kolleegide sõidutamine suvepäevadele
-
Külaline
Sellist nähtust nimetatakse ärakasutamiseks. Mulle on see teema väga tuttav.
Mina oleksin tegelikult aus ja ütleksin, et mul on küll auto ja ma sõidan sellega ka suvepäevadele jne, kuid ma tahan sõita üksi ja ei soovi exceli tabelis figureerida. Ongi kõik. Seda saab ikka viisakalt ka öelda, ei pea tulistama. Ma vist ütleksingi võlja täitsa ehtsa tõe - mulle meeldib sõita üksi ja ma ei taha oma autosse võõraid inimesi.
Mina oleksin tegelikult aus ja ütleksin, et mul on küll auto ja ma sõidan sellega ka suvepäevadele jne, kuid ma tahan sõita üksi ja ei soovi exceli tabelis figureerida. Ongi kõik. Seda saab ikka viisakalt ka öelda, ei pea tulistama. Ma vist ütleksingi võlja täitsa ehtsa tõe - mulle meeldib sõita üksi ja ma ei taha oma autosse võõraid inimesi.
-
Külaline
Mina nii tegingi. Ja saadi aru küll.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 06:53Sellist nähtust nimetatakse ärakasutamiseks. Mulle on see teema väga tuttav.
-
Külaline
Sinu ees saadi aru, aga oma vahel kindlasti kritiseeriti, et õige printsess tema ei taha võõraid autosse. Ja kui võõrad need kolleegid siis on?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 09:57Mina nii tegingi. Ja saadi aru küll.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 06:53Sellist nähtust nimetatakse ärakasutamiseks. Mulle on see teema väga tuttav.
-
Külaline
Vahet pole. Kritiseerigu või mitte, mind ei koti.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 13:38Sinu ees saadi aru, aga oma vahel kindlasti kritiseeriti, et õige printsess tema ei taha võõraid autosse. Ja kui võõrad need kolleegid siis on?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 09:57Mina nii tegingi. Ja saadi aru küll.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 06:53Sellist nähtust nimetatakse ärakasutamiseks. Mulle on see teema väga tuttav.
-
Külaline
Suurepärane kolleeg! Kindlasti 40+. Need on nii kibestunud ja miski neid ei koti. Kõvad tegijad enda arust.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 13:48Vahet pole. Kritiseerigu või mitte, mind ei koti.
-
Külaline
Sina lipitse edasi ja poe teistele seebita perse, kui soovid. See pole mingi voorus, millega uhkeldada.
-
Külaline
Keegi ei pea kedagi sõidutama, lihtne. Kui ettevõte organiseerib ürituse nii kaugel, siis peab tagama ka transpordi. 120+km ei ole mingi 20-minutline sõit, vaid võib olla vabalt ühest Eesti otsast teise (nt Tallinn-Pärnu). Mina ka ei tahaks kolleege vedada ausaltöeldes nii pikka maad maanteel, kuigi läbisaamine on hea. Leidku mingi muu lahendus, ürituse korraldajad siis, mitte töötajad.
-
Külaline
Troll möllab jälle.
-
Külaline
Kõigepealt ma uuriks välja, kas on olemas kompensatsioon sõidu eest. Normaalses ettevõttes ikka on, mingid sendid km eest. Kui see uuritud, siis vaata, kas summa katab su bensu ja riski. Kui ei, siis ütledki, et sa ei soovi tulla autoga - see pole ju midagi imelikku. Miks sa peaksid tulema?
Kui kompensatsiooni määratud ei ole, siis muidugi küsid kolleegidelt, kes auto peale määratakse, sõiduraha. Iseenesestmõistetav.
Kui kompensatsiooni määratud ei ole, siis muidugi küsid kolleegidelt, kes auto peale määratakse, sõiduraha. Iseenesestmõistetav.
-
Külaline
Ei ole troll, olen töötaja kümne inimesega kollektiivis ja ei kujuta lihtsalt ette, et kui oleks vaja minna suvepäevadele, siis ütleks, et ma võõraid ei sõiduta.
-
Külaline
Ja täitsa tasuta oleksid nõus seda tegema?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 15:23Ei ole troll, olen töötaja kümne inimesega kollektiivis ja ei kujuta lihtsalt ette, et kui oleks vaja minna suvepäevadele, siis ütleks, et ma võõraid ei sõiduta.
-
Külaline
Ega ma ütlegi, et võõraid ei sõiduta. Lihtsalt ei sõiduta kedagi. Ostsin auto endale, mitte teistele taksoteenuse osutamiseks. Tahan suvepäevadele laekuda ja sealt lahkuda mulle sobival ajal. Kui ei sobi, siis ei sobi. Lõhverdagu tagaselja palju tahavad. Või ostku endale auto, nagu minagi.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 15:23Ei ole troll, olen töötaja kümne inimesega kollektiivis ja ei kujuta lihtsalt ette, et kui oleks vaja minna suvepäevadele, siis ütleks, et ma võõraid ei sõiduta.
Raha pole mulle oluline, küll aga endale.
-
Külaline
Loomulikult on see "tasu" 10-20 eurot selline, et suren kohe ära, kui ei saa (iroonia, kui keegi aru ei saanud). Kui tahan kedagi sõidutada, teen seda tasuta, mitte mingi kümneka pärast.
-
Külaline
Vigade parandus: küll aga enda mugavus.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 15:27Raha pole mulle oluline, küll aga endale.
-
Külaline
120 km maksab Boltiga 120 eurot ots. Pole ju hull see nelja peale maksta, selle asemel, et manguda ja teistest sõltuda.
-
Külaline
Kui ma ise sõidan samasse kohta, siis loomulikult võtan auto kolleege täis, kellel endal autot pole. Kui selle eest mulle makstakse, siis ok, aga kui ei, siis teen lihtsalt heateo. Miks see nii imelik teile tundub?
-
Külaline
Tore teada 40- arvamust. Eriti nende mittekibestumust ja kotitavust. Kohe nii ihaldaks neid kuhugi sõidutada, kui aga saaks.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 14:25Suurepärane kolleeg! Kindlasti 40+. Need on nii kibestunud ja miski neid ei koti. Kõvad tegijad enda arust.
-
Külaline
Kord aastas pole ju nii suur vaev, et ei saa teha, äkki kasutavad mind ära.
-
Külaline
Tead, ära õienda. Sõida üksi ja ole õnnelik. Ega kedagi tegelikult ei kotiks ka, kas sa tuled või mitte. Selline tore tädi tundud.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 15:33Tore teada 40- arvamust. Eriti nende mittekibestumust ja kotitavust. Kohe nii ihaldaks neid kuhugi sõidutada, kui aga saaks.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 14:25Suurepärane kolleeg! Kindlasti 40+. Need on nii kibestunud ja miski neid ei koti. Kõvad tegijad enda arust.
-
Külaline
Tõsi, aga sellega peaks olema ettevaatlik. Eriti kui TA kirjutab, et on uus töötaja ja tahab häid suhteid hoida. Aga sellistes kollektiivides, kus juba on mingi tabel ja komme kuhugi teise auto peale tasuta ennast sokutada võibki tulevikus ka sellise olukorra tekitada, et ühe heateo puhul annad sõrme ja võetakse terve käsi. Ja hakataksegi edaspidi eeldama, et pakud ja mujal ajal tasuta taksoteenust.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 15:34 Kord aastas pole ju nii suur vaev, et ei saa teha, äkki kasutavad mind ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist