Sain minagi ristsed kätte

vana hea klassika
Külaline

Sain minagi ristsed kätte

Postitus Postitas Külaline »

Lõpuks ometi sain minagi petukõne. Helistab võõras number, vastan. Teiselpool nutab keegi onkel ja ahastab vene keeli, et tema nüüd bolniitsas. Boože moi, oioioioi, karjatasin ja katkestasin.

Number näitas, et kõne tuli ühelt ehitusliku insener-tehnilise projekteerimise ja nõustamisega tegelevalt firmalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 16:32 Lõpuks ometi sain minagi petukõne. Helistab võõras number, vastan. Teiselpool nutab keegi onkel ja ahastab vene keeli, et tema nüüd bolniitsas. Boože moi, oioioioi, karjatasin ja katkestasin.

Number näitas, et kõne tuli ühelt ehitusliku insener-tehnilise projekteerimise ja nõustamisega tegelevalt firmalt.
Mina sain eile lausa kaks sellist kõne. Esimene oli karjuv naine ja teine karjuv mees. Erinevad numbrid.
Külaline

Nemad saavad valida nii, et näitab suvalist numbrit, millel pole tegelikult sinu petturitega midagi ühist.
Külaline

Helistas Eesti nr ja teatas puterdava sissejuhatuse järel: teile ei ole välja makstud hambahüvitist. Küsisin, et kas seda lausa makstakse? Raisk, katkestas kõne ära. Ma ei saanudki selle sulas kohale toomist tellida :x
Külaline

Mul tuli neid nutva häälega venekeelseid kõnesid lauatelefonile vahepeal üle päeva. Mõnikord isegi mitu korda päevas.
No eriti hea oli, kui üks onkel väitis, et ta on minu laps ja ma peaksin tema arvates uskuma ka jääma, et mu laps on autoavarii tulemusena oma pea nii ära löönud, et räägib nüüd oma emakeele asemel minuga vene keeles, milles enne ei osanud tere kah öelda.
Aga nutvast tädikesest, kes igal laupäeval mitu korda päevas helistas, ma sain lõpuks lahti nii, et vastasin talle korra vene keeles, et seletagu graždanka nüüd mulle kenasti ära, kus tal see avarii täpselt juhtus, et ma pole küll politseikorrapidaja, aga politsei siiski ja saadame talle kohe vilkuritega auto talle sinna õnnetuspaika appi. kõne ei tohi tädike ära katkestada, sest ma püüan teda juba arvuti kaudu positsioneerida, samal ajal kui ta räägib. selle peale lõppes hala, tädike saatis mind p...sse ja rohkem ta pole tagasi ei helistanud ;)
Külaline

Mulle on mitu korda helistatud ja tahetud tagasi maksta 130e tervisekassa poolt. Vene keeles räägitud. Miks vene keeles? Sest ma olla märkinud suhtluskeeleks vene keele.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Sugulane sai ka eile kõne, kus tädike nuttis vene keeles toru otsas, et tema on nüüd haiglas. Sugulane ütles, et ma teid ei tunne, ja katkestas kõne.
Külaline

See haiglakõnede loogikast ma ei saa aru. Kas nad ütlevad et sattusid Eestis? haiglasse. Kuidad siis inimene üldse saab mõelda, et raviks või opiks oleks raha vaja anda?
Külaline

Minu arust on see üldse väga loll jutt, mida nad ajavad, kuidas seda saab uskuda. Nendel inimestel on ikka siis midagi viga, dementsus vms, kes seda uskuma jäävad. Ma ükskord huvi pärast kuulasin seda juttu, mis jõudis selleni, et viige kuskile pakiautomaati raha. No tere tali. Ma ütlesin, et hea küll, kuhu ma viin siis. Selle peale ta jäi natuke vait, ei oodanud vist, et nii kergesti asi sujub. Teine kord hakkas see pettur mind sõimama, et tema on politseist. Jälle vist surematule slaavi hingele sobiv taktika. Et kui sõimatakse, siis teed.
Külaline

Päris õudne mõelda, kuidas lõpuks on inimesed arvukate petukõnede tõttu juba nii kahtlustavaks muutunud, et kui teatatakse nende lähedasega päriselt juhtunud õnnetusest, siis viskavad irvitades toru hargile. Lisaks kasvab seetõttu nende inimeste hulk, kes enam üldse võõrastele numbritele ei vastagi, ka mina nende seas. Mul on 99,9% võõrastelt numbritelt helistajad kas petised või müügimehed.
Külaline

Mina olen nende petistega vahel ajaviiteks lobisenud, kui mul aega on. Katsetan nende reakstioone ja vaatan kuidas nad erinevaid olukordi lahendavad, kui ma midagi vastu ütlen. Selline tasuta müügitreening. Tema on müügimees, mina klient.
Külaline

Ilmselt liiguvad mustal turul andmebaasid, kus on seostatud inimese nimi, isikukood ja telefoninumber. Võimalik et ka internetipanga kasutaja tunnus (number).Ehk siis kui petis tahab su pangaarvet tühjendada ja küsib sinu isikukoodi, siis tegelikult ta teab juba seda isikukoodi ja sinu ess ja perenime. Mul oli nii. Ütlesin naljaviluks vale isikukoodi ja petis kohe teadis. Siis ma küsisin petiselt, et kui sa nagunii juba minu isikukoodi tead, siis miks sa seda üle küsid. Seejärel kõne lõppes, sest ma teatasin talle, et ta on petis ja ma ei hakka pin1 kuhugi sisestama.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juun 2025 11:07 Mina olen nende petistega vahel ajaviiteks lobisenud, kui mul aega on. Katsetan nende reakstioone ja vaatan kuidas nad erinevaid olukordi lahendavad, kui ma midagi vastu ütlen. Selline tasuta müügitreening. Tema on müügimees, mina klient.
Võib ka vastupidi seda asja võtta. Sina oled neile tasuta treening, kohandavad ennast vastavalt sinu küsimustele, edaspidi on neil lihtsam küsimusi ette aimata. Pole eriti mõistlik nendega vestlusse asuda ja neid treenida.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 19 Juun 2025 10:02 Päris õudne mõelda, kuidas lõpuks on inimesed arvukate petukõnede tõttu juba nii kahtlustavaks muutunud, et kui teatatakse nende lähedasega päriselt juhtunud õnnetusest, siis viskavad irvitades toru hargile. Lisaks kasvab seetõttu nende inimeste hulk, kes enam üldse võõrastele numbritele ei vastagi, ka mina nende seas. Mul on 99,9% võõrastelt numbritelt helistajad kas petised või müügimehed.
Mõnest nii karmist näitest veel kuulnud ei ole, aga selliseid asju on küll juba juhtunud, kus inimesele on päriselt postipakk ning kui kuller helistab, siis saab vastuseks: "Jajah, pakk mulle.. proovi midagi paremat välja mõelda, jobu, haha."

Mul endal on lihtne- mulle helistatakse harva ja kõigi tuttavate numbreid ma tean. Kui helistab tundmatu number, siis ma vastu ei võta ja kõik. Kui ongi päriselt politsei vms, teavitagu mõnda muud kanalit pidi või tulgu kohale.
Külaline

Mulle helistas kah võõras number. Võtsin vastu, teiselpool toru meeshääl teatab vene keeles, et tema poliitsija. Ütlen, et rääkige riigikeeles ja katkestan ühenduse. Uuesti trill-trill, võtan vastu ja sama mees karjub ikka vene keeles, et kuidas te julgete, mina olen politsiija. Tuut-tuut.
Külaline

Ma ei saa nendest venekeelsetest petturitest aru. Eesti numbrile helistades on pea 70% tõenäosus eestlase otsa sattuda, ja kui paljud meist oskavad piisavalt heal tasemel vene keelt, et petturist aru saada, et ta raha või andmed välja saaks peilida?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2025 11:11 Ilmselt liiguvad mustal turul andmebaasid, kus on seostatud inimese nimi, isikukood ja telefoninumber. Võimalik et ka internetipanga kasutaja tunnus (number).Ehk siis kui petis tahab su pangaarvet tühjendada ja küsib sinu isikukoodi, siis tegelikult ta teab juba seda isikukoodi ja sinu ess ja perenime. Mul oli nii. Ütlesin naljaviluks vale isikukoodi ja petis kohe teadis. Siis ma küsisin petiselt, et kui sa nagunii juba minu isikukoodi tead, siis miks sa seda üle küsid. Seejärel kõne lõppes, sest ma teatasin talle, et ta on petis ja ma ei hakka pin1 kuhugi sisestama.
Isikukoodid koos nimede ja numbritega võetakse äriregistrist.
Külaline

Rootsi udistest lugesin, et enamik neist petukõnedest tuleb kõnekeskustest, mis on registreeritud Ukrainas. Sealt siis kogu seda värki orkestreeritakse.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 19 Juun 2025 14:11
Guest kirjutas: 19 Juun 2025 10:02 Päris õudne mõelda, kuidas lõpuks on inimesed arvukate petukõnede tõttu juba nii kahtlustavaks muutunud, et kui teatatakse nende lähedasega päriselt juhtunud õnnetusest, siis viskavad irvitades toru hargile. Lisaks kasvab seetõttu nende inimeste hulk, kes enam üldse võõrastele numbritele ei vastagi, ka mina nende seas. Mul on 99,9% võõrastelt numbritelt helistajad kas petised või müügimehed.
Mõnest nii karmist näitest veel kuulnud ei ole, aga selliseid asju on küll juba juhtunud, kus inimesele on päriselt postipakk ning kui kuller helistab, siis saab vastuseks: "Jajah, pakk mulle.. proovi midagi paremat välja mõelda, jobu, haha."

Mul endal on lihtne- mulle helistatakse harva ja kõigi tuttavate numbreid ma tean. Kui helistab tundmatu number, siis ma vastu ei võta ja kõik. Kui ongi päriselt politsei vms, teavitagu mõnda muud kanalit pidi või tulgu kohale.
Sulle ei helista kunagi kuller, sideteenusepakkuja vms?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 19 Juun 2025 15:23Sulle ei helista kunagi kuller, sideteenusepakkuja vms?
Väga palju aastaid juba pole helistanud jah.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], kaegu, Tigger ja 18 külalist