kolleegide sõidutamine suvepäevadele
-
Külaline
kolleegide sõidutamine suvepäevadele
Olen üsna uus töötaja ja on selgunud, et kui osakonnal toimub mingi üritus, siis otsitakse välja need, kellel on auto, et nad teisi inimesi peale võtaks ja suvepäevadele või kuhugi seminarile sõidutaks, tehakse kohe excel ning tullakse ka küsima, et kas ikka lähed autoga, seni olnud sõidud üsna lähedale, aga nüüd ikka 120+ km, mingit kompensatsiooni justkui ei pakuta. Kuidagi tunnen, et pole nii superkindel autojuht ja eriti ei tunne ka neid inimesi, keda peaksin transportima, samas kuna käin autoga tööl, siis kõik teavad, et auto olemas. Kuidas käituksite?
-
Külaline
Aga kuna nagunii ju ise autoga lähed, miks siis mitte 3 inimest veel peale võtta, ega sinu kulu ju ei suurene. Suvepäevade mõte ongi ju kolleegidega suhtlemine ja parem üksteise tundma õppimine.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2025 18:16 Olen üsna uus töötaja ja on selgunud, et kui osakonnal toimub mingi üritus, siis otsitakse välja need, kellel on auto, et nad teisi inimesi peale võtaks ja suvepäevadele või kuhugi seminarile sõidutaks, tehakse kohe excel ning tullakse ka küsima, et kas ikka lähed autoga, seni olnud sõidud üsna lähedale, aga nüüd ikka 120+ km, mingit kompensatsiooni justkui ei pakuta. Kuidagi tunnen, et pole nii superkindel autojuht ja eriti ei tunne ka neid inimesi, keda peaksin transportima, samas kuna käin autoga tööl, siis kõik teavad, et auto olemas. Kuidas käituksite?
-
Külaline
Miks sa üldse suvepäevadele lähed, kui tahad üksi olla.
-
Külaline
Ka seminarid on minu meelest olnud rohkem sellised seltskondlikud üritused, mitte raskelt akadeemilise eesmärgiga.
-
Külaline
Miks mitte neil kolmel kes peale tulevad maksavad kütusekulu kinni. 120 km edasi ja tagasi. Kokku 240km. u 20 liitrit. Umbes 30 euri. 10 euri nägu. Juht ei maksa, tema sõidab. Nii okeks õiglane.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 18:53 Aga kuna nagunii ju ise autoga lähed, miks siis mitte 3 inimest veel peale võtta, ega sinu kulu ju ei suurene
Mitte nii, et juht maksab, sõidab. Teised täiesti tasuta.
-
Külaline
Mina saan sinust aru. On endalgi sama mure olnud. Ega muud üle ei jäänud, kui võtsin end kokku ja olin aus - et ei esiteks ei tunne end kindla juhina ja oleks parem, kui kellegi teise autoga läheks. No polnud kedagi teist - siis ütlesin otse välja, et sõidukulu tuleb vot nii mitu eurot ja kuidas jagame. Tegelikult keegi viltu ei vaadanud, kõik said aru. Lihtsalt inimesed, kellel endal ei ole autot, ei oska üldse mõeldagi, et paarsada kilomeetrit sõita maksab omajagu raha. (Muidugi kui suvepäevade teema, siis kõigepealt küsiks süütult kõva häälega, et kuidas sellega on - kas asutus kompenseerib?)
-
Külaline
Ja need 3 peavad ise pakkuma seda raha, mitte nii, et juht peab seda küsima hakkama.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 1970 04:14 Mitte nii, et juht maksab, sõidab. Teised täiesti tasuta.
Või jäägu minemata kui maksta ei taha. Oma viga kui autot pole.
-
Külaline
Mu meelest on ka nõme kolleegidel eeldada, et keegi neid sõidutab ja eriti tasuta. Mul oli kunagi üks antipaatne noor meessoost kolleeg, kes pidevalt pressis end minu auto peale õhtuti. Kunagi mingit raha ei pakkunud. Nagu kütus ja auto omamine oleks tasuta.
-
Külaline
Aga ütle, et sa pikka maad ei sõida autoga ja ei plaaninud autoga sinna minna. Või siis, et lähed juba varem sinnakanti ja ei välju teie kodulinnast. Või siis räägi ausalt. Variante on mitmeid.
-
Külaline
Ütle, et sa tahad rihma täieati lõdvaks lasta ja pole järgmisel päeval sõidukõlbulik
Sellepärast ei saa oma autoga minna ja otsid ise, kelle peale mahuks.
-
Külaline
Eks igasuguseid vabandusi annab leida ühekordseks kasutamiseks, aga kui tahad pikemas plaanis teiste sõidutamisest pääseda, tuleb ikkagi aus olla ja keegi ei tüüta selle küsimusega enam edaspidi.
-
Külaline
Kui tahad pikemas plaanis seal töökaaslastega hästi läbi saada, siis sõidutad. Ausat vastust, et sa ei taha kedagi sõidutada, ei ole küll ok.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 20:49 Eks igasuguseid vabandusi annab leida ühekordseks kasutamiseks, aga kui tahad pikemas plaanis teiste sõidutamisest pääseda, tuleb ikkagi aus olla ja keegi ei tüüta selle küsimusega enam edaspidi.
-
Külaline
Minu arust just aus vastus välistab edaspidi sohvrina ära kasutamise.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 21:31Kui tahad pikemas plaanis seal töökaaslastega hästi läbi saada, siis sõidutad. Ausat vastust, et sa ei taha kedagi sõidutada, ei ole küll ok.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 20:49 Eks igasuguseid vabandusi annab leida ühekordseks kasutamiseks, aga kui tahad pikemas plaanis teiste sõidutamisest pääseda, tuleb ikkagi aus olla ja keegi ei tüüta selle küsimusega enam edaspidi.
-
Külaline
Meil toimuvad sellised sõidud ettevõtte autode ja ettevõtte makstud kütusega. Kui keegi tuleks oma autoga, kompenseeriks ettevõte kütuse. Kui mitte keegi ei soovi tulla autoga, rendime bussi.
Hüpoteetiliselt oleks sinu asi mõeldav vaid siis, kui kaasasõitjad maksavad kütuse-juht ei peaks küll midagi kulutama, sõitmine on juba piisavalt tüütu ning vastutav kohustus.
Hüpoteetiliselt oleks sinu asi mõeldav vaid siis, kui kaasasõitjad maksavad kütuse-juht ei peaks küll midagi kulutama, sõitmine on juba piisavalt tüütu ning vastutav kohustus.
-
Külaline
Kuule üks võimalus on veel: sa räägi kohvinurgas nagu muuseas nii kümnest avariist, mis sinu süül kõik juhtunud on. No et oled ikka lootusetu juht! Aga samas kedagi teist ka oma auto rooli ei lase, see on põhimõtte küsimus!
-
Külaline
See on koht, kus saaks pisut teenida. Kes tahab auto peale, see peab maksma ja aitama kulusid kanda. Nagu Trump ütleb- hakka aga diili tegema.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 18:16Kuidagi tunnen, et pole nii superkindel autojuht ja eriti ei tunne ka neid inimesi, keda peaksin transportima, samas kuna käin autoga tööl, siis kõik teavad, et auto olemas. Kuidas käituksite?
-
Külaline
Sehr gut!Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 19:09Miks mitte neil kolmel kes peale tulevad maksavad kütusekulu kinni. 120 km edasi ja tagasi. Kokku 240km. u 20 liitrit. Umbes 30 euri. 10 euri nägu. Juht ei maksa, tema sõidab. Nii okeks õiglane.
-
Külaline
Milleks valetada? Valetamine ei ole hea lahendus.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2025 20:35Aga ütle, et sa pikka maad ei sõida autoga ja ei plaaninud autoga sinna minna
-
Külaline
Ja teistele oma raha eest sohvri mängimine on või? Mina küsiksin kohe, et kas asutus maksab sõidu kinni ja kui ei maksa, siis mina oma autoga sinna ei sõida. Jätke oma seminar ära või tellige töötajatele transport.
-
Külaline
Siin paistab vohavat kahepalgelisus, valelikkus ja lipitsemine. Millised ilusad iseloomuomadused.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist