teha. Ei jäänud üle muud, kui anda koerale niipalju koeratoitu, kuni ta olek närvilisest rahulikuks muutus.
Siis mul oli bernhardiin, kes sõi nagu kombain. Teda iseloomustas pidev näljaseisund. Lahmis iga päev sisse suure potitäie putru hakklihaga, sest koeratoitu ei jaksanud me talle enam osta. Samas loomaarst ütles pärast kaalumist, et loom on täiesti normaalne ja jätkake samas vaimus. Puder muide oli spetsiaalselt koerale keedetud, ilma soolata. Ka koeratoitudes on teravilju rohkem ja liha vähem.
Kui sul on suuremat kasvu koera kutsikas, siis tasub anda talle kutsikapõlves tugevamat toitu ja võimaldada palju liikumist. Vajadusel võid kaaluda ka toidulisandeid. Ma ise andsin oma kutsikatele kaltsiumitablette, et luud tugevaks kasvaksid. Praegu peab vaatama, kas koeratoidus on juba kaltsium sees, siis pole vaja eraldi juurde anda.
Siis mul oli bernhardiin, kes sõi nagu kombain. Teda iseloomustas pidev näljaseisund. Lahmis iga päev sisse suure potitäie putru hakklihaga, sest koeratoitu ei jaksanud me talle enam osta. Samas loomaarst ütles pärast kaalumist, et loom on täiesti normaalne ja jätkake samas vaimus. Puder muide oli spetsiaalselt koerale keedetud, ilma soolata. Ka koeratoitudes on teravilju rohkem ja liha vähem.
Kui sul on suuremat kasvu koera kutsikas, siis tasub anda talle kutsikapõlves tugevamat toitu ja võimaldada palju liikumist. Vajadusel võid kaaluda ka toidulisandeid. Ma ise andsin oma kutsikatele kaltsiumitablette, et luud tugevaks kasvaksid. Praegu peab vaatama, kas koeratoidus on juba kaltsium sees, siis pole vaja eraldi juurde anda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist